Gość: Gość Paweł IP: 77.236.28.* 10.06.10, 18:30 A już myślałem, że będą mandaty dawać za dochodzenie do wody. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kiełbaska_z_grilla hmm... tym to nie przeszkadzało: IP: *.chello.pl 10.06.10, 18:35 www.onet.tv/kapali-sie-nago-w-fontannie,6906883,1,klip.html Odpowiedz Link Zgłoś
konikdrewniany07 raz w miesiącu... 10.06.10, 19:21 no to może by ZMIENIAĆ CZĘSCIEJ wodę, skoro fontanna okazała się główną atrakcją placu ? nie da się? Odpowiedz Link Zgłoś
noducks Re: raz w miesiącu... 10.06.10, 20:13 fontanna to nie basen i skoro woda nie smierdzi nie widze powodu, zeby wymieniac ja czesciej Odpowiedz Link Zgłoś
nick_othem Re: raz w miesiącu... 10.06.10, 22:50 tylko że fakt, że Ty nie widzisz powodu, g... nas obchodzi Odpowiedz Link Zgłoś
noducks Re: raz w miesiącu... 11.06.10, 13:22 was? jestescie towarzyszem czy to byl pluralis maiestatis...? Odpowiedz Link Zgłoś
lucusia3 Re: raz w miesiącu... 11.06.10, 14:16 Nie. Nas jest więcej. Skoro i tak płacimy na tę fontannę, to niech będzie użyteczna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ulryk Re: raz w miesiącu... IP: *.89.98.101.static.crowley.pl 11.06.10, 10:47 Chcesz z niej zrobić basen? jeżeli tak to pomyśl że musiałaby mieć takie warunki jak i basen czyli: chlorowaną wodę, system filtrów, badania sandepidu, ratownika :) itp itp słowem nie da się. Może wzorem USA ktoś odkęci hydrant - tam przynajmniej jest bieżąca woda :) Po takiej kąpieli gronkowiec, grzyb albo chlamydia murowana. A leczy się to bardzo trudno. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: juzef ze wsi Straż Miejska ostrzega przed kąpielą w fontannie IP: *.blich.krakow.pl 10.06.10, 19:56 Ja rozumiem, że dzieci się bawią i chlapią się tryskającą z ziemi wodą, ale mimo wszystko to nie jest basen. Czy na pewno ma być to miejsce, gdzie cały dzień (także podczas nocnych pokazów z muzyką) stada gimnazjalistów pływają w ubraniach, wrzucają do wody okoliczne dziewczyny,a rodzice przyprowadzają dzieci, by nurkowały w fontannie w kostiumach kąpielowych. Jeżeli taki było zamierzenie miasta, to może od razu postawić tam budkę ratownika i sprzedawać bilety na basen. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: góral jak za 13 baniek to całkiem nieźle IP: 77.236.0.* 10.06.10, 21:10 ludzie tu nie chodzi o kąpiel - ale umyć twarz czy jak pisał Stachura "przy fontannie zmoczę łeb" w taki upał byłoby fajnie - a tu "największa atrakcja naszego cyrku, tylko w Krakowie - za 13 baniek fontanna z trującą wodą" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: jak za 13 baniek to całkiem nieźle IP: 77.236.16.* 10.06.10, 23:15 chcecie mieć bieżącą wodę w fontannie to jedźcie do Rzymu :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: góral Re: jak za 13 baniek to całkiem nieźle IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.06.10, 08:50 gdzie Rzym, gdzie Krym - Jaśniepanie ;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: b Straż Miejska ostrzega przed kąpielą w fontannie IP: *.124.7.138.szara.net.pl 10.06.10, 23:03 gustowną secesyjną krateczkę na to wszystko i po krzyku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JacTar Straż Miejska ostrzega przed kąpielą w fontannie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.10, 23:28 A my się dzisiaj kąpaliśmy! :) fotopracownia.com/blog/2010/06/10/uff-jak-goraco-sesja-slubna-w-fontannie/ :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: havi Re: Straż Miejska ostrzega przed kąpielą w fontan IP: *.chello.pl 10.06.10, 23:46 a woda dobrze smakowała????!!! woda w fontannie to obieg zamknięty, nie wiadomo czy przy okazji się filtruje.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p Re: Straż Miejska ostrzega przed kąpielą w fontan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.10, 23:58 Przy fontannie czuć chlorem, tyle wiadomo na pewno. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: h Re: Straż Miejska ostrzega przed kąpielą w fontan IP: *.tl.krakow.pl 11.06.10, 01:14 Dla mnie to idiotyzm jakiś tłumy dzieci w majtkach moczące się w wodzie pod zachwyconym okiem rodziców. Jak dostaną sraczki dzieci, to rodzice będą sie dziwić- skąd to. A przytym ile dzieci zrobi siusiu do fontany- no bo nie wytrzymało przecież. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kara mustafa po 500zl wlepiac! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.10, 01:56 sie uspokoji cholota i to szybko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nickt Straż Miejska ostrzega przed kąpielą w fontannie IP: *.238.64.21.ip.abpl.pl 11.06.10, 05:54 A może by tak jeszcze ustawić tam panią kąpielową z ręczniczkiem, żelem pod prysznic, by plecki umyła i powycierala??? Ludzie w głowach się wam już psuje! Większość jest nastawiona tylko na krytykowanie. Wszystko im się nie podoba i nie pasuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Tu pryszcz, tam wykwit ;-) IP: *.securepod.com 11.06.10, 07:49 Coś się przestały wypowiadać mamusie które w poprzednich artykułach chwaliły nasz nowy Scysyjny Saloon za możliwość przyglądania się dziatwie radośnie taplającej się w wodzie do której inaa dziatwa nasikała dzień wcześniej (a woda krąży przez miesiąc, więc się zbiera). Czyżby mamusie właśnie umawiały wizyty u dermatologa..? Odpowiedz Link Zgłoś
gieekaa Fontanna na Rynku 11.06.10, 08:21 Ktoś odpowiedzialny za projekt fontanny na Rynku, chyba jeszcze go nie ma? Powinien wziąć pod uwagę to co się dzieje na placu Szczepańskim. Już to kiedyś pisałem. Z góry można przypuszczać że fontanna na Rynku będzie miała charakter kąpielowy. Tak duży "wybetonowany" plac będzie się w upalne dni nagrzewał do ponad 50 st. Jeśli robić fontannę to taką w której będzie można się ochłodzić. Przed chwila w tv widziałem fontannę w jakimś polskim mieście. Właściwie to nie była fontanna a "dziury" w podłożu z którego wytryskiwały strumienie wody. Coś takiego byłoby idealne dla Rynku. Samo przejście obok takiej fontanny dałoby ochłodę. Odpowiedz Link Zgłoś
lidia.puchala Re: Fontanna na Rynku 11.06.10, 08:36 W Monachium na Stachusie(Karlsplatz) jest fontanna, super sprawa, w jej kroplach bawią sie nie tylko dzieci, ale i modzież i dorośli, nikt nie robi z tego problemu, wiec dlaczego w Krakowie taki hałas o kąpiele w fontannie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: Fontanna na Rynku IP: *.scansafe.net 11.06.10, 12:38 A ja uwazam, ze od ochadzania sie sa napoje chlodzace, a nie kapiele w samych majtakch w centrum miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zakrzowek Straż Miejska ostrzega przed kąpielą w fontannie IP: 81.219.151.* 11.06.10, 11:24 Po tym co przeczytałem, nie spieszno mi do kąpieli w tej fontannie. Wychodzi na to, że znacznie lepiej jest wybrać się na Zakrzówek - tam puki co kąpać i ochłodzić można się jeszcze w miarę bezpiecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ~~ Straż Miejska ostrzega przed kąpielą w fontannie IP: 192.76.172.* 11.06.10, 13:27 czy ktos przy zdrowych zmyslach uwaza ze fontanna jest miejscem do kapieli? NIE, ale to nie oznacza ze nie mozna umilic i ochlodzic gorace dni w scisle zabudowanym centrum Krakowa dla dzieci. Chcialbym sie spytac osoby ktora wypowiada sie o mozliwym skazeniu wody, i mozliwych skutkach kontaktu z ta woda, czym rozni sie kontakt bezposredni gdy dzieci sie bawia w fontannie a kontakt bezposredni gdy ktos stoi obok fontanny i wdycha rozpylona przez fontanne wode. Bo mnie sie wydaje ze niczym, w obu przypadkach mamy rownie intensywny kontakt z mozliwie skazona woda. Dlaczego nikt tego nie bedzie kontrolowal. Czy moze zaklada sie z gory ze fontanny nie beda pracowac, a jak juz beda pracowac to nalezy omija fonatnne szerokim lukiem? w takim razie po co nam taka fontanna? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Etna Re: Straż Miejska ostrzega przed kąpielą w fontan IP: 77.236.0.* 11.06.10, 13:56 Myślę, że takie podchodzenie do wszystkiego na serio czyni nasze życie nudnym. Dzieci baraszkujące po placu między strugami wody to radość w czystej postaci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antychryst Re: Straż Miejska ostrzega przed kąpielą w fontan IP: *.gemini.net.pl 11.06.10, 19:35 Okej, ale wtedy przyjmijmy, że mimo wszystko ludzie będą się w fontannach chłodzić i zadbajmy, żeby woda była sanitarnie bezpieczna. Odpowiedz Link Zgłoś