IP: 195.150.100.* 14.02.02, 12:16
szukam opinii na temat szkół uczących j.angielskiego
Co sądzicie o Callanie?
Obserwuj wątek
    • Gość: ano Re: Angielski IP: *.sponsor.com.pl 18.02.02, 16:29
      Callan jest ponoć spoko, ale panuje tam spory luz, więc jeśli chcesz raczej
      porządnie zabrać się do angielskiego to odradzam. Podobną opinię (od znajomych
      uczęszczających na kursy) słyszałam o Kolegium Języków Obcych UJ. Chwalą
      natomiast kursy w Gamma Bell- zwłaszcza te przygotowujące do egzaminów Cambrige.
    • Gość: AAA Re: Angielski IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 07.03.02, 12:29
      Skonczylam w Bellu kurs przygotowujacy do FCE, teraz koncze przygotowujacy do
      CAE i musze przyznac ze to swietna szkola. Jest droga, ale warta pieniedzy,
      ktore sie na nia wydaje. Ze zdaniem FCE nie mialam najmniejszego problemu,
      mysle ze z nastepnym bedzie podobnie.
      Wykladowcy bardzo dobrze tlumacza i po lekcji nie ma zadnych niejasnosci. A w
      ramach kursu mozna nieodplatnie korzystac z roznych dodatkowych rzeczy i
      atrakcji organizowanych przez szkole.
      • Gość: mala Re: Angielski IP: 62.179.36.* 16.03.02, 12:20
        JA teraz ucze sie w Bellu i jestem bardzo zadowolona, a mam doswiadczenie z
        innymi szkolami ktorych nie polecam.
        ja jestem na dosc niskim poziomie ale jakos latwo mi idzie nauka.
        oczywiscie wszystko zalezy od nauczycieli na jakich sie trafi, ja mam ekstra
        lektorow
    • Gość: peteen Re: Angielski IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 13.03.02, 20:02
      dla mnie wyłącznie Berlitz, piekielnie drogi, ale niezwykle skuteczny
      • Gość: Nastia Re: Angielski IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 14.03.02, 14:17
        Zgadzam się całkowicie, Berlitz jest niesamowicie skuteczny, nawet taki
        antytalent językowy jak ja przyuczył do mówienia.
        • Gość: Ewa Re: Angielski -Berlitz IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 17.03.02, 10:13
          napiszcie wiecej na temat Berlitza,gdzie za ile i jak wygląda nauka.Jestem
          zainteresowana a wydaje mi się,że też jestem antytalent do języków
          • peteen Re: Angielski -Berlitz 17.03.02, 16:03
            znajdziesz ich w Herbewie przy al.Słowackiego, konsultacja jest bezpłatna, ale
            trzeba się umówić
            po konsultacji ustalą twój poziom i zaproponują kilka planów nauki: wielkość
            grup, częstotliwość
            najlepsze są lekcje indywidualne, ale diablo drogie ( polecam Paula )minimum 2
            razy w tygodniu po 2 godziny lekcyjne
            kładą nacisk na praktyczną znajomość języka: dużo się mówi, trochę czyta, mało
            ćwiczy gramatyki, lektorzy w większości nie kumają po polsku ( i dobrze ! )
            • mikolaj7 Re: Angielski -Berlitz 17.03.02, 17:59
              peteen napisał(a):

lektorzy w większości nie kumają po polsku ( i dobrze ! )

no nie wiem... ja przez takiego zmarnowalem rok w
              konsulacie austriackim. i musze go powtarzac (ale juz na
              kursie dla doroslych...)
              • Gość: anka9009 Re: Angielski -Berlitz IP: *.konin.cvx.ppp.tpnet.pl 27.03.02, 18:55
                mikolaj7 napisał(a):

> peteen napisał(a):
                >
                > lektorzy w większości nie kumają po polsku ( i dobrze ! )
                >
                > czasami dobrze czasami nie. przewaznie to pierwsze.
                jeśli to dobra szkoła, to nawet kumający lektorzy będą udawać, że nie
                rozumieją...
                • Gość: katia Re: Angielski - gama bell IP: *.krz.eden.com.pl 24.04.02, 07:15
                  Ja chodzilam do Gama Bell School of English, polecam szkole, jest niezla, ale
                  droga. Za trymestr w zeszlym roku placilam 600 zl. Zajecia w zaleznosci od
                  poziomu z lektorem polskim lub angielskim. Mimo wszystko jesli ktos potrzebuje
                  (tak jak ja) szybko nauczyc sie jezyka, powinien wziac indywidualne lekcje -
                  pod kontem potrzeb jezykowych. Wiadomo, ze kazdy ma inny poziom wiedzy.
                  A nawet przy indywidualnych lekcjach w szkole dostajecie papier. Trzeba
                  porzadnie sie zastanowic, za nim zainwestuje sie w cos takiego.

Pozdrawiam
                  www.gamabell.pl - prawie kazda szkola ma stronke
                  • Gość: Carrot Re: Angielski IP: *.debica.sdi.tpnet.pl 02.05.02, 14:19
                    Doświadczyłem w życiu już trzech szkół językowych - pierwsza w Dębicy,
                    pozostałe w Krakowie (Celt i International House). Najlepsza była ta dębicka,
                    ale chyba krakusów to nie zainteresuje. Celt był do bani, natomiast w
                    International House prowadzący (native speakers) byli jak dla mnie zbyt
                    tolerancyjni na moje błędy.

Obecnie spotykam się indywidualnie z native speakerem (lektorem z IH) - i to
                    jest najlepsze. Musiałem go tylko zmusić, żeby reagował na moje błędy (to się
                    chyba kłóci z ich political correctness). I każdemu takie spotkania polecam.
                    Wychodzi drożej, ale efektywniej - w przeliczeniu na "jednostkę wiedzy" może
                    nawet taniej...
                    • Gość: b24w Re: Angielski Callan IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.11.02, 10:35
                      Ja i wielu moich znajomych chodzło i chodzi nadal do Callana. Mogę z czystym
                      sumieniem polecić te metodę nauki osobom, które chcą się swobodnie porozumiewać
                      w języku angielskim. Ja uczyłam się wczesniej w różnych szkołch , oczywiście
                      metodami tradycyjnymi, ale cały czas miałam opory przed mówieniem. Callan to
                      zdecydowanie zmienił.
    • basia.m Re: Angielski 28.11.02, 19:18
      ja tez polecam callana, ale tylko pod warunkiem, że masz opanowana jako tako
      gramatykę - tam kłada duzy nacisk na mówienie, a reszta jak jakby przy
      okazji....
      pozdrv.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka