Dodaj do ulubionych

Jak z dworca dostać się na Jabłonowską POMOCY!!

IP: *.earth.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 11.03.04, 21:38
Jak od Dworca (z basztowej) i czym dostać się na Jabłonowską konkretnie na UJ
(Wydz. Stosunków Międzynarodowych).
Obserwuj wątek
    • hm_tak Re: Jak z dworca dostać się na Jabłonowską POMOCY 11.03.04, 21:48
      Gość portalu: L@rs napisał(a):

> Jak od Dworca (z basztowej) i czym dostać się na Jabłonowską konkretnie na UJ
      > (Wydz. Stosunków Międzynarodowych).

Spokojnie.Łatwo. Ul. Jabłonowskich (bo o niej myślisz) jest dokładnie naprzeciw
      budynku Collegium Novum Uniwersytetu, przy Plantach. Numer 5, to trzeci budynek
      po prawej. Wsiada się w autobus 124 bok starego budynku dworca, przy ul. Lubicz
      i przejeżdża się trzy przystanki. Wysiada sięprzy ul. Piłsudskiego, cofa siędo
      rogu i tup, tup w lewo. Pierwsza przecznica w lewo to Jabłonowskich.
      Albo wsiada się w tramwaj 4 na tym samym przystanku i przejeżdża się dwa
      przystanki, następnie wzdłuż Plant w kierunku dotychczasowej jazdy( twój
      tramwaj skręci w lewo, ale ciebie jużw nim nie ma)tak, by park mieć po lewej
      lęce, a budynki po prawej. Liczymy przecznice w prawo: pierwsza- Karmelicka,
      druga-Studencka, trzecia- Kapucyńska, czwarta- Jabłonowskich.Od wyjścia z
      tramwaju 7-10 minut pieszo.
      • krzychut Re: Jak z dworca dostać się na Jabłonowską POMOCY 11.03.04, 21:51
        L@rs chce dojechać na Jablonowską a nie na Jablonowskich.
        • hm_tak Re: Jak z dworca dostać się na Jabłonowską POMOCY 11.03.04, 22:02
          krzychut napisał:

> L@rs chce dojechać na Jablonowską a nie na Jablonowskich.

No nie mów! A Instytut przenieśli, bo Tobie się tak podoba??. W Krakowie nie ma
          ulicy Jabłonowskiej, co najwyżej Jabłonkowska, ale znów na tamtej nie ma
          instytutu, bo to jest na Widoku, czyli w dawnych Bronowicach. Nie mąć. Błagam
    • krzychut Re: Jak z dworca dostać się na Jabłonowską POMOCY 11.03.04, 21:48
      Tramwaj 4 lub 12 do Bronowic, wysiądź na przystanku przy wiadukcie nad Armii
      Krajowej i za wiaduktem w lewo.
      • Gość: L@rs Re: Jak z dworca dostać się na Jabłonowską POMOCY IP: *.earth.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 11.03.04, 21:55
        to znaczy 12 nie 13 ale dzieki wielkie i pozdrawiam!
      • hm_tak Re: Jak z dworca dostać się na Jabłonowską POMOCY 11.03.04, 22:07
        krzychut napisał:

> Tramwaj 4 lub 12 do Bronowic, wysiądź na przystanku przy wiadukcie nad Armii
        > Krajowej i za wiaduktem w lewo.

Krzychut, czy Ty sądzisz, że Instytut przenieśli na inną ulicę dla Twojej
        przyjemności? Sprawdź sobie gdzie to jest, powiedz przepraszam, ukłoń się
        ładnie i nie wyprowadzaj gości na manowce. Błagam.
        • krzychut Re: Jak z dworca dostać się na Jabłonowską POMOCY 11.03.04, 22:18
          Oczywiście, że UJ ani Instytutu nie przenieśli na Widok i najlepiej jak się
          nasz sympatyczny kolega(żanka) przejdzie pieszo przez Floriańską i Rynek, ale
          naprawdę radzę zapamietać nazwę ulicy, bo w przeciwnym wypadku można wylądować
          na zadupiu.
          • hm_tak Re: Jak z dworca dostać się na Jabłonowską POMOCY 11.03.04, 22:20
            krzychut napisał:

> Oczywiście, że UJ ani Instytutu nie przenieśli na Widok i najlepiej jak się
            > nasz sympatyczny kolega(żanka) przejdzie pieszo przez Floriańską i Rynek, ale
            > naprawdę radzę zapamietać nazwę ulicy, bo w przeciwnym wypadku można
            wylądować
            > na zadupiu.

O to, to. Tu zgoda.
    • krzychut Re: Jak z dworca dostać się na Jabłonowską POMOCY 11.03.04, 21:52
      Wybierając się na Wydzial Stosunków i to Międzynarodowych warto zapamiętać
      poprawnie nazwę ulicy.
      • Gość: L@rs Re: Jak z dworca dostać się na Jabłonowską POMOCY IP: *.earth.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 11.03.04, 21:57
        Przeciez zapamiętałem ;) Jablonowska...gdzie colegium novum jest to wiem ;)
        • hm_tak Re: Jak z dworca dostać się na Jabłonowską POMOCY 11.03.04, 22:09

> Przeciez zapamiętałem ;) Jablonowska...gdzie colegium novum jest to wiem ;)

Super. Ulica Jabłonowskich, bo o niej mowa, jest vis a vis Coll. Novum. Więc
          nie dawaj się wyprowadzać na przedmieścia, bo będziesz długo wracać. Dobrze
          radzę.A postąpisz jak zechcesz.
      • hm_tak Re: Jak z dworca dostać się na Jabłonowską POMOCY 11.03.04, 22:19
        krzychut napisał:

> Wybierając się na Wydzial Stosunków i to Międzynarodowych warto zapamiętać
        > poprawnie nazwę ulicy.

Warto, warto. Najgorzej się zapamiętuje coś, czego się nigdy nie słyszało:
        195.187.108.6/raporty/opisy/instyt/4000/i4543.htm
    • hm_tak Re: Jak z dworca dostać się na Jabłonowską POMOCY 11.03.04, 22:17

> Jak od Dworca (z basztowej) i czym dostać się na Jabłonowską konkretnie na UJ
      > (Wydz. Stosunków Międzynarodowych).

Mowa bez wątpienia o tej instytucji:
      195.187.108.6/raporty/opisy/instyt/4000/i4543.htm
      • fromagreatheight Re: Jak z dworca dostać się na Jabłonowską POMOCY 11.03.04, 23:59
        Najlepiej z dworca piechotą - kto wie czy nie będziesz prędzej niż krakowskim
        tramwajem jadącym Basztową. Szybkim krokiem góra 15 minut.
        • Gość: H56 tel. 9622, 919 IP: *.comnet.krakow.pl 12.03.04, 07:37
          Tylko Radio taxi /oprócz taxi Centrum bo to mafia dworcowa byłych SB-eków /,
          zapłaci pięć złoty i bez przygód przyjedzie na miejsce. Powrót może natąpić
          środkami komunikacji miejskiej.
    • Gość: L@rs Re: Jak z dworca dostać się na Jabłonowską POMOCY IP: *.earth.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 12.03.04, 09:14
      No rzeczywiscie...jabłonowskich...nie wiem co mnie podkusilo z tą jabłonowską
      bo gdzies o ytm w necie czytalem a tak to juz wiem gdzie/....dzieki bo bym
      jezdzil jak glupi a poza tym nie chodzi tu o mnie tylko o kolezankę ktora
      specjalnie przyjezdza i prosila mnie zebym ja zaprowadzil ale bylaby wtopa :D
      Dzieki i pozdrawiam
      • peteen sprawa skończona,nie mniej bardzo, ale to bardzo.. 12.03.04, 09:38
        dziękuję wszystkim za pasjonującą dyskusję, wiele dla mnie uczyniła...
        :c)
      • hm_tak A ładna ta koleżanka? 13.03.04, 15:46

• Gość: iza_ Re: Jak z dworca dostać się na Jabłonowską POMOCY IP: *.acn.pl 13.03.04, 00:30
      Stoisz tam jeszcze?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka