Dodaj do ulubionych

Karta kredytowa Citybanku!

IP: *.su.krakow.pl 02.03.04, 09:33
Czy ktoś ma, używa. Słyszałam różne informacje na ten temat. Ktoś tam na tym
stracił, a ktoś sobie bardzo chwalił.
Proszę o opinie.
Obserwuj wątek
    • peteen zadżebista... 02.03.04, 09:42
      głównie te prawie 40 % oprocentowania w skali roku...
    • Gość: antek Re: Karta kredytowa Citybanku! IP: 5.2.* / *.chello.pl 02.03.04, 09:58
      Przez tę kartę już od dawna nie mogę wyjść z długów. Potworne
      oprocentowanie.Citybank to w ogóle oszuści.Sami bez mojej wiedzy podnieśli mi
      oprocentowanie kredytu. Ciągle regularnie spałacam ijakoś nie mogę skończyć.Nie
      polecam.
      • johnny_tomala Re: Karta kredytowa Citybanku! 02.03.04, 10:32
        kolega coś tam nie wpłacił dosłownie kilka zeta - naliczyli mu jakieś
        nieproporcjonalne opłaty, spłacił im to a potem przez telefon spytał jak się
        można z tego dziadzostwa wypisać po czym słuchając tego co do niego
        telefoinicznie mówino sięgnął po nożyczki i pochlastał kartę na drobniutkie
        kawałki. ot co.
      • Gość: poll Re: Karta kredytowa Citybanku! IP: 62.233.214.* 04.03.04, 22:11
        spoko, potrzebna za granicą
        co jakis czas podnoszą limit spłat
        ale mozna ja spłacic
        mialem min 35,00 teraz mam 45 zl
        da rade
    • Gość: eeettt Re: Karta kredytowa Citybanku! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.03.04, 12:37
      wiesz karta kredytowa to jest przydatna gdy czesto gdzies wyjezdzasz , jesli
      zas mieszkasz w krakowie i malo co sie ruszasz po za miasto to szczerze ci
      mowie ze nie warto miec karty, mi bank non stop jakies gazety proponuje a to
      zlota karte a to zwiekszony limit debetu (zapewne robią to przez to ze mam duze
      dochody i boli ich że nie mogą zawiele na mnie zarobic).

jesli wiec masz srednie dochody i malo co sie ruszasz po za miasto to radze
      raczej nie kozystac z zadnych kart kredytowych,bo polityka bankow jest taka że
      za karte placisz po to aby sie zadłużac(oddziałow bankow jest obecnie tyle ze
      jesli faktycznie potrzebujesz na cos to mozesz w ciagu 15 minut pobrac
      pieniadze bez ryzyka)
      • sabbina ale bzdury napisał ten eeettt :)))))))))))))) 02.03.04, 13:44
        Gość portalu: eeettt napisał(a):

> wiesz karta kredytowa to jest przydatna gdy czesto gdzies wyjezdzasz.......
        > jesli faktycznie potrzebujesz na cos to mozesz w ciagu 15 minut pobrac
        > pieniadze bez ryzyka)

:)))))))))))))

a co to ja musze mieć kartę kredytową, żeby podczas wyjazdów nią płacić ?
        a dlaczego to niby nie mogę korzystać z normalnej karty, nie debetowej,
        niekredytowej, tylko takiej z której wypłacam moje pieniądze ?

co podczas wyjazdó można płacić tylko kredytówkami ?

:)))

chłopak- czy babo - jak się ma kasę - jak np. ja - to wogóle nie korzysta się z
        żadnych pożyczek, debetów, kredytów itp. tylko jeszcze samemu pożycza się innym
        pieniądze, żeby zarobić na odsetkach :)))

:)))
        • Gość: eeettt Re: ale bzdury napisał ten eeettt :)))))))))))))) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.03.04, 16:16
          a ty chyba slepy jestes sabinie bo ta osoba pyta wyraznie o karty debetowe.

i nie pisze ze cos tam gdzies masz bo G.. masz:)
          • sabbina Re: ale bzdury napisał ten eeettt :)))))))))))))) 02.03.04, 16:57
            wszytskie kart pożyczkowe są mi obce, czy to debetowe, kredytowe itp.

Nigdy nie pozyczam pieniędzy,
            natomiast chętnie udzielam pożyczek na przyzwoity procent :))
            • Gość: beti Re: ale bzdury napisał ten eeettt :)))))))))))))) IP: *.su.krakow.pl 03.03.04, 09:53
              Dzięki wszystkim za informacje, chyba faktycznie jeszcze raz przemyślę cała
              sprawę.
              Pozdrawiam
              Beti
              • skks Re: ale bzdury napisał ten eeettt :)))))))))))))) 03.03.04, 10:10
                Oczywiście, że weź kartę kredytową citi wcale nie jest zła, jest wręcz jedną z
                ciekawszych. Trzeba tylko wiedziec do czego służy dana karta.
                Citi zrobiło kartę do zakupów towarów a nie do wybierania złotówek z
                bankomatów, żywa gotówa jest rzeczywiście droga jak piorun.
                Karta citi służy więc TYLKO do kupowania!!! masz nieoprocentowany kredyt na 1,5
                miesiąca na płatności w karychfurach i innych żantach i stacjach benzynowych.
                i trzeba też pamiętać o TERMINIE spłaty bo przekroczenie go dużo kosztuje.
                Ale w sumie to bierzesz, czytasz co możesz, co musisz i już, i masz DARMOWY
                kredyt na zakupy przez cały czas!!
                Nie słuchaj osób, które nie rozróżniają kart kredytowych, płatniczych,
                debetowych - bo są różne "plastiki" służace do różnych celów!!
                • Gość: jo Re: ale bzdury napisał ten eeettt :)))))))))))))) IP: *.73.146.204.Dial1.Chicago1.Level3.net 03.03.04, 17:23
                  Mnie skradziono sporo kasy przez net - najprwadopodobniej dane wyszly wlasnie z
                  Citibanku. Zlozylam reklamacje, samo rozpatrywanie zajmie z 6 miesiecy, bo
                  placono karta na Florydzie. A ja musze placic karne odsetki od kwoty. To jest
                  po prostu chore. Nie polecam ich uslug.
        • Gość: max Aleś Ty durna(y) ...n/t IP: 5.2.* / *.chello.pl 03.03.04, 22:41
    • oban Re: Karta kredytowa Citybanku! 03.03.04, 21:29
      Karta jak karta. Trochę duże oprocentowanie : prawie 40 % w skali roku
      ale jak wiesz "czym to się je" to nie powinieneś mieć problemu.
      Trzeba po prostu spłacać w terminie (masz jakieś 1,5 miesiąca kredytu za darmo)
      jak spłacisz w terminie wszsytko to nie dostaniesz odsetek.
      Oczywiście jak nie spłacisz wszystkiego to możesz po pewnym czasie mieć problem
      Do wysokich odsetek dochodzi jeszcze tzw Credit Shield - czyli ubezpieczenie
      krtedytu (na wypdek gdybyś stracił mozliwośc spłacenia) - jest to odsetek od
      wielkościo kredytu. Czyli im więcej masz kredytu niespłaconego tym Credit
      Shield wyższy. Nie wiem jak jest w innych Bankach ale pewnie też jkos się
      zabezpieczają. POza tym : Nie korzystaj z gotówki i spłacaj (choćby minimalną
      kwotę ) na czas - jak się opóźnisz to już za samo to płacisz ok 50 PLN "kary"

Jeżeli mogę ci doradzić : weź kartę tylko umiejętnie z niej korzystaj. Nie
      bierz złotej. Srebrna wystarczy a złota jest o wiele droższa (no chyba że
      chcesz kupić kartą samochód ;) )
      Citi to dobry bank i miła obsługa. Jestem klientem od 4 lat i nie zamiezram nic
      zmieniać. Jak kiedys z "przyczyn technicznych" nie wykonali zleconego przelewu
      (mam tam też konto) to oddali 40 złotych kary którą musziałem zapłacić za
      nieterminową płatność (spłata innej karty) i nie trwało to 6 mies tylko 2
      tygodnie.

Aha : jeśli szukasz wśród innych kart kredytowych to trzymaj się z daleka
      od Millenium.

Pozdrawiam
      • Gość: beti Re: Karta kredytowa Citybanku! IP: *.su.krakow.pl 04.03.04, 09:02
        Wczoraj właśnie dostałam kartę pocztą wraz z regulaminem i tabelą opłat.
        Troszkę się zdziwiłam gdyż okazało się, że wydanie karty miało kosztować 30 zł
        (promocja) a kosztuje 85 zł. W nosie ich mam i już dziś odsyłam im kartę
        spowrotem. Takie kłamstwo na sam początek "znajomości". Nie ładnie....
        • teofilo ZAWSZE,ZAWSZE, SPŁACAMY JĄ W TERMINIE 04.03.04, 09:42
          Karta Citi ma faktycznie mordercze oprocentowanie,
          osobiście w miarę ubożenia przeszedłem na Raiffeisen (19% w wersji nova),
          wyjątkowo!!! można nawet podjąć szybką gotówkę z bankomatu.
          Zasadniczo jednak karta kredytową płacimy i przede wszystkim:
          ZAWSZE,ZAWSZE, SPŁACAMY JĄ W TERMINIE.
          Dobrą ofertę kart daje mBank i multi.

Porządna karta to jeszcze WBK BZ i Lukas, ale oprocentowanie wysokie
          Na Lukasa obraziłem się, kiedy umknęła mi końcówka 08 gr. do spłacenia i
          przysłał mi po miesiącu 10zł i 10 gr. kosztów do zapłacenia. Zlikwidowałem
          kartę i zamykam konto, bo takie działanie świadczy, że mają w dupie solidnego
          klienta (wbrew deklaracji z ich reklamy, tak nie powinno być w każdym banku).
        • Gość: adaś no bo banki zawsze kłamią IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.03.04, 13:33
          zawsze cie wyrobią w balona chyba ze jestes na bieżaco z prawem oraz w mig
          potrafisz odnalezć wszelkie haczyki w regulaminach, co w banku raczej nie jest
          możliwe bo pan doradca czesto sam nie wie za duzo a w pospiechu tez ciezko sie
          połapac z czym mamy do czynienia.

• oban Re: Karta kredytowa Citybanku! 04.03.04, 17:21
          Eee tabela opłat którą ci przysłali to jedno a ile cię w promocji obciążą
          to drugie. Zamiast od razu bić może najpierw ich zapytaj jak to naprawdę jest.
          • tygrys01 całkowite koszty? 04.03.04, 22:30
            oban napisał:

> Eee tabela opłat którą ci przysłali to jedno a ile cię w promocji obciążą
            > to drugie. Zamiast od razu bić może najpierw ich zapytaj jak to naprawdę jest.
            ===============================

Całkowite koszty karty to nie tylko oprocentowanie. Złota karta w CityBanku to
            300PLN rocznie za samo posiadanie. Oprocentowanie rzeczywiście wysokie (prawie
            40%)i równiez wtedy gdy tzw minimalna kwotę spłaca się zawsze w terminie.
            Zaleta to parasol psychicznego bezpieczeństwa przed niespodziewanymi a
            koniecznymi wydatkami jak nie ma skąd natychmiast poderwać kasy. Przy złotej
            karcie dają 15000PLN możliwość zakupu w sklepie, a w gotowce można wyjąć do
            7500PLN. Poczucie bezpieczeństwa rzeczywiście spore ale cena tego luksusu
            wielka. Decyzja o posiadaniu karty musi być przemyślana. 300PLN płacisz zawsze
            raz w roku bez względu ile korzystasz. A jeszcze ciekawostka, najpierw w tym
            CityBanku przez ponad rok robili mi kłpoty z pożyczką 20.000 (chyba zbyt mało
            potrzebowałem a więcej nie chciałem)a po niedlgim czasie sami zaproponowali mi
            złotą kartę.
          • Gość: beti Re: Karta kredytowa Citybanku! IP: *.su.krakow.pl 05.03.04, 08:43
            Próbowałam zapytać i dzwoniłam do obsługi klienta, ale niestety żeby
            porozmawiać z człowiekiem a nie z maszyną to najpierw muszę podać PIN a takiego
            nie posiadam bo nie aktywowałam karty.
            • skks Re: Karta kredytowa Citybanku! 05.03.04, 10:16
              0-801-32-2484 później 1, później 5 i jak zapyta o numer konta to wcisnąć
              cokolwiek i już:))
              • skks Re: Karta kredytowa Citybanku! 05.03.04, 10:18
                po 1 nie 5 tylko 0!!!
                a później cokolwiek trzy razy!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka