Gość: slawek IP: 151.193.120.* 13.04.10, 10:55 A dlaczego na Wawelu? Ja sie nie zgadzam! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: tamiko Re: nie zgadzam! sie na Wawel IP: *.autocom.pl 13.04.10, 10:59 Nie masz nic do gadania, a za chwilę skasują Twój post, jak to zrobili na forum ogólnopolskim z takim samym komentarzem. Ja też uważam, że jest to ogromna przesada. Rozumiem żal rodziny i ogromnie im współczuję, ale jest w Warszawie kilka bardzo godnych miejsc. Nie Wawel Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Carmen Re: nie zgadzam! sie na Wawel IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.04.10, 11:02 Mam nadzieję, że to tylko szukanie taniej sensacji przez Wybiórczą. Bo nie znam żadnego powodu, aby Prezydent miałby spocząć na Wawelu????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Ośmieszaliście Lecha Kaczyńskiego IP: *.chello.pl 13.04.10, 15:50 Ośmieszaliście Lecha Kaczyńskiego więc może chociaż w tydzień po Jego śmierci zostawicie w spokoju Jego brata?! Napisz najpierw czym się sam zasłużyłeś dla Polski, pokaż swoje wykształcenie, znajomość historii i dopiero wygłaszaj swoje zdanie. Jesteś przeciętnym niedouczonym obywatelem który nie ma pojęcia o tym czym jest Wawel i Kim był Pan Kaczyński. Odpowiedz Link Zgłoś
babcia.klozetova Re: Ośmieszaliście Lecha Kaczyńskiego 13.04.10, 17:10 Gość portalu: gość napisał(a): > Ośmieszaliście Lecha Kaczyńskiego więc może chociaż w tydzień po Jego śmierci > zostawicie w spokoju Jego brata?! Napisz najpierw czym się sam zasłużyłeś dla > Polski, pokaż swoje wykształcenie, znajomość historii i dopiero wygłaszaj swoje > zdanie. Ale twój adersarz nie pretenduje do pochowki na Wawelu!!! > Jesteś przeciętnym niedouczonym obywatelem który nie ma pojęcia o tym > czym jest Wawel i Kim był Pan Kaczyński. No kim był? Jakieś szczególne zasługi, powszechne uwielbienie narodu? Odpowiedz Link Zgłoś
marobin Re: Ośmieszaliście Lecha Kaczyńskiego 13.04.10, 21:25 To może powiedz czym się zasłużył Pan Lech Kaczyński żeby spocząć na Wawelu? Wymień jego zasługi. Skoro był taki wielki wspaniały to dlaczego jego partia przegrała w poprzednich wyborach bo wiadomo, że jako prezydent bardzo ściśle był związany z PISem. Odpowiedz Link Zgłoś
xaliemorph Re: Ośmieszaliście Lecha Kaczyńskiego 14.04.10, 00:44 Zasłużył się. W ogólnym rozrachunku jego życia w zasadzie tylko jednym. Śmiercią na służbie, w odpowiednich okolicznościach, w odpowiednim miejscu, w odpowiednim czasie. I to w zasadzie tyle. To czy tylko akt śmierci na służbie, w odpowiednich okolicznościach, w odpowiednim miejscu, w odpowiednim czasie wystarczy do wyniesienia na piedestał każdy musi odpowiedzieć sam sobie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jestem_przeciw To zły pomysł. IP: 217.153.211.* 15.04.10, 01:17 Tragiczna śmierć nie może być przyczyną dla tak dostojnego miejsca pochówku... Nie mam nic przeciwko osobie Lecha Kaczyńskiego - był pewnie dobrym mężem i ojcem. Ale prezydentem był kiepskim. Zresztą, gdyby miał jakieś KONKRETNE zasługi bylibyśmy nimi zasypywani przez media, które w ostatnich dniach prezentują laurki o zmarłych. Tymczasem o Prezydencie - cisza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: seb Re: Ośmieszaliście Lecha Kaczyńskiego IP: *.superkabel.de 13.04.10, 22:25 Nie sadze,ze mozesz Pare Kaczynskich postawic na tym samym szczeblu co przywodcow,wodzow , poetow a przede wszystkim KROLOW POSLKI .... Zal ofiar tragedii ale NIKT z nich nie zasluzyl na miejsce obok najwiekszych w naszej historii .. Odpowiedz Link Zgłoś
tronicm Re: Ośmieszaliście Lecha Kaczyńskiego 13.04.10, 22:56 Znowu Kosciol wklada kij w mrowisko , dzielil narod za zycia , teraz bedzie dzielil po smierci. Tak idiotyczna tragedia , wymuszenie ladowania na biednym pilocie w beznadziejnych warunkach , tak wielka strata z powodu glupoty i zacietrzewienia , a teraz Wawel ? To chyba ironia losu ale historia kiedys to osadzi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stanos Re: Ośmieszaliście Lecha Kaczyńskiego IP: *.40.96.58.static.exetel.com.au 15.04.10, 00:38 zgadzam sie z Toba 100 procet ...poieram ...100 procent... Odpowiedz Link Zgłoś
babcia.klozetova Re: nie zgadzam! sie na Wawel 13.04.10, 17:09 Gość portalu: Carmen napisał(a): > Mam nadzieję, że to tylko szukanie taniej sensacji przez Wybiórczą. > Bo nie znam żadnego powodu, aby Prezydent miałby spocząć na Wawelu????????????? Jak to nie ma żadnego powodu?? A megalomania braciszka?? :-P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aj pochwać tuska na wawelu,żywcem kiedy tak zazdrości IP: *.zax.pl 14.04.10, 00:04 miejsca spoczynku Głowy Państwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: góral A czymże on sobie zasłużył na Wawel ??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.04.10, 11:05 tym że umarł ? w takim razie każdy z nas po śmierci powinien spocząć na Wawelu jeśli taką będzie miał fantazję. Przecież krytycznie o jego prezydenturze wypowiadało się 2/3 Polaków, gdyby nie umarł z kretesem przegrałby wybory. Co to takiego się stało że do samolotu wsiadał słaby człowiek i nieudolny prezydent krytykowany przez 2/3 obywateli a w zgliszczach samolotu znaleziono już ciało bohatera narodowego i ojca narodu ? Jakie są jego zasługi ? i jak wielkie musiałyby być gdyby były żeby spocząć obok gen. Sikorskiego czy KRÓLÓW POLSKI ? Stanowczo protestuję !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Internauta Re: A czymże on sobie zasłużył na Wawel ??? IP: *.chello.pl 13.04.10, 16:44 Masz rację. Również jestem przeciw! Odpowiedz Link Zgłoś
gladius87 Re: A czymże on sobie zasłużył na Wawel ??? 13.04.10, 18:46 Zgadzam się z Wami w 100%. Gdybym był w Krakowie to bym o 20.00 poszedł pod kurie wyrazić moje oburzenie. Na Wawelu są pochowani tylko królowie Polski i wieszczowie i bohaterowie nardowi (poza królami i ich rodzinami tylko Mickiewicz, Słowacki, Norwid, Poniatowski, Sikorski, Piłsudski i Kościuszko, aha i jeszcze tablica ku czci Chopina). Porównajmy teraz czego dokonał Lech Kaczyński w porównaniu do tych gigantów??? Piłsudski do się chyba teraz w grobie przewraca na wieść o takim sąsiedztwie. A co będzie jak za 15 lat zabiorę do krypt wawelskich swoje dziecko i wśród tak wybitnych postaci będzie spoczywał Prezydent Kaczyński? Co odpowiem na pytanie, "a czym ten Pan się zasłużył, że ma tu grób?" Że co, że zginął w katastrofie lotniczej... To ma być jego zasługa? Ta decyzja o pochówku na Wawelu obraża mnie jako Polaka. P.S. Poza tym tworzy się groźny precedens, gdzie będziemy chować prezydentów? Do tej pory w katedrze św. Jana w stolicy... a co jeśli Wałęsa czy Kwaśniewski będą mieli życzenie też spocząć na Wawelu, co odmówimy im?, bo może mniej się zasłużyli dla Ojczyzny. P.S.2. Swoją drogą ciekawe kto wpadł na taki pomysł, bo to niezła megalomania. A ja myślałem że Dziwisz jest bardziej rozgarnięty, ale się srogo zawiodłem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Re: A czymże on sobie zasłużył na Wawel ??? IP: 78.8.106.* 13.04.10, 20:30 Zgadzam się w całej rozciągłości, a jeśli ktoś ma inne zdanie niech przytoczy choćby jeden porządny argument przemawiający za pochowaniem L. Kaczyńskiego na wawelu....!!! jako Polak jestem oburzony Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANtek Re: A czymże on sobie zasłużył na Wawel ??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.04.10, 20:51 > P.S.2. Swoją drogą ciekawe kto wpadł na taki pomysł, bo to niezła megalomania. > A ja myślałem że Dziwisz jest bardziej rozgarnięty, ale się srogo zawiodłem... Jak to kto wpadł? Brat Jarosław. Dziwisz tak powiedział. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mm hołota-internauci z gazety.pl uznali ze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.10, 19:47 dość już bycia kulturalnym. czas na nowo zacząć jechać po każdym kto nie zgadza się z waszymi opiniami. smutne. myślałam ze to potrwa choć tydzień. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: góral Podziękowania należą się Jarkowi - on zakończył IP: *.autocom.pl 13.04.10, 21:36 żałobę narodową i rozpoczął kolejną polityczną gierkę - powinien sobie pogratulować - nawet po śmierci chce wykorzystywać swojego brata... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ann Re: A czymże on sobie zasłużył na Wawel ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.10, 20:26 W 100 % popieram! Stanowczo nie zgadzam się na manipulację emocjami i narzucanie mi całkiem dla mnie obcych poglądów! Jak to możliwe, ze ktos wpadł w ogóle na taki pomysł???????? Odpowiedz Link Zgłoś
messalina2.dwa Re: nie zgadzam! sie na Wawel 13.04.10, 11:10 Nikt nie zasługuje na taką śmierć, para prezydencka z pewnością zasługuje na pamięć i szacunek, ale Wawel ....... Czy historyczna śmierć to wystarczający powód to takiego miejsca pochówku? Czy to ma być początek legandy? Odpowiedz Link Zgłoś
babcia.klozetova Re: nie zgadzam! sie na Wawel 13.04.10, 17:12 messalina2.dwa napisała: > Nikt nie zasługuje na taką śmierć, para prezydencka z pewnością > zasługuje na pamięć i szacunek, ale Wawel ....... > Czy historyczna śmierć to wystarczający powód to takiego miejsca > pochówku? Czy to ma być początek legandy? Nie poczatek legendy, ale trampolina dla braciszka! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kacon.junior Re: nie zgadzam! sie na Wawel IP: *.chello.pl 13.04.10, 16:35 przy pełnym szacunku dla śmierci pary prezydenckiej ale na Wawelu są pochowani królowie i ludzie ZASŁUŻENI dla Polski, prezydent był patriotą ale nie jest człowiekiem dla niej zasłużonym więc uważam, że nie powinien zostać tam pochowany. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dzwonnik Poznań też jestem przeciw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.10, 21:51 W Warszawie są Powązki - był Warszawianinem, prezydentem Warszawy i Polski, ale czy bohaterem narodowym? Współczuję rodzinom wszystkich zmarłych, to wielka tragedia, tylko szkoda, że Jarosław chce śmierć brata wykorzystać do polityki. Na pewno wielu będzie takich, co powiedzą, że na Wawelu są pochowani królowie i ludzie ZASŁUŻENI dla Polski, oraz jeden Prezydent - bo stracił życie w samolocie. Z Małżonką. Jeszcze raz współczuję, ale Wawel zostawcie dla ludzi, których historia i lud ocenią jako WIELKICH - po latach! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaja Re: nie zgadzam! sie na Wawel IP: 83.1.16.* 13.04.10, 18:59 ZAKOŃCZONO ŻAŁOBĘ NARODOWĄ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!NARÓD WSPÓŁCZUJE RODZINIE PANA PREZYDENTA A RODZINA STAJE PONAD NARODEM! PO TRAGEDII JAKIEJ ŚWIAT NIE WIDZIAŁ,PYCHA O JAKIEJ ŚWIAT NIE SŁYSZAŁ NIEEEE!!! DLA POCHÓWKU NA WAWELU. Odpowiedz Link Zgłoś
tronicm Re: nie zgadzam! sie na Wawel 15.04.10, 17:33 Wawel to dobro ogolnonarodowe a nie tylko koscielne.Ta decyzja Kosciol i Dziwisz pogwalcili moje wartosci patriotyczne ale mysle ze nie tylko moje.Jak zwykle zwyciezyla pycha i arogancja.Szybko zapomniano o przeslaniach wspanialego Jana Pawla II , ktory liczyl sie z kazdym czlowiekiem i dla kazdego mial czacunek.Bedac tak wysoko zachowal tak niebywala skromnosc ktorej nie widze za grosz u obecnych koscielnych przedstawicieli . Szkoda bo byla wspaniala okazja do jednosci Narodowej ale jak zwykle zostalo to zaprzepaszczone. Historia ma to do siebie ze wszystko oceni , mam nadzieje ze zrobi to szybko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: izc Re: nie zgadzam! sie na Wawel IP: 67.159.45.* 13.04.10, 11:03 w podobnym tonie było ponad 20 komentarzy pod newsem z głównej strony - zanim je usunięto, jak również możliwość komentowania... okazuje się że posiadanie innych poglądów od "obowiązujących" niepokoi nawet wyborczaków wypadki lotnicze były, są i będą i śmierć w takim tragicznym wydarzeniu to nie jeszcze nie jest żadna zasługa żeby od razu chować na Wawelu... poza tym przy takich osobistościach tam pochowanych jak Kazimierz Wielki czy Józef Piłsudski chowanie tam Kaczyńskiego trąci groteską Odpowiedz Link Zgłoś
tepicpo Re: nie zgadzam! sie na Wawel 13.04.10, 16:40 groteską jest ze takie coś jak ty szczeka.... zamilknij śmieciu nad tą trumną Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: izc Re: nie zgadzam! sie na Wawel IP: 67.159.45.* 13.04.10, 17:07 a poza obelgami masz coś do powiedzenia tępy pisiaku? wszyscyscie siebie godni. Odpowiedz Link Zgłoś
babcia.klozetova Re: nie zgadzam! sie na Wawel 13.04.10, 17:13 tepicpo napisał: > groteską jest ze takie coś jak ty szczeka.... zamilknij śmieciu nad tą > trumną Pójdę w drugą stronę: poćwiartować go na relikwie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: małpa Jarosław próbuje zbić kapitał na śmierci brata IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.04.10, 11:13 to OBRZYDLIWE "Taką decyzję podjęła w nocy rodzina prezydenckiej pary, córka Marta i brat Jarosław" - kolejny fortel - albo zgodzicie się na pochówek brata na Wawelu (kompletne kuriozum) albo podpadniecie rozhisteryzowywanej przez media opini publicznej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dokładnie Re: Jarosław próbuje zbić kapitał na śmierci brat IP: *.adsl.inetia.pl 13.04.10, 11:24 i coi to znaczy "taka jest wola rodziny"? A jakby chora ambicja Jarosława K. zażądała pochowania brata na księżycu, to byśmy od USA rakietę kupowali, bo "rodzina decyduje?". Rodzina prezydenta powinna mieć prawo wyboru, ale wyłącznie z propozycji przedstawionych przez władze państwowe. Niestety hipokryzja mediów naciska na decydentów tak samo, jak pasażetrowie "101" na pilota, a głosy rozsądku są kasowane. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc_zawiedzony Re: Jarosław próbuje zbić kapitał na śmierci brat IP: *.bremultibank.com.pl 13.04.10, 13:52 Zgadzam się. Taka decyzja to nie objaw pokory, ale pychy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bonifacy To słuszna decyzja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.04.10, 11:57 Godzien jest tego śp. Pan Prezydent. Do mysiej dziury niech się schowają ci, którzy pluli na Niego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do tego wyżej jaki nick taki wpis IP: *.adsl.inetia.pl 13.04.10, 12:04 Bonifacy jest jednym z przykładów, że media potrafią z tłuszczą zrobić wszystko. Pięć lat temu - po znacznie większej - i dla Polski i dla Krakowa - stracie, po śmierci Ojca Świętego - potrafiliśmy się wszyscy zachować z godnością i umiarem. Także i politycy, którzy nie robili teatrzyku hipokryzji z tamtej śmierci - tak jak teraz robią. Podejrzewam, że ś.p. Lech Kaczyński by sobie nie życzył tego co się dzieje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bonifacy To słuszna decyzja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.04.10, 12:50 Nie jestem tłuszcza. A Ty - kimkolwiek jesteś - nie znasz mnie, by cokolwiek o mnie móc mądrego powiedzieć. Nie potrafię też przenikać czasu i mysli, bo sądzic, czego by sobie zyczył, a czego nie życzył śp. Prezydent Kaczyński. Jesli jednak taka będzie zgodna wola rodziny, władz państwowych i kościelnych, to jak najbardziej ją popieram. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: seb Re: To słuszna decyzja IP: *.superkabel.de 13.04.10, 22:39 Bonifacy : spoleczenstwo dzieli sie na ludzi i na taborety...Ty nalezysz do tych drugich. Przyklad bezmozgowia i slepej milosci PiSowskiej... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zenio Re: To słuszna decyzja IP: *.acn.waw.pl 14.04.10, 10:01 > Jesli jednak > taka będzie zgodna wola Jesli jednak > taka będzie zgodna wola rodziny, władz państwowych i kościelnych, to > jak najbardziej ją popieram., to > jak najbardziej ją popieram. Jednak jesteś tłuszczą ;) Nie masz własnego zdania tylko patrzysz na wolę "rodziny, władz państwowych i kościelnych" :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krakózka Re: To słuszna decyzja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.10, 12:10 Nie, to nie jest słuszna decyzja. Wawel, jako miejsce spoczynku osób S Z C Z E G Ó L N I E zasłużonych dla Polski nie jest miejscem dla prezydenta który zasłużył sobie na to - pardon, naprawdę ubolewam nad Jego śmiercią! - tylko dlatego, że zginął tragicznie! Rodzina NIE MA prawa do takiego wyboru!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zosiakrakuska Re: To słuszna decyzja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.10, 12:24 To tragedia narodowa i Wawel jest narodowy dla ludzi szczególnie zasłużonych, którzy na najwyższym stanowisku państwowym ponieśli śmierć w szczególnym miejscu i o szczególnym czasie. Troszkę pokory ludzie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: To słuszna decyzja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.10, 12:32 tragedia tragedią ale znajmy umiar Lech Kaczyński zasłużył sie za zycia glównie w skłocaniu narodu nie powinien lezec w krypcie dla królów, na dokładke w mieście ktore kontestował od dluższego czasu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Baltazar Re: To słuszna decyzja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.04.10, 12:53 Jak to kontestował? Czym konkretnie? To raczej miasto jego kontestowało, gdy RMK odmówiła Mu honorowego obywatelstwa. Niech się teraz wstydzą! Skoro może leżeć na Wawelu mason i heretyk Piłsudski, tym bardziej może i Prezydent Kaczyński. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ........ Re: To słuszna decyzja IP: 188.33.99.* 13.04.10, 13:42 Zgadzam się! jeśli Piłsudski może to czemu nie Prezydent Kaczyński, bo niby Piłsudski za co? za proces brzeski i prześladowanie opozycji? za rządy dyktatorskie? pewnie jego przeciwnicy też by sie buntowali na wieść ze będzie spoczywał na Wawelu i że jego imieniem nazywa sie ulice, place itp. A przez ludzi to tylko zawiść przemawia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: To słuszna decyzja IP: *.acn.waw.pl 13.04.10, 16:08 A przypomnij sobie z historii jak to było z pochówkiem Piłsudskiego. Jak Sapieha nie chciał dopuścić do pogrzebu... Jakie "argumenty" musiały zostać użyte? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: góral tyle że Piłsudski doprowadził do niepodległości IP: *.autocom.pl 13.04.10, 20:06 Polski - taka drobna różnica... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ddd Re: tyle że Piłsudski doprowadził do niepodległoś IP: 109.243.136.* 13.04.10, 23:16 bo miał szczęście że żył w tamtym czasie, ciekawe czy dziś też by doprowadził do niepodległości i co by zrobił dla POLSKI. Odpowiedz Link Zgłoś
marobin Re: To słuszna decyzja 13.04.10, 21:38 Może by tak lepiej zapoznać się dokładniej z historią Polski...Dzięki Piłsudskiemu (najkrócej mówiąc)Polska po 123 latach odzyskała niepodległość. Czujecie te jeb...różnice?! Polska odzyskała Niepodległość po STU DWUDZIESTU TRZECH latach niewoli. A co zawdzięczamy Panu Lechowi Kaczyńskiemu? Jakie są Jego szczególne zasługi dla Polski? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdenerwowany Re: To słuszna decyzja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.10, 16:41 Wiecie - jak tak myślę to Naród Polski postradał zmysły. Przecież dobroć, patriotyzm , wspaniałe relacje z żoną i rodziną- nie są i nie mogą być miarą dobrej prezydentury. Pan Kaczyński może zostać za te cechy w przyszłości kanonizowany- ale Naród potrzebuje Dobrego Prezydenta w sensie właściwego układania stosunków wewnętrznych i międzynarodowych. Te człowiek nie był dobrym prezydentem, skłócał Naród , zadrażniał historią stosunki z innymi krajami- więcej było przez niego szkody niż korzyści. I nie dla Niego Wawel- na miłośc boską nie pomniejszajcie takimi postaciami roli Wawelu . Kardynale Dziwisz odepchnij od siebie złych doradców. Skłócisz tą decyzją tak już skłocony Naród a Europa się z tego będzie śmiać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zosiakrakuska Re: To słuszna decyzja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.10, 12:54 Gość portalu: gosc napisał(a): > tragedia tragedią ale znajmy umiar > Lech Kaczyński zasłużył sie za zycia glównie w skłocaniu narodu > nie powinien lezec w krypcie dla królów, na dokładke w mieście ktore kontestowa > ł od dluższego czasu ------------- Nie przesadzaj, historia królów też nie była bez skaz. Ta tragedia naszej pary prezydenckiej zasługuje na takie właśnie szczególnie historyczne miejsce. Przestańcie dalej szczuć i rozmawiać jadem. Odpowiedz Link Zgłoś
mat.31 Re: To słuszna decyzja 13.04.10, 15:57 Tylko dlatego, że zginął tragicznie w wypadku lotniczym? Za to chowaja na Wawelu? Przecież gdyby nie ten wypadek to Kaczynski za kilka miesiecy odszedłby w niesławie. A przez to, ze był w samolocie, który spadł to od razu należy mu się Wawel?? Odpowiedz Link Zgłoś
marobin Re: A Anna Jantar?! 13.04.10, 21:43 No właśnie to tragedia zginęli w tragicznych okolicznościach. Dobrze pochowajmy ich za to na Wawelu, a nawet w Watykanie ale ja się pytam dlaczego na Wawelu nie pochowano Anny Jantar?! Też zginęła w bardzo tragicznych okolicznościach... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: To słuszna decyzja IP: *.acn.waw.pl 13.04.10, 16:06 Narutowicz nie został pochowany na Wawelu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zenio Re: To słuszna decyzja IP: *.acn.waw.pl 14.04.10, 10:04 > To tragedia narodowa Kto jest tragedia narodową ? Prezydent Kaczyński ? > i Wawel jest narodowy dla ludzi szczególnie zasłużonych, No właśnie. Czym szczególnie zasłużył się Prezydent Kaczyński ? Tak na miarę Piłsudskiego czy Kościuszki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luki Pycha i mitomania rodziny Kaczyńskich jest porażaj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.10, 15:33 Pycha i mitomania rodziny Kaczyńskich jest porażająca Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majkaPi Re: To słuszna decyzja IP: *.pete.cable.ntl.com 13.04.10, 21:17 To sobie "BONI" popatrz tu kto powinien o tym decydować: wyborcza.pl/1,75478,7767881,Bp_Pieronek__O_pochowku_na_Wawelu_powinien_zdecydowac.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koko Wawel czeka na Małego Rycerza IP: *.techentrance.com 13.04.10, 12:32 Lech Kaczyński to był "Mały Rycerz" o wielkim sercu, prawdziwy patriota. Na pewno był najlepszym prezydentem III Rzeczypospolitej. Bronisław Komorowski, Jego przewidywany następca, nie będzie dorastał Mu nawet do pięt. Komorowski jest tylko większy wzrostem, a nie duchem. Czas pokaże, że mam rację. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wawel? WKS IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.04.10, 14:15 czy ZPC? Jeśli potrafisz przewidywać przyszłość, to się weź za gry liczbowe. Skoro wiesz, co "czas pokaże". Tyle jest pięknych miejsc: Toruń, Częstochowa, Licheń. Nie - Wawel. Śnią się wam relikwie narodowe, a za 10 lat pies z kulawą nogą tam nie zajrzy. Odpowiedz Link Zgłoś
krasawicamaskwy Re: Wawel czeka na Małego Rycerza 13.04.10, 15:42 koko - Ty masz dzisiaj kiepski dzień.Idź się zdrzemnij.A co do pochówku - proponuję Watykan. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lampo00 Re: nie zgadzam! sie na Wawel IP: 80.51.33.* 13.04.10, 13:14 Sławek, zgadzam się z Tobą.Paranoja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pawelek_KRK Re: nie zgadzam! sie na Wawel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.10, 13:17 Ja tez się nie zgadzam. Tragiczna śmierć nie usprawiedliwia żądań rodziny. Jakaś megalomania. Ja rozumiem, że cierpią ale niech nie przesadzają. Odpowiedz Link Zgłoś
zbrojarz.betoniarz liberum weto? na szczęście nikt cię o 13.04.10, 13:14 zdanie nie zapyta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zosiakrakuska Re: liberum weto? na szczęście nikt cię o IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.10, 13:53 zbrojarz.betoniarz napisał: > zdanie nie zapyta I całe szczęście. Decyzja już zapadła. Pogrzeb w Krakowie na Wawelu. Zdajmy egzamin z patriotyzmu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Taki i Jaki ten wasz patriotyzm IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.04.10, 14:06 egzamin. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jednak krakowianka Re: liberum weto? na szczęście nikt cię o IP: *.chello.pl 13.04.10, 15:24 na innym wątku skomentowałaś mój bardzo osobisty wpis, dziękuję za słowa aprobaty, ale z tym miejscem pochówku to też mi się wydaje przesadą...Wawel to Św. Jadwiga to Słowacki...jednak inny klucz tam obowiązuje... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Artek Re: liberum weto? na szczęście nikt cię o IP: *.pete.cable.ntl.com 13.04.10, 21:20 chyba z idiotyzmu ...jeśli do tego dojdzie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: artau Re: nie zgadzam! sie na Wawel IP: *.ssp.dialog.net.pl 13.04.10, 13:21 Znowu kk uzurpuje sobie prawo do reprezentowania innych. niech kk prosi rosjan o wybaczenie i im wybacza jedynie w swoim imieniu. Czekam kiedy ten byly urzednik obcego "panstwa" przeprosi za sprawne uratowanie tysiecy katow z ss! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: izc jednak na Wawelu... IP: 67.159.45.* 13.04.10, 14:07 granice paranoi zostały przekroczone Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: -.- Re: jednak na Wawelu... IP: 149.156.79.* 13.04.10, 14:19 luudzie!!!polscy królowie wcale nie byli jeden za drugim wybitni!halo! Odpowiedz Link Zgłoś
marobin Re: jednak na Wawelu... 13.04.10, 21:52 NO właśnie..nie byli wybitni..dziwie się, że IPN jeszcze nie zajrzał do ich teczek.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jax Re: jednak na Wawelu... IP: *.adsl.inetia.pl 13.04.10, 14:20 Dotąd na Wawelu chowano z WOLI NARODU teraz chowają z woli brata. Gratulacje zarówno dla "autorów" tego pomysłu, jak i dla hipokrytów, którzy bez mrugnięcia okiem przyklepali tę niedorzeczność. Na pewno nie będę głosować w wyborach na pseudopolityków co wolę brata stawiają wyżej od woli narodu Odpowiedz Link Zgłoś
mastersto Re: nie zgadzam! sie na Wawel 13.04.10, 14:40 To żenada żeby Kaczyński był pochowany na Wawelu! Pochówek na Wawelu powinien być owocem consensusu narodowego a nie woli Jarosława. Ta megalomania ze strony Jarosława każe przypuszczać że w imię kontynuacji dzieła tak wybitnego Polaka jakim był Lech Kaczyński (wybitnego bo pochowanego na Wawelu)Jarosław wystartuje w wyborach na prezydenta. To będzie kolejna żenada, zwłaszcza że on nie potrafi prowadzić dyskursu politycznego bez wyciagania haków (głównie takich "wiem ale nie powiem, a prawda jest zbyt porażająca by ktokolwiek i tak w nią uwierzył"...) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fenaktil Re: nie zgadzam! sie na Wawel IP: *.ramtel.pl 13.04.10, 19:06 a skąd wiesz, że to decyzja Jaroslawa ??? Po co plujesz ???? Wspólnie (rząd, kancelaria Prezydenta, rodzina, episkopat)rozważano kilka miejsc, w tym m.in. Wawel. Jarosław się wahał i w końcu zgodził na Wawel, i bardzo dobrze, bo Lech w pełni sobie na to zasłużył, a czym ???? To trochę poczytajcie, nie tylko Wymiotną i posłuchajcie nie tylko WSI-24 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zodiak Re: nie zgadzam! sie na Wawel IP: 213.134.186.* 15.04.10, 15:23 aha- to teraz juz wiesz- jakie bzdury napisales- "wspólna decyzja" Jarka z Jarkiem - heheh dobre!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Roman Re: nie zgadzam! sie na Wawel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.10, 14:43 Ja też nie Odpowiedz Link Zgłoś
krusty_the_clown Re: nie zgadzam! sie na Wawel 13.04.10, 14:52 wawel? bez przesady... Odpowiedz Link Zgłoś
incipit jarkaczuś buduje pomnik swej działalności 13.04.10, 15:02 jarkaczuś buduje pomnik swej działalności, a że na kościach rodziny ... ?? O niczym bardziej napuszonym nigdy nie mógłby marzyć. Odpowiedz Link Zgłoś
izzo Re: nie zgadzam! sie na Wawel 13.04.10, 15:03 Zwolennicy b. prezydenta Kaczyńskiego mogą być pewni, że megalomania braci Kaczyńskich w takiej chwili nie zostanie im zapomniana. Mieli okazje pokazać klasę w tak ciężkiej próbie i tego nie zrobili. To zaowocuje, ale zupełnie inaczej niżby sobie tego pan Jarosław życzył.Czym innym jest szacunek dla głowy państwa, jaki własnię naród okazuje, a czym innym pchanie się do krypty dla zasłużonych Polaków. Naród zdał egzamin z patriotyzmu, żegnając prezydenta z godnością i klasą, nawet jeśli to nie był ich prezydent, jak wielokrotnie wskazywali, Jarosław Kaczyński niestety egzaminu nie zdał. Odpowiedz Link Zgłoś
olabed Re: nie zgadzam! sie na Wawel 13.04.10, 15:06 Ja także protestuję! Czy gdyby ś.p. Lech Kaczyński zmarł np. na serce za jakieś 25 lat to czy także załsugiwałby na pogrzeb na Wawelu? Przecież to był wypadek lotniczy, to się zdarza. Jest to okropnie smutna tragedia, ale jednak dalej jest to wypadek. Nikt z ofiar nie umarł za Polskę, nie ma w tym żadnego bohaterstwa jest tylko tragedia. Oceniajmy ludzi, ich zasługi po ich czynach a nie po okolicznościach ich śmierci. To prawda, że nie wszyscy królowie Polski byli bez skazy, pewnie żaden z nich nie był bez skazy, ale Kazimierz Wielki czy Piłsudski, jakie nie byłyby ich przywary, potrafili pchnąć Polskę na nowe tory i ich dokonania stanowią kamienie milowe w polskiej historii! Co by dobrego nie mówić o Lechu Kaczyńskim, to on jednak taką postacią nie był. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: nie zgadzam! sie na Wawel IP: 193.151.70.* 13.04.10, 15:27 absolutna zgoda co do powyższego. A dodatkowo pytanie: skoro tak, to co z Kaczorowskim..? Co prawda nie był urzedującym prezydentem, ale czy jego życiorys nie predestynowałby go w większym stopniu do wawelskiej krypty..? Jeśli już kogoś pochować tam, to Kaczorowskiego proszę, a nie Kaczyńskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: patryjota Re: nie zgadzam! sie na Wawel IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.04.10, 15:07 Proponuję Watykan obok Papieża Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Daere Wawel niekoniecznie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.04.10, 15:09 Pochówek na Wawelu powinien być zarezerwowany dla naprawdę wybitnych Polaków, dla tych, którzy wyjątkowo zasłużyli się dla Polski. Z całym szacunkiem dla zmarłego Prezydenta trzeba przyznać, że jednak nie był On aż tak wyjątkową postacią. Odpowiedz Link Zgłoś
schwarzwaldmaedel Re: Wawel niekoniecznie 13.04.10, 15:12 zgadzam sie w zupelnosci. Wawel mu sie nie nalezy. A mozna to gdzies oficjalnie wyartykulowac????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ibnalqq Re: Wawel niekoniecznie IP: *.tktelekom.pl 15.04.10, 10:10 Na czole sobie napisz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ted Kopiec Lecha IP: *.n4u.abpl.pl 13.04.10, 15:15 Usypać solidny kopiec (rękami PIS oczywiście), tak było by po krakowsku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Luiza Re: Wawel wcale IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.10, 15:17 A może na Kapitol? Ze względu na zasługi międzynarodowe? Moim zdaniem to megalomaństwo J.Kaczyńskiego - w testamencie każe się pochować koło brata. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hana Re: nie zgadzam! sie na Wawel IP: 80.187.215.* 13.04.10, 15:13 Jak nieuzasadniona histeria, to znowu gigantyczna przesada. Po co te ekstremalne reakcje co po niektorych ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anKa Re: nie zgadzam! sie na Wawel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.10, 15:14 Miejsce dla Lecha Kaczyńskiego jest w Warszawie w Świątyni Opatrzności Bożej, bo: 1. Był warszawiakiem z Żoliborza 2. Był prezydentem Warszawy 3. Jest to nowy panteon wielkich Polaków Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wrocławianin Re: nie zgadzam! sie na Wawel IP: *.centertel.pl 13.04.10, 15:17 Jako osoba z Wrocławia, zawsze zastanawiało mnie dlaczego Warszawka ma zawsze polewkę z Krakusów, teraz już wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tyszanka Re: nie zgadzam! sie na Wawel IP: *.acn.abpl.pl 13.04.10, 21:44 Masz rację. Mieszkam tu o d 3 lat jako nie krakowianka i też już parę rzeczy rozumiem. Okropne to jest Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: nie zgadzam! sie na Wawel IP: 217.153.56.* 13.04.10, 15:21 Jaki Wawel?!!! Uświęcanie na siłę? Nie dość że czasy ciekawe to Kraj "dziwny"... jak dla mnie wykorzystanie sytuacji i ciekawe czyj to pomysł, kto pragnie tak się wywyższyć... A co z pozostałymi którzy zginęli, a co z wielkimi tego Kraju... TAK NAM DEPRECJONUJĄ WAWEL! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: annna Re: nie zgadzam! sie na Wawel IP: *.chello.pl 13.04.10, 15:32 jaki wawel ? Pomysłodawca chyba nie czuł się najlepiej wymyślając taki idiotyzm Wolą Lecha napewno by było żeby go pochować w Warszawie bo przecież kochał to miasto . To jest jakaś komedia jaki Wawel Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emigrantka Re: nie zgadzam! sie na Wawel IP: *.89-161.tel.tkb.net.pl 13.04.10, 15:30 Nie zgadzam się!!!!!! Jeśli zostaną pochowani na Wawelu na znak protestu udam się na emigrację z rezygnacją z obywatelstwa. Nie chcę mieć nic wspólnego z tym oszołomskim krajem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: re Re: nie zgadzam! sie na Wawel IP: 109.243.136.* 13.04.10, 15:45 a wyjeżdżaj sobie gdzie chcesz! kogo to obchodzi! lepiej dla Polski jak cie nie będzie, też nie chce miec z tobą nic wspólnego! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysiek NIE- ponad polowa go nie popierała IP: *.chello.pl 13.04.10, 15:31 TO jest przesada... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Joanna Re: nie zgadzam! sie na Wawel IP: *.pools.arcor-ip.net 13.04.10, 15:46 Błagam nie na Wawel. Byli zwyczajni. Kochali Warszawę. Prezydent zbudował Muzeum Powstania Warszawskiego-przeżyłam powstanie jako dziecko.Tutaj na Powazkach jest dla NIch miejsce . Niedaleko do mogiłki Katyńskiej.Piszę spontanicznie. Proszę nie na Wawel. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosiek17 Re: nie zgadzam! sie na Wawel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.10, 16:05 "Byli zwyczajni. Kochali Warszawę...." -myslę tak jak Pani Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: nie zgadzam! sie na Wawel IP: *.ghnet.pl 14.04.10, 23:08 Jest to decyzja zla, godzaca w spoleczenstwo, prowadzaca do kolejnych podzialow. Byli to zwyczajni ludzie, jak setki innych,ktorzy walczyli o wolna Polske po II wojnie. Zaslugi prezydenta Kaczynskiego nijak sie maja do zaslug Kosciuszki, Pilsudkiego, Poniatowskiego. A juz na pewno nie ma jak porowanac go do krolow czy Swietych pochowanych na Wawelu. To egoizm rodziny;odciac mieszkancow stolicy,w ktorej para prezdencka zyla,mieszkala i pelnila urzad od mozliwosci godnego ich pozegnania i teraz i chocby w Swieto Zmarlych. Krypta jest mala,nieprzepustowa,nie wolno w niej zapalic zniczy. Szkoda,ze uznano,iz miejsce jest wazniejsze od tego KIM pochowani tam byli,bo to nie miejsce swiadczy o randze osoby. Prezydent Kaczorowski-wola Jego rodziny.Mowi samo za siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nygus Vulgaris Buta tej rodziny jest porażająca. IP: *.elartnet.pl 13.04.10, 15:49 Poza tym nie rozumieją, że w ten sposób oddają prezydentowi "niedźwiedzią przysługę". Kim on będzie obok Naszych Królów, Józefa Piłsudskiego i innych? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał NIE!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.10, 15:49 Czy aby nie czas aby trochę przetrzeć oczy, z całym szacunkiem dla Zmarłych... Ale Ten prezydent na Wawelu? Przecież to kompletna przesada. Odpowiedz Link Zgłoś