Dodaj do ulubionych

giewu.peel nam się zmieniła...

20.02.04, 11:46
znów się będzie ciężko przyzwyczaić...
Obserwuj wątek
    • das_bot Właśnie i wielcem ciekaw, as you like it? 20.02.04, 12:05
      Bo na przykład moim zdaniem to spory postęp, choć nie bez wad, jak to z
      postępem bywa.

pozdrawiam

das_bot
      • peteen Re: Właśnie i wielcem ciekaw, as you like it? 20.02.04, 12:11
        nowy przekrój też fajnym pismem jest, ale co ma wspólnego z klimatem starego
        przekroju ?
        tradycjonalista jestem...
        :c(

ps. cud boski, żem się w ogóle do tego interneta wdrożył...
        • jottka Re: Właśnie i wielcem ciekaw, as you like it? 20.02.04, 12:14
          średnio co pół roku przeżywamy na portalu nieposkromiony postęp graficzny, za
          to ten cały jeden serwer w wawie ciągle na agrafkach podpięty :(

i może wyjasnij przy okazji, co ma oznaczać cholerna kaczuszka na widoku forów
          prywatnych??? tsyletnia córeczka admina zaprojektowała czy jak?
          • Gość: 7 Re: W?as´nie i wielcem ciekaw, as you like it? IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 20.02.04, 17:01
            kaczki jeszcze nie widzialem, ale na stronie glownej jest jakis samolot, czy cos, zenada

pierwsza strona tez tragiczna
            • yennzfiolkowymioczami Re: W?as´nie i wielcem ciekaw, as you like it? 20.02.04, 19:09
              Gość portalu: 7 napisał(a):

> kaczki jeszcze nie widzialem, ale na stronie glownej jest jakis samolot, czy
              co
              > s, zenada

zapewniam, że lepszy od kaczki... :|
              • Gość: 7 Re: W?as´nie i wielcem ciekaw, as you like it? IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 20.02.04, 19:19
                o k..urna, kaczka rzadzi!!! teraz zobaczylem:DDD
            • Gość: tomCrac Re: W?as´nie i wielcem ciekaw, as you like it? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.02.04, 12:06
              gw miast isc do przodu, cofa sie. porazka, jedyna pozytywna zmiana na pierwszej stronie to ikonki u gory. ciekawe kto odpowiada za marnowanie miejsca pod "kultura rozrywka"?
    • garg_ul ŻENADA 21.02.04, 11:41
      Ot co! Osobiście w ogóle wolałem poprzednią wersję, ale jak musi, niech będzie
      ta.. Ale te grafiki naprawdę moglibyście sobie darować :o
      • das_bot ;)))))))))))))))))))))))))))) 23.02.04, 16:37
        Nie wiem skąd wiedziałem, że przeczytam coś miłego :)
        Bardzo dziękuję za wszystkie uwagi

das_bot
        • jottka alemyśmy 23.02.04, 16:54
          informacji sie domagali, a nie dopieszczali cie publicznie!!!

co ma znaczyć kaczuszka i kiedy wreszcie zajdą pożądane zmiany techniczne, o
          ile to możliwe w tym wcieleniu
          • das_bot Re: alemyśmy 23.02.04, 18:43
            Pardon, jaka kaczuszka za pozwoleniem?
            I o jakie zmiany techniczne chodzi?

Chętnie odpowiem, jeno nie wiem w czym rzecz kompletnie...
            • jottka Re: alemyśmy 23.02.04, 19:59
              omatkobosko :(((

tam u góry jest dokładniej, w moim 1. poście - jak pytasz o opinie, to może byś
              sie zapoznawał z pragnieniami ludu

a tak w ogóle to fajnie by było, gdyby strony portalu nie rozwijały sie z
              szybkością 1 wers na minutę, gdyby nie wylogowywało znienacka 5 razy dziennie,
              gdyby strona sie nie wieszała kilka razy dziennie, bo tak ma itp itd

aha, odp typu 'masz zły komputer' jest nieprawidłowa, bo trejsrut zeznawał
              wielokrotnie, że do serwera gw wszystko chodzi jak błyskawica, dopiero tam
              zdycha w boleściach :( no więc chodziłoby o dokupienie mu pomocników :))
              • das_bot Częstochowsko 24.02.04, 09:04
                A rzeczywiście, jest kaczuszka. Bardzo ładna. Doskonale pasuje do forów prywatnych. To kaczuszka w idealnym czasie i miejscu. :)

> a tak w ogóle to fajnie by było, gdyby strony portalu nie rozwijały sie z
                > szybkością 1 wers na minutę, gdyby nie wylogowywało znienacka 5 razy dziennie,
                > gdyby strona sie nie wieszała kilka razy dziennie, bo tak ma itp itd
                >
                > aha, odp typu 'masz zły komputer' jest nieprawidłowa, bo trejsrut zeznawał
                > wielokrotnie, że do serwera gw wszystko chodzi jak błyskawica, dopiero tam
                > zdycha w boleściach :( no więc chodziłoby o dokupienie mu pomocników :))

Najwyraźniej masz zły komputer. Pomocnicy są (żaden portal nie jest obsługiwany przez jeden serwer gwoli ścisłości), objawy o których mówisz skończyły się jakieś 2-3 tygodnie temu. Mniej więcej wtedy, kiedy pojawiła się nowa oprawa graficzna forum, którą tak polubiliście. A wiem dobrze w czym rzecz. Wcześniej zdarzało mi się administrować portalem na ślepo. Ładował się tak wolno, że nie miałem cierpliwości czekać na oglądnięcie własnego dzieła. I kilka razy dziennie - co racja to racja - zdarzały się komunikaty "Przepraszamy za usterki", łącznie ze sławetną zawiechą w momencie ogłaszania wyników referendum unijnego ;)
                Ale to już było. Czas odświeżania stron u mnie (zwykła sieć osiedlowa, 2MB używane przez około 70 osób, podpięta do Crowleya):
                Gazeta - 13 sek.
                Onet - 17 sek. (szybki ale ciężki)
                Interia - 14 sek.
                WP - 15 sek.

Czas odpowiedzi serwera Gazeta.pl: 20-40 milisekund (dokładnie taki sam jak i innych portali)

Zostało wylogowywanie. To szczera prawda, którą zgłaszałem gdzie trzeba (jakby tam nie wiedzieli) :(
                Od siebie dodam jeszcze wstrzymywanie ładowania strony podczas rozwijania flashowego bannera. To prawda, którą... vide above.

pozdrawiam

das_bot
                • Gość: 7 Re: Cze˛stochowsko IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 24.02.04, 15:57
                  > A rzeczywis´cie, jest kaczuszka. Bardzo ?adna. Doskonale pasuje do forów prywatn
                  > ych. To kaczuszka w idealnym czasie i miejscu. :)

nie mam pytan!!!

a co do dzialania gazety to jest gorzej niz zle, co chwile domena pada, tak wiem, mam zly
                  komputer, tylko czemu jakos inne portale nie sa niego uczulone? to takie pytanie retoryczne, bo
                  wiem ze taki zale sie wylewa na inne forum, hehe....
                  • jottka Re: Cze˛stochowsko 24.02.04, 16:28
                    noooo

też mam zły komputer, uczulony wrednie wyłącznie na portal wyborczej :( bez
                    sensu też sprawdzam czasy połączeń, które mi bezustannie wypadają w godzinach
                    szczytu trwających całą dobę. a widoczne wczoraj między 23 a +- 1 w nocy info o
                    przeciążeniu serwera, który mnie nie połączy, bo tak, wymyśliłam sobie
                    złośliwie z braku lepszej rozrywki

faktycznie kaczuszka rulezzzz
                    • das_bot Re: Cze˛stochowsko 24.02.04, 18:46
                      też mam zły komputer, uczulony wrednie wyłącznie na portal wyborczej :( bez
                      > sensu też sprawdzam czasy połączeń, które mi bezustannie wypadają w godzinach

:( No nie wiem. Swoje doświadczenia opisałem powyżej. Nie będę się kłócił, jak
                      rzecznik Microsoftu, ale nic nie poradzę, że u mnie poprawa jest kolosalna.

pozdrawiam

das_bot
            • garg_ul Za pozwoleniem, 23.02.04, 21:39
              chodzi o tego obscenicznego kaczora na stronie z forami prywatnymi. Załóż forum
              na temat, który cię pasjonuje i takie tam. Albo raczej inspiruje w tym
              przypadku. Z życia maltretowanego kaczątka. Miałam być łabędziem, a skończyłam
              w wannie ;P
    • garg_ul Ahaha 21.02.04, 12:10
      Dopiero teraz zauważyłem, że można wybrać kolor skórki na forum. Widzieliście
      zielony?? Buehehehe.. Boki zrywałem ze śmiechu przez pięć minut :))))))
      • tomcrac Re: Ahaha 21.02.04, 13:08
        zielony jest bardzo swiezy i chyba przy nim zostane, niebieski jest troche za ciemny i przez to slabo widac czarny tekst (przynajmniej na moim monitorze)
        • garg_ul Chyba nie mówimy o tym samym zielonym? 21.02.04, 13:16
          NIe oliwkowy, tylko zielony? Świeży? Ja tam nie mógłbym się na czytaniu
          skupić ;))))
          • seven Re: Chyba nie mówimy o tym samym zielonym? 21.02.04, 13:22
            gdzie wy zmieniacie te kolory, bo cos nie moge znalezc nigdzie takiej opcji

btw- niezly burdel na forum i pierwszej stronie, nie moge sie w ogole przyzwyczaic:/
            • seven Re: Chyba nie mówimy o tym samym zielonym? 21.02.04, 13:23
              juz mam, o jaki szajzzz, jeden kolor gorszy od drugiego
              • tomcrac Re: Chyba nie mówimy o tym samym zielonym? 21.02.04, 13:25
                ale wszystkie lepsze od oliwkowego :)
                • seven Re: Chyba nie mówimy o tym samym zielonym? 21.02.04, 13:26
                  tomcrac napisa?:

> ale wszystkie lepsze od oliwkowego :)
                  to fakt, ja mam ustawione biale, ale wkurza mnie ten czarny pasek na gorze:/ zolte wali po
                  oczach, niebieski jest niewyrazny (czarne litery na granatowym tle - debilizm), zielony jeszcze
                  ujdzie, nie moge sie zdecydowac;P
            • yennzfiolkowymioczami Re: Chyba nie mówimy o tym samym zielonym? 23.02.04, 17:01
              seven napisał:

> gdzie wy zmieniacie te kolory, bo cos nie moge znalezc nigdzie takiej opcji

No właśnie, gdzie??
              Może mnie ktoś oswiecić?
              • garg_ul Może ;) 23.02.04, 17:08
                W Moje Forum jest taki podpunkt ustawień, jak kolor forum czy cuś. Tam szukaj w
                każdym bądź razie.
                • yennzfiolkowymioczami Re: Może ;) 23.02.04, 17:31
                  Po wysłaniu tamtego posta sama znalazłam:)
          • tomcrac Re: Chyba nie mówimy o tym samym zielonym? 21.02.04, 13:22
            dlaczego? przynajmniej odroznia sie teraz kolorystycznie od wiekszosci innych serwisow. niebieski nudny, bialy niewyrazny, oliwkowy do dupy, zolty za jaskrawy, zostaje mily dla oka odcien zieleni, ktory wplywa na pozytywne myslenie, ja mam wszystko przemyslane! w dodatku dzisiaj gdzies slyszalem, ze zielony poprawia pamiec :)) same plusy
        • mtq Re: Ahaha 21.02.04, 13:21
          W gruncie to oliwkowy najlepszy :-)))
          • garg_ul W gruncie czego??? 21.02.04, 14:47
            Ten, z przeproszeniem, sraczkowaty?? No way ;P

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka