Gość: L@rs IP: *.earth.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 11.03.04, 21:38 Jak od Dworca (z basztowej) i czym dostać się na Jabłonowską konkretnie na UJ (Wydz. Stosunków Międzynarodowych). Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
hm_tak Re: Jak z dworca dostać się na Jabłonowską POMOCY 11.03.04, 21:48 Gość portalu: L@rs napisał(a): > Jak od Dworca (z basztowej) i czym dostać się na Jabłonowską konkretnie na UJ > (Wydz. Stosunków Międzynarodowych). Spokojnie.Łatwo. Ul. Jabłonowskich (bo o niej myślisz) jest dokładnie naprzeciw budynku Collegium Novum Uniwersytetu, przy Plantach. Numer 5, to trzeci budynek po prawej. Wsiada się w autobus 124 bok starego budynku dworca, przy ul. Lubicz i przejeżdża się trzy przystanki. Wysiada sięprzy ul. Piłsudskiego, cofa siędo rogu i tup, tup w lewo. Pierwsza przecznica w lewo to Jabłonowskich. Albo wsiada się w tramwaj 4 na tym samym przystanku i przejeżdża się dwa przystanki, następnie wzdłuż Plant w kierunku dotychczasowej jazdy( twój tramwaj skręci w lewo, ale ciebie jużw nim nie ma)tak, by park mieć po lewej lęce, a budynki po prawej. Liczymy przecznice w prawo: pierwsza- Karmelicka, druga-Studencka, trzecia- Kapucyńska, czwarta- Jabłonowskich.Od wyjścia z tramwaju 7-10 minut pieszo. Odpowiedz Link Zgłoś
krzychut Re: Jak z dworca dostać się na Jabłonowską POMOCY 11.03.04, 21:51 L@rs chce dojechać na Jablonowską a nie na Jablonowskich. Odpowiedz Link Zgłoś
hm_tak Re: Jak z dworca dostać się na Jabłonowską POMOCY 11.03.04, 22:02 krzychut napisał: > L@rs chce dojechać na Jablonowską a nie na Jablonowskich. No nie mów! A Instytut przenieśli, bo Tobie się tak podoba??. W Krakowie nie ma ulicy Jabłonowskiej, co najwyżej Jabłonkowska, ale znów na tamtej nie ma instytutu, bo to jest na Widoku, czyli w dawnych Bronowicach. Nie mąć. Błagam Odpowiedz Link Zgłoś
krzychut Re: Jak z dworca dostać się na Jabłonowską POMOCY 11.03.04, 21:48 Tramwaj 4 lub 12 do Bronowic, wysiądź na przystanku przy wiadukcie nad Armii Krajowej i za wiaduktem w lewo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: L@rs Re: Jak z dworca dostać się na Jabłonowską POMOCY IP: *.earth.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 11.03.04, 21:55 to znaczy 12 nie 13 ale dzieki wielkie i pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
hm_tak Re: Jak z dworca dostać się na Jabłonowską POMOCY 11.03.04, 22:07 krzychut napisał: > Tramwaj 4 lub 12 do Bronowic, wysiądź na przystanku przy wiadukcie nad Armii > Krajowej i za wiaduktem w lewo. Krzychut, czy Ty sądzisz, że Instytut przenieśli na inną ulicę dla Twojej przyjemności? Sprawdź sobie gdzie to jest, powiedz przepraszam, ukłoń się ładnie i nie wyprowadzaj gości na manowce. Błagam. Odpowiedz Link Zgłoś
krzychut Re: Jak z dworca dostać się na Jabłonowską POMOCY 11.03.04, 22:18 Oczywiście, że UJ ani Instytutu nie przenieśli na Widok i najlepiej jak się nasz sympatyczny kolega(żanka) przejdzie pieszo przez Floriańską i Rynek, ale naprawdę radzę zapamietać nazwę ulicy, bo w przeciwnym wypadku można wylądować na zadupiu. Odpowiedz Link Zgłoś
hm_tak Re: Jak z dworca dostać się na Jabłonowską POMOCY 11.03.04, 22:20 krzychut napisał: > Oczywiście, że UJ ani Instytutu nie przenieśli na Widok i najlepiej jak się > nasz sympatyczny kolega(żanka) przejdzie pieszo przez Floriańską i Rynek, ale > naprawdę radzę zapamietać nazwę ulicy, bo w przeciwnym wypadku można wylądować > na zadupiu. O to, to. Tu zgoda. Odpowiedz Link Zgłoś
krzychut Re: Jak z dworca dostać się na Jabłonowską POMOCY 11.03.04, 21:52 Wybierając się na Wydzial Stosunków i to Międzynarodowych warto zapamiętać poprawnie nazwę ulicy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: L@rs Re: Jak z dworca dostać się na Jabłonowską POMOCY IP: *.earth.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 11.03.04, 21:57 Przeciez zapamiętałem ;) Jablonowska...gdzie colegium novum jest to wiem ;) Odpowiedz Link Zgłoś
hm_tak Re: Jak z dworca dostać się na Jabłonowską POMOCY 11.03.04, 22:09 Gość portalu: L@rs napisał(a): > Przeciez zapamiętałem ;) Jablonowska...gdzie colegium novum jest to wiem ;) Super. Ulica Jabłonowskich, bo o niej mowa, jest vis a vis Coll. Novum. Więc nie dawaj się wyprowadzać na przedmieścia, bo będziesz długo wracać. Dobrze radzę.A postąpisz jak zechcesz. Odpowiedz Link Zgłoś
hm_tak Re: Jak z dworca dostać się na Jabłonowską POMOCY 11.03.04, 22:19 krzychut napisał: > Wybierając się na Wydzial Stosunków i to Międzynarodowych warto zapamiętać > poprawnie nazwę ulicy. Warto, warto. Najgorzej się zapamiętuje coś, czego się nigdy nie słyszało: 195.187.108.6/raporty/opisy/instyt/4000/i4543.htm Odpowiedz Link Zgłoś
hm_tak Re: Jak z dworca dostać się na Jabłonowską POMOCY 11.03.04, 22:17 Gość portalu: L@rs napisał(a): > Jak od Dworca (z basztowej) i czym dostać się na Jabłonowską konkretnie na UJ > (Wydz. Stosunków Międzynarodowych). Mowa bez wątpienia o tej instytucji: 195.187.108.6/raporty/opisy/instyt/4000/i4543.htm Odpowiedz Link Zgłoś
fromagreatheight Re: Jak z dworca dostać się na Jabłonowską POMOCY 11.03.04, 23:59 Najlepiej z dworca piechotą - kto wie czy nie będziesz prędzej niż krakowskim tramwajem jadącym Basztową. Szybkim krokiem góra 15 minut. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: H56 tel. 9622, 919 IP: *.comnet.krakow.pl 12.03.04, 07:37 Tylko Radio taxi /oprócz taxi Centrum bo to mafia dworcowa byłych SB-eków /, zapłaci pięć złoty i bez przygód przyjedzie na miejsce. Powrót może natąpić środkami komunikacji miejskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: L@rs Re: Jak z dworca dostać się na Jabłonowską POMOCY IP: *.earth.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 12.03.04, 09:14 No rzeczywiscie...jabłonowskich...nie wiem co mnie podkusilo z tą jabłonowską bo gdzies o ytm w necie czytalem a tak to juz wiem gdzie/....dzieki bo bym jezdzil jak glupi a poza tym nie chodzi tu o mnie tylko o kolezankę ktora specjalnie przyjezdza i prosila mnie zebym ja zaprowadzil ale bylaby wtopa :D Dzieki i pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
peteen sprawa skończona,nie mniej bardzo, ale to bardzo.. 12.03.04, 09:38 dziękuję wszystkim za pasjonującą dyskusję, wiele dla mnie uczyniła... :c) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iza_ Re: Jak z dworca dostać się na Jabłonowską POMOCY IP: *.acn.pl 13.03.04, 00:30 Stoisz tam jeszcze? Odpowiedz Link Zgłoś