Gość: zdzichu dzisiaj Kard. Dziwisz prosi o pomoc dla powodzian IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.10, 16:43 Zobaczcie tą maske pełną pychy, buty i kłamstwa i jeszcze wyciągać łape do całowania! Jak ten osobnik tak śmie postępować z ludżmi? To trzeba mieć charaktr!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misza Re: Kard. Dziwisz IP: *.171.196.178.static.crowley.pl 20.05.10, 16:43 nie chodzi o moralność, tylko o osiągnięcia Odpowiedz Link Zgłoś
jesusatan buhahahahaha!!!! 20.05.10, 16:44 normalnie SZAMANI!!! katole juz smieszniejsi byc nie moga! ubaw po pachy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XXX Idź potępiaj się gdzie indziej.Prostaku!! IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 20.05.10, 16:47 Odpowiedz Link Zgłoś
jesusatan Re: Idź potępiaj się gdzie indziej.Prostaku!! 20.05.10, 17:42 mozesz mnie cmoknac w pompke, katobetonie. mam takie samo prawo tu byc jak ty. Odpowiedz Link Zgłoś
amenominakanushi-pan-poczatku Re: Idź potępiaj się gdzie indziej.Prostaku!! 20.05.10, 18:18 A dlaczego? Bo ty masz kmiocie patent na prawdziwego Polaka-katolika, super-patriotę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emm Kard. Dziwisz prosi o pomoc dla powodzian IP: 178.219.19.* 20.05.10, 16:45 Zwyczaj wystawiana relikwii w czasie klęsk żywiołowych to krakowska i chrześcijańska tradycja. Prędziej katolicka a nie chrześcijańska.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gutek Re: Kard. Dziwisz prosi o pomoc dla powodzian IP: *.bredband.comhem.se 20.05.10, 17:18 I pomaga tyle co umarlemu kadzidlo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HAHolec Kard. Dziwisz prosi o pomoc dla powodzian IP: *.chello.pl 20.05.10, 16:45 lepiej wystaw kase z kieszeni a nie figurki, to pomozesz ludziom. a nie zabobony! Odpowiedz Link Zgłoś
liberumvotum Kard. Dziwisz prosi o pomoc dla powodzian 20.05.10, 16:45 A gdzie były relikwie ciut TUŻ po niejakim DZIESIĄTYM miesiaca ubiegłego? Oj Metropolito Ty się zdziwisz! Zawsze PO CZASIE ale zawsze NA TOPIE. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wierzący Boże jakie to dalekie od wiary! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.05.10, 16:45 i co?Wisła zawróciła jak szczątki zobaczyła? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jozek Kard. Dziwisz prosi o pomoc dla powodzian IP: *.nwrknj.east.verizon.net 20.05.10, 16:46 Lepiej by bylo gdy kard.Dziwisz siegnal po kase kurialna i pomogl potrzebujacym,a relikwie sw.Stanislawa niech bronia poszkodowanych przed hienami okradajacymi pozostawiony dobytek przez powodzian skoro policja i kapelani policyjni nie moga go ochronic. Odpowiedz Link Zgłoś
crimen Paradne:) 20.05.10, 16:46 Kamerdyner dziwisz prosi o wstawiennictwo zdrajcę i obcego agenta w jednym.. Może IPN przejrzałby kwityna niejakiego Stanisława Szczepanowskiego. Podobno facet sporo ma za uszami:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Luter Dla rownowagi co mowia luteranie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.10, 16:47 www.luteranie.pl/pl/index.php?D=3119 Odpowiedz Link Zgłoś
lieft co za ciemnota 20.05.10, 16:47 dziwisz, sam się wystaw, może zahamujesz fale ...na łysej pale. Odpowiedz Link Zgłoś
l_zaraza_l Relikwie św. Stanisława... mrrrrr.... 20.05.10, 16:48 Jako kobieta wiem, że odpowiednie członki mogą zdziałać cuda. Troszkę zastanawia mnie, skąd taką wiedzę ma Kardynał Dziwisz... Tak prywatnie i na uszko powiem panu kardynałowi, że im mniej święte członki, tym większe cuda. Odpowiedz Link Zgłoś
makova_panenka Re: Relikwie św. Stanisława... mrrrrr.... 20.05.10, 16:56 Stanisław był buntownikiem który podniósł łapy na króla. Król mu je obciął. Odpowiedz Link Zgłoś
l_zaraza_l Re: Relikwie św. Stanisława... mrrrrr.... 20.05.10, 17:22 makova_panenka napisała: > Stanisław był buntownikiem który podniósł łapy na króla. Król mu je obciął. Zapewne, gdyby pogrzebać w kartach naszej historii, to okazałoby się, że takich dawców relikwii mamy więcej. Ot, taki ciekawy fragment: "[...]Kuria rzymska i polski kler obawiali się, że Polacy nie poprzestaną na Konstytucji, lecz pójdą dalej - wzorem rewolucji francuskiej - pozbawią wszelkich funkcji państwowych, zlikwidują przywileje kleru, położą rękę na jego majątku, a księży przeniosą na państwowe pensje. Co już częściowo miało miejsce po uchwaleniu w roku 1789 przez Sejm Wielki ustawy przeznaczającej dochody z diecezji krakowskiej na wojsko polskie. Zaborcy zaś gwarantowali Kościołowi nienaruszalność praw i dóbr. Papież Pius VI dał Rosji zielone światło do wojny z Polską i jej rozbioru, kierując 24.02.1792 r. brewe dziękczynne do Katarzyny II, w którym nazwał ją heroiną stulecia i sławił jej podboje. Wśród nich wymienił pierwszy rozbiór Polski.[...] [...] Głównymi działaczami spisku byli: Franciszek Ksawery Branicki, Szczęsny Potocki i Seweryn Rzewuski oraz biskupi: Józef Kossakowski, Ignacy Massalski, Wojciech Skarszewski i Michał Roman Sierakowski, który pełnił funkcję naczelnego kapelana konfederacji. Papież Pius VI pobłogosławił targowicę i wyraził życzenie: "aby stworzenie konfederacji stało się początkiem niewzruszonej spokojności i szczęścia Rzeczypospolitej".[...] więcej tutaj Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janusz Czy trzeba ewakuować rezydentów z krypty ? IP: *.z064220066.chi-il.dsl.cnc.net 20.05.10, 16:49 Czy potrzeba ewakuować rezydentów Dziwisza z krypt wawelskich ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mazchem ciemnogród i tyle! IP: *.unil.ch 20.05.10, 16:50 Współczuję Polakom w Polsce. Tych darmozjadów w czerni i purpurze pogonić do roboty i opodatkować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: na90 Re: Co za debil - smiech mnie ogrania slyszac tak IP: *.chelmnet.pl 20.05.10, 16:50 burak jesteś i tyle. jak ci się już życie będzie kończyć, to może wtedy wreszcie zaczniesz mysleć i jakieś refleksje cię najdą. jestem pewien że będziesz srął w gacie i nagle staniesz się bardziej wierzacy. Odpowiedz Link Zgłoś
pvf Re: Co za debil - smiech mnie ogrania slyszac tak 20.05.10, 17:37 Nie osądzaj innych wedle swojej miary. To, że jesteś tchórzem (srającym w gacie wedle twoich słów), nie oznacza, że inni będą mieli tak samo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anty-dureń Re: Co za debil - smiech mnie ogrania slyszac tak IP: 78.8.25.* 20.05.10, 17:39 Głupi jesteś a nie pewien, nie mierz innych swoją miarą tchórzliwy pajacu - do dziury! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andy W dzisiejszych czasach wydaje sie to smieszne .. IP: 85.28.162.* 20.05.10, 16:51 Troche to straszne albo smieszne .Ale jakbuy pomoglo .. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mats Ciemnota postępuje IP: *.matrix.pl 20.05.10, 16:52 Dlatego wiem, że Polacy znowu wybiorą kaczora. Odpowiedz Link Zgłoś
makova_panenka Re: Ciemnota postępuje 20.05.10, 16:57 A za dwa lata go wypieprzą. I tak od ściany do ściany. Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: Ciemnota postępuje 20.05.10, 17:11 eee, nie przesadzaj, nie po to (chyba) wystawił tą...., to coś Odpowiedz Link Zgłoś
jacekc1 Kard. Dziwisz prosi o pomoc dla powodzian 20.05.10, 16:53 Jestem katolikiem, teraz jeszcze mocniej zaluje, ze nie ma wsrod zywych Jana Pawla II Odpowiedz Link Zgłoś
makova_panenka Re: Kard. Dziwisz prosi o pomoc dla powodzian 20.05.10, 16:57 O tak. Idiota Dziwisz byłby przy nim na Watykanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: de-will Re: Kard. Dziwisz prosi o pomoc dla powodzian IP: *.aster.pl 20.05.10, 17:02 no weź i przestań się wygłupiać - tak publicznie się przyznajesz do tego, że katuje leaka? przestań trzepać, przeczytaj biblię i zacznij żyć jak człowiek, a nie pogański niewolnik debili w sukienkach. Odpowiedz Link Zgłoś
fury11 Re: Kard. Dziwisz prosi o pomoc dla powodzian 20.05.10, 17:04 Relikwie zmokną i tyle. Podobno napięstek św. Mocyncjusza jest dobry na ulewy. W Bagladeszu go wystawili i już im deszcz nie bangla. Św. Jacek z pierogami pomaga na opady. Może chociaż pierogi wystawić? Odpowiedz Link Zgłoś
l_zaraza_l Re: Kard. Dziwisz prosi o pomoc dla powodzian 20.05.10, 17:34 jacekc1 napisał: > Jestem katolikiem, teraz jeszcze mocniej zaluje, ze nie ma wsrod zywych > Jana Pawla II Myślisz, że śp. Jan Paweł II przyjąłby tę falę powodziową na klatę czy, że nie dopuściłby do ośmieszania Polski (takimi) relikwiami? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Malka Re: Kard. Dziwisz prosi o pomoc dla powodzian IP: *.stk.vectranet.pl 20.05.10, 18:14 A dlaczego? Nie rozumiem zupełnie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krakow2000 Kard. Dziwisz prosi o pomoc dla powodzian IP: *.chello.pl 20.05.10, 16:54 Ręce precz od kardynała ! Ta powódź to kara za uczynienie Kracika Wojewodą ! Jak ktoś kto pała żądzą prezydentury może nadzorować demokratycznie wybranego przedstawiciela ! PRECZ Z KRACIKIEM - CZY ONA MA KREW NA REKACH OSÓB POLEGŁYCH W POWODZI ? nieudolny kraciku precz do swojej wiochy won i wara z krakowa ty nieudolny i niechciany wojewodo tuska ! WON ! LUDZIE piszmy do premiera żeby go odwołał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mirrek Re: Zdrajca patronem kraju IP: 77.236.0.* 20.05.10, 16:54 i niby jego szczątki mają ocalić polske przed powodzia? Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: Zdrajca patronem kraju 20.05.10, 17:03 nie jego szczątki, a gest dziwisza, że po tygodniu zareagował :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Buk przed przeczytaniem uklęknij IP: *.adsl.inetia.pl 20.05.10, 16:54 a ja właśnie zjadłem kurczaka a kości ,które po nim zostały wystawiłem za okno w intencji poprawy pogody i prawie natychmiast wyszło słońce.W związku z tym mam pytanie czy zjedzony kurczak był świętym a ja jestem biskupem a może nawet ojcem św.? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Życzliwy Re: przed przeczytaniem uklęknij IP: *.radom.vectranet.pl 20.05.10, 17:30 Jeżeli kurczak wykluł się z święconego jajka to znaczy że był swięty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alina Re: przed przeczytaniem uklęknij IP: 77.79.230.* 20.05.10, 17:36 Jestes idiotą, skoro nie wiesz kim jesteś! Odpowiedz Link Zgłoś
antygona72 Re: przed przeczytaniem uklęknij 20.05.10, 18:59 Gość portalu: Buk napisał(a): "...mam pytanie czy zjedzony kurczak był świętym a ja jestem biskupem a może nawet ojcem św.?" Kurczak był zdecydowanie świętym: zginął śmiercią męczeńską, nie stanął Ci w gardle ( to pierwszy cud) , po zjedzeniu rzeczonego kurczaka nie zatrułeś się salmonella więc to drugi cud, no a słońce to trzeci... święty Kurczak jak nic... p.s. chce mieć udział w sprzedaży relikwii Kurczaka… Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mb Kard. Dziwisz prosi o pomoc dla powodzian IP: 81.219.145.* 20.05.10, 16:54 Ja pierdziele! XXI wiek, a tutaj takie gusła! Odpowiedz Link Zgłoś
t0rat0ra Kard. Dziwisz prosi o pomoc 20.05.10, 16:57 Gdyby to zbierał p. Owsiak to przynajmniej uczciwie wiedzielibyśmy ile milionów zebrano !!! Caritas nigdy się nie rozlicza przed społeczeństwem... Odpowiedz Link Zgłoś
odra-1305 a gdzie inne relikwie? 20.05.10, 17:00 koniecznie trzeba wystawić kopytko osiołka, na którym Święta Rodzina uciekała do Egiptu, oraz moją ulubioną relikwię, szczebel z drabiny, która przyśniła się Jakubowi :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KHGD Re: a gdzie inne relikwie? IP: 83.251.94.* 20.05.10, 17:15 Nie tak! Kopytko jest na skutki po duzym trzesieniu ziemi, dziala na razie bardzo dobrze. A szczebel wystawia sie tylko w czasie pozarow wielkosci nie mniejszej niz powierzchnia 3 graniczacych ze soba wojewodztw. Dziala rowniez bezproblemowo, choc moze w pewnym sensie byc sprawca wlasnie onej powodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Igor Re: a gdzie inne relikwie? IP: *.multicomp.pl 21.05.10, 09:39 Strzeż się wiekuistego potępienia. Gadasz z człowiekiem, który zeszłej Wielkanocy jadł jaja z Ojcem Świętym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: darja Kard. Dziwisz prosi o pomoc dla powodzian IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.10, 17:00 Jeszcze nie moge przestać się śmiać :) A Blogoslawiony Lech nie wystarcza? Pomodlmy sie, a wielka woda się rozstąpi, wsiąknie albo teleportuje do Afryki. Ręce opadają... Odpowiedz Link Zgłoś