Dodaj do ulubionych

sentopark = sen to wariata?

IP: 81.219.121.* 08.04.10, 10:00
Następny "nowoczesny kompleks mieszkaniowy z bardzo dobrą komunikacją z
centrum miasta" ... :-(

Najpierw plany utrącone, bo ambicją dewelopera były drapacze chmur, potem
katastrofa budowlana, w wyniku której prawie basen się zrobił...
I na tym należało poprzestać...

A tak będzie to następna kompletna porażka, zwłaszcza komunikacyjna.

Ulica Miłkowskiego dochodzi do Kobierzyńskiej i do Turonia - w obu kierunkach
w godzinach szczytu już jest wyzwaniem wydostanie się stąd bez nerwów, a i
zaparkować bardzo ciężko.

Gdy dojdzie kolejne kilkaset aut z budynków, które nie mają innej drogi dojazdu...

Ale kogo to obchodzi?

Obserwuj wątek
    • Gość: dfdfdf Re: sentopark = sen to wariata? IP: *.nsystem.pl 08.04.10, 10:41
      mieszkam 500 m dalej i często jeżdzę Miłkowskiego i jakoś dramatu nie widzę,
      problemem są jednak bezmyślnie postawione samochody pracownikow z biurowca
      Colseum, czasem stają tak, że aby wyjechać z Lipińskiego trzeba jechać na ślepo,
      bo stoją na skrzyżowaniu i nic nie widać ... ale to już inny problem
      • Gość: nick Re: sentopark = sen to wariata? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.10, 12:22
        w ciągu 2 lat powinna powstać ulica 8 Pułku Ułanów (czwarte ramię skrzyżowania
        Brożka, Kapelanka i Grota Roweckiego), która właśnie obok biurowca Colosseum
        dojdzie aż do Zawiłej, co znacznie odciąży Kobierzyńską.
        Oczywiście zgadzam się że idiotyczne parkowanie pracowników i klientów biurowca
        znacznie utrudnia jazdę, ale to i tak pryszcz przy tym co dzieje się na Turonia
        przy nowopowstałym bloku, gdzie za parking robi pas jezdni.
      • Gość: Michał Re: sentopark = sen to wariata? IP: *.pl 13.04.11, 10:10
        Gość portalu: dfdfdf napisał(a):

> (...) problemem są jednak bezmyślnie postawione samochody pracownikow z biurowca
        > Colseum, czasem stają tak, że aby wyjechać z Lipińskiego trzeba jechać na ślepo,
        > bo stoją na skrzyżowaniu i nic nie widać ... ale to już inny problem

Prawdziwy problem to bezmyślność przy budowie tego biurowca. Nie postarano się o parking dla pracowników i klientów stąd parkowanie gdzie popadnie. Ponadto mieszkańcy okolicznych bloków sami parkują na niewielkim parkingu biurowca, a jak ktoś chce zaparkować przy tych blokach to od razu jest wzywana straż miejska (okoliczni mieszkańcy wychodzą z założenia, że im wolno parkować na cudzym terenie, ale innym nie wolno parkować na ich parkingach). Tyle, że z takim chamstwem trudno się walczy.
    • Gość: miłośnik developer Re: sentopark = sen to wariata? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.04.11, 18:35
      Uwaga na tego dewelopera. Sento i wszystkie odmiany tej nazwy to firmy personalnie powiazane ze znaną krakowską zlodziejką, prowadzącą działalność jako Biuro Nieruchomości Magierowska, Monika Magierowska, itp, itd.. Wlaścicielka, ma kolosalne długi, ale żeby ich nie placić ucieka z majątkiem i przepisuje go na znajomków, głównie na swojego kochanka prezesa firm sento 11, setopark 2, sentopark. Wszystko to można sprawdzic w KRS, więc uważajcie, bo pod nazwa sentopark i innymi personaliami też może was wykiwać.

• Gość: kajka Re: sentopark = sen to wariata? IP: *.krak.tke.pl 10.04.11, 21:57
        Popieram. Na szczęście żaden bank nie wyrazi zgody na kredyt. Umowa cywilno-prawna i wpłata zadatku...
        • Gość: gość Re: sentopark = sen to wariata? IP: *.dynamic.chello.pl 11.05.11, 20:14
          Z tego co wiem Nordea skredytowała kilka mieszkań w budynku C. Czy masz jakieś podstawy, żeby tak mówic?
    • Gość: dziwne to 7 kondygnacji IP: *.124.7.2.szara.net.pl 13.04.11, 11:12
      Ciekawe czy inwestycja dostanie pozwolenie na użytkowanie, ponieważ blok ma 7 kondygnacji, a miejscowy plan pozwala na tym terenie budować 6 kondygnacji.
      Gołym okiem widać tu jakąś kombinację.
      • Gość: zaspa Re: 7 kondygnacji IP: *.142.citypartner.pl 10.01.13, 15:11
        Czy ktoś wie czy budynek Sento B dostał pozwolenie na użytkowanie?
    • Gość: seedorf Re: sentopark = sen to wariata? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.07.11, 12:44
      To można sobie teraz zobaczyć jak wygląda efekt końcowy, zachwycający, zapewniam, kupiłem mieszkanie na etapie dziury w ziemi rok temu, (dziura w ziemi zawsze wygląda źle ale nie zawsze źle świadczy o tym co buduje) dziś właśnie budynek uzyskał pozwolenie na użytkowanie, polecam wszystkim którzy wypisują te bzdury a potem to zostaje i sobie żyje swoim życiem psując opinie tym, którzy na to nie zasługują.
      • Gość: mieszkaniec 2 pięt Re: sentopark = sen to wariata? IP: *.171.188.72.static.crowley.pl 04.08.11, 12:05
        a ja się nie zgadzam efekt nie jest zachwycający. Jak się porozmawia z ekipą, która to budowała to się okazuje, że zewnętrzne ściany są krzywe (a ubytki uzupełniane styropianem).

Ja osobiście odebrałem szybko mieszkanie (bo zależało mi na czasie - ale zapłaciłem dodatkowe 6 tys ekipie która musiała poprawiać po developerze). Natomiast paru sąsiadów woziło się 2 miesiące (jedni mieli ściankę o 17 stopni odchyloną od normalnego położenia, u innego musieli jeszcze raz robić podłogę/sufit dzielący dwa poziomy <gość miał mieszkanie dwupoziomowe i podobno spadzistą podłogę na 2 poziomie> ).

Moje doświadczenia można podsumować tak:
        - krzywe ściany
        - źle zrobione wylewki
        - sąsiad zwrócił mi uwagę, że zaoszczędzili na kontaktach - miły być podwójne są pojedyńcze <Sąsiedzi - zobaczcie jakie macie! lol>
        - kłamstwa (np. ja osobiście nie mam lpg - ale developer garaże sprzedawał chwaląc się, że będzie można stawiać auta z lpg bo jest super wentylacja - później pojawił się znak zakazu wjazdu aut z lpg ale developer na spotkaniu wspólnoty dalej zapewniał, że go zdejmą jak bol będzie odebrany - teraz jak już ludzie przenieśli własność developer twierdzi, że nigy nie mówił, że auta z lpg będą mogły wjeżdżać do garażu )
        - kolejne kłamstwa w stylu "tam nic już nie stanie. będzie ładny widok" - a potem się okazuje, że dwa bloki powstają. Dobrze, że ni dałem się nabrać na droższe mieszkania z ładnym widokiem i wziąłem po stronie, która już sąsiadowała z innym budynkiem. Sąsiedzi przepłacali a teraz będą mieli i tak blok przed oknami

Ogólnie rada - wszytko ustalać i zapisywać w umowie przedwstępnej. Jeśli coś ustalicie na słowo wyprą się w żywe oczy!

• Gość: zt7 Re: sentopark = sen to wariata? IP: *.nsystem.pl 28.09.11, 15:28
          Byłem ostatnio na dniach otwartych na budowie Sentopark B. Ze strony inwestora obsługę imprezy prowadził Pan Piotr Klara. Od razu powiedziałem, że nie chcę kupić mieszkania, jedynie jestem zainteresowany jaki będzie efekt finalny inwestycji, ponieważ mieszkam na sąsiedniej działce. Pan Klara na to stał się niemiły i nieuprzejmy. Kompletny brak profesjonalizmu - żenada.
          Nie dowiedziałem się niczego. Zostałem potraktowany po chamsku.(skojarzenie z Kargulem)
          Jestem pewny, ze nigdy nie kupiłbym mieszkania u takich ludzi. Potrafię sobie wyobrazić jak będą oni traktować własnych klientów po podpisaniu umowy.

Dodatkowo, nasuwa się pytanie, co inwestor ma do ukrycia, skoro tak chamsko traktuje sąsiadów?
      • Gość: mieszkanie 2 pietr Re: sentopark = sen to wariata? IP: *.171.188.72.static.crowley.pl 04.08.11, 12:19
        O KUR**

a opinie napisał sam developer - ladnie ładnie - widać broni się jak może :

przesłanki:
        - oto IP z jakiego szły maile od developera cya26.internetdsl.tpnet.pl (porównajcie z IP z posta!)
        - pozwolenie na użytkowanie zostało nadane 26 (wszyscy mieszkańcy mają taka datę na papierach od developera) - ale urzędowo załatwia się to dłużej i tylko developer może wiedzieć, że było decyzja właściwie zapadła już wcześniej (!)
        • Gość: są uczciwi Re: sentopark = sen to wariata? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.11, 17:36
          ja odebrałem mieszkanie i jestem zadowolony, piszecie takie pierdoły pewnie zazdrościcie fajnego własnego mieszkania,
          • Gość: Zazdrośni. Re: sentopark = sen to wariata? IP: *.net.autocom.pl 09.07.12, 23:22
            Tak. Zazdrościmy. Przez dwa lata słuchając rycia świdrów i wycia ciężkiego sprzętu o 6.00 rano, (a ostatnio o 23.15) jesteśmy życzliwymi kibicami powstawania świetnych mieszkanek budowanych w tempie urągającym zasadom fizyki i statyki budowli. Gratulujemy "fajnego" mieszkanka z grzybkami i pleśniowymi wykwitami. Wiara czyni c(z)uba, jak widać.
            • Gość: mieszkaniec Re: sentopark = sen to wariata? IP: *.dynamic.chello.pl 07.02.13, 13:44
              ... w bloku sentopark C okazało się, że garaż podziemny jest nieszczelny (zle izolowane fundamenty; coś przecieka) Developer kombinuje jak może, żeby nic nie poprawić.

A sprzedajac blok sentopark-b wmawiają, że to całkiem inna ekipa!!! phiii, zmieniła się tylko nazwa spółki reszta to wszystko to samo: ta sama księgowa, ten sam sprzedawca (kit-wciskacz) i ten sam generalny wykonawca (partacz) Aedes
              • Gość: marasek Re: sentopark = sen to wariata? IP: *.izacom.pl 07.02.13, 13:54
                badż odważniejszy , podaj nazwiska,
                • Gość: Marasek Prosze o opinie o tym deweloperze. IP: *.izacom.pl 25.02.13, 22:19
                  czy warto tam kupić mieszkanie?
                  • Gość: klo Re: Prosze o opinie o tym deweloperze. IP: *.slowacki.krakow.pl 03.09.14, 14:08
                    jestem zainteresowana opinią o deweloperze i o całej inwestycji , czy udało się coś dowiedzieć?
              • Gość: klo Re: sentopark = sen to wariata? IP: *.slowacki.krakow.pl 09.09.14, 15:38
                chciałabym dowiedzieć się coś na temat dewelopera , czy warto kupić mieszkanie na ul. miłkowskiego/
    • michal.em Re: sentopark = sen to wariata? 25.08.13, 18:11
      Może ktoś potwierdzić, że deweloper ma problemy z przeniesieniem własności na kupującego? Warto tam kupić w ogóle mieszkanie? Mam oczywiście na myśli budynek A. Podzieli się ktoś swoją opinią? Da się negocjować ceny? Jakby nie patrzeć te podawane na stronie są mimo wszystko "lekko" przesadzone.
      • Gość: nowa Re: sentopark = sen to wariata? IP: *.dynamic.chello.pl 10.01.14, 19:29
        Witam,
        planuje zakup mieszkania w Sentopark A. Dlatego też chciałabym się dowiedzieć, czy warto. Słyszałam o pewnych komplikacjach co nieco mnie przestraszyło. Jakie są opinie mieszkańców innych budynków. Czy jeśli mieliby możliwość jeszcze jednego zakupu to dokonaliby go czy wręcz przeciwnie?
        • Gość: gmm Re: sentopark = sen to wariata? IP: *.static.chello.pl 11.01.14, 10:34
          Wypowiem się krótko z perspektywy osoby, która kupiła mieszkanie w budynku A. Póki co nie napotkałem się na żadne problemy (mówię tu zarówno o kwestiach formalnych jak i sprawach technicznych związanych z lokalem). Zobaczymy jeszcze co będzie przy odbiorze aczkolwiek nie spodziewam się żadnych większych niespodzianek.
          Kiedyś ktoś wspominał o nierzetelnej ekipie realizującej budynek C - czy tak było w rzeczywistości to się nie będę wypowiadać bo po prostu nie wiem. Ja mogę porównywać tylko dwa ostatnie budynki - oglądając mieszkania zarówno w B jak i A to to co oddaje deweloper (tzw. stan deweloperski) zdecydowanie lepiej wygląda w tym ostatnim przypadku.
          • Gość: nowa Re: sentopark = sen to wariata? IP: *.dynamic.chello.pl 11.01.14, 11:45
            a czy budynek 10-pietrowy z cegły nie jest zbyt duzy.Czy to wszystkie nie "siądzie" pod ciężarem? Pierwszy raz spotykam się z tak dużym budynkiem. Zazwyczaj jest to max 5-6 pięter.
            I co myślicie o stronie wschodniej mieszkań? czy są bardzo zimne ?
            • Gość: gmm Re: sentopark = sen to wariata? IP: *.static.chello.pl 11.01.14, 15:56
              Przecież budynek ma konstrukcję żelbetową a tylko niektóre ściany są z cegieł :)
              Czy będą jakieś osiadania? Powiem tak - nie ma budynku, który by nie osiadał do pewnego momentu...
              Ściany zewnętrzne budynku mają łącznie z ociepleniem 37cm grubości. Czy to wystarczająco czy też nie zależy od tego co kto preferuje.
              • Gość: matik Re: sentopark = sen to wariata? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.14, 15:23
                witam:)
                Czy kupił ktoś mieszkanie w budynku A ?
                Jaki upust cenowy udało mu się uzyskać?
                • Gość: pawel Re: sentopark = sen to wariata? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.01.14, 11:04
                  Wszystko zależy od tego jakie mieszkanie, czy placisz gotówką, jak chcesz żeby byly rozłożone raty, czy dodatkowo interesuje Cię miejsce w garażu podziemnym...
                  • Gość: gmm Re: sentopark = sen to wariata? IP: *.static.chello.pl 18.01.14, 12:30
                    W każdym razie są skłonni do negocjacji cen z klientami. :)
                    • Gość: matik Re: sentopark = sen to wariata? IP: *.dhcp.as2116.net 18.01.14, 17:48
                      Czy wie może ktoś kiedy inwestycja zostanie zakończony(grudzień 2014) ?,i kiedy zostanie przeniesiona własność ? Jest ktoś może zainteresowany wspólnymi negocjacjami :) Wiem że w przypadku zakupu dwóch lub więcej można liczyć na spore rabaty :)
                      • Gość: smile Re: sentopark = sen to wariata? IP: *.dynamic.chello.pl 19.01.14, 11:14
                        A co ogólnie myślicie o tym etapie?
                        Byłam ostatnio oglądać tam mieszkanie i rozmieszczenie jest dość ciekawe. Na wszystko jest miejsce. Jednak co ma być w pomieszczeniach usługowych? słyszałam o przedszkolu i chyba jakieś delikatesy ?
                        Jak z czynszem ? wiadomo już coś ?
                        • Gość: smile Re: sentopark = sen to wariata? IP: *.dynamic.chello.pl 19.01.14, 11:17
                          chodzi mi o etap A ( przepraszam,wcześniej nie doprecyzowałam)
                          • Gość: gmm Re: sentopark = sen to wariata? IP: *.static.chello.pl 19.01.14, 13:04
                            @matik: inwestycja ma być realnie zakończona w czerwcu 2014, przy czym z uwagi na wszelkiego typu odbiory budynku deweloper zastrzega sobie w umowie możliwość wydłużenia tego okresu maksymalnie do grudnia 2014 roku. Zakończenie wszelkich prac wokół budynku do 31 marca 2015 roku. Przeniesienie własności nie później niż 31 grudnia 2014 roku. Co do wspólnych negocjacji cen zakupu - szkoda, że nie ujawniłeś się wcześniej :)

@smile: o ile dobrze pamiętam jedno przedszkole już tam działa, co do delikatesów ma to być podobno Simply Market (inni z kolei twierdzą, że Piotr i Paweł).
                            • Gość: matik Re: sentopark = sen to wariata? IP: *.dhcp.as2116.net 19.01.14, 18:54
                              @gmm Czy zakup był wraz z miejscem postojowym ? Czy nie będę zbyt wścibski pytając o wielkość mieszkania i orientacyjną cenę metra jaką udało Ci się wynegocjować:)
                              • Gość: gmm Re: sentopark = sen to wariata? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.01.14, 14:17
                                Mieszkanie nieco ponad 50m2 razem z miejscem postojowym w garażu - 10% (przy czym startowałem z propozycją ok. -15%).
                                • Gość: smile Re: sentopark = sen to wariata? IP: *.dynamic.chello.pl 22.01.14, 10:59
                                  @matik a kiedy chciałbyś iść 'sie targowac' ?Bo możliwe,ze bede również zainteresowana
                                  • Gość: matik Re: sentopark = sen to wariata? IP: *.dhcp.as2116.net 23.01.14, 18:09
                                    @smile prawdopodobnie dopiero pod koniec lutego jak będę w domu :) Dokładniej daty jeszcze nie znam.
                      • Gość: arti Re: sentopark = sen to wariata? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.14, 20:52
                        Matik,jestem zainteresowany wspólnymi negocjacjami bo mam tam kupić coś.Jak jeszcze nie kupiłeś to chętnie.502203696
                        • Gość: Martini Re: sentopark = sen to wariata? IP: *.dynamic.chello.pl 04.03.14, 21:19
                          Fajna inwestycja ten budynek A. Zwłaszcza wysokie pietra - ładne widoki na południowy zachód. Przy ładnej pogodzie myślę że nawet Tatry będzie widać. Ogólnie przy zakupie wszystko w porządku. Nic tylko kupować . Witam przyszłych sąsiadów :)
                          • Gość: morten Re: sentopark = sen to wariata? IP: *.dhcp.as2116.net 16.03.14, 17:30
                            Hej jeżeli można zadać pytanie. to jaki procentowy "upust "udało ci się uzyskać?? i jakie wielkie mieszkanie wybrałaś:)
                            Pozdrowienia
                            • Gość: Martini Re: sentopark = sen to wariata? IP: *.adsl.inetia.pl 27.03.14, 14:54
                              Ostatnio pisałem że witam sąsiadów i długo nie trzeba było czekać bo z jednym spotkałem sie pod budynkiem- pytając co tu robi. Okazało sie że kupuje mieszkanie obok na 10tym. Nic by w tym dziwnego gdyby nie to że to mój kolega. Świat jest mały :)
                              • Gość: Matix Re: sentopark = sen to wariata? IP: *.multi-play.net.pl 07.04.14, 14:06
                                A wiadomo kiedy koniec budowy/ odbiór mieszkań?

Na stronie widnieje "czerwiec 2014", ale na ile to jest realne?
                                • Gość: Martini Re: sentopark = sen to wariata? IP: *.dynamic.chello.pl 12.04.14, 08:05
                                  Miesiac temu juz kladli plytki na korytarzu. Mieszkanie moje bylo juz z instalacjami. Prawie gotowe. Odbior miszkan planowany na wrzesien. W umowie napisane ze max grudzien. Zima byl lagodna wiec podgonili prace na tyle ze zdazyli zalozyc stolarke i zajac sie srodkiem.
                                  • Gość: kak Re: sentopark = sen to wariata? IP: *.dynamic.chello.pl 11.09.14, 18:58
                                    czy wiadomo juz kiedy bedzie odbior mieszkan? strasznie sie to przeciaga :(
                                    • Gość: camillos Re: sentopark = sen to wariata? IP: *.ists.pl 11.09.14, 22:17
                                      do końca września mają być prowadzone prace wykończeniowe. W sierpniu montowali windy w budynkach. Mieszkania mają być oddawane od października do grudnia. W umowie mam wpisane do końca grudnia.
                                      • Gość: kak Re: sentopark = sen to wariata? IP: *.dynamic.chello.pl 14.09.14, 08:59
                                        Dziekuje za odpowiedz. Jak ostatnio bylam na budowie pod koniec sierpnia jeszcze mieli sporo pracy :/ ciekawe kiedy zaczną sie odbiory techniczne budynku...
                • Gość: jasko Re: sentopark = sen to wariata? IP: *.adsl.inetia.pl 04.08.14, 12:01
                  po dlugich negocjacjach udalo mi sie wynegocjowac 5450 za metr, ale kupowalem duze mieszkanie
                  • Gość: ann Re: sentopark = sen to wariata? IP: *.cdma.centertel.pl 04.08.14, 19:40
                    Co to znaczy duże? 70m2?
                  • Gość: Tomek Re: sentopark = sen to wariata? IP: *.pl 29.09.14, 11:18
                    A zdradzisz jakie to mieszkanie? Podana cena wydaje się bardzo atrakcyjna biorąc pod uwagę, że najniższa na ich stronie to 5990, a przy negocjacjach na mniejsze mieszkania napotykam na beton (ani złotówki niżej i koniec). Inni deweloperzy w okolicy też mają sporo wyższe ceny.
      • Gość: klo Re: sentopark = sen to wariata? IP: *.slowacki.krakow.pl 09.09.14, 15:36
        czy udało się coś dowiedzieć na temat dewelopera?
        • Gość: camillos Re: sentopark = sen to wariata? IP: *.m7d1.onet.pl 09.09.14, 16:51
          Z tego co wiem dwie pierwsze inwestycje były bardzo udane. Mam nadzieję, że ta ostatnia też będzie, bo kupiłem tam mieszkanie. Znajomy z agencji nieruchomości powiedział, że dobrze budują i klienci nie mieli problemu z zawieraniem transakcji. Różne opinie słyszałem o głównym wykonawcy (dobre i złe), ale ciężkie do potwierdzenia.
          Biuro sprzedaży dobrze zorganizowane, wszystkie informacje na bieżąco dostaję na e-maila. Wczoraj dostałem zaświadczenie o samodzielności lokalu, więc wszystko jest na dobrej drodze. Oby tak dalej...
    • Gość: kat odbior mieszkan IP: *.dynamic.chello.pl 06.10.14, 17:03
      byl ktos ostatnio na budowie, ukonczyli to? kiedy odbior mieszkan?
      • Gość: camillos Re: odbior mieszkan IP: *.m7d1.onet.pl 06.10.14, 17:17
        Dzwoniłem ostatnio. Trwa porządkowanie i odbiory poszczególnych wykonawców. Powiedzieli mi, że pozwolenie na użytkowanie będzie zapewne na początku listopada i że w połowie października będzie więcej wiadomo o terminie odbioru mieszkań.
    • Gość: kat odbior mieszkan IP: *.dynamic.chello.pl 14.10.14, 19:09
      super to jak bedzie cos wiecej wiadomo prosze o wiadomosc :)
      • Gość: Gość Re: odbior mieszkan IP: *.dynamic.chello.pl 11.11.14, 19:35
        Odbiory już się zaczęły. W sumie to ok jakość. Drobne poprawki zgłosiłem. Przy okazji kuknąłem na mieszkanie 10pietro - dwupoziomowe na przeciwko i ma piękny widok na Kraków i Wawel. Dziwie sie że jeszcze ktoś tego nie kupił.
        • Gość: jasm66 Re: odbior mieszkan IP: *.static.chello.pl 11.11.14, 19:44
          Jakie usterki zgłosiłeś?
          • Gość: Gość Re: odbior mieszkan IP: *.adsl.inetia.pl 12.11.14, 11:23
            drobne rzeczy , spad na balkonie do poprawy w jednym miejscu , brak indywidualnego swiatła na miejscach postojowych
            • Gość: jasm66 Re: odbior mieszkan IP: *.static.chello.pl 12.11.14, 16:49
              dzięki za odpowiedź. Wiadomo coś na temat terminu przekazania kluczy? Wniosek o pozwolenie na użytkowanie złożyli 03.11.2014 więc pewnie dopiero w drugiej połowie grudnia. Potwierdził to ktoś od dewelopera podczas odbiorów?
    • Gość: kat odbior IP: *.dynamic.chello.pl 13.11.14, 08:01
      Gdy bylam na odbiorze technicznym mówili o poczatku grudnia, jesli chodzi o odbiór kluczy.
      Ja zgłosiłam zaciek nad balkonem. Mam nadzieję, ze sprawdza na górze całą izolację a nie tylko przemalują ;)
      • Gość: dedik Re: odbior IP: *.dhcp.as2116.net 02.12.14, 17:54
        Czy jest może ktoś ,kto jest zainteresowany wspólnymi negocjacjami .?
        Chciałbym poznać również opinie osób które nabyły mieszkania w tej inwestycji.
        • Gość: agulka Re: odbior IP: *.dynamic.chello.pl 15.01.15, 19:03
          Ja dziś miałam termin odbioru mieszkania, drobne usterki naprawiono i ok, ale mam problem z tarasem (nie balkonem - płytki na balkonie są ok), a mianowicie taras jest wykonany z płyt u mnie przy odbiorze technicznym nigdzie taras nie trzymał poziomu i wszystko się ruszało - z płyt robiła się po środku "łódka", na dzień dzisiejszy poprawili poziom ale płytki nadal się ruszają co najmniej jakby taras był ruchomy, ja wiem że one mogą albo mają pracować jak to pan nam tłumaczył ale w miejscu gdzie kończy się taras a zaczyna balkon gdy tam się stanie to płytki potrafią się podnieść jakby się nogą wpadało niżej. Nie odebrałam mieszkania bo dla mnie to jest nie do przyjęcia. Rozumiem tłumaczenie pana, że jest zgodnie wykonane z projektem i takie tam ze mam gwarancję, ale pan przy mnie podniósł płytę ta która się ugięła i powiedział że to dlatego iż się podkładka plastikowa przesunęła czyli rozumiem że mam za każdym razem sobie podnosić i poprawiać przy każdej płytce. Piszę o mieszkaniu na 6 piętrze, obok mnie sąsiad ma też to samo położone, może tu zagląda a może ktoś z państwa też ma podobny problem? Przy obydwu odbiorach był ze mną wynajęty fachowiec od obiorów mieszkań - bo sami się na tym nie znamy - panowie wymieniali sobie zdania jakby to mogło być wykonane inna technologią, żeby tak nie "chodziły" płytki, ale za każdym razem słyszeliśmy że tak było w projekcie. Widać projektant nie przewidział chyba wyglądu końcowego tarasu albo u mnie im jakoś nie wyszło to układanie płyt. Mam nadzieję, że ktoś zaglądnie i poczyta :) wiem że to ciężki temat bo przecież blok odebrany przez wyższe organy i nikt problemu nie widział bo przecież technologicznie zrobiono wg projektu a że ten projekt może do końca nie przemyślany to już nieważne...
          • Gość: martini Re: odbior IP: *.dynamic.chello.pl 17.01.15, 08:35
            U mnie tez zglosilem ze cos nie tak ale moj fachowiec wyjasnil mi ze taka technologia juz od wielu lat na zachodzie jest stosowana na tarasach. Plytki polozone na plastkach stabilizujacych ktore polozone sa na steropianie. Powoduje to ze pod plytkami i pomiedzy jest przestrzen po do ktorej wplywa woda. Pod plytkami w rogu jest kanal odplywu tej wody.
            • Gość: agulka Re: odbior IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 17.01.15, 16:24
              Dziękuję za odzew :) mi już raczej nie chodzi o samą technologię bo wiem o tym że sposób wykonania jest możliwy choć sam Pan kierownik budowy powiedział że za pól roku będę miała łódkę z powrotem i nic nie będzie mi trzymało poziomu ale żebym się nie martwiła bo przecież gwarancja :) zasięgnęłam języka też w dwóch firmach które wykonuje takie tarasy i w każdej z nich dostałam odpowiedź że płyty mają być stabilne a nie przesuwać się w każdą stronę czy też podnosić jak stanie na jednej z jej krawędzi jak również szczeliny powinny być w każdym rządku takie same a u mnie jest jak sobie tak komuś wyszło. Jeśli chodzi o nierówne szczeliny Pan kierownik przesunął mi płytkę stopą i że przecież jest już mniejsza szczelina :) nie wiem jak u Pana czy podnosił Pan płyty? u mnie przy ściągniętych paru płytach zobaczyłam że poziom trzymany jest za pośrednictwem pokładania kawałków papy pod podkładki :) tak jakbym sobie papierem podpiera meble :) zresztą mam zrobione zdjęcia co się znajduję u mnie pod płytami na czarnej woli szlam, resztki cementu kawał porzucane papy itp. Byłam już u kierownika projektu skierował mnie do inspektora nadzoru budowlanego, który tym blokiem się zajmuje więc temat pociągnę dalej. Dla mnie mój taras jest fuszerką której nie mogę przyjąć, jest zrobiony na zasadzie nie ważne jak, byle by było.
              • Gość: Martini Re: odbior IP: *.dynamic.chello.pl 17.01.15, 22:38
                Płytki nie maja prawa sie przesuwać. Poza tym płytka ma z kilka centymetrów grubości i jest naprawdę solidna. Są one ustawiane na podstawkach plastikowych z dystansami. Ważne zeby te podkładki były na równym podłożu. Wszelakie dodatkowe "wstawki" to proba niechlujego poziomowania- to kwalifikuje sie do poprawki.
                • Gość: alfikw Re: odbior IP: *.multi-play.net.pl 27.01.15, 11:00
                  Ja tez mam problem z tarasem , u mnie maja caly poprawiac , ale nie wiem czy to cos da , jak dla mnie taka technika jest poprostu zla . i nie da sie tego zrobic stabilnie
                  • Gość: agulka Re: odbior IP: *.dynamic.chello.pl 27.01.15, 12:30
                    Jak "miło", że ktoś jeszcze ma ten sam problem. Byłam na spotkaniu z panem inspektorem i panem z aedesu który jest przy odbiorze. Powiem krotko oni sami nie wiedzą jak zrobić taras żeby był dobrze wykonany, robią go mam wrażenie na zasadzie doświadczenia może się uda i się nikt nie połapie. W poprzednich budynkach układali płyty na żwirze i mają skargi, bo niektóre płyty ludziom zapadają się niżej reszta jest wyżej - u nas zastosowali styropian i podkładki tylko nie bardzo poszło i trzeba się kawałkami papy wspierać, żeby poziom zachować. Inspektor zapytał mnie czy mam swoją propozycję wykonania tarasu :) bo mówiłam że dwóch fachowców ze mną było i każdy stanowczo odradził nam przyjęcie tarasu w takim stanie. Wysłałam już propozycję wykonania tarasu bez podkładek dystansowych do Pana inspektora budowy który przedstawi go aedesowi. Czekam na odpowiedź. Ja absolutnie nie odbiorę mieszkania z obecnym wykonaniem tarasu i jego kolejnymi poprawkami, które nic nowego nie wnoszą. Dwóch fachowców mówi że źle taras wykonany byłam u architekta - wszyscy mówią to samo zła technika nie do przyjęcia! a panowie z budowy odpowiadają że dobrze bo tak może być a poza tym przecież ma Pani gwarancję! :) no cóż bronić się muszą bo ciężko się jest przyznać do własnego błędu.
                    • Gość: alfikw Re: odbior IP: *.dynamic.t-mont.net.pl 20.05.15, 14:38
                      Witam
                      Udało sie coś zrobić z nieszczęsnym tarasem ??
                      • Gość: agulka Re: odbior IP: *.dynamic.chello.pl 20.05.15, 22:16
                        Witam... Owszem taras został wykonany na podstawie projektu, który sami dostarczyliśmy. Został narysowany przez osobę, która wykonuje takie tarasy. Trwało to dwa miesiące ale taras został rozebrany do "dna" i ponownie ułożony warstwami i materiałami wg projektu na który aedes przystał. Z każdej kolejno kładzionej warstwy mam zdjęcia, bo o nie kategorycznie poprosiłam. Jak się okazało rura odpływu była zasypana gruzem na pewnym odcinku, a wyszło to tylko dlatego że sąsiadowi piętro niżej woda przeciekała po ścianie. Dodatkowo, aby szczeliny między płytami były prawie takie same i żeby płyty się nie przesuwały zaproponowane zostały krzyżyki do płyt betonowych i zostało to również wykonane choć na to czekaliśmy kolejny miesiąc :). Warto z nimi powalczyć - nam się udało. Pozdrawiam...
                        • Gość: pawel Re: odbior IP: *.centertel.pl 21.05.15, 06:10
                          Wiadomo kiedy budynek zostanie ogrodzony? Nie mówię tu oczywiście o częściach wspólnych. Ogrodzenie jest wpisane w prospekcie a póki co nic się nie dzieje w tym temacie.
                        • Gość: Martini Re: odbior IP: *.adsl.inetia.pl 21.05.15, 12:20
                          Mam żle wypoziomowany balkon i woda stoi. Mieli poprawić na wiosne - nie można się do dzisiaj doprosić. Masakra.
                          • Gość: norbert_s Re: odbior IP: *.usr.onet.pl 21.05.15, 12:33
                            Potwierdzam, że jest straszny problem ze zgłaszanymi usterkami. Zgłosiłem kilka reklamacji (zacieki, woda, profilowanie drzwi, okien). Według znajomego fachowca do zrobienia w ciągu kilka godzin. Nie można się doprosić o naprawę. Wysłałem kilka zgłoszeń do administracji. Usilnie próbują skontaktować się z AEDES. Kontakt z ludźmi z AEDES kompletnie nieprofesjonalny. Manipulacja i spychologia.
                            Jakie są sposoby eskalacji problemu?
                            • Gość: paula87 Re: odbior IP: *.derkom.net.pl 08.02.16, 14:53
                              czy to prawda, że mają duży problem z uszczelnieniem garaży? Słyszałem, że woda stoi w wielu miejscach postojowych, tynk odpada z powodu wilgoci i nie mogą sobie z tym poradzić. Proszę o informację jak duży jest to problem??
                              Jestem zainteresowana kupnem nieruchomości ale te informacje są bardzo niepokojące.
                              • Gość: Kat Re: odbior IP: *.centertel.pl 15.02.16, 19:36
                                Były problemy, ale już uszczelnili

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka