Dodaj do ulubionych

Apartamex Słoneczna Macedonia

IP: *.gemini.net.pl 24.03.10, 17:58

Jestem zainteresowany mieszkaniem w inwestycji zwanej Słoneczna
Macedonia. Z tego co widziałem to budynek jest już ukończony w 70%
praca wre, zakończenie planowane na wrzesień. Ktoś z was ma już
wyrobioną opinię na temat tej inwestycji?

Będę wdzięczny za rzeczowe odpowiedzi.
Obserwuj wątek
    • gnusmass Re: Apartamex Słoneczna Macedonia 24.03.10, 22:27
      buhaha Słoneczna Macedonia jednym słowem Istna Rumunia
      • Gość: LUKAS Re: Apartamex Słoneczna Macedonia IP: *.gemini.net.pl 24.03.10, 23:28
        Dzięki za rzeczową odpowiedź, na pewno wnosi ona wiele nowego do
        tematu.
        Może ktoś jeszcze poza "gnusmass" ma coś do powiedzenia w tej sprawie?
        :)
        • Gość: czytelnik Załóż więcej wątków. IP: 81.219.70.* 25.03.10, 06:28
          O 17:54 podciągnąłeś do góry istniejący wątek, cztery minuty później założyłeś
          nowy. Pamiętaj - rzeczowość odpowiedzi jest wprost proporcjonalna do stopnia
          zaspamowania forum. Załóż więc jeszcze kilka wątków to zwiększysz szanse na
          otrzymanie rzeczowej odpowiedzi.
          • Gość: LUKAS Słoneczna Macedonia IP: *.gemini.net.pl 25.03.10, 08:59
            Jestem nowy na tym forum i nie za bardzo się jeszcze potrafię po nim
            poruszać. Jakież było moje zdziwienie, kiedy okazało się, że nie mogę
            usunąć swojego posta po jego wysłaniu, a jedynie zgłosić go do
            wykasowania (co niechybnie zrobiłem).
            Nowy temat uważam za przejaw większej dbałości o porządek na forum.
            Warto wydzielać osobne tematy mające poruszać dyskusje w konkretnej
            sprawie, niż ciągnąć w jednym ogólnym wątku-tasiemcu kilkanaście
            różnych wątków. Takie jest moje zdanie. Z resztą to nie jest istotą
            tego tematu.

W związku z tym "czytelniku" jeśli masz mi coś do powiedzenia na
            temat który tu poruszyłem to bardzo proszę o odpowiedź.

Jednocześnie ponawiam pytanie. Czy ktoś z was ma/miał styczność z
            inwestycją Słoneczna Macedonia w Krakowie. Możecie podzielić się
            doświadczeniami? Być może jest tu ktoś kto zakupił tam mieszkanie?
            Postulat o rzeczowości odpowiedzi nadal aktualny.
            • Gość: Niestety.... Re: Słoneczna Macedonia IP: *.254.connectic.pl 28.03.10, 20:54
              ... nie mogę polecić tego developera. Po wpłaceniu wszystkich
              pieniędzy klient przestaje być ważny - na naprawę usterek trzeba
              czekac kilka miesięcy, szkoda bo wydawali się być w porządku jak
              szukałem mieszkania, niestety rozczarowałem się
              • Gość: Stefan Re: Słoneczna Macedonia IP: *.chello.pl 06.04.10, 00:06
                Ale jak możesz czekać na usunięcie usterek kilka miesięcy jak oni jeszcze nie
                oddali inwestycji ...? Czy mówisz o Macedońska Nokturn Sp. z o.o. SKA czy może o
                innym deweloperze ?
                • Gość: Niestety Re: Słoneczna Macedonia IP: *.254.connectic.pl 06.04.10, 08:30
                  Mówię o tym developerze i jego wcześniejszych inwestycjach - skoro
                  na innych się nie wywiązuje to na tej będzie tak samo - nie sądzisz ?
                  • Gość: Przecież... Re: Słoneczna Macedonia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.10, 22:46
                    Ale to pierwsza inwestycja tego dewelopera, nie bierzesz pod uwagę, że poprzedni
                    właściciel chyba ją po prostu sprzedał.
                    • Gość: Niestety.... Re: Słoneczna Macedonia IP: *.254.connectic.pl 10.04.10, 18:28
                      ale sie mylisz.
                      Firma Apartamex wykonała kilka inwestycji. Nokturn to spółka córka,
                      słoneczna macedonia też - tworzą spółki córki pod każdą z
                      inwestycji. Zachęcam do odwiedzenia strony internetowej firmy
                      Apartamex, sprawdzenia gdzie realizował inwestycje i odwiedzenie
                      kilku z nich.
                      Ludzie poszperajcie w internecie, popytajcie ludzi zanim dokonacie
                      tak poważnej inwestycji !!!
                      • Gość: Stefan Re: Słoneczna Macedonia IP: *.chello.pl 14.04.10, 18:09
                        Sprawdziłem wszystko dokładnie po KRS-ach i kto ma akcje. Apartamex Sp. z o.o. o
                        którym piszesz, nie ma aktualnie ani jednej akcji tego dewelopera. Kupili oni od
                        Apartamex Sp. z o.o. tą inwestycję jeszcze przed jej rozpoczęciem. Aktualnie
                        prace budowlane prowadzi spółka Apartment EOS (która nie ma nic wspólnego z
                        Apartamexem)- sprawdziłem na budowie.
                        Z tego co udało mi się ustalić to pośrednim właścicielem dewelopera jest jakiś
                        Fundusz, który dał kasę na budowę (jak wynika z oświadczenia PKO, które mają na
                        stronie) bank dał tylko 7 mln, a tak na oko to inwestycja musiała kosztować co
                        najmniej drugie tyle).
                        • Gość: powodzenia Re: Słoneczna Macedonia IP: 188.72.202.* 15.04.10, 11:10
                          Sprawdź dokładnie gdzie się mieści siedziba firm, o których piszesz. Dla
                          ułatwienia dodam, że dzielą one ten sam adres z pewną spółką giełdową, która
                          zadebiutowała na giełdzie trzy lata temu z akcjami po 20-30 PLN, a dzisiaj te
                          same akcje kosztują 70 groszy a to i tak zbyt wiele. Życzę, żeby w przypadku tej
                          inwestycji finansowej nie było tak samo...
                          • Gość: Proszę Re: Słoneczna Macedonia IP: *.254.connectic.pl 17.04.10, 20:03
                            www.apartamex.com.pl/aktualnaoferta.html
                            i wszystko w temacie
                            • Gość: Kochani... Re: Słoneczna Macedonia IP: *.254.connectic.pl 17.04.10, 20:05
                              ...daleko szukacie, po KRS-ach grzebiecie, po budowach chodzicie a
                              wystarczy z internetu skorzystać - lin poniżej
                              www.slonecznamacedonia.pl/?onas
    • Gość: przezorny Re: Apartamex Słoneczna Macedonia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.03.10, 14:58
      Gdy Znajomy 3 lata temu "kupował" mieszkanie od UNIVERS na ul. Bartla też
      zaawanswanie było 70% i ruch na budowie. A nie mieszka do dzisiaj bo
      zaawansowanie nadal 70% :-(
    • Gość: gosc Re: Apartamex Słoneczna Macedonia IP: *.chello.pl 08.07.10, 20:28
      Proponuje posprawdzać KRS tych wspaniałych spółek, np na stronie
      www.infoveriti.pl/ , mimo ze są różne firmy to łączy je jedna osoba, a
      jak ktoś połączy tą osobę tez poprzez KRS to trafimy do firmy gastronomicznej
      POLREST, debiut po 36 zł teraz po 3 latach 0,70 gr i lada dzień upadłość. Sposób
      robienia interesów pasuje idealnie do LEOPARDA - na nich się wzorowali. Jedna
      firma ma długi, zakłada się następna - potem powiązania 70 firm i więcej. Nawet
      nie będzie od kogo egzekwować należności - a koniec powiązań na Cyprze.
    • Gość: lol Re: Apartamex Słoneczna Macedonia IP: 193.106.245.* 19.08.10, 15:08
      zanim podpiszesz umowe to dobrze ja przeczytaj, a najlepiej oddaj do prawnika.
      nie zgadzaj sie na ich notariusza tylko koniecznie bierz swojego. umowa pelna
      jest kruczkow i niescislosci. jezeli wszystko pojdzie ok, to bedziesz mial
      szczescie, jezeli developerowi powinie sie noga, to jestes w ciemnej d*pie, bo z
      taka umowa nic nie wskorasz.
      • Gość: M. Re: Apartamex Słoneczna Macedonia IP: *.181.175.46.nat.umts.dynamic.eranet.pl 20.08.10, 23:23
        Podobno od połowy lipca mają nakaz wstrzymania prac. Budowali mimo,
        że warunki zabudowy były dawno uchylone.... jeśli ktoś chce kupić
        mieszkanie Słoneczna Macedonia winien wpierw zapytać o to dewelopera
        i sprawdzić w Wydziale Architektury
      • Gość: M. Re: Apartamex Słoneczna Macedonia IP: *.181.175.46.nat.umts.dynamic.eranet.pl 20.08.10, 23:33
    • Gość: M Re: Apartamex Słoneczna Macedonia IP: *.181.175.46.nat.umts.dynamic.eranet.pl 20.08.10, 23:43

• Gość: Natka Re: Apartamex Słoneczna Macedonia IP: 217.97.224.* 23.08.10, 11:29
      www.tvp.pl/krakow/aktualnosci/spoleczne/deweloper-buduje-blok-bez-pozwolen/2458720
      czyżby chodziło o inwestycję przy Macedońskiej?
      • Gość: Stefan Re: Apartamex Słoneczna Macedonia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.08.10, 15:20
        Widziałem ten reportaż, ale mam wrażenie, że jest on bardzo jednostronny i że
        niezadowoleni sąsiedzi znaleźli wreszcie dojście do telewizji (pewnie przez Pana
        Mateusza Sz. z IPN, który zrobi wszystko żeby zaistnieć w mediach i nawet 5 sek
        w reportażu sprawia mu satysfakcję). Dlaczego dziennikarze nie pokazali zdania
        dewelopera. Poczekajmy zatem spokojnie na racje drugiej strony bo mam wrażenie,
        że jest to pyskówka w stylu bronimy krzyża, rzucamy błotem, a nuż coś się
        przylepi ;-)
        • Gość: Maciej Re: Apartamex Słoneczna Macedonia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.10, 18:28
          Byłem zainteresowany, ale rezygnuje. W tamtym tygodniu ogladalem reportaz w TV. Buduje bez zezwoleni? Mimo to sprzedaje mieszkania nieswiadmym ludzim ? Mam wrazenie, ze to "dziki" kraj. Napewno nie zainwestuje oszczednosci zycia w cos tak niepewnego
          Pozdrawiam

ps: w Krakowie mozna bardzo latwo znalesc gotowe budenki do wziecia z wszystkimi potrzebnymi dokumentami!
          • Gość: Maciej Re: Apartamex Słoneczna Macedonia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.10, 18:30
            I przepraszam za błedy, cały weekend pracowalem
            Pozdrawiam
          • Gość: Ela Re: Apartamex Słoneczna Macedonia IP: *.chello.pl 23.08.10, 19:24
            A ja wręcz przeciwnie. Poczekam, aż nadzór budowlany odbierze ten budynek do
            użytkowania. Jeżeli przy takiej nagonce medialnej nadzór mimo to odbierze
            budynek to będzie chyba najbardziej bezpieczna inwestycja w Krakowie, bo nikt
            nie odważy się zamiatać czegoś pod dywan gdy do akcji włączyła się "czwarta
            władza" - tzn Pan Telewizor. Nawet sobie zarezerwuję mieszkanie, tylko pod
            warunkiem, że deweloper zgodzi się na to aby warunkiem podpisania umowy
            przenoszącej własność było przedstawienie przez niego zaświadczenie z nadzoru
            budowlanego o odbiorze budynku !!!!
            Uważam,że to dobrze, że nie będę musiała tylko ja osobiście pilnować dewelopera,
            tylko po części zrobi to za mnie TV :-)
          • Gość: Jarosław Re: Apartamex Słoneczna Macedonia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.08.10, 10:37
            Macieju czemu twoja wiara w uczciwość ludzką jest taka słaba. Oglądałeś reportaż
            jakiejś dziennikareczki, która za przyniesienie materiału z "wytropionej afery"
            zostanie pogłaskana po główce. Ale dlaczego w tej relacji nie było drugiej
            strony - pewnie dlatego, że niezadowoleni mieszkańcy znaleźli dojście do TV i
            postanowili wygłosić tylko swoje zdanie, a pani dziennikarka nawet nie
            spróbowała zgodnie z etyką dziennikarską pokazać obiektywnie tematu bo wtedy
            program byłby nie ciekawy, a tak - afera, złodzieje, gwałcą, biją, ratunku,
            jaworowicz auuuuuuuu .... Śledź uważnie kroniki krakowskie bo pewnie będzie ciąg
            dalszy ;-)
            • Gość: Natka Re: Apartamex Słoneczna Macedonia IP: 217.97.224.* 24.08.10, 13:17
              Do wiary w ludzką uczciwość - zwłaszcza jak się ma do zainwestowania kilkaset
              tysięcy złotych - należy podchodzić z pewną dozą ostrożności - uczy nas tego
              chociażby przykład upadłego Leoparda
            • Gość: Maciej Re: Apartamex Słoneczna Macedonia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.10, 13:23
              Jesli w gre wchodza miliony to nalezy miec ograniczone zaufanie. Fakty sa jednoznaczne... prace nadal trwaja mimo przegarnych w sadzie, mozna zaufac/wspolpracowac z kims kto lamie prawo ? Jak zobacze wszystkie nalezyte dokumenty wtedy chetnie sie zastanowie, okilica jest piekna, ale ryzyko zbyt duze :)
              ps: slyszalem ze partie polityczne, zatrudniaja studentow do robienia sobie dobrego wizerunku w sieci. Mozliwe, że Cie Jaroslawie obraże, ale Twój post wyglada tak, jagbys byl pracownikiem inwestora :) (jesli sie myle to przepraszam)
              Pozdrawiam
              • Gość: Jarosław Re: Apartamex Słoneczna Macedonia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.08.10, 13:58
                Jak to Ela ładnie określiła jestem "Panem Telewizorem" :-) i znam ten mechanizm
                działania od podszewki. A ponieważ życie jest jak pudełko czekoladek i nigdy nie
                wiesz na co trafisz to trzeba przez palce brać to co mówi i TV i Deweloper. Ale
                najbardziej podoba mi się podejście Eli - postawić gości pod ścianą i
                powiedzieć, że najpierw kwity, a potem kasa i to jest najlepsze podejście żeby
                dbać o własne interesy, a nie jak "dziennikarzyna" krzyknie hurrra i na barykady
                to łapiesz trzonek od kilofa i biegniesz bić złodzieja :-) ;-)
                • Gość: Jarosław Re: Apartamex Słoneczna Macedonia IP: *.chello.pl 24.08.10, 23:43
                  A mówiłem żeby brać przez palce to co mówią w TV:
                  Wyrokiem z dnia 24 sierpnia 2010 roku, w postępowaniu do sygn. akt: II
                  OSK131/10, Naczelny Sąd Administracyjny w Warszawie:
                  a)uchylił swój własny wyrok z dnia 02 lipca 2009 roku w sprawie do sygn. akt: II
                  OSK 1864/08 (opisany w pkt 8 tego pisma) oddalający skargę kasacyjną SKO w
                  Krakowie od opisanego w pkt 5 tego pisma wyroku Wojewódzkiego Sądu
                  Administracyjnego w Krakowie z dnia 25 marca 2008 roku w sprawie do sygn. akt:
                  II SA/Kr 38/08 (uchylającego m.in. opisaną w pkt 4 tego pisma decyzję
                  Samorządowego Kolegium Odwoławczego w Krakowie z dnia 07 listopada 2007 roku do
                  znaku SKO.73/3745/2007/ZP jak i poprzedzającą ją decyzję Prezydenta Miasta
                  Krakowa z dnia 29 maja 2007 roku nr AU-2/7331/1623/07 do znaku:
                  AU-02-3-KKC.7331-2517/06, o ustaleniu warunków zabudowy opisaną w pkt 1 tego
                  pisma, a także;
                  b)uchylił wyrok Wojewódzkiego Sądu Administracyjnego w Krakowie z dnia 25 marca
                  2008 roku w sprawie do sygn. akt: II SA/Kr 38/08 (uchylającego m.in. opisaną w
                  pkt 4 tego pisma decyzję Samorządowego Kolegium Odwoławczego w Krakowie z dnia
                  07 listopada 2007 roku do znaku SKO.73/3745/2007/ZP jak i poprzedzającą ją
                  decyzję Prezydenta Miasta Krakowa z dnia 29 maja 2007 roku nr AU-2/7331/1623/07
                  do znaku: AU-02-3-KKC.7331-2517/06, o ustaleniu warunków zabudowy opisaną w pkt
                  1 tego pisma).

W przypadku obydwu wyroków, przyczyną, dla której Naczelny Sąd
                  Administracyjnyorzekł o uchyleniu opisanych wyżej wyroków było stwierdzenie
                  przez Sąd ich nieważności.

Oznacza to że WZ jest OK, wszystkie Pozwolenia są OK, a WSZYSTKO CO JEST
                  POWIEDZIANE w TV jest NIEPRAWDZIWE - typowa nagonka rozżalonych sąsiadów (pewnie
                  nie dostali po 5 tys i teraz rzucają błotem).
                  • Gość: Nick Sprawa nadal w sądzie IP: *.nandu.com.pl 25.08.10, 10:49
                    W TV wczoraj podali, że nie tylko że uchylono wyroki, ale i
                    skierowano sprawę do ponownego rozpatrzenia przez Wojewodzki Sąd
                    Administracyjny. Więc sprawa jest w toku i do kiedy nie będzie
                    defintywnie rozstrzygnięta nie warto chyba kupować ani rezerwować.
                    Ta kobieta - sąsiadka wygląda na zdeterminowaną więc sprawa może
                    potrwać jeszcze z rok, a przezs taki czas nie będzie odbioru. Znając
                    życie mający więcej pieniędzy deweloper pewnie ostatecznie wygra,
                    (choś pewności nigdy nie ma i może być rozbiórka całego bloku lub
                    kilku pięter). Chyba więc warto się wstrzymać zwlaszcza, że chętni
                    nie będą raczej szturmowali tej inwestycji.
    • Gość: L. Budowa nadal wstrzymana!!!! IP: *.nandu.com.pl 25.08.10, 16:41
      Okazuje się, że wyrok nie wstrzymuje budowy, przynajmniej na razie i
      podobno tak zostaie do rozstrzygnięcia a to może długo potrwać. W
      Krakowie w Urzedzie Miasta nie takie sprawy jednak się zmieniały,
      więc radzę tę informcję aktualizować co kilka dni w Powiatowym
      Inspektorze Nadzoru Budowlanego nr tel. 012 6165640. Znając życie
      będzie na przemian wstrzymywana i wznawiana,(zresztą deweloper
      budował i pewnie będzie budował mimi braku pozwolenia) ale czy
      zakończy się to odbiorem to trudno powiedzieć. Muszą to chyba
      przyznac i niektórzy uczestnicy tego forum, którzy ewidentnie są
      pracownikami dewelopera,a może nawet i sami właściciele.
      I czy warto mieszkać w takim otoczeniu gdy pewnie wszyscy sąsiedzi
      są przeciwko??
      • Gość: zainteresowany Re: Budowa nadal wstrzymana!!!! IP: *.chello.pl 25.08.10, 22:04
        Czy nazwiesz się "nick" czy "L" to i tak widać że jesteś sąsiadem i wymyślisz
        wszystko żeby tylko zniechęcić potencjalnych klientów. Bez twojego zniechęcania
        w obecnej sytuacji nikt nie będzie płacił pieniędzy, a po odbiorze ustawi się
        kolejka po te mieszkania.
        • Gość: lol Re: Budowa nadal wstrzymana!!!! IP: *.ghnet.pl 29.08.10, 15:52
          ja nie wiem, kto tu na forum jest od developera, a kto jest niezadowolonym
          sasiadem, ale jedno wiem. chcialem nie tak dawno kupic mieszkanie w tej
          inwestycji i nikt mnie nie poinformowal o tych problemach! ciekawe kiedy chcieli
          to zrobic, pewnie dopiero jakbym przelal cala kwote na ich konta. ta inwescyja
          smiedzi na kilometr, tak jak ich umowa, ktora oficjalnie chwala sie na stronie
          glownej, wiec wchodzenie w to bagno polecam jedynie przy asekuracji prawnika i
          wlasnego notariusza.
    • Gość: Ania Re: Budowa nadal wstrzymana!!!! IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 29.08.10, 19:27
      Umówiłam się na umowę rezerwacyjną na poniedziałek i sama zobaczę wszystkie
      dokumenty (na szczęście jestem prawnikiem). Po spotkaniu napiszę wam co i jak i
      kto opowiada bajki, a kto ma rację.
      Oglądałam mieszkanie i bardzo mi się podoba. Blok też ma bardzo ładną elewację i
      super, że jest możliwość kupienia garażu (szkoda że tak drogo w porównaniu do
      mieszkania).
      pozdrawiam
      Ania
      • Gość: ex Re: Budowa nadal wstrzymana!!!! IP: 193.106.245.* 31.08.10, 16:54
        To może odniesiesz się do tych umów? Obie są na stronie. Bardzo chętnie
        poznalibyśmy opinię prawnika na ten temat!
        • Gość: Ania Re: Budowa nadal wstrzymana!!!! IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 31.08.10, 22:21
          Podpisana przeze mnie umowa rezerwacyjna jest prosta i lakoniczna, ale nic
          więcej nie trzeba - opłata rezerwacyjna tylko 5.000,00 zł i to do zwrotu jak
          zrezygnuję, a inny nabywca wpłaci opłatę rezerwacyjną. Wiem jaka jest cena, jaka
          powierzchnia, które mieszkanie i miejsce postojowe. Wynegocjowałam tylko zapis,
          że do umowy przeniesienia własności przystąpię po przedstawieniu przez Inwestora
          pozwolenia na użytkowanie. Co do wzoru umowy przedwstępnej też nie ma się do
          czego przyczepić. Nie jest ona naszpikowana klauzulami abuzywnymi jak u
          większości deweloperów: nie ma możliwości zmiany ceny w przypadku zmiany stawki
          VAT, kary umowne są porównywalne dla jednej i drugiej strony (nie tak jak u
          innych wyższe dla sprzedającego a niższe dla kupującego), w przypadku nie
          dochowania terminu istnieje możliwość odstąpienia od umowy i żądania zwrotu
          wpłaconych środków, a w przypadku zwłoki w ich oddaniu żądania odsetek
          ustawowych. Również jasno określone są warunki zwolnienia obciążenia
          hipotecznego (w oświadczeniu banku kredytującego inwestycję podany jest ten sam
          rachunek co w akcie notarialnym co oznacza, że po wpłacie całej ceny mieszkania
          Bank jest zobowiązany do wydania zaświadczenia do sądu wieczystoksięgowego o
          bezobciążeniowym wydzieleniu lokalu mieszkalnego). W obecnej sytuacji i stanie
          zawansowania inwestycji analizowanie umowy przedwstępnej nie jest jednak bardzo
          potrzebne bo jak już sobie załatwię kredyt to powinien być odbiór i wówczas
          podpiszemy od razu umowę przenoszącą własność. Jak będę miała w ręce pozwolenie
          na użytkowanie i odbiorę mieszkanie pod względem technicznym to wówczas wpłacę
          pozostałą część ceny. Inwestor przedstawił mi również na piśmie aktualny stan
          prawny w tej inwestycji (i zrobił to sam zanim zdążyłam mu powiedzieć, że
          widziałam reportaże w telewizji). Ale tak przeanalizowanej sytuacji prawnej
          inwestycji to jeszcze nie widziałam. Fakt, że pewnie zmusiła ich do tego
          sytuacja i informacje w telewizji i że planują wysłać taką informacje do
          wszystkich, którzy nabyli mieszkania. Przeczytałam całe 12 stron !!!!!!!!!!
          bardzo uważnie do tego pokazali mi oryginały wyroków i jedno jest pewne -
          Inwestor posiadając pozwolenie na budowę nr 535/199/08, które NIGDY !!!! żadną
          decyzją administracyjną nie zostało uchylone, wstrzymane lub wycofane z obiegu
          prawnego cały czas realizował inwestycję ZGODNIE Z PRAWEM !!!!!!!!!!!!. Do tego
          po wyroku NSA z dnia 24.08.2010 r Inwestor nie powinien mieć żadnego problemu z
          odbiorem budynku do użytkowania, gdyż na chwilę obecną legitymuje się zarówno
          prawomocną decyzją WZiZT jak również prawomocną decyzją Pozwolenie na budowę.
          Decyzja NSA jest decyzją ostateczną i bezwzględnie wykonalną. Przesłanie sprawy
          do ponownego rozpatrzenia przez WSA nie może być podane przez Nadzór budowlany
          jako powód braku odbioru do użytkowania gdyż na dzień dzisiejszy zarówno WZiZT
          jak i Pozwolenie na budowę są prawomocne i wykonalne !!!!!!!! Każdemu
          zainteresowanemu polecam zapoznać się z tym materiałem, a w przypadku
          wątpliwości zlecić kancelarii prawnej analizę dokumentów.
          pozdrawiam
          Ania
    • Gość: Nowak Re: Budowa nadal wstrzymana!!!! IP: *.adsl.inetia.pl 09.09.10, 20:50
      Apartamex to spólka matka,a macedońska to spólka córka więc niech nie mówią ,że otrzymali ten pasztet w spadku.
      • Gość: Ania Re: Budowa nadal wstrzymana!!!! IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 10.09.10, 14:51
        30 sierpnia przekopałam wszystkie dokumenty i właścicielem w stu procentach jest spółka Grupa Nokturn, a jedynym właścicielem Grupy Nokturn jest KKI Capital, a wyżej jest jakiś fundusz. Spółki Apartamex nie ma tam nigdzie.

Ania
        • Gość: xyz Re: Budowa nadal wstrzymana!!!! IP: *.adsl.inetia.pl 10.09.10, 17:53
          tak,tak,spółka Apartamex to spółka matka,Macedońska Nokturn to spółka córka.Jeżeli jesteś prawnikiem to wiesz po co tworzy się spółki córki: wspólny kapitał, kredyty,koszty,no i na końcu jak nie wyjdzie to można ogłosić upadłość ,a spółka matka odrodzi się w nowej postaci.
          • Gość: Ania Re: Budowa nadal wstrzymana!!!! IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 10.09.10, 20:58
            Właśnie tłumaczę wszystkim, że Apartamex nie jest żadną spółką córką. Sprawdziłam w KRS Aparatamexu. Właścicielem Apartamex Sp. z o.o. jest Józef Zadęcki i Tomasz Węgrzyn, a zatem nie ma żadnego powiązania z Macedońska Nokturn bo tam NIGDZIE nie ma ani Węgrzyna ani Zadęckiego. W spółce matce tj. Grupa Nokturn też nie ma tych panów i nie ma ich również w KKI Capital. Żeby była spółką córką to musiała by mieć bezpośrednio lub pośrednio tego samego właściciela. Naprawdę tak bardzo łatwo poznać prawdę bo Rejestr KRS jest JAWNY !!! to po co snuć domysły i opowiadać bzdury.

pozdrawiam wszystkich sąsiadów
            Ania
            • Gość: xyz Re: Budowa nadal wstrzymana!!!! IP: *.adsl.inetia.pl 10.09.10, 22:44
              Mów co chcesz ,ale wystarczy wejść do internetu i pisze ,że to spółka córka,ja tam nie będę swoich pieniędzy ładować ,wystarczy mi ,że dostał pozwolenie na budowę na nieprawomocnej Wz ,więc ma jakieś powiązania z architekturą,bo który śmiertelnik dostałby pozwolenie na budowę w tej sytuacji.Nie przeszkadza Ci jako prawnikowi ,że nie przestrzegał wyroków? Czy Ty jako prawnik ,popierasz to krętactwo.?i jeszcze ludziom kit wciskasz,żeby ryzykowali.?.Dobrze się stało ,że ktoś to rozdmuchał.Dzięki MU!.Może uratował właśnie nie jednej osobie pieniądze.Jeżeli taki jest bez winy prezes to dlaczego nie zgodził się wystąpić w telewizji jak to wszystko nie prawda?.Kogo TY interes reprezentujesz ,że tak ich bronisz.?Uspokajasz sama siebie?.Mimo wszystko nie życzę Ci źle,i mieszkaj sobie jaknajprędzej w tym mieszkaniu ,ale nie broń ewidentnych przekrętów! Za mało wynika z tego jeszcze wiesz.Pozdrawiam

• Gość: Ania Re: Budowa nadal wstrzymana!!!! IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 10.09.10, 23:31
                Chyba nieuważnie czytałeś moje rady, żeby za mieszkanie płacić jak pokażą Ci wszystkie dokumenty (ze szczególnym uwzględnieniem pozwolenia na użytkowanie). Sama siebie nie muszę uspakajać bo właśnie tak zrobiłam. Naprawdę radzę żebyś sam osobiście prześledził całą dokumentację bo z niej wynika wprost, że Inwestor cały czas dysponował i cały czas dysponuje prawomocnym pozwoleniem na budowę z dnia 12.09.2008 r, którego nikt nigdy nie wstrzymał, ani nie wycofał z obiegu prawnego.

pozdrawiam
                Ania
                • Gość: stefek Re: Budowa nadal wstrzymana!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.10, 10:36
                  Jaroslaw jest pracownikiem inwestora albo wrecz to on jest wlascicielem tego cyrku.
                  Co do Ani .... zastanawiam sie. Widac, ze cos jest nie tak, a oni mydla oczy ...
                  • Gość: Jarosław Re: Budowa nadal wstrzymana!!!! IP: *.chello.pl 26.09.10, 19:08
                    Dobra rozszyfrowałeś mnie, jak już wszystko wyszło to przyznam się też, że sikam do umywalki. Pracuję w telewizji, kupiłem mieszkanie w inwestycji słoneczna macedonia i wkurzają mnie zawistni sąsiedzi, którzy za wszelką cenę chcą spowodować żeby ubić interes deweloperowi. Zamiast skarżyć odpowiednie urzędy za niewłaściwe decyzje to najlepiej pokazać się z się z kosą albo orczykiem na ulicy i krzyczeć na tego kto chodzi za płotem. Ja wyłożyłem karty na stół, a dlaczego ty tak często wpisujesz negaty, czy naprawdę do końca swoich dni będziesz prowadził wojnę zamiast złożyć pozew przeciwko miastu, że twoja działka straciła na wartości i uczciwą drogą uzyskać rekompensatę...?
                    • Gość: X Re: Budowa nadal wstrzymana!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.10, 13:12
                      ?????????
                    • Gość: ania Re: Budowa nadal wstrzymana!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.10, 13:37
                      Ufff jak dobrze, ze zrezygnowalam... jak Tam beda mieszkali tacy ludzie jak Ty to ja dziekuje.
                      Czytajac Twoj wpis + slownictwo ... pasuje do Ciebie tylko jedno okreslenie CHAM. A telewizja jest badziej wiarygodna niz anonimowe wpisy na forum, pisane prze niewiadomo kogo
                      pozdrawiam
    • Gość: dziewczyna Re: Budowa nadal wstrzymana!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.10, 16:51
      Witam.
      Po wpłaceniu kaucji rezerwacyjnej na jedno z mieszkań przy Macedońskiej czekałam na decyzję banku dot. kredytu. Bank przyznał mi kredyt ale zaraz po tym okazało się, że developer ma jakieś roblemy z budową. Poradziłam się prawnika i ten stanowczo zalecił mi wycofanie się z tej inwestycji. Rozwiązałam umowę z developerem- ten beż żadnych problemów oddał mi moje pieniądze.
    • Gość: Macedończyk? Re: Budowa nadal wstrzymana!!!! IP: *.adsl.inetia.pl 25.11.10, 17:06
      acha..ale co z tymi sprawami ,które są w sądzie,to przeciez nie jest jeszcze chyba koniec tego zamieszania przeciez nawet jak zrobią ten odbiór to co dalej będzie .chyba muszę coś z tym zrobić bo nie chcę żyć w dalszej niepewności.Ten "cham jak tu piszecie to chyba naprawdę od dewelopera.Trzeba chyba skończyć jednak z tym towarzystwem".!Reklama Macedońii wspaniała!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      • Gość: Jarosław Re: Budowa nadal wstrzymana!!!! IP: 89.78.123.* 25.11.10, 19:01
        A Ty swoje. Myślisz, że jak napiszesz z dwóch komputerów jako Mieszkaniec i jako Macedończyk to już nikt się nie zorientuje, że to ta sama osoba (tym bardziej, że do tej pory nie było na forum takich postaci. Przecież oba wpisy są w tym samym stylu. Wymyślasz straszaki dla potencjalnych nabywców i jak o 14: 18 napisałeś, że deweloper nie mówi prawdy, a o 17:06 wymyśliłeś następnego straszaka to nie musiałeś już zaczynać wpisu od acha ....
        I tym razem to chyba ja nadepnąłem Tobie na odcisk Xyz (wpis z 11.09.10)

Jarosław
        • Gość: Jarosław Re: Budowa nadal wstrzymana!!!! IP: 89.78.123.* 25.11.10, 19:21
          acha ...:-);-) w obu wpisach jest słowo Macedończyk ....buuuuuchchaaaaaaaa

Jarosław
        • Gość: tambylec - Jarku Re: Budowa nadal wstrzymana!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.11.10, 11:25
          Powtarzam że ZAKUPIŁEM mieszkanie na tej inwestycji (czytaj ze zrozumieniem) i nie jest komfortem dowiadywać się z mediów że są problemy z budową. Jeśli uważasz że potencjalny nabywca nie powinien znać prawdy to jesteś cynikiem i już. Tak właśnie postąpił Nokturn. Wnioski...?
          Chyba zbyt wiele emocji tryska z Ciebie (dzieciaki w przedszkolu tak się mocno rozgrzewają jak Ty ze swoimi tekstami).
          • Gość: Jarosław Re: Budowa nadal wstrzymana!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.11.10, 12:04
            Ktoś kto zamiast nazwać mnie świnią nazywa mnie trzodą to musi mieć co najmniej średnie wykształcenie i to pewnie ekonomiczne, ale już na pewno musi mieć rude włosy bo zawsze mówili że rude są fałszywe. Dzieci w przedszkolu przynajmniej są szczere, a nie będąc najbliższymi sąsiadami udają klientów.
            Ale ustalmy to co próbujesz wmówić ludziom, że ta budowa jest nielegalna i niezgodna z prawem prosta odpowiedź TAK czy NIE. Bo jeżeli wszystkie urzędy w których byłem (Architektura, PINB) potwierdziły mi że TAK to co miał powiedzieć Deweloper, że jego budowa jest w pełni legalna tylko według sąsiadów NIE i w związku z tym zawiesza działalność i ogłasza upadłość .......? No i to by ci się wtedy podobało bo przecież nie kupiłeś mieszkania tylko jesteś sąsiadem.

Jarosław
            • Gość: do J Re: Budowa nadal wstrzymana!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.11.10, 13:41
              Przeraża mnie że ktoś taki będzie mieszkał w tym samym domu co ja. Dalej nie czytasz ze zrozumieniem i zajadły jesteś jak dzika świnia.
              Lepiej nie wypowiadaj się na temat zasad etycznych bo zupełnie są Ci obce.
              Znam już jednego Jarka, który podobnie sieje jadem jak Ty - a może .... nie nawet tu jesteś Jarosławie, bracie z kotem? Nie możliwe.
              • Gość: Jarosław Słoneczna Macedonia IP: 89.78.123.* 28.11.10, 00:24
                No wreszcie jakiś postęp w terapii - pojawia się nam słowo "świnia" a dla wzmocnienia wrażenia epitet "dzika". Otwórz się wykrzycz całemu światu jak jest ci źle - to pomaga.
                za terapię 200 zł + VAT
                Co do preferencji to wolę zimnego LECHA (ostatecznie może być KASZTELAN)

pozdrawiam wszystkich sąsiadów i tych bliższych i dalszych
                Jarosław K.
                • Gość: ??? Re: Słoneczna Macedonia IP: 46.113.124.* 28.11.10, 21:47
                  kolega sie leczył ze zna cenki hi hi hi??? cos mi sprzedawca mieszkań pachnie ten jaruś.
                • Gość: do J Re: Słoneczna Macedonia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.11.10, 10:10
                  mnie są zupełnie obojętne twoje preferencje. Jak dla mnie możesz nawet w Zimnym Koniu się zabujać. Nie jest to aż tak ważne żeby na forach się rozpisywać że się czuje mięte do Kasztelana, choć to jetem w stanie zrozumieć ( romantyk jesteś - nie tam chłopiec z dyskoteki ale sam Kasztelan ulalaa!) Zimny Lech to już jest jazda!!!. ja osobiście wolę ładne kobiety ale tak jak mówię to co kto lubi nie jest kwestią dyskusyjną.
                  • Gość: Ania Re: Słoneczna Macedonia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.10, 22:58
                    Ten Jaroslaw jest dziwnie zaangazowany. Sa dwie opcje 1) jest sprzedawca 2) obawia sie, ze ryzykuje sporymi pieniedzmi i chce wciagnac w to jak najwiecej osob - w sadzie o odszkodowanie latwiej jest w grupie

Tak na marginesie... jest praconikiem TV a tak na nia szczuje? Dziwne... Ogolnie - smierdzi tutaj, niewiadomo jak dlugo to sie przeciagnie, a developer jakos nie kwapil sie nam powiedziec o problemach. Ja dalam sobie spokoj i kupilam niedaleko gotowe, ladne mieszkanie z wszystkimi dokumentami. Za miesiac sie wprowadzam.
                    Pozdrawiam
                    • Gość: Jarosław Re: Słoneczna Macedonia IP: *.dynamic.chello.pl 05.12.10, 19:25
                      Znowu się sąsiadka uaktywniła .... Jeżeli kupiłaś mieszkanie gdzie indziej to co cię tak bardzo interesuje ta inwestycja, że co tydzień pod różnymi nickami piszesz negatywnie o niej. Jeżeli jak napisałaś zrezygnowałaś z mieszkania w słonecznej macedonii to niby dlaczego czekasz, aż cię deweloper o czymkolwiek powiadomi ...? To, że kupiłem mieszkanie to oficjalnie napisałem, a ponieważ mam wszystkie dokumenty to niczego się nie obawiam i nie próbuję wciągać innych osób, bo każdy ma swój rozum i sam zażąda od dewelopera dokumentów. Twoje nieszczęście jest takie, że piękny budynek za twoim płotem powstał i razi twoje oczy, że twoja chatka wygląda przy nim jak kurnik. Ciekawe jak deweloper da nam pozwolenie na użytkowanie to co wtedy wymyślisz .......? pewnie, że budynek powstał na prehistorycznym cmentarzysku i teraz tam straszy. Nie wychodź z domu to nie będzie straszyło .....:-)

Jarosław
                      • Gość: Jarosław Re: Słoneczna Macedonia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.12.10, 15:17
                        Właśnie dostałem skan prawomocnego pozwolenia na użytkowanie -
                        1 : 0 dla wytrwałych, wszyscy którzy uwierzyli sąsiadom, telewizji i sceptykom niech żałują.

/)_/)
                        (*;*)
                        ( ,, )o

Jarosław
                        i kot Alik
                        • Gość: Jarosław Re: Słoneczna Macedonia IP: *.dynamic.chello.pl 18.12.10, 16:46
                          obserwuję nadal forum i dziwne rzeczy się na nim dzieją jakby dalej komuś zależało na wprowadzaniu ludzi w błąd. Wszelkie wpisy jakie pojawiają się na temat prawomocnej decyzji o pozwoleniu na użytkowanie zostają usunięte - CUD.
                          POZWOLENIE jest prawomocne i nikt już tego nie zmieni

pozdrawiam sąsiadów

Jarek
                          • barrin Re: Słoneczna Macedonia 19.12.10, 14:59
                            proszę w jednym wątku używać jednego nicka, a nie stwarzać sztucznego tłoku
    • Gość: jasiek Re: Jest pozwolenie na użytkowanie IP: *.dynamic.chello.pl 17.12.10, 23:09
      Calkiem ladnie to wyszło: inwestycje-krakow.pl/mieszkania/sloneczna-macedonia-ul-macedonska/
      • Gość: Jarosław Re: Jest pozwolenie na użytkowanie IP: *.dynamic.chello.pl 06.01.11, 00:52
        Wycinajcie wycinajcie prawda i tak jest taka, że manipulatory mogą tylko wycinać prawdziwe wpisy bo co innego zostało po prawomocnym pozwoleniu na użytkowanie. Dziwne, że po prawomocnej decyzji o pozwoleniu na użytkowanie sąsiedzi (przepraszam pseudo niezadowoleni nabywcy mieszkań ...... ), którzy byli tacy aktywni na forum umilkli. A ja dzisiaj już kilka godzin po ostatecznej umowie przeniesienia własności i nie spadła na mnie jeszcze żadna klątwa mimo że sąsiedzi zrobili sobie laleczki Voodoo z takich jak ja i dawaj wbijać te szpileczki. Kocham was sąsiedzi - make PIS not war

Jarek
        • Gość: asedrt Re: Jest pozwolenie na użytkowanie IP: 46.113.254.* 08.01.11, 20:46
          przedszkole czeka
          • Gość: m UWAGA Decyzja Sądu z 22 II 2011 IP: *.180.3.194.nat.umts.dynamic.eranet.pl 24.02.11, 20:52
            Sąd (WSA) 22 lutego 2011 ponownie uchylił Warunki Zabudowy a więc i pozwolenie na budowę dla Słonecznej Macedonii. Budynek więc formalnie jest nielegalny. Wypada mieć nadzieje, że koszty tego wszystkiego weźmie na siebie deweloper a nie mieszkańcy. Ci którzy jeszcze nie kupili mieszkań chyba powinni się wstrzymać
            • Gość: Jarosław Re: UWAGA Decyzja Sądu z 22 II 2011 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.02.11, 13:33
              Witam sąsiada inwestycji, który znowu się uaktywnił na forum. Widać, że jedynym celem jest uprzykrzyć życie deweloperowi. Ale jak się kłamie to trzeba kłamać z sensem i trochę się znać na prawie. Jeżeli WSA uchyliło WZ to wcale nie oznacza, że uchyliło pozwolenie na budowę, bo przecież jest jeszcze NSA, który może wydać zupełnie inny wyrok co do WZ (tak już przecież było). Poza tym jeżeli jest prawomocne pozwolenie na użytkowanie budynku to oznacza, że pozwolenie na budowę zostało "skonsumowane" i nie funkcjonuje w obiegu to jak można uchylić coś czego nie ma...? Nawet jeżeli NSA uznało by że WZ była wydana wadliwie to jedyną konsekwencją takiego wyroku będzie możliwość starania się przez was szanowni sąsiedzi o odszkodowania od miasta za błędną decyzję administracyjną. Ani deweloperowi, ani tym bardziej mieszkańcom nie grożą żadne konsekwencje finansowe gdyż ani deweloper ani nabywcy mieszkań na żadnym etapie inwestycji nie złamali prawa, ani nie popełnili błędu.
              Zresztą kto jest mądry i dba o swoje to sprawdzi wszystkie dokumenty osobiście.
              Jarek
              • Gość: m Re: UWAGA Decyzja Sądu z 22 II 2011 IP: *.181.42.63.nat.umts.dynamic.eranet.pl 25.02.11, 17:03
                Jeśli ktoś chce banalizowac problem to oczywiście może to czynić (prosze przeanalizować te hurraoptymistyczne wpisy sugerujące, że nie ma już absolutnie żadnego problemu), ale czy ma to sens? Jeśli idzie o to, aby obecna WZ znowu stała się aktualna to wpierw musi ktoś złożyć odwołanie do NSA (trzeba wpierw sprawdzić, czy deweloporowi na tym etapie przysługuje takie prawo - słyszałem że nie). A jeśli nawet będzie odwołanie to nie wiadomo przecież z jakim skutkiem. Rozbiórka raczej nie grozi, gdyż choć jest taka prawna możliwość, to w Polsce stosuje się ją bardzo rzadko. Osoby, które chcą tu kupić mieszkanie winny raczej poczekać na ostateczny wynik tej sprawy, a to może nastąpić (znając opieszałość sądów) nawet może i za rok.
                • Gość: Jarosław Re: UWAGA Decyzja Sądu z 22 II 2011 IP: *.dynamic.chello.pl 25.02.11, 18:06
                  Bzdury opowiadasz i mącisz ludziom w głowie bo co ci zostało jak już nic nie możesz zrobić. Polecam wszystkim analizę prawną sytuacji.
                  Ja byłem u swojego prawnika, który doradzał mi jak kupowałem mieszkanie i stwierdził, że absolutnie nie ma się czego obawiać. Sam piszesz, że rozbiórka nie grozi no bo jakby groziła to nikt nie dał by pozwolenia na użytkowanie, tym bardziej, że w momencie wydawania tego pozwolenia sprawa była właśnie skierowana przez NSA do ponownego rozpatrzenia do WSA i nadzór budowlany dobrze o tym wiedział. Jeżeli by coś groziło to z wydaniem decyzji o pozwoleniu na użytkowanie PINB czekał by do zakończenia tej sprawy. Ale jak już napisałem powyżej, sprawa WZ-ki niezależnie od wyniku nie będzie godzić w interesy ani dewelopera ani nabywców mieszkań, a jedynie Miasta (przy uwaleniu WZ-ki). Jeżeli zatem doradzasz żeby ludzie czekali, a wiesz, że nic im nie grozi no to na co mają czekać bo nie bardzo kumam. Wiem że jesteś zły na dewelopera, że zrobił ci ulicę przejazdową koło domu i teraz na odchodnym jeszcze chcesz go ugryźć w nogę, ale zrozum wreszcie, że nie zrobił on nic niezgodnego z prawem i także ludzie nabywający mieszkania mając wszystkie niezbędne do tego papiery nie złamali prawa (a na szczęście to jeszcze nie jest Libia i prawo coś znaczy - tyt mój Kadafi).

Jarek
                  • Gość: kumpel_zadeckiego co slychac nowego? IP: *.adsl.inetia.pl 11.09.11, 16:33
                    jak wyglada sytuacja na slonecznej macedonii?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka