Gość: gicek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.04, 23:53 Czy ktoś wie jaka literka będzie przydzielona dla solarisów S- ma scania tak więc chyba inna Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: mouset Re: Literka dla solarek IP: *.szpitaljp2.krakow.pl 25.02.04, 09:39 BU 801 - ładnie, DU 823 - już gorzej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gicek Re: Literka dla solarek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.04, 16:54 o-jak co??? może B-jak Bolechowice Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aa Re: Literka dla solarek IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 25.02.04, 21:04 ja obstawiam L no bo S - zająte, O - to nie bardzo a nastęne w kolejnoscie jest L, chociaz moze tez byc R albo I BL, DL 801 - chyba najbardzoiej pasuje zestaw, chociaz tutasj najciekawsze bylo by PL, no ale na Płaszow raczej nie trafią Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Locutus Re: Literka dla solarek IP: *.lama.net.pl / *.lama.net.pl 26.02.04, 01:21 Ja też stawiam na B (bo chyba tych wirtualnych oznaczeń tramwajów zamieszczonych na oficjalnym sajcie MPK nie wezmą pod uwagę - tam B jest już zajęte przez doczepy B4) - a numery pięćsetki, a nie osiemsetki ;-) Pzdr. LOKI Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Misiek K Re: Literka dla solarek IP: 5.2.* / *.chello.pl 26.02.04, 09:11 > Ja też stawiam na B (bo chyba tych wirtualnych oznaczeń tramwajów > zamieszczonych na oficjalnym sajcie MPK nie wezmą pod uwagę - tam B jest już > zajęte przez doczepy B4) - a numery pięćsetki, a nie osiemsetki ;-) raczej wezma pod uwage, chyba ze chcesz zeby potem rozne dziwnosci wyskakiwaly w komputerach... ten system, jakkolwiek dosc dziwaczny zostal wprowadzony wlasnie ze wzgledu na system komputerowy i ma na celu odrozniac od siebie typy i poszczegolne pojazdy. a co do numerow, malo masz 500tek ikarusow? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mouset Re: Literka dla solarek IP: *.cyf-kr.edu.pl 26.02.04, 14:03 A może W , z niczym się nie kojarzy Odpowiedz Link Zgłoś
pavlack Re: Literka dla solarek 26.02.04, 19:35 Nie wiem, czy przypadkiem wiedeńczyk W nie dostał :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Locutus Re: Literka dla solarek IP: *.lama.net.pl / *.lama.net.pl 27.02.04, 03:49 1. Ikarusy się i tak dublują ;-) 2. Najbliższą wolną literką jest w takim razie C - w końcu jelcze M11 zostały już skasowane i można załatać dziurę literową ;-) Pzdr. LOKI Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Locutus BĆ501... ROTFL IP: *.lama.net.pl / 195.150.172.* 28.02.04, 02:45 Ahhahahahahaha!!! To Ci się udało! Pzdr. LOKI Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Locutus Re: BĆ501... ROTFL IP: *.lama.net.pl / *.lama.net.pl 29.02.04, 00:54 Ale tylko w weekendy! Pzdr. LOKI Odpowiedz Link Zgłoś
kuba203 Re: Literka dla solarek 26.02.04, 00:37 Gość portalu: gicek napisał(a): > o-jak co??? może B-jak Bolechowice Ja też stawiam na O :) A co mają Bolechowice wspólnego z Solarisem, bo nie rozumiem? Na 248 chcesz je wysłać, czy jak? Naucz się geografii, ponoć praca z mapą rozwija. Do Twojej wiadomości, Bolechowice są koło Zabierzowa (jeśli wiesz, gdzie jest Zabierzów, ofkoz), a fabryka Solarisów mieście się w Bolechowie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k Re: Literka dla solarek IP: *.ksk.net.pl / *.ksk.net.pl 26.02.04, 16:00 T- jak trypel lub Z jak Złom Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gicek Re: Literka dla solarek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.04, 23:12 Nie znam się na wsiach a tam się nie wybieram Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jony Re: Literka dla solarek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.04, 16:25 Najlepiej jakby odeszli jak w tramwajach od naklejania literek /w papierkach mogą być/ i naklejać same cyfry Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tramway3 Re: Literka dla solarek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.04, 13:41 Dać BB i będziemy mieć "bardotki" Odpowiedz Link Zgłoś
pavlack Re: Literka dla solarek 28.02.04, 16:16 B jest zajęte przez B4. Wolne są obecnie: C,H,L,O,R,T,U,X,Y :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Voith Re: Literka dla solarek IP: 5.2.* / *.chello.pl 28.02.04, 16:25 ja bym im dał H :D Odpowiedz Link Zgłoś
pavlack Re: Literka dla solarek 28.02.04, 16:47 A może BC? :) Solaris godnym następcą M-11tki ? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Voith Re: Literka dla solarek IP: 5.2.* / *.chello.pl 29.02.04, 00:52 ja prognocują że nie wytrzymają nawet 50% tego co MIGi a użycie BC na solarach byłoby zbeszczeszczeniem dobrego i wsławionego imienia MIGów! :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gicek Re: Literka dla solarek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.02.04, 22:56 BUUUUU!!!!! to znaczy że będzie BU 801 !!!?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Voith Re: Literka dla solarek IP: 5.2.* / *.chello.pl 29.02.04, 22:57 B napewno, a co dalej.... no U mogłoby być! oby nie BC! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gicek Re: Literka dla solarek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.02.04, 23:02 To Wola nic nie łyknie z 50 solarków??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Voith Re: Literka dla solarek IP: 5.2.* / *.chello.pl 29.02.04, 23:22 wg mnie byłoby to niepotrzebne i znów pieprzyłoby polityke taborową, myślę ze sukcesywnie: M120 z KB i KW do piachu a solarki do KB, a za skasowane KWowskie M120 do KW oddelegować M121MB (najlepiej z ostatnich dostaw, bo są wg. mnie do dupy) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gicek Re: Literka dla solarek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.02.04, 23:37 No to największa zajezdnia będzie miała stare ikary, rozsypujące M120, M121MB /jak mówisz do dupy/ i M181 mocno eksploatowane pewnie nie lepsze .A Płaszów piękne Scanie , a Bieńczyce MAN-y , Neoplany i 50 new solar nie przesadzasz ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Locutus Re: Literka dla solarek IP: *.lama.net.pl / *.lama.net.pl 01.03.04, 01:23 NIE! Voith ma 100% racji. Nie po to od wielu lat konsekwentnie ujednolica się tabor w zajezdniach i specjalizuje mechaników, żeby teraz robić burdel. Pzdr. LOKI Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mouset Re: Literka dla solarek IP: *.szpitaljp2.krakow.pl 01.03.04, 09:00 A mechanicznie solnica z neonem są spokrewnione? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Locutus Re: Literka dla solarek IP: *.lama.net.pl / *.lama.net.pl 02.03.04, 02:16 Szczerze mówiąc nie wiem :-) Ale chyba jest pewne pokrewieństwo, chociaż dosyć odległe... Poza tym w mojej opinii ujednolicanie taboru w zajezdniach wygląda tak: KW: jelcze z silnikiem mercedesa KP: scanie KB: śmietnik :-) Pzdr. LOKI Odpowiedz Link Zgłoś
mouset Re: Literka dla solarek 02.03.04, 10:47 W przypadku KH i KT będą niedługo dwa śmietniki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tramway6 Re: Literka dla solarek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.04, 14:10 Dlaczego????? Odpowiedz Link Zgłoś
kuba203 Re: Literka dla solarek 02.03.04, 16:54 Gość portalu: tramway6 napisał(a): > Dlaczego????? Piszesz, jakbyś dziś przyjechał z Marsa i jeszcze nie zdążył się rozejrzeć po okolicy, oczywiście nie wiesz, że część naszego taboru się sypie, a dodatkowo sprowadzamy złom z zagranicy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Voith Re: Literka dla solarek IP: 5.2.* / *.chello.pl 02.03.04, 17:03 Gość portalu: mouset napisał(a): > A mechanicznie solnica z neonem są spokrewnione? mechanicznie to nawet bardzo spokrewnione, ale i tak większość podzespołów jest produkowanych przez niezależnych dostawców, np 3 osie w neonach są produkcji ZFa, tak jak w niektórych M181 i poszczególne elementy pasują :D generalnie według mnie powinni wrescie to ujednolicić i koniec gacek - płaczesz że wola to będzie śmietnik i że ma słaby sprzęt - jak na największą zajezdnię ma bardzo dużo M121MB i M181MB - autobusów w sumie nowych,. a że ma też ikary i M120 - te autobusy będą się już kończyć.... niestety... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Locutus Re: Literka dla solarek IP: *.lama.net.pl / *.lama.net.pl 03.03.04, 03:59 Gnioty i odkurzacze z pierwszych dostaw też się już będą kończyć niestety... Pzdr. LOKI Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Voith Re: Literka dla solarek IP: 5.2.* / *.chello.pl 03.03.04, 17:18 narazie wykończył sie jeden z najnowszej... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jurko444 Re: Literka dla solarek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.04, 17:36 Który chyba nie myślisz o DD 409 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Voith Re: Literka dla solarek IP: 5.2.* / *.chello.pl 03.03.04, 23:56 DD409 jest z najstarszej chyba... a nie z najnowszej... a chodzi o jednego z najnowszej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Locutus Re: Literka dla solarek IP: *.lama.net.pl / 195.150.172.* 04.03.04, 00:58 Doskonale to świadczy o jelczu :-/ Który konkretnie zdechł? Pzdr. LOKI Odpowiedz Link Zgłoś
bc153 Re: Literka dla solarek 05.03.04, 00:13 w sumie zdechło ostatnio 3 do 5 aut nowych, tyle narazie można ujawnić Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Locutus Re: Literka dla solarek IP: *.lama.net.pl / *.lama.net.pl 05.03.04, 01:00 Nowych, znaczy z grudnia 2002 (BJ672-674 i DJ675-686)? Pzdr. LOKI Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gicek Re: Literka dla solarek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.04, 15:44 No mamy już 3.03 więc chyba solnice 2 szt mają już naklejone numerki jakie??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ADAŚ Boziuuuu IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 03.03.04, 15:54 Wytrzymywałem, wytrzymywałem, ale już nie mogę. Czymś się tutaj tak podniecacie - nie ma co innego niż ekscytowanie się literkami na solarach. Ludzie, rozumiem zainteresowania, ale dla mnie to już chorobliwe zboczenie. Odpowiedz Link Zgłoś
pavlack Re: Boziuuuu 03.03.04, 15:58 Dla mnie zboczeniem jest wołanie co chwilę "DAWAĆ 12!" pomimo tego, że jest wiadome, że na linię na takiej trasie nie ma w ciągu najbliższych kilku lat żadnych szans :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ADAŚ Boziuuuu IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 03.03.04, 16:09 Tylko tu jest taka różnica, że wołanie DAWAĆ 12 ma jakiś sens dla pasażerów bąku. A to czy jest B czy Ź nie ma dla ludzi ŻADNEGO znaczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ADAŚ Boziuuuu IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 03.03.04, 16:10 Tylko, że wołanie DAWAĆ 12 ma przynieść korzyści ludziom, a to czy to będzie "ce ha" czy "samo ha" z boku pojazdu dla tej masy nie ma żadnego znaczenia, bąku :) Odpowiedz Link Zgłoś
pavlack Re: Boziuuuu 03.03.04, 16:19 Tyle , ze na tyym forum sa raczej miłośnicy niż zwykli pasażerowie, i dla miłośników wieksze znaczenie ma ta literka niż to czy uda się uruchomić 12-tkę (m.in. dlatego, że dobrze wiemy, że tej 12-tki NIE uda się uruchomić :) Ale z drugiej strony też mnie męczą kolejne posty i wątki gicków, tramwayow i innych w temacie: "Co ze 187" "Kiedy GT6" ""Co z wiedenczykiem" "Co z solarkami" Przy pierwszym pytaniu zazwyczaj ktoś odpowie, i to chyba wystarczy, niektórzy jednak chyba tego nie zauważają i pytają o to samo 1000 razay... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ADAŚ Boziuuuu IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 03.03.04, 16:24 No to miałem rację. Wokół mnie sami zboczeńcy !!! Natomiast nie ma czegoś takiego jak NIE DA SIĘ. Jak zaczniesz pracować szef od razu Cię o tym uświadomi i zmienisz ten pogląd ... bo nie będziesz miał wyjścia. No chyba, że sam będziesz sobie szefem, czego Ci naprawdę życzę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jurko444 Re: Boziuuuu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.04, 16:30 Pamiętaj szef zawsze ma więcej do stracenia / więkrsza kasa/ a jak się będziesz bał to Cię zgnoi on i koledzy i nigdy do niczego nie dojdziesz to skurwiała demokracja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ADAŚ Boziuuuu IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 03.03.04, 16:35 Na szczęście moim szefem jest kobieta, a ja z tymi BARDZO DOBRZE się dogaduję. Kilka chłopaków z forum pewnie potwierdzi tę moją umiejętność. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Locutus Re: Boziuuuu IP: *.lama.net.pl / 195.150.172.* 04.03.04, 01:01 Potwierdzam. Pzdr. LOKI Odpowiedz Link Zgłoś
pavlack Re: Boziuuuu 03.03.04, 16:36 Gość portalu: ADAŚ napisał(a): > No to miałem rację. Wokół mnie sami zboczeńcy !!! A kto tu się tak każdą reklamą na tramwaju podnieca? :D > Natomiast nie ma czegoś takiego jak NIE DA SIĘ. Wszystko się da, tylko jeszcze pytanie czemu to ma służyć i jakie korzyści przynosić. A co do tej 12-tki: o ile jeszcze argument wspierania 8-mki na odcinku Bronowice - Pl. WW. Świętych jest OK, to 3 tramwaj na Rakowice nie jest potrzebny. Tak więc: 18-tka do Widoku!!! :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gicek Re: Boziuuuu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.04, 16:43 Moim zdaniem #12 na tej trasie ma sens tylko po zmianie # 2,# 7 a jak to wy eksperci poukładajcie. Pavlack uważam Cie za fachowca ale z tą # 18 na Widok to wiesz....... Odpowiedz Link Zgłoś
pavlack Re: Boziuuuu 03.03.04, 16:45 No co z tą 18-tką? Na Małe Błonia :D i tak prawie nikt tym nie jeździ, a do Bornowic to by akurat było wzmocnienie dla 8-mki i to aż do Stradomia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gicek Re: Boziuuuu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.04, 16:57 Uważam że są linie o małym napełnieniu 18, 2 , 20 17 ale ktoś też chce tam pojechać zwłaszcza że są szyny!!! Niech te linie kursują nawet co 30-min ale niech są. Pchanie wszystkiego na Widok to dyskryminacja dla innych , bilet troche kosztuje i czasem lepiej poczekać 30-min niż przesiadac się by dotrzeć do trasy królewskiej gdzie już łatwo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jurko444 Re: Boziuuuu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.04, 17:06 Widze że ty byś chętnie busiarnie puścił na Rakowice ,Cichy Kącik itp, budżetu tym MPK nie zwiększysz ,MPK niech bardziej będzie dla ludzi /inne bilety np "do przodu" tak jak jest w Wiedniu itp/ otrzywiście miasto powinno się obudzić i zainwestować w komunikacje tylko że radni nią nie jeżdza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ADAŚ Boziuuuu IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 03.03.04, 16:45 Uważaj, bo ostatnio Pavlack w piórka obrasta hihihi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Tak czy tak: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.04, 23:53 Tobie trzeba chyba rękawy z tyłu zawiązać- bo bredzisz nierealnie,prędzej # 13 będą solówki niż twoje prośby ktoś spelni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Locutus Re: Tak czy tak: IP: *.lama.net.pl / *.lama.net.pl 04.03.04, 01:04 Panu już podziękujemy. Pzdr. LOKI Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Locutus Re: Boziuuuu IP: *.lama.net.pl / *.lama.net.pl 04.03.04, 01:00 A ja na przykład zupełnie nie rozumiem wszelkich dywagacji na temat reklam - co zeszło, co się pojawiło... ...sens dyskusji o reklamach jest mniej więcej taki sam jak i sens dyskusji o literkach. Ja się już od dawna nie wpierdalam w wasze dywagacje na ten temat, to i Ty możesz sobie dać siana ;-) Z punktu widzenia pasażera to jaka reklama jest gdzie jest równie nieistotne jak literka sralisów... Pzdr. LOKI Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ADAŚ Bąkuuuuuu IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 04.03.04, 08:58 Zatem mój drogi piszę tylko fakty, co wchodzi a co schodzi. Ostatnio poruszyłem dodatkowo kwestię barwy Fashion House, bo zaczynam się bać o swój wzrok hihihi. Natomiast zły jestem, że w Kraku nie ma reklam takich jak w innych miastach (np. Always, Dobrawa, TNT - są bardzo ładne). I nie dlatego, że ja chcę je mieć, tylko musi być jakiś powód. Obawiam się, że to chodzi o zbyt wysoką stawkę i nieelastyczność MPQ. Ale to tylko się domyślam. Odpowiedz Link Zgłoś
mouset Re: Bąkuuuuuu 04.03.04, 09:54 Kiedyś już opisałem dzień z zycia działu reklamy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aa to co z tą literką IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 06.03.04, 21:18 a na wracajac do teamtu to jaką literke dostal Solaris??? Odpowiedz Link Zgłoś