Dodaj do ulubionych

Zdjęcia krakowskich solarisów

IP: *.lama.net.pl / *.lama.net.pl 08.03.04, 07:40
Tak jak się obawiałem, dostały na przód to zielone paskudztwo... bleh!

infobus.com.pl/aktualnosci/przew/32004/l_11.jpg
infobus.com.pl/aktualnosci/przew/32004/l_12.jpg
infobus.com.pl/aktualnosci/przew/32004/l_13.jpg

Siedzonka, z tego co widzę, Ster 6MN, poręcze srebrne, pytanie brzmi, jakie
wyświetlacze - ktoś może wie?

Pzdr.
LOKI
Obserwuj wątek
    • Gość: Meg Jamniki RULEZ hehehe IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.03.04, 09:07
      Ale fajnie! Choć przyznam szczerze że ten zielony troszku niewydarzony jest i
      niezabardzo pasuje do tego niebieskiego.
      Ale cóż jamnik jest i to jest fajne hehehe

A teraz Loki i Voith będą na mnie krzyczeć ;-)

Pozdrawiam
      Meg
      • Gość: Locutus JAMNIKI SĄ DO DUPY IP: *.lama.net.pl / *.lama.net.pl 08.03.04, 18:37
        Miałem nadzieję, że dla Krakowa zrobią wyjątek i dadzą jakiegoś smoka
        wawelskiego, albo przynajmniej wietnamską świnię zwisłobrzuchą... a tu ten
        obleśny zielony jamnik, który pasuje do kolorystyki krakowskiej jak pięść do
        nosa... łeee!!!

Pzdr.
        LOKI
        • mouset Re: JAMNIKI SĄ DO DUPY 08.03.04, 19:19
          Raczej zwisłouchą
          • Gość: Locutus Re: JAMNIKI SĄ DO DUPY IP: *.lama.net.pl / 195.150.172.* 09.03.04, 04:29
            O zwisłouchych nie słyszałem, zwisłobrzuche za to są jak najbardziej realne :-)

Pzdr.
            LOKI
    • Gość: gicek Re: Zdjęcia krakowskich solarisów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.04, 14:29
      Gratuluje nareszcie zdjęcia krakowskich solarisów, szkoda że nie uchwyciłeś
      jeszcze z boku po stronie drzwi
      • Gość: Locutus Re: Zdjęcia krakowskich solarisów IP: *.lama.net.pl / *.lama.net.pl 08.03.04, 18:41
        Ale to nie ja robiłem te zdjęcia :-)

Autor jest nieznany, a foty, jak zresztą widać po adresie, pochodzą z
        najnowszego numeru infobusa (nie przeklejałem całego artykułu, ani nie
        linkowałem go, bo w sumie nic nowego w nim nie ma - poza zdjęciami oczywiście).

Pzdr.
        LOKI
    • mouset Re: Zdjęcia krakowskich solarisów 08.03.04, 15:22
      Te zdjęcia mają podstawowy mankament: brak numerów bocznych
      • Gość: gicek Re: Zdjęcia krakowskich solarisów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.04, 15:40
        A czy solarisy posiadają już naklejone numery,a jak tak to jakie????
        • Gość: Clint Re: Zdjęcia krakowskich solarisów IP: *.crowley.pl 08.03.04, 15:52
          Watpie zeby to byly zdjecia Lokiego :)
    • Gość: jurko44 Re: Zdjęcia krakowskich solarisów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.04, 15:57
      Gdzie to jest "focone" ani to teren Brożka ,tymbardziej nie Bieńczyce
      • balsen Re: Zdjęcia krakowskich solarisów 08.03.04, 16:18
        Wg mnie to mogli sobie podarować te jamniki, a napis Solaris mógłby być na
        środq - ale to tylko takie moje widzi misie - reszta jak najbardziej OK -
        wcześniej w ogóle nie mogłem sobie wyobrazić solarisa w krakowskich barwach.
        • Gość: Piter vel PIOR Re: Zdjęcia krakowskich solarisów IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 08.03.04, 17:13
          błeeeeee
          jakoś jestem rozczaroany :((
          do tego te paskudne uchylane wilkie okna - błeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
          gdyby byly takie jak w scachiach a tu takie kosmzary
          • Gość: christoph Re: Zdjęcia krakowskich solarisów IP: *.autocom.pl 09.03.04, 09:06
            Gość portalu: Piter vel PIOR napisał(a):

> do tego te paskudne uchylane wilkie okna - błeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

Dobrze, że są takie okna, może przynajmniej nie będzie w nich w lecie aż tak
            gorąco jak w innych nowych autobusach
            • Gość: Locutus Wielkie okna rulz - na pohybel Zbyrusowi :-D IP: *.lama.net.pl / *.lama.net.pl 10.03.04, 02:32
              Dokładnie!

Pzdr.
              LOKI
      • Gość: Clint Re: Zdjęcia krakowskich solarisów IP: *.crowley.pl 08.03.04, 17:09
        Cos mi sie wydaje, ze to teren fabryki Solarisa
    • Gość: jojo Re: Zdjęcia krakowskich solarisów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.03.04, 17:15
      chcecie drzwi ?? zmiencie troche adres :P ..
      infobus.com.pl/aktualnosci/przew/32004/l_10.jpg
      • Gość: Clint Re: Gdzie to ? IP: *.crowley.pl 08.03.04, 20:53
        No i z tego ujecia widac, ze to fabryka Solarisa
        • Gość: QQryQ Re: Gdzie to ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.03.04, 21:02
          A skąd mają w Bolechowie taką ładną trawę o tej porze roku?
          Malowali na zielono?
          • Gość: gicek Re: Gdzie to ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.04, 21:13
            Przecież na zachodzie Polski nie ma śniegu
            • yogy Gdzie to ? 08.03.04, 22:29
              DLACZEGO TEN JAMNIK JEST ZIELONY??!!??!!??!! DLACZEGO NI MÓGŁ BYĆ NP.
              BIAŁY??!!??!!??!! Cholera... zeszpecili cały autobus. Może ludzie w MPK będą na
              tyle przytomni, żeby w pozostałych Solarkach zmienić kolor jamnika. Przecież
              nie jest on frmowym logiem Solarisa...
              • Gość: Locutus Obrzygany jamnik... IP: *.lama.net.pl / *.lama.net.pl 09.03.04, 04:32
                Ja mam nadzieję, że na montowanych w Krakowie solnicach w ogóle tej szpetoty
                nie będzie... chociaż nadzieja jest cokolwiek płonna - karoserie przychodzą do
                Kraka już pomalowane niestety :-(

Pzdr.
                LOKI
              • Gość: christoph Re: Gdzie to ? IP: *.autocom.pl 09.03.04, 09:08
                Jamnik chyba zawsze jest zielony, niezależnie od tego, czy pasuje to do barw
                autobusu :((
                • meggy.s A co za różnica? 09.03.04, 09:23
                  Jeju ale macie problem :-P Chyba ważne że solnice wogóle w Krakowie są i będą
                  jeżdziły, a to czy jamnik jest czy go nie ma, czy jest zielony, czy biały czy w
                  kolorze burgunda to chyba nie ma żadnego znaczenia. To przecież nie wpływa na
                  jakoś jazdy. Więc wydaje mi się że już nie ma o czy dyskutować :-)

Pozdrawiam
                  Meg
                  • Gość: Locutus Re: A co za różnica? IP: *.lama.net.pl / *.lama.net.pl 10.03.04, 02:33
                    To nie wiesz, ze my na tym forum jesteśmy estetami? :-)

I ten jamnik będzie nas raził w oczy przez długie lata, chliiip :,-(

Pzdr.
                    LOKI
                    • meggy.s Re: A co za różnica? 10.03.04, 10:36
                      Estetami mówisz. No wiesz ja też estetką jestem ale mnie bardziej mierzi fakt
                      wyglądu i ogólnego stanu naszego taboru - który trzeba przyznać w niektórych
                      przypadkach jest w tragicznym stanie - a nie jakiś jamnik.
                      No ale OK jak was bardziej denerwuje piesek to dobra ;-P

ROTFL

Oj Loki, Loki Ty i Twój zmysł estetyczny hehe

Pozdrawiam
                      Meg

• kuba203 Re: Gdzie to ? 10.03.04, 22:58
                yogy napisał:

> DLACZEGO TEN JAMNIK JEST ZIELONY??!!??!!??!! DLACZEGO NI MÓGŁ BYĆ NP.
                > BIAŁY??!!??!!??!!

Hehehe, w Kielcach mają zielone jamniki na zielonym tle :D
    • pudel25 Re: Zdjęcia krakowskich solarisów 09.03.04, 00:42
      Dlaczego te autobusy nie są na zwykłych próbnych tablicach rej. tylko na
      badawczych? Mają jakieś testy przechodzić, jakieś homologacje w Krakowie? Znowu
      się przeciągnie zanim wyjadą na miasto!
      • Gość: Locutus Re: Zdjęcia krakowskich solarisów IP: *.lama.net.pl / 195.150.172.* 09.03.04, 04:32
        Przecież one już prawie od dwóch tygodni są w Krakowie - i oczywiście nie
        wyjechały... a kto wie, dlaczego, niech się zgłosi [z wyjaśnieniami]...

Pzdr.
        LOKI
        • Gość: Clint Re: Zdjęcia krakowskich solarisów IP: *.crowley.pl 09.03.04, 14:38
          Pewnie je zasypalo :D
          • Gość: krako Re: Zdjęcia krakowskich solarisów IP: 5.2.* / *.chello.pl 10.03.04, 10:10
            Są na Brożka,dobrze zamkniete aby,nikomu nic głupiego nie przyszło do głowy.18
            marca mają być już w Bieńczycach.A będą oznakowane jako BU 001...itd.
            • Gość: BU 001 Re: Zdjęcia krakowskich solarisów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.03.04, 14:01
              Gość portalu: krako napisał(a):

> Są na Brożka,dobrze zamkniete aby,nikomu nic głupiego nie przyszło do
              głowy.18
              > marca mają być już w Bieńczycach.A będą oznakowane jako BU 001...itd.

BUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
              • Gość: gicek Re: nr 001 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.04, 14:18
                To jak to ma się do tego, co twierdzi MPK ,że po cyfrach będzie można rozpoznać
                autobus mamy 001 ikarusa, scanie i solarisa
                • Gość: jurko444 Re: nr 001 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.04, 15:07
                  Faktycznie byłby niezły bałagan w papierkach, chyba że scanie zmienią
                  numeracje.Ale osobiście uważam że <krako> coś pomylił i będą BU801 itd
              • Gość: krako Re: Zdjęcia krakowskich solarisów IP: 5.2.* / *.chello.pl 13.03.04, 23:41
                I wyszedł Debil z ciebie.
                • Gość: Locutus Re: Zdjęcia krakowskich solarisów IP: *.lama.net.pl / *.lama.net.pl 14.03.04, 09:14
                  I właśnie przez takich się powoli przeprowadzam do Voitha :-|

Pzdr.
                  LOKI
            • mouset Ha!!!!!!!!!!! 10.03.04, 21:57
              Gość portalu: krako napisał(a):

> Są na Brożka,dobrze zamkniete aby,nikomu nic głupiego nie przyszło do
              głowy.18
              > marca mają być już w Bieńczycach.A będą oznakowane jako BU 001...itd.

BU! Tak jak mówiłem, ale dlaczego 001? , kolizja z numeracją scanii
              • Gość: krako Re: Ha!!!!!!!!!!! IP: 5.2.* / *.chello.pl 12.03.04, 15:47
                Przepraszam,ale mylnie wystukałem jedną cyferkę.Ma być BU 801.18 lub 19
                pierwszy wyjedzie na linie.Podejrzewam 502 lub 138.
    • krakus.mp Re: Zdjęcia krakowskich solarisów 10.03.04, 20:56
      Gość portalu: Locutus napisał(a):

> Tak jak się obawiałem, dostały na przód to zielone paskudztwo... bleh!
      >
      > infobus.com.pl/aktualnosci/przew/32004/l_11.jpg
      > infobus.com.pl/aktualnosci/przew/32004/l_12.jpg
      > infobus.com.pl/aktualnosci/przew/32004/l_13.jpg
      >
      > Siedzonka, z tego co widzę, Ster 6MN, poręcze srebrne, pytanie brzmi, jakie
      > wyświetlacze - ktoś może wie?
      >
      > Pzdr.
      > LOKI

Witam.
      Autobusiki cacy.Malowanie jest OK.Co do jamnika,to zawsze myślałem że jest on
      tylko na autobusach 15 metrowych!
      A zwróciliście uwagę na tego piętrusa w tle? Czyżby w Bolechowie powstawały
      autobusy piętrowe dla Berlina?
      Pozdrawiam.
      • krakus.mp Re: Zdjęcia krakowskich solarisów 10.03.04, 21:36
        I jeszcze jak chodzi o tę niebieską maskę z przodu,która jest goła jak
        talala,to może by na niej nakleić krakowski herb z napisem MPK! Może by to
        fajnie wyglądało.Co o tym myślicie?
        Pozdrawiam.
        • Gość: gicek Re: Zdjęcia krakowskich solarisów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.04, 22:52
          Bardzo dobry pomysł, nawet można taki duży jak na tramwajach
        • Gość: Locutus Re: Zdjęcia krakowskich solarisów IP: *.lama.net.pl / *.lama.net.pl 11.03.04, 01:36
          Pal sześć maskę - po obejrzeniu zdjęć solniczek dla Tych przeraziłem się -
          część siedzeń to PÓŁTORAKI zamiast normalnych dwóch siedzonek. Wygląda to
          komicznie, ale z punktu widzenia pasażera jest raczej TRAGICZNE :-(

infobus.com.pl/artykuly/206/l_22.jpg

Mam nadzieję, ze te Krakowskie nie mają takiego myku...

Pzdr.
          LOKI
          • Gość: christoph Re: Zdjęcia krakowskich solarisów IP: *.autocom.pl 11.03.04, 08:30

> Pal sześć maskę - po obejrzeniu zdjęć solniczek dla Tych przeraziłem się -
            > część siedzeń to PÓŁTORAKI zamiast normalnych dwóch siedzonek. Wygląda to
            > komicznie, ale z punktu widzenia pasażera jest raczej TRAGICZNE :-(
            >
            > infobus.com.pl/artykuly/206/l_22.jpg
            >
            > Mam nadzieję, ze te Krakowskie nie mają takiego myku...
            >
            > Pzdr.
            > LOKI

To jakiś bezsens, półtoraki na przednich nadkolach nie są wygodne, ale takie
            rozwiązanie ma jedną zaletę - szersze przejście. Ale to co zrobili w tej
            tyskiej solarce????
            • jarek_m Re: Zdjęcia krakowskich solarisów 11.03.04, 18:15
              Nie wiem jak Wam wszystkim, ale mnie się po prostu te Solarisy nie bardzo
              podobają. Mam jednak nadzieję, że będą się dobrze sprawować i nie będą zbyt
              awaryjne [jak autobusy pewnego producenta spod Wrocławia :)].
              A co do tego paskudnego jamnika, to chyba nie jest to największy problem,
              chociaż mogliby wogóle z nich zrezygnować.
              • Gość: Locutus Re: Zdjęcia krakowskich solarisów IP: *.lama.net.pl / *.lama.net.pl 12.03.04, 00:23
                Ja jestem oczarowany stylistyką i komfortem podróży w solniczce...

...zobaczymy, czy oczaruje mnie ona również bezawaryjnością :-P

Pzdr.
                LOKI
          • kuba203 Re: Zdjęcia krakowskich solarisów 15.03.04, 19:50

> Pal sześć maskę - po obejrzeniu zdjęć solniczek dla Tych przeraziłem się -
            > część siedzeń to PÓŁTORAKI zamiast normalnych dwóch siedzonek.

Ale który to model, czy nie U10 czasem? Coś w ogóle mało tych siedzeń...
            • Gość: Locutus Re: Zdjęcia krakowskich solarisów IP: *.lama.net.pl / 195.150.172.* 16.03.04, 05:50
              U12 chyba... zresztą nieważne - ponoć sralis ostatnio we wszystkich solnicach
              zaczął montować te półtoraki :-(

Pzdr.
              LOKI
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka