Dodaj do ulubionych

Literka dla solarek

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.04, 23:53
Czy ktoś wie jaka literka będzie przydzielona dla solarisów S- ma scania tak
więc chyba inna
Obserwuj wątek
    • bc153 Re: Literka dla solarek 25.02.04, 00:13
      pieron wie :P
    • mokumek Re: Literka dla solarek 25.02.04, 08:08
      Proponuję "U" - jak Urbino
      • Gość: mouset Re: Literka dla solarek IP: *.szpitaljp2.krakow.pl 25.02.04, 09:39
        BU 801 - ładnie, DU 823 - już gorzej
        • pavlack Re: Literka dla solarek 25.02.04, 16:51
          Ja obstawiam BO :)
          • Gość: gicek Re: Literka dla solarek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.04, 16:54
            o-jak co??? może B-jak Bolechowice
            • Gość: aa Re: Literka dla solarek IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 25.02.04, 21:04
              ja obstawiam L
              no bo S - zająte, O - to nie bardzo a nastęne w kolejnoscie jest L, chociaz
              moze tez byc R albo I

BL, DL 801 - chyba najbardzoiej pasuje zestaw, chociaz tutasj najciekawsze bylo
              by PL, no ale na Płaszow raczej nie trafią
              • mouset Re: Literka dla solarek 25.02.04, 22:00
                BB jeszcze
                • Gość: Locutus Re: Literka dla solarek IP: *.lama.net.pl / *.lama.net.pl 26.02.04, 01:21
                  Ja też stawiam na B (bo chyba tych wirtualnych oznaczeń tramwajów
                  zamieszczonych na oficjalnym sajcie MPK nie wezmą pod uwagę - tam B jest już
                  zajęte przez doczepy B4) - a numery pięćsetki, a nie osiemsetki ;-)

Pzdr.
                  LOKI
                  • Gość: Misiek K Re: Literka dla solarek IP: 5.2.* / *.chello.pl 26.02.04, 09:11
                    > Ja też stawiam na B (bo chyba tych wirtualnych oznaczeń tramwajów
                    > zamieszczonych na oficjalnym sajcie MPK nie wezmą pod uwagę - tam B jest już
                    > zajęte przez doczepy B4) - a numery pięćsetki, a nie osiemsetki ;-)

raczej wezma pod uwage,
                    chyba ze chcesz zeby potem rozne dziwnosci wyskakiwaly w komputerach...
                    ten system, jakkolwiek dosc dziwaczny zostal wprowadzony wlasnie ze wzgledu na
                    system komputerowy i ma na celu odrozniac od siebie typy i poszczegolne
                    pojazdy.
                    a co do numerow, malo masz 500tek ikarusow?
                    • Gość: mouset Re: Literka dla solarek IP: *.cyf-kr.edu.pl 26.02.04, 14:03
                      A może W , z niczym się nie kojarzy
                      • pavlack Re: Literka dla solarek 26.02.04, 19:35
                        Nie wiem, czy przypadkiem wiedeńczyk W nie dostał :)
                    • Gość: Locutus Re: Literka dla solarek IP: *.lama.net.pl / *.lama.net.pl 27.02.04, 03:49
                      1. Ikarusy się i tak dublują ;-)
                      2. Najbliższą wolną literką jest w takim razie C - w końcu jelcze M11 zostały
                      już skasowane i można załatać dziurę literową ;-)

Pzdr.
                      LOKI
                      • mouset Re: Literka dla solarek 27.02.04, 10:47
                        Może Ć ?
                        • Gość: Locutus BĆ501... ROTFL IP: *.lama.net.pl / 195.150.172.* 28.02.04, 02:45
                          Ahhahahahahaha!!!

To Ci się udało!

Pzdr.
                          LOKI
                          • mouset Re: BĆ501... ROTFL 28.02.04, 12:52
                            BĆ 501 na 501 , heheheh
                            • Gość: Locutus Re: BĆ501... ROTFL IP: *.lama.net.pl / *.lama.net.pl 29.02.04, 00:54
                              Ale tylko w weekendy!

Pzdr.
                              LOKI
            • kuba203 Re: Literka dla solarek 26.02.04, 00:37
              Gość portalu: gicek napisał(a):

> o-jak co??? może B-jak Bolechowice

Ja też stawiam na O :)
              A co mają Bolechowice wspólnego z Solarisem, bo nie rozumiem? Na 248 chcesz je
              wysłać, czy jak? Naucz się geografii, ponoć praca z mapą rozwija. Do Twojej
              wiadomości, Bolechowice są koło Zabierzowa (jeśli wiesz, gdzie jest Zabierzów,
              ofkoz), a fabryka Solarisów mieście się w Bolechowie.
              • Gość: k Re: Literka dla solarek IP: *.ksk.net.pl / *.ksk.net.pl 26.02.04, 16:00
                T- jak trypel lub Z jak Złom
              • Gość: gicek Re: Literka dla solarek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.04, 23:12
                Nie znam się na wsiach a tam się nie wybieram
    • Gość: jony Re: Literka dla solarek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.04, 16:25
      Najlepiej jakby odeszli jak w tramwajach od naklejania literek /w papierkach
      mogą być/ i naklejać same cyfry
    • Gość: tramway3 Re: Literka dla solarek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.04, 13:41
      Dać BB i będziemy mieć "bardotki"
      • mouset Re: Literka dla solarek 28.02.04, 13:59
        A cos chyba ma B
        • pavlack Re: Literka dla solarek 28.02.04, 16:16
          B jest zajęte przez B4.
          Wolne są obecnie: C,H,L,O,R,T,U,X,Y :)
          • Gość: Voith Re: Literka dla solarek IP: 5.2.* / *.chello.pl 28.02.04, 16:25
            ja bym im dał H :D
            • pavlack Re: Literka dla solarek 28.02.04, 16:47
              A może BC? :) Solaris godnym następcą M-11tki ? :)
              • mouset Re: Literka dla solarek 28.02.04, 19:04
                Uuuuuuuuuu
                • Gość: Voith Re: Literka dla solarek IP: 5.2.* / *.chello.pl 29.02.04, 00:52
                  ja prognocują że nie wytrzymają nawet 50% tego co MIGi

a użycie BC na solarach byłoby zbeszczeszczeniem dobrego i wsławionego imienia MIGów! :P
                  • mouset Re: Literka dla solarek 29.02.04, 22:40
                    BUUUUUUUUUUU!!!!
                    • Gość: gicek Re: Literka dla solarek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.02.04, 22:56
                      BUUUUU!!!!! to znaczy że będzie BU 801 !!!??
                      • Gość: Voith Re: Literka dla solarek IP: 5.2.* / *.chello.pl 29.02.04, 22:57
                        B napewno, a co dalej.... no U mogłoby być! oby nie BC!
                        • Gość: gicek Re: Literka dla solarek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.02.04, 23:02
                          To Wola nic nie łyknie z 50 solarków???
                          • Gość: Voith Re: Literka dla solarek IP: 5.2.* / *.chello.pl 29.02.04, 23:22
                            wg mnie byłoby to niepotrzebne i znów pieprzyłoby polityke taborową, myślę ze sukcesywnie:
                            M120 z KB i KW do piachu a solarki do KB, a za skasowane KWowskie M120 do KW oddelegować M121MB (najlepiej z ostatnich dostaw, bo są wg. mnie do dupy)
                            • Gość: gicek Re: Literka dla solarek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.02.04, 23:37
                              No to największa zajezdnia będzie miała stare ikary, rozsypujące M120,
                              M121MB /jak mówisz do dupy/ i M181 mocno eksploatowane pewnie nie lepsze .A
                              Płaszów piękne Scanie , a Bieńczyce MAN-y , Neoplany i 50 new solar nie
                              przesadzasz ???
                              • Gość: Locutus Re: Literka dla solarek IP: *.lama.net.pl / *.lama.net.pl 01.03.04, 01:23
                                NIE! Voith ma 100% racji. Nie po to od wielu lat konsekwentnie ujednolica się
                                tabor w zajezdniach i specjalizuje mechaników, żeby teraz robić burdel.

Pzdr.
                                LOKI
                                • Gość: mouset Re: Literka dla solarek IP: *.szpitaljp2.krakow.pl 01.03.04, 09:00
                                  A mechanicznie solnica z neonem są spokrewnione?
                                  • Gość: Locutus Re: Literka dla solarek IP: *.lama.net.pl / *.lama.net.pl 02.03.04, 02:16
                                    Szczerze mówiąc nie wiem :-)

Ale chyba jest pewne pokrewieństwo, chociaż dosyć odległe...

Poza tym w mojej opinii ujednolicanie taboru w zajezdniach wygląda tak:

KW: jelcze z silnikiem mercedesa
                                    KP: scanie
                                    KB: śmietnik :-)

Pzdr.
                                    LOKI
                                    • mouset Re: Literka dla solarek 02.03.04, 10:47
                                      W przypadku KH i KT będą niedługo dwa śmietniki
                                      • Gość: tramway6 Re: Literka dla solarek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.04, 14:10
                                        Dlaczego?????
                                        • kuba203 Re: Literka dla solarek 02.03.04, 16:54
                                          Gość portalu: tramway6 napisał(a):

> Dlaczego?????

Piszesz, jakbyś dziś przyjechał z Marsa i jeszcze nie zdążył się rozejrzeć po
                                          okolicy, oczywiście nie wiesz, że część naszego taboru się sypie, a dodatkowo
                                          sprowadzamy złom z zagranicy?
                                  • Gość: Voith Re: Literka dla solarek IP: 5.2.* / *.chello.pl 02.03.04, 17:03
                                    Gość portalu: mouset napisał(a):

> A mechanicznie solnica z neonem są spokrewnione?

mechanicznie to nawet bardzo spokrewnione, ale i tak większość podzespołów jest produkowanych przez niezależnych dostawców, np 3 osie w neonach są produkcji ZFa, tak jak w niektórych M181 i poszczególne elementy pasują :D

generalnie według mnie powinni wrescie to ujednolicić i koniec

gacek - płaczesz że wola to będzie śmietnik i że ma słaby sprzęt - jak na największą zajezdnię ma bardzo dużo M121MB i M181MB - autobusów w sumie nowych,. a że ma też ikary i M120 - te autobusy będą się już kończyć.... niestety...
                                    • mouset Re: Literka dla solarek 02.03.04, 22:36
                                      KW to potęga
                                    • Gość: Locutus Re: Literka dla solarek IP: *.lama.net.pl / *.lama.net.pl 03.03.04, 03:59
                                      Gnioty i odkurzacze z pierwszych dostaw też się już będą kończyć niestety...

Pzdr.
                                      LOKI
                                      • mouset Re: Literka dla solarek 03.03.04, 14:28
                                        A który to rocznik? 1996?
                                      • Gość: Voith Re: Literka dla solarek IP: 5.2.* / *.chello.pl 03.03.04, 17:18
                                        narazie wykończył sie jeden z najnowszej...
                                        • Gość: jurko444 Re: Literka dla solarek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.04, 17:36
                                          Który chyba nie myślisz o DD 409
                                          • Gość: Voith Re: Literka dla solarek IP: 5.2.* / *.chello.pl 03.03.04, 23:56
                                            DD409 jest z najstarszej chyba... a nie z najnowszej... a chodzi o jednego z najnowszej
                                        • Gość: Locutus Re: Literka dla solarek IP: *.lama.net.pl / 195.150.172.* 04.03.04, 00:58
                                          Doskonale to świadczy o jelczu :-/

Który konkretnie zdechł?

Pzdr.
                                          LOKI
                                          • bc153 Re: Literka dla solarek 05.03.04, 00:13
                                            w sumie zdechło ostatnio 3 do 5 aut nowych, tyle narazie można ujawnić
                                            • Gość: Locutus Re: Literka dla solarek IP: *.lama.net.pl / *.lama.net.pl 05.03.04, 01:00
                                              Nowych, znaczy z grudnia 2002 (BJ672-674 i DJ675-686)?

Pzdr.
                                              LOKI
                                            • mouset Re: Literka dla solarek 06.03.04, 17:52
                                              Ja nawet wiem o jednym :)
    • Gość: gicek Re: Literka dla solarek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.04, 15:44
      No mamy już 3.03 więc chyba solnice 2 szt mają już naklejone numerki jakie???
      • Gość: ADAŚ Boziuuuu IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 03.03.04, 15:54
        Wytrzymywałem, wytrzymywałem, ale już nie mogę.

Czymś się tutaj tak podniecacie - nie ma co innego niż ekscytowanie się
        literkami na solarach. Ludzie, rozumiem zainteresowania, ale dla mnie to już
        chorobliwe zboczenie.

• pavlack Re: Boziuuuu 03.03.04, 15:58
          Dla mnie zboczeniem jest wołanie co chwilę "DAWAĆ 12!" pomimo tego, że jest
          wiadome, że na linię na takiej trasie nie ma w ciągu najbliższych kilku lat
          żadnych szans :)
          • Gość: ADAŚ Boziuuuu IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 03.03.04, 16:09
            Tylko tu jest taka różnica, że wołanie DAWAĆ 12 ma jakiś sens dla pasażerów
            bąku. A to czy jest B czy Ź nie ma dla ludzi ŻADNEGO znaczenia.
          • Gość: ADAŚ Boziuuuu IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 03.03.04, 16:10
            Tylko, że wołanie DAWAĆ 12 ma przynieść korzyści ludziom, a to czy to
            będzie "ce ha" czy "samo ha" z boku pojazdu dla tej masy nie ma żadnego
            znaczenia, bąku :)
            • pavlack Re: Boziuuuu 03.03.04, 16:19
              Tyle , ze na tyym forum sa raczej miłośnicy niż zwykli pasażerowie, i dla
              miłośników wieksze znaczenie ma ta literka niż to czy uda się uruchomić 12-tkę
              (m.in. dlatego, że dobrze wiemy, że tej 12-tki NIE uda się uruchomić :)

Ale z drugiej strony też mnie męczą kolejne posty i wątki gicków, tramwayow i
              innych w temacie: "Co ze 187" "Kiedy GT6" ""Co z wiedenczykiem" "Co z solarkami"
              Przy pierwszym pytaniu zazwyczaj ktoś odpowie, i to chyba wystarczy, niektórzy
              jednak chyba tego nie zauważają i pytają o to samo 1000 razay...
              • Gość: ADAŚ Boziuuuu IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 03.03.04, 16:24
                No to miałem rację. Wokół mnie sami zboczeńcy !!!

Natomiast nie ma czegoś takiego jak NIE DA SIĘ.
                Jak zaczniesz pracować szef od razu Cię o tym uświadomi i zmienisz ten pogląd
                ... bo nie będziesz miał wyjścia.

No chyba, że sam będziesz sobie szefem, czego Ci naprawdę życzę.
                • Gość: jurko444 Re: Boziuuuu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.04, 16:30
                  Pamiętaj szef zawsze ma więcej do stracenia / więkrsza kasa/ a jak się będziesz
                  bał to Cię zgnoi on i koledzy i nigdy do niczego nie dojdziesz to skurwiała
                  demokracja
                  • Gość: ADAŚ Boziuuuu IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 03.03.04, 16:35
                    Na szczęście moim szefem jest kobieta, a ja z tymi BARDZO DOBRZE się dogaduję.

Kilka chłopaków z forum pewnie potwierdzi tę moją umiejętność.
                    • Gość: Locutus Re: Boziuuuu IP: *.lama.net.pl / 195.150.172.* 04.03.04, 01:01
                      Potwierdzam.

Pzdr.
                      LOKI
                • pavlack Re: Boziuuuu 03.03.04, 16:36
                  Gość portalu: ADAŚ napisał(a):

> No to miałem rację. Wokół mnie sami zboczeńcy !!!

A kto tu się tak każdą reklamą na tramwaju podnieca? :D

> Natomiast nie ma czegoś takiego jak NIE DA SIĘ.

Wszystko się da, tylko jeszcze pytanie czemu to ma służyć i jakie korzyści
                  przynosić.
                  A co do tej 12-tki: o ile jeszcze argument wspierania 8-mki na odcinku
                  Bronowice - Pl. WW. Świętych jest OK, to 3 tramwaj na Rakowice nie jest
                  potrzebny.
                  Tak więc: 18-tka do Widoku!!! :)
                  • Gość: gicek Re: Boziuuuu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.04, 16:43
                    Moim zdaniem #12 na tej trasie ma sens tylko po zmianie # 2,# 7 a jak to wy
                    eksperci poukładajcie. Pavlack uważam Cie za fachowca ale z tą # 18 na Widok to
                    wiesz.......
                    • pavlack Re: Boziuuuu 03.03.04, 16:45
                      No co z tą 18-tką? Na Małe Błonia :D i tak prawie nikt tym nie jeździ, a do
                      Bornowic to by akurat było wzmocnienie dla 8-mki i to aż do Stradomia.
                      • Gość: gicek Re: Boziuuuu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.04, 16:57
                        Uważam że są linie o małym napełnieniu 18, 2 , 20 17 ale ktoś też chce tam
                        pojechać zwłaszcza że są szyny!!! Niech te linie kursują nawet co 30-min ale
                        niech są. Pchanie wszystkiego na Widok to dyskryminacja dla innych , bilet
                        troche kosztuje i czasem lepiej poczekać 30-min niż przesiadac się by dotrzeć
                        do trasy królewskiej gdzie już łatwo
                      • Gość: jurko444 Re: Boziuuuu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.04, 17:06
                        Widze że ty byś chętnie busiarnie puścił na Rakowice ,Cichy Kącik itp, budżetu
                        tym MPK nie zwiększysz ,MPK niech bardziej będzie dla ludzi /inne bilety np "do
                        przodu" tak jak jest w Wiedniu itp/ otrzywiście miasto powinno się obudzić i
                        zainwestować w komunikacje tylko że radni nią nie jeżdza
                        • kuba203 Som na foróm jakaś tłómatrz? n/t 04.03.04, 23:52
                          • mouset Niema, wrzyzdzy udziegli 06.03.04, 17:51
                    • Gość: ADAŚ Boziuuuu IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 03.03.04, 16:45
                      Uważaj, bo ostatnio Pavlack w piórka obrasta hihihi.
                      • mouset Tak czy tak: 03.03.04, 22:38
                        Dawać 12!!!!
                        428 do piachu, oraz 17!!!
                        • Gość: ja Re: Tak czy tak: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.04, 23:53
                          Tobie trzeba chyba rękawy z tyłu zawiązać- bo bredzisz nierealnie,prędzej # 13
                          będą solówki niż twoje prośby ktoś spelni.
                          • Gość: Locutus Re: Tak czy tak: IP: *.lama.net.pl / *.lama.net.pl 04.03.04, 01:04
                            Panu już podziękujemy.

Pzdr.
                            LOKI
        • Gość: Locutus Re: Boziuuuu IP: *.lama.net.pl / *.lama.net.pl 04.03.04, 01:00
          A ja na przykład zupełnie nie rozumiem wszelkich dywagacji na temat reklam - co
          zeszło, co się pojawiło...

...sens dyskusji o reklamach jest mniej więcej taki sam jak i sens dyskusji o
          literkach. Ja się już od dawna nie wpierdalam w wasze dywagacje na ten temat,
          to i Ty możesz sobie dać siana ;-)

Z punktu widzenia pasażera to jaka reklama jest gdzie jest równie nieistotne
          jak literka sralisów...

Pzdr.
          LOKI
          • Gość: ADAŚ Bąkuuuuuu IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 04.03.04, 08:58
            Zatem mój drogi piszę tylko fakty, co wchodzi a co schodzi.
            Ostatnio poruszyłem dodatkowo kwestię barwy Fashion House, bo zaczynam się bać
            o swój wzrok hihihi.
            Natomiast zły jestem, że w Kraku nie ma reklam takich jak w innych miastach
            (np. Always, Dobrawa, TNT - są bardzo ładne). I nie dlatego, że ja chcę je
            mieć, tylko musi być jakiś powód. Obawiam się, że to chodzi o zbyt wysoką
            stawkę i nieelastyczność MPQ. Ale to tylko się domyślam.
            • mouset Re: Bąkuuuuuu 04.03.04, 09:54
              Kiedyś już opisałem dzień z zycia działu reklamy
              • Gość: aa to co z tą literką IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 06.03.04, 21:18
                a na wracajac do teamtu to jaką literke dostal Solaris???

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka