speedy 01.06.10, 21:14 Witam. Niedługo planuję przeprowadzić się do Krakowa. Jak odnaleźć się w tym mieście? Czy w Krakowie warto mieszkać? Jacy są Krakowianie? Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
to_straszne Re: Nowy w Krakowie 01.06.10, 21:22 Fajne miasto, aczkolwiek dość leniwe. To ma wprawdzie swoje uroki, ale NIE BEZ PRZERWY!! Znakomicie położone (mnóstwo fajnych rzeczy do oglądania w bliższej i dalszej okolicy (od 10 do 100 km). Nie zarabia się tu zbyt dużych pieniędzy, modnisiów i ludzi szpanujących kasą się tępi. Pośpiech i przegryzanie gardeł nie są w cenie. Ostro idziemy w rowery - skok w tym sezonie. Jest dość duża wszechwładza urzędnicza, co szczególnie dokładnie widać na uczelniach, gdzie kwitnie wszechwładza "paniusi z dziekanatu" oraz w sądach, gdzie w sekretariatach sądu ustawia się wszystkie sprawy po cichu. Na uczelni student ma wrażenie, że jest nieprzyjemnym dodatkiem do spokojnego picia kawy. A skąd się przenosisz? Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Nowy w Krakowie 01.06.10, 21:56 Tak, fajne miasto, miasto gdzie wychodzi się na pole. Musisz się do tego przyzwyczaić i zabrać ze sobą bambosze. Odpowiedz Link Zgłoś
abeegail Re: Nowy w Krakowie 05.06.10, 14:32 to ma być śmieszne? bo dla mnie temat pola jest już dawno nieaktualny i po prostu nudny Odpowiedz Link Zgłoś
bombullo Re: Nowy w Krakowie 05.06.10, 15:53 "Rozrywkowa mundrala ze dwora" sie objawila. Dla ciebie moze i nieaktualny i nudny dla normalnych pole zyje i zyc bedzie i jest wesolo na polu. Odpowiedz Link Zgłoś
wampir-wampir Re: Nowy w Krakowie 05.06.10, 16:33 No pewnie, że żyje. Nie tylko w Krakowie, w całej Galicji. Ja przez całe przemyskie dzieciństwo wychodziłem na pole i jak się przeniosłem do Lublina dopiero się dowiedziałem co to dwór, ale i tak mówię po swojemu. Na polu jest git :-))) Odpowiedz Link Zgłoś