Gość: beti IP: *.su.krakow.pl 02.03.04, 09:33 Czy ktoś ma, używa. Słyszałam różne informacje na ten temat. Ktoś tam na tym stracił, a ktoś sobie bardzo chwalił. Proszę o opinie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
peteen zadżebista... 02.03.04, 09:42 głównie te prawie 40 % oprocentowania w skali roku... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antek Re: Karta kredytowa Citybanku! IP: 5.2.* / *.chello.pl 02.03.04, 09:58 Przez tę kartę już od dawna nie mogę wyjść z długów. Potworne oprocentowanie.Citybank to w ogóle oszuści.Sami bez mojej wiedzy podnieśli mi oprocentowanie kredytu. Ciągle regularnie spałacam ijakoś nie mogę skończyć.Nie polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
johnny_tomala Re: Karta kredytowa Citybanku! 02.03.04, 10:32 kolega coś tam nie wpłacił dosłownie kilka zeta - naliczyli mu jakieś nieproporcjonalne opłaty, spłacił im to a potem przez telefon spytał jak się można z tego dziadzostwa wypisać po czym słuchając tego co do niego telefoinicznie mówino sięgnął po nożyczki i pochlastał kartę na drobniutkie kawałki. ot co. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poll Re: Karta kredytowa Citybanku! IP: 62.233.214.* 04.03.04, 22:11 spoko, potrzebna za granicą co jakis czas podnoszą limit spłat ale mozna ja spłacic mialem min 35,00 teraz mam 45 zl da rade Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eeettt Re: Karta kredytowa Citybanku! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.03.04, 12:37 wiesz karta kredytowa to jest przydatna gdy czesto gdzies wyjezdzasz , jesli zas mieszkasz w krakowie i malo co sie ruszasz po za miasto to szczerze ci mowie ze nie warto miec karty, mi bank non stop jakies gazety proponuje a to zlota karte a to zwiekszony limit debetu (zapewne robią to przez to ze mam duze dochody i boli ich że nie mogą zawiele na mnie zarobic). jesli wiec masz srednie dochody i malo co sie ruszasz po za miasto to radze raczej nie kozystac z zadnych kart kredytowych,bo polityka bankow jest taka że za karte placisz po to aby sie zadłużac(oddziałow bankow jest obecnie tyle ze jesli faktycznie potrzebujesz na cos to mozesz w ciagu 15 minut pobrac pieniadze bez ryzyka) Odpowiedz Link Zgłoś
sabbina ale bzdury napisał ten eeettt :)))))))))))))) 02.03.04, 13:44 Gość portalu: eeettt napisał(a): > wiesz karta kredytowa to jest przydatna gdy czesto gdzies wyjezdzasz....... > jesli faktycznie potrzebujesz na cos to mozesz w ciagu 15 minut pobrac > pieniadze bez ryzyka) :))))))))))))) a co to ja musze mieć kartę kredytową, żeby podczas wyjazdów nią płacić ? a dlaczego to niby nie mogę korzystać z normalnej karty, nie debetowej, niekredytowej, tylko takiej z której wypłacam moje pieniądze ? co podczas wyjazdó można płacić tylko kredytówkami ? :))) chłopak- czy babo - jak się ma kasę - jak np. ja - to wogóle nie korzysta się z żadnych pożyczek, debetów, kredytów itp. tylko jeszcze samemu pożycza się innym pieniądze, żeby zarobić na odsetkach :))) :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eeettt Re: ale bzdury napisał ten eeettt :)))))))))))))) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.03.04, 16:16 a ty chyba slepy jestes sabinie bo ta osoba pyta wyraznie o karty debetowe. i nie pisze ze cos tam gdzies masz bo G.. masz:) Odpowiedz Link Zgłoś
sabbina Re: ale bzdury napisał ten eeettt :)))))))))))))) 02.03.04, 16:57 wszytskie kart pożyczkowe są mi obce, czy to debetowe, kredytowe itp. Nigdy nie pozyczam pieniędzy, natomiast chętnie udzielam pożyczek na przyzwoity procent :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beti Re: ale bzdury napisał ten eeettt :)))))))))))))) IP: *.su.krakow.pl 03.03.04, 09:53 Dzięki wszystkim za informacje, chyba faktycznie jeszcze raz przemyślę cała sprawę. Pozdrawiam Beti Odpowiedz Link Zgłoś
skks Re: ale bzdury napisał ten eeettt :)))))))))))))) 03.03.04, 10:10 Oczywiście, że weź kartę kredytową citi wcale nie jest zła, jest wręcz jedną z ciekawszych. Trzeba tylko wiedziec do czego służy dana karta. Citi zrobiło kartę do zakupów towarów a nie do wybierania złotówek z bankomatów, żywa gotówa jest rzeczywiście droga jak piorun. Karta citi służy więc TYLKO do kupowania!!! masz nieoprocentowany kredyt na 1,5 miesiąca na płatności w karychfurach i innych żantach i stacjach benzynowych. i trzeba też pamiętać o TERMINIE spłaty bo przekroczenie go dużo kosztuje. Ale w sumie to bierzesz, czytasz co możesz, co musisz i już, i masz DARMOWY kredyt na zakupy przez cały czas!! Nie słuchaj osób, które nie rozróżniają kart kredytowych, płatniczych, debetowych - bo są różne "plastiki" służace do różnych celów!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jo Re: ale bzdury napisał ten eeettt :)))))))))))))) IP: *.73.146.204.Dial1.Chicago1.Level3.net 03.03.04, 17:23 Mnie skradziono sporo kasy przez net - najprwadopodobniej dane wyszly wlasnie z Citibanku. Zlozylam reklamacje, samo rozpatrywanie zajmie z 6 miesiecy, bo placono karta na Florydzie. A ja musze placic karne odsetki od kwoty. To jest po prostu chore. Nie polecam ich uslug. Odpowiedz Link Zgłoś
oban Re: Karta kredytowa Citybanku! 03.03.04, 21:29 Karta jak karta. Trochę duże oprocentowanie : prawie 40 % w skali roku ale jak wiesz "czym to się je" to nie powinieneś mieć problemu. Trzeba po prostu spłacać w terminie (masz jakieś 1,5 miesiąca kredytu za darmo) jak spłacisz w terminie wszsytko to nie dostaniesz odsetek. Oczywiście jak nie spłacisz wszystkiego to możesz po pewnym czasie mieć problem Do wysokich odsetek dochodzi jeszcze tzw Credit Shield - czyli ubezpieczenie krtedytu (na wypdek gdybyś stracił mozliwośc spłacenia) - jest to odsetek od wielkościo kredytu. Czyli im więcej masz kredytu niespłaconego tym Credit Shield wyższy. Nie wiem jak jest w innych Bankach ale pewnie też jkos się zabezpieczają. POza tym : Nie korzystaj z gotówki i spłacaj (choćby minimalną kwotę ) na czas - jak się opóźnisz to już za samo to płacisz ok 50 PLN "kary" Jeżeli mogę ci doradzić : weź kartę tylko umiejętnie z niej korzystaj. Nie bierz złotej. Srebrna wystarczy a złota jest o wiele droższa (no chyba że chcesz kupić kartą samochód ;) ) Citi to dobry bank i miła obsługa. Jestem klientem od 4 lat i nie zamiezram nic zmieniać. Jak kiedys z "przyczyn technicznych" nie wykonali zleconego przelewu (mam tam też konto) to oddali 40 złotych kary którą musziałem zapłacić za nieterminową płatność (spłata innej karty) i nie trwało to 6 mies tylko 2 tygodnie. Aha : jeśli szukasz wśród innych kart kredytowych to trzymaj się z daleka od Millenium. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beti Re: Karta kredytowa Citybanku! IP: *.su.krakow.pl 04.03.04, 09:02 Wczoraj właśnie dostałam kartę pocztą wraz z regulaminem i tabelą opłat. Troszkę się zdziwiłam gdyż okazało się, że wydanie karty miało kosztować 30 zł (promocja) a kosztuje 85 zł. W nosie ich mam i już dziś odsyłam im kartę spowrotem. Takie kłamstwo na sam początek "znajomości". Nie ładnie.... Odpowiedz Link Zgłoś
teofilo ZAWSZE,ZAWSZE, SPŁACAMY JĄ W TERMINIE 04.03.04, 09:42 Karta Citi ma faktycznie mordercze oprocentowanie, osobiście w miarę ubożenia przeszedłem na Raiffeisen (19% w wersji nova), wyjątkowo!!! można nawet podjąć szybką gotówkę z bankomatu. Zasadniczo jednak karta kredytową płacimy i przede wszystkim: ZAWSZE,ZAWSZE, SPŁACAMY JĄ W TERMINIE. Dobrą ofertę kart daje mBank i multi. Porządna karta to jeszcze WBK BZ i Lukas, ale oprocentowanie wysokie Na Lukasa obraziłem się, kiedy umknęła mi końcówka 08 gr. do spłacenia i przysłał mi po miesiącu 10zł i 10 gr. kosztów do zapłacenia. Zlikwidowałem kartę i zamykam konto, bo takie działanie świadczy, że mają w dupie solidnego klienta (wbrew deklaracji z ich reklamy, tak nie powinno być w każdym banku). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adaś no bo banki zawsze kłamią IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.03.04, 13:33 zawsze cie wyrobią w balona chyba ze jestes na bieżaco z prawem oraz w mig potrafisz odnalezć wszelkie haczyki w regulaminach, co w banku raczej nie jest możliwe bo pan doradca czesto sam nie wie za duzo a w pospiechu tez ciezko sie połapac z czym mamy do czynienia. Odpowiedz Link Zgłoś
oban Re: Karta kredytowa Citybanku! 04.03.04, 17:21 Eee tabela opłat którą ci przysłali to jedno a ile cię w promocji obciążą to drugie. Zamiast od razu bić może najpierw ich zapytaj jak to naprawdę jest. Odpowiedz Link Zgłoś
tygrys01 całkowite koszty? 04.03.04, 22:30 oban napisał: > Eee tabela opłat którą ci przysłali to jedno a ile cię w promocji obciążą > to drugie. Zamiast od razu bić może najpierw ich zapytaj jak to naprawdę jest. =============================== Całkowite koszty karty to nie tylko oprocentowanie. Złota karta w CityBanku to 300PLN rocznie za samo posiadanie. Oprocentowanie rzeczywiście wysokie (prawie 40%)i równiez wtedy gdy tzw minimalna kwotę spłaca się zawsze w terminie. Zaleta to parasol psychicznego bezpieczeństwa przed niespodziewanymi a koniecznymi wydatkami jak nie ma skąd natychmiast poderwać kasy. Przy złotej karcie dają 15000PLN możliwość zakupu w sklepie, a w gotowce można wyjąć do 7500PLN. Poczucie bezpieczeństwa rzeczywiście spore ale cena tego luksusu wielka. Decyzja o posiadaniu karty musi być przemyślana. 300PLN płacisz zawsze raz w roku bez względu ile korzystasz. A jeszcze ciekawostka, najpierw w tym CityBanku przez ponad rok robili mi kłpoty z pożyczką 20.000 (chyba zbyt mało potrzebowałem a więcej nie chciałem)a po niedlgim czasie sami zaproponowali mi złotą kartę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beti Re: Karta kredytowa Citybanku! IP: *.su.krakow.pl 05.03.04, 08:43 Próbowałam zapytać i dzwoniłam do obsługi klienta, ale niestety żeby porozmawiać z człowiekiem a nie z maszyną to najpierw muszę podać PIN a takiego nie posiadam bo nie aktywowałam karty. Odpowiedz Link Zgłoś
skks Re: Karta kredytowa Citybanku! 05.03.04, 10:16 0-801-32-2484 później 1, później 5 i jak zapyta o numer konta to wcisnąć cokolwiek i już:)) Odpowiedz Link Zgłoś
skks Re: Karta kredytowa Citybanku! 05.03.04, 10:18 po 1 nie 5 tylko 0!!! a później cokolwiek trzy razy!! Odpowiedz Link Zgłoś