gph 16.03.10, 21:18 sezon zaczyna się przyzwoicie... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rita100 Re: Isia! 16.03.10, 21:20 Agnieszka Radwańska awansowała do ćwierćfinału Indian Wells i to w dwóch setach wyeliminowała przeciwniczkę. Oooo, to dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Isia! 16.03.10, 21:26 Teraz z czwarta rozstawioną będzie grała Dementiewą. Może być sukces. Odpowiedz Link Zgłoś
gph Re: Isia! 17.03.10, 15:52 nu, niestety. akurat wyjazd się trafił i nie obejrzę... :( Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Isia! 17.03.10, 20:40 Oooo już 2:3 Dementiewa widać lekko się nie podda. Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Isia! 17.03.10, 20:59 Gph, widzisz jest 6:4 dla Isi. Może być niespodzianeczka Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Isia! 17.03.10, 21:21 Ostro dzisiaj ze sportem, na jednym programie hokej, na drugim piłka nożna, a w komputerze tenis ziemny. A 3: 1 dalej Odpowiedz Link Zgłoś
peteen Re: Isia! 17.03.10, 21:23 co ty zaś znowu opowiadasz, jakiej znów sensacji? heloł, iśka na 8 w rankingu światowym, wygrana z żadną zawodniczką, łącznie z deblem sióstr williams nie będzie już żadną wielką niespodzianką... ---- Prawdziwy Amerykanin jest dumny ze swojej ojczyzny, USA, która pokonała Hitlera w wojnie wietnamskiej w Czeczenii! Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Isia! 17.03.10, 21:27 To dlaczego Dementiewa jest rozstawiniona z numerem cztery ? Jest już 4:2 Odpowiedz Link Zgłoś
peteen Re: Isia! 17.03.10, 21:34 a cóż to ma za znaczenie, jesli czwórka przegra z ósemką? o, jeśli by przegrała z ulą (coś tam koło 87 miejsca w rankingu), TO mogłaby być sensacja... ---- Prawdziwy Amerykanin jest dumny ze swojej ojczyzny, USA, która pokonała Hitlera w wojnie wietnamskiej w Czeczenii! Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Isia! 17.03.10, 21:38 Już jest 5:2 i Isia pewnie wygra i jednak wzbudzi wielką sensację na tym turnieju, bo wygrała z rozstawioną i ma szansę wygrać cały turniej. I to jest piękne. Jak sie gra w turnieju to jednak ma to znaczenie - bo jak przegra Isia to planowo Dementiewa wygrała, a jak Isia wygra to bedzie niespodzianka turnieju. Peteen, koniecznie musisz rakietę wziąść do ręki i zagrać , by poczuć, a turniejów amatorów jest pod dostatkiem. Poczujesz jak to jest wygrać z rozstawionym. Różnica jest w smaku :) Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Isia! Yes ! 17.03.10, 21:43 I wygrała i jest w półfinale nasza Krakowianeczka :) Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Isia! Yes ! 17.03.10, 21:45 A to sie GPH ucieszy. Chyba się kocha on w Isi. Też ładnie. Odpowiedz Link Zgłoś
luckystrike no brawo sla |Isi! 17.03.10, 22:15 Ale mimo wszystko żadna to sensacja że rozstawiona z 5 wygrała z turniejową 4! Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: no brawo sla |Isi! 18.03.10, 13:13 Może i tak, ale dla mnie każde wygranie w tej klasie to sukces, a przegranie to porażka. Odpowiedz Link Zgłoś
luckystrike Re: no brawo sla |Isi! 18.03.10, 16:07 sukces jak najbardziej, ale nie sensacja oby jeszcze dwa mecze pociągła :) Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: no brawo sla |Isi! 18.03.10, 22:46 Jutro będzie ciekawy mecz, między Isią a Wozniacką. Odpowiedz Link Zgłoś
gph Re: Isia! No..:( 22.03.10, 12:01 rita100 napisała: > A to sie GPH ucieszy. Chyba się kocha on w Isi. Też ładnie. no, jasne :) tylko trochę jestem za stary i za dzieciatożonaty :D ale kto wie... a z Woznicki to ona się chyba umówiła.. Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Isia! No..:( 22.03.10, 21:08 gph napisał: > a z Woznicki to ona się chyba umówiła.. > Szkoda, że umkła Ci taka dobra partia jak Isia. Nic, teraz masz przynajmniej obowiązek, szczególnie ten moralny ;))))) Nie wydaje mi się, by one się umówiły. Isia wiedziała, że Woznicki jest lepsza. Przecież się dobrze znają. I jak to jest, niby sukces, zaliczony półfinał turnieju, a tu spadek na dziewiąte miejsce w klasyfikacji. Tego nie przewidzieliśmy chyba. Odpowiedz Link Zgłoś
gph Re: Isia! No..:( 24.03.10, 10:12 rita100 napisała: > Szkoda, że umkła Ci taka dobra partia jak Isia. Nic, teraz masz przynajmniej > obowiązek, szczególnie ten moralny ;))))) a, nie narzekam w sumie. z młodymi bogaczkami to różnie bywa.. :D > > Nie wydaje mi się, by one się umówiły. Isia wiedziała, że Woznicki jest lepsza. > Przecież się dobrze znają. > I jak to jest, niby sukces, zaliczony półfinał turnieju, a tu spadek na > dziewiąte miejsce w klasyfikacji. Tego nie przewidzieliśmy chyba. dopóki nie zacznie wygrywać turniejów to będzie się błąkać w okolicy 10 co rzecz jasna jest niezłe ale lesze mogłoby być. Odpowiedz Link Zgłoś
peteen Re: Isia! 17.03.10, 21:48 ostatni raz grałem drewnianym polsportowskim "setem", bodaj w '76 roku, dzisiaj można mnie co najwyżej rozstawić, ale po kątach, żebym nie zasłaniał... ---- Prawdziwy Amerykanin jest dumny ze swojej ojczyzny, USA, która pokonała Hitlera w wojnie wietnamskiej w Czeczenii! Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Isia! 17.03.10, 21:59 I piłkami Stomil :) Tak, mam jeszcze te drewniane rakiety. Jedna to taka słynna Maxplej Dunlop zwana. Nie czarujmy się, powiedzmy prawdę Peteen, że w tenisa się gra do 106 lat. Trzeba tylko chcieć, ale wolimy wygodnictwo przed komputerowe. Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Miami 25.03.10, 18:17 Obaczym, obaczym. Faktycznie, teraz czeka na Iwanowic ? Poczekamy, zobaczymy :) Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Miami 27.03.10, 19:47 Akuratnie walczy z Iwanowić. Ojoj, ciężki będzie mecz Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Miami 27.03.10, 20:49 Widzicie co się dzieje , zacięty mecz. Niesamowite rzeczy dzieją sie na korcie. Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: uroda tym razem pokonana 27.03.10, 22:09 Typowe męskie podejście Al. A gdzie Twój lokalny patriotyzm ? Wygrała Isia, nasza Krakowianka Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: nie przesadzajmy z tą urodą 30.03.10, 14:38 Wy to zachwycacie się urodą, a Isia dalej gra i w ćwierćfinale nie z byle kim, z samą Wenus Williams dziś o 19.00. Będzie sukces, warto popatrzeć Odpowiedz Link Zgłoś
gph Re: nie przesadzajmy z tą urodą 30.03.10, 15:40 obaczym. wczoraj też wydawało się że Hantuchowa już się z gąską wita.. :) rita100 napisała: > Wy to zachwycacie się urodą, a Isia dalej gra i w ćwierćfinale nie z byle kim, > z > samą Wenus Williams dziś o 19.00. > > Będzie sukces, warto popatrzeć Odpowiedz Link Zgłoś
gph z takim serwisem 30.03.10, 20:17 to można bar mleczny założyć serwis w sam raz do podawania leniwych klusek wrrr.. Odpowiedz Link Zgłoś
bombullo Re: serwis jest w porzo 30.03.10, 20:28 Gdyby byl inny zarwalibysmy kawalek meczu LM. Dzieki Nasza Nadziejo!! prawdziwy FANatyk tenisa Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: z takim serwisem 30.03.10, 20:33 Gładziutko przegrał, błyskawicznie, jak zupa Knorra ;) Ale z tym serwisem, to jest dziedziczne - Krakusy mieli zawsze najgorsze serwisy. Po czym poznać grającego w tenisa Krakusa ? Po serwisie, najwięcej robi debelautów. To juz stało się jak widzę tradycją. Teraz Isia zarobi na deblu, po przepisowym odpoczynku ma mecz. Odpowiedz Link Zgłoś
gph A kiedyż to znowu 08.04.10, 13:46 nadsza serwisistka podejdzie no do siatki?? Odpowiedz Link Zgłoś
bombullo Re: A kiedyż to znowu 11.05.10, 17:59 Nasza serwisantka energiczna gdzies tam w zapadnych stranach kombinuje zby wycwiczyc sie w eleganckim zejsciu w po rundzie w Paryzewie. Wczoraj w Madrycie(Madrid Masters) Serena odbijala z Duszewina z Rosji 3godziny 26 minut!3 sety.Wszystkie tajbreki. Najdluzszy mecz w karierze tejze BionicWomen. Isia by chyba ze 3 razy umarla.... Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: A kiedyż to znowu 11.05.10, 21:56 Ajaj, Bombullo, szpetnie jest. Już klepią na okrągło, ze Isia przegrała z Patty Schnyder. Poczekamy na inny turniej i na zamontowanie anteny satelitarnej na dachu do specjalnego odbioru turniejów. A tak, to tylko dysponuje migawkami z wiadomości sportowych. Sezon prawie się zaczyna, a wraz z nim prawie ostatnie dzwonki dla Aga, bo jak nie dziś to kiedy ? Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: A kiedyż to znowu 11.05.10, 21:51 gph napisał: > nadsza serwisistka podejdzie no do siatki?? chyba do płota ;)))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
bombullo Re: A kiedyż to znowu 11.05.10, 22:01 Montuj,montuj tylko nie na plocie bo jaki kogut ja zepchnie jak Isia dostanie wciry! Paryz juz "za rogiem" Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: A kiedyż to znowu 11.05.10, 22:03 Nie śpisz ? Już po 22.00, zaraz obudza się demony ;) Może już się budzą. A Isia musi Paryżem zawojować i zarobić na torebkę. Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: II runda French Open 27.05.10, 20:03 I tyle. Mało mam wiary, że kiedyś jeszcze Aga wygra jakiś prestiżowy turniej. Ja mówiłam, idzie młodość, a wraz z nią nowe siły. Coraz trudniej Isi będzie wygrać. A szkoda. Teraz zaczynam nadzieje swoje na sukcesy przenosić na Panów. Może któryś nas miło zaskoczy. Odpowiedz Link Zgłoś
gph no, wielu już tak twierdzi 28.05.10, 10:07 że najlepsze Isia ma już za sobą. ale ja wierzę, ze jeszcze nie. Niech tylko ciut dojrzeje. Odpowiedz Link Zgłoś
wynick Re: no, wielu już tak twierdzi 28.05.10, 10:20 Z własnym ojcem nie potrafi się dogadać... Odpowiedz Link Zgłoś
gph Re: no, wielu już tak twierdzi 28.05.10, 11:53 wynick napisał: > Z własnym ojcem nie potrafi się dogadać... to akurat dość częsta przypadłość w młodym wieku Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: no, wielu już tak twierdzi 28.05.10, 21:53 Chyba czas, by ojciec został tylko ojcem i siadł na trybunie. Rodzicom czasami bardziej odbija niż dziecku. Ktoś musi przerwać ten chocholi ich taniec. Szkoda czasu, bo lata biegną i nowa krew wchodzi na tenisowy rynek. Odpowiedz Link Zgłoś
gph niemniej 31.05.10, 10:01 w przypadku młodej pannicy publiczne wykrzykiwanie w kierunku ojca - jakikolwiek by nie był - spierdalaj stąd to trochę obniża ocenę jej intelektu może nawet bardzo. Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: niemniej 31.05.10, 21:40 Niemniej, drogi Gph, to jest sport i wielkie emocje. To tylko dowód jak nerwowa była tam atmosfera, jak bardzo ojciec chciał, a córka nie dawała rady. Wczuj się w sytuację. Tak jest w życiu, całkiem inaczej do kamer, a całkiem inaczej w czterech ścianach i nie ma co się dziwić. Wydaje mi się , ze to wina ojca, który doprowadził do puszczenia nerwów Isi. I wcale to nie jest intelekt tylko gra emocji. Taki jest cały sport. Mało, wystarczy podsłuchać dzisiejszą młodzież, by stwierdzić, że dość często używane jest słownictwo wulgarne. Bardzo żałuję, że takie wyrażenia coraz częściej są używane zwykle na ulicy i to wcale nie w emocjach. A Isia żegna się już z Paryżem. Sezon, nie zaczyna się za dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
gph raczej zaczął się kiepsko 01.06.10, 13:57 i tak trwa. a jak ktoś nei potrafi powściągnąć emocji, albo ich skanalizować mistrzem nie zostanie w tej dyscyplinie. Odpowiedz Link Zgłoś
bombullo Re: raczej zaczął się kiepsko 01.06.10, 21:22 W kazdej dyscypilnie,gph! Emocje,nerwy sa w 100% zlymi "doradcami" a juz w zadnym razie "pomocnikami". Federer mimo powsciagania i kanalizacji dosyc sprawnej tez "polegl" tyle,ze Soderling to spec od "ceglanej maczki".(dla przypomnienia zeszloroczny final w Paryzewie). A moze era Federera zbliza sie do konca? Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: raczej zaczął się kiepsko 01.06.10, 21:53 pani.popiolkowa napisała: > gph - jestem za I ja też jestem za, bo to brzydko i nieelegancko wygląda takie zachowanie na korcie. Nie powinno do tego dojść, ale zdarzyło się i dostali pewnie burę. Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: raczej zaczął się kiepsko 01.06.10, 21:51 No właśnie, Bombullo, przypomnij jak to się na korcie dzieje w czasie meczu. Kto to taki wartki był ? Andre Agassi ? Różne nawyki mają sportowcy. Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: raczej zaczął się kiepsko 01.06.10, 21:48 gph napisał: > i tak trwa. > > a jak ktoś nei potrafi powściągnąć emocji, albo ich skanalizować > mistrzem nie zostanie w tej dyscyplinie. Cóż wart byłby sportowiec bez emocji ? To nie szachy Ile rozwalonych rakiet znalazło się na korcie :) Biedne rakiety. Odpowiedz Link Zgłoś
bombullo Re: "Wartki" na korcie 02.06.10, 22:44 Wytlumacz mlodziankom co owoz slowo "wartki" znaczy. Takich egzemplarzy na kortach uwijalo sie sporo.Wystarczy wspomniec przez ciebie wspomnianego Andre ale to byl "mikruswartki" w porownaniu z takimi "Gigantamiwartkowymi" jak Jasiek MakEnro czy Ilja NaStasi.Szkoda,ze takich lub im podobnych nie widzimy na kortach.Prawdaz? Nasza "nadzieja" to maly piqs a raczej taki "ratlerek" nie wychowany i nie qlturalny!I gdzie jest,qerva,IV przykazanie Dekalogu?! Bedzie sie smazyc na patelni u Lucka w "Piekielq!" Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: "Wartki" na korcie 03.06.10, 21:36 Dobrze tłumacze obrazowo słowo - wartki - Gdzie strumyk płynie wartko, tam zioła sieje maj. Stokrotka rosła polna, a nad nią szumiał gaj. Wtem harcerz idzie drogą. Stokrotko, witam cię! Twój urok mnie zachwyca, czy chcesz być mą, czy nie? Stokrotka się zgodziła i poszli w ciemny las A harcerz taki gapa, że aż w pokrzywy wlazł. A ona, ona, ona, cóż biedna robić ma? Nad gapą pochylona i śmieje się ha, ha! Rozumiesz teraz Bombullinusie wartkusie, czyli energiczne działanie. A teraz do rzeczy, tak , dobrze mówisz, jak pamięcią sięgam to pamiętam tego rozbójnika McEnroe co kłócił się o wszystko z sędziami i Ilje Nastasi też taki był agresywny. A wtenczas jeszcze były rakiety drewniane, to takie uderzenie w kort dawało efekty wizualne. Odpowiedz Link Zgłoś
bombullo Re: "Wartki" na korcie 04.06.10, 16:55 Wartko sie te stokrotki lapalo...ej,qrza buzia,teraz stokrotki leqtko nieswize a i my leqtko pokrzywieni fizycznie i pogieci mentalnie,w morde i nozem! Soderling wyqkau Berdycha i znowuz w finale. Final,gdy nadal bedzie gral tak jak dotychczas to z Melzerem da se rade,bedzie kawalek dobrego tenisa. Czy imaginowalas se taka pare femalesow w tegorocznym "RG"? Ja stawiam na Stosur nie tylko z tenisowego pktu widzenia. Ta Wloszka mie przestrasza! Podejrzewuje,ze tak wygladaly Italianki jakies 17ooo lat temu nazad!!! Chopaki za 69 minut zaczyanja. Odpowiedz Link Zgłoś
bombullo Re: "Wartki" na korcie 05.06.10, 19:06 Pierwsza Wloszka w historii "Grand Slam". Kiedy i czy MY Polacy a nawet Prawdziwi Polacy,Katolicy i Innowiercy doczekamy sie takiej chwili? Oto jest zagwozdka ktorej bez "polowki" nie rozbierosz. rita,Nadal czy Soderling? O browarka (moze byc "zimny karmelkowy Lechu")ktorego obalimy gdzies na polu przy pieczeniu zimnioczqw!W bamboszach!!!My w bamboszkach nie zimnioczki. Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re:Schiavone - królowa Paryża 07.06.10, 09:44 Cześć Było to zaskoczenie. Siedemnasta rakieta wygrała Rolanda Garrosa. Wielki sukces Włoszki. Radwanska nam zaniknie przy ataku dalszych z listy zawodniczek światowych. Nie ma teraz takiej pewnej gwiazdy tenisowej jak dawniej Stefii Graf. Każda może wygrać. Myślę, że Isia powinna zrobić przerwę w tenisie i nabrać głodu. Nadal wygrał, czy zaskoczył nas , chyba nie. Cześć Odpowiedz Link Zgłoś
bombullo Re:Schiavone - królowa Paryża 08.06.10, 04:11 isia powinna se dac spoqj.Ale coz ona innego potrafi robic?Pyskowac? To kazda kuchta potrafi i przeqpka z Kleparza czy innego Placu na Kazmirzu.(Czy na Podgorzu jest jaki plac z przeqpkami?) Mnie wydaje sie droga rito,ze kolegowanie sie z Isia zle wrozy Karolce Wozniackiej. Nadal wygral bo Soderling nie gral.Jezeli ogladalas mecz czy nie zauwazylas,ze Szwed juz przed meczem mial "pelne galoty"? Od pierwszej pilki widac bylo,ze nie stawi zadnego oporu.To jednak nie jest BB,jego starszy kolega.Niestety. Czy Nadal jest w stanie wygrac wiecej "GS" niz Roger o czym pieja niektorzy amerykanscy komentatorzy.Przypuszczam,ze watpie. Wimbledon juz za chwilke.Bedzie po staremu. Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re:Schiavone - królowa Paryża 08.06.10, 21:49 Masz rację, Isia powinna odpocząć. Ciągle na walizkach, ciągły trening, harówka dniem i nocą z tatusiem. Na dłuższą metę to jednak męczące. Przecież Isia to już kobieta też pragnę zauważyć nie tylko maszyna do robienia pieniędzy. Nie oglądałam meczu Nadala, choć mogłam, bo się dorobiłam wreszcie antenki satelitarnej lecz słoneczna pogoda wygnała mnie z domu. Czekamy teraz na Wimbledon, bo nadzieja umiera ostatnia, ha. Odpowiedz Link Zgłoś
gph cośjakby się Isia obudzila na Wimbledonie 26.06.10, 18:45 ale lepiej może nie zapeszać? :) Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: cośjakby się Isia obudzila na Wimbledonie 26.06.10, 20:42 Widocznie tatuś i trener w jednej osobie coś zrozumiał. Może wyciągli wnioski z ostatniego turnieju. Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: jak dobrze.. 28.06.10, 23:44 Koniec marzeń i tyle co mogła zrobić Isia. A tak się dobrze zapowiadało i ten serwis kosmiczny. Szkoda. Odpowiedz Link Zgłoś
bombullo Re: jak dobrze.. 29.06.10, 02:25 ...ze sie skonczylo. Coz >ce la vie und ce la teniis< jak rechocza Francuzji. Schavione wygrala RG majac 28.Poczekajmy te kilkanascie Grand Slamow i bedziemy w euforyi.Zebysmy ino dozyli! Odpowiedz Link Zgłoś
bombullo Re: jak dobrze.. 03.07.10, 16:09 Babok z USA wygrywa ...wykonczy ta Rosjanke w 2 krotkich setach! Odpowiedz Link Zgłoś