Gość: Irys IP: 195.150.100.* 14.02.02, 12:16 szukam opinii na temat szkół uczących j.angielskiego Co sądzicie o Callanie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ano Re: Angielski IP: *.sponsor.com.pl 18.02.02, 16:29 Callan jest ponoć spoko, ale panuje tam spory luz, więc jeśli chcesz raczej porządnie zabrać się do angielskiego to odradzam. Podobną opinię (od znajomych uczęszczających na kursy) słyszałam o Kolegium Języków Obcych UJ. Chwalą natomiast kursy w Gamma Bell- zwłaszcza te przygotowujące do egzaminów Cambrige. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AAA Re: Angielski IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 07.03.02, 12:29 Skonczylam w Bellu kurs przygotowujacy do FCE, teraz koncze przygotowujacy do CAE i musze przyznac ze to swietna szkola. Jest droga, ale warta pieniedzy, ktore sie na nia wydaje. Ze zdaniem FCE nie mialam najmniejszego problemu, mysle ze z nastepnym bedzie podobnie. Wykladowcy bardzo dobrze tlumacza i po lekcji nie ma zadnych niejasnosci. A w ramach kursu mozna nieodplatnie korzystac z roznych dodatkowych rzeczy i atrakcji organizowanych przez szkole. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mala Re: Angielski IP: 62.179.36.* 16.03.02, 12:20 JA teraz ucze sie w Bellu i jestem bardzo zadowolona, a mam doswiadczenie z innymi szkolami ktorych nie polecam. ja jestem na dosc niskim poziomie ale jakos latwo mi idzie nauka. oczywiscie wszystko zalezy od nauczycieli na jakich sie trafi, ja mam ekstra lektorow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: peteen Re: Angielski IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 13.03.02, 20:02 dla mnie wyłącznie Berlitz, piekielnie drogi, ale niezwykle skuteczny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nastia Re: Angielski IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 14.03.02, 14:17 Zgadzam się całkowicie, Berlitz jest niesamowicie skuteczny, nawet taki antytalent językowy jak ja przyuczył do mówienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: Angielski -Berlitz IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 17.03.02, 10:13 napiszcie wiecej na temat Berlitza,gdzie za ile i jak wygląda nauka.Jestem zainteresowana a wydaje mi się,że też jestem antytalent do języków Odpowiedz Link Zgłoś
peteen Re: Angielski -Berlitz 17.03.02, 16:03 znajdziesz ich w Herbewie przy al.Słowackiego, konsultacja jest bezpłatna, ale trzeba się umówić po konsultacji ustalą twój poziom i zaproponują kilka planów nauki: wielkość grup, częstotliwość najlepsze są lekcje indywidualne, ale diablo drogie ( polecam Paula )minimum 2 razy w tygodniu po 2 godziny lekcyjne kładą nacisk na praktyczną znajomość języka: dużo się mówi, trochę czyta, mało ćwiczy gramatyki, lektorzy w większości nie kumają po polsku ( i dobrze ! ) Odpowiedz Link Zgłoś
mikolaj7 Re: Angielski -Berlitz 17.03.02, 17:59 peteen napisał(a): lektorzy w większości nie kumają po polsku ( i dobrze ! ) no nie wiem... ja przez takiego zmarnowalem rok w konsulacie austriackim. i musze go powtarzac (ale juz na kursie dla doroslych...) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka9009 Re: Angielski -Berlitz IP: *.konin.cvx.ppp.tpnet.pl 27.03.02, 18:55 mikolaj7 napisał(a): > peteen napisał(a): > > lektorzy w większości nie kumają po polsku ( i dobrze ! ) > > czasami dobrze czasami nie. przewaznie to pierwsze. jeśli to dobra szkoła, to nawet kumający lektorzy będą udawać, że nie rozumieją... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katia Re: Angielski - gama bell IP: *.krz.eden.com.pl 24.04.02, 07:15 Ja chodzilam do Gama Bell School of English, polecam szkole, jest niezla, ale droga. Za trymestr w zeszlym roku placilam 600 zl. Zajecia w zaleznosci od poziomu z lektorem polskim lub angielskim. Mimo wszystko jesli ktos potrzebuje (tak jak ja) szybko nauczyc sie jezyka, powinien wziac indywidualne lekcje - pod kontem potrzeb jezykowych. Wiadomo, ze kazdy ma inny poziom wiedzy. A nawet przy indywidualnych lekcjach w szkole dostajecie papier. Trzeba porzadnie sie zastanowic, za nim zainwestuje sie w cos takiego. Pozdrawiam www.gamabell.pl - prawie kazda szkola ma stronke Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Carrot Re: Angielski IP: *.debica.sdi.tpnet.pl 02.05.02, 14:19 Doświadczyłem w życiu już trzech szkół językowych - pierwsza w Dębicy, pozostałe w Krakowie (Celt i International House). Najlepsza była ta dębicka, ale chyba krakusów to nie zainteresuje. Celt był do bani, natomiast w International House prowadzący (native speakers) byli jak dla mnie zbyt tolerancyjni na moje błędy. Obecnie spotykam się indywidualnie z native speakerem (lektorem z IH) - i to jest najlepsze. Musiałem go tylko zmusić, żeby reagował na moje błędy (to się chyba kłóci z ich political correctness). I każdemu takie spotkania polecam. Wychodzi drożej, ale efektywniej - w przeliczeniu na "jednostkę wiedzy" może nawet taniej... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: b24w Re: Angielski Callan IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.11.02, 10:35 Ja i wielu moich znajomych chodzło i chodzi nadal do Callana. Mogę z czystym sumieniem polecić te metodę nauki osobom, które chcą się swobodnie porozumiewać w języku angielskim. Ja uczyłam się wczesniej w różnych szkołch , oczywiście metodami tradycyjnymi, ale cały czas miałam opory przed mówieniem. Callan to zdecydowanie zmienił. Odpowiedz Link Zgłoś
basia.m Re: Angielski 28.11.02, 19:18 ja tez polecam callana, ale tylko pod warunkiem, że masz opanowana jako tako gramatykę - tam kłada duzy nacisk na mówienie, a reszta jak jakby przy okazji.... pozdrv. Odpowiedz Link Zgłoś