skks 15.03.04, 10:02 I bardzoe się z tego powodu cieszę!!! Ale w związku z tym mam kłopot: Przegrałem flaszkę wódki. Muszę kupić jakąś bardzo dobrą, drogą WÓDKĘ! Gdzie? Zlatałem karefury i nic:( Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
to.ya Re: Przegrałem zakład 15.03.04, 10:13 A musi być wódeczność? Może Jasia Wędrowniczka... Odpowiedz Link Zgłoś
skks Re: Przegrałem zakład 15.03.04, 10:17 Ło jezu!!!! no tak wielkimi literami napisałem, ze musi, że nie kce koniaków, brendy, win i innego paskudztwa!!! Musi być WÓDKA!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vacare Re: Przegrałem zakład IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.04, 10:20 ...a Ty ciagle myslisz tylko o sobie... pozdrawiam vacare Odpowiedz Link Zgłoś
peteen Re: Przegrałem zakład 15.03.04, 10:24 spróbuj w byłym peweksie na rynku... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: H56 Re: Przegrałem zakład IP: *.comnet.krakow.pl 15.03.04, 10:30 Polecam Vodkę Dębową z Siedlc, pychotka. Odpowiedz Link Zgłoś
skks Re: Przegrałem zakład 15.03.04, 10:52 He,he Ale tu chadza o zakład una ie musi byc dobra una musi być "elegancka" i droga!! Więc finlandie, danckie, absoluty odpadają za tanie:)) Odpowiedz Link Zgłoś
to.ya Re: Przegrałem zakład 15.03.04, 11:11 A byłeś Ty Waćpan na Grodzkiej? Powiedz jakie (konkretnie, z NAZWY, bo się na tym nie znam) te promile mają być to się rozejrzę :) Odpowiedz Link Zgłoś
rodzina4 Re: Przegrałem zakład 15.03.04, 13:32 skks napisał: > He,he > Ale tu chadza o zakład una ie musi byc dobra una musi być "elegancka" i droga!! Nie no, dajesz ognia, nie powiem. Mam szwagra artystę. Proponuję więc: 1. Kup w sumie 3 flaszki zwykłego absolutu, czy jakiejś finlandii 2. 2 flaszki dla szwagra, jedna "na zakład" 3 na tej trzeciej szwagier odpie....li Ci takie wzory i kolory, że Picasco razem z Rafaelem nie powstydziliby się Warunki zakładu spełnisz: będzie i drogo i elegancko. ) r4 ps może być tylko problem z dotrzymaniem terminu realizacji zamóqwienia, bo dla szwagra - jak przystało prawdziwemu artyście - pojęcie czasu nie istnieje. Odpowiedz Link Zgłoś
krzychut Re: Przegrałem zakład 15.03.04, 13:46 Widzę, że chcesz wydac kupę kasy na tę flaszkę. Obawiam się, że będzie trudno. Wódka to tylko wódka i nawet najzdolniejszy minister finansów w rodzaju kołodki czy raczki nie wprowadzi na nią zbyt dużej akcyzy bo mu ludziska zaczną produkować bimber albo "wzrośnie spożycie " w krajach ościennych, gdzie są mądrzejsi ministrowie. Może problem w wielkości flaszki. Widziałem już trzy- i więcej litrowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 7 Re: Przegra?em zak?ad IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 15.03.04, 13:58 na florianskiej widzialem kiedys fajna wodke w kilkulitrowej pojemnosci szklanym (chyba) kalasznikowie. droga byla ;P Odpowiedz Link Zgłoś
to.ya mam pomysł :))) !!!!!!!!!!!!!!!!!! 15.03.04, 14:22 A gdybyś tak ładną/oryginalną karafkę zakupił i do niej zapodał jakiejś dobrej wódki? :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 7 Re: Przegra?em zak?ad IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 15.03.04, 12:13 mam nadzieje, ze ten watek nie jest zadna aluzja do mnie..;)) Odpowiedz Link Zgłoś
skks Re: Przegra?em zak?ad 15.03.04, 15:40 :)) Nie tylko Ty przegrywasz:)) Mnie też się często zdarzą:) Naprawde nikt nie zna nazwy wódki - takiego Lamborgini wśród wódek! No koniaki znam, wina też ale wódek nie:(( Odpowiedz Link Zgłoś
to.ya Wiadomości z "frontu": 15.03.04, 15:58 kiedyś taką NAJ była polska "Starka". Teraz "Absolut". Nie to co drogie jest najlepsze...a może się mylę? ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AF Re: Wiadomości z "frontu": IP: *.comex.pl / *.comex.pl 15.03.04, 16:14 najlepsza wódka z polskich jest podobno Wyborowa ale to za granica, a ost nawet widzielem w jakimś amerykańskim filmie jak w lodówce stala Luksusowa ale wracając do tematu jest chyba coś takiego ja Goraczow ale nie wiem czy to wystarczajaco drogie albo chyba Stolicznaja ja tam cenie ponad wszystko Zubróweczke Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pepo Re: Przegrałem zakład IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.03.04, 19:05 Ktoś tu słusznie napisał,że wódka to tylko wódka. Proponuję rodzimą Cracovię, najlepiej cały katon - będzie drogo. Może Twój adwresarz to akurat kibic Wisły i chociaż trochę się odgryziesz? P. Odpowiedz Link Zgłoś
to.ya Re: Przegrałem zakład/ zajrzyj Skksie :)))) 24.03.04, 12:03 vodka traditional spirituous drink of Russia, the Baltic states, and Poland; it is now consumed internationally. The best vodka is distilled from rye and barley malt, but the cheaper maize and potatoes are commonly employed. The high alcoholic strength of over 90% is generally diluted before marketing. A characteristic of vodka is that it has little or no distinctive odor or taste. The Columbia Encyclopedia, Fifth Edition Copyright ©1994, 1995 Columbia University Press. missionliquors.com/vodka/vodka.html sendvodka.com/list41category.html www.winecommune.com/lot.cfm/lotID/465650.html www.pearlvodka.com/pressreleases/OceanDr8222.html www.zodiacspirits.com/ www.businessweek.com/magazine/content/02_31/b3794032.htm www.missionliquor.com/Store/Qstore/Qstore.cgi?CMD=009&DEPT=000002&CAT=000009&BACK=A0007A1B0000002B1 www.alcoholreviews.com/SPIRITS/maggyvodka.shtml www.vodkaphiles.com/custrev2.cfm?Vodka=Rodnik Odpowiedz Link Zgłoś
to.ya Re: Przegrałem zakład/ zajrzyj Skksie :))) / P.S. 24.03.04, 16:07 free.of.pl/n/ngak/index.htm www2.warsawvoice.pl/old/v416/Bus03.html www.washingtonian.com/dining/vodkas.html www.vodkaphiles.com/162000.cfm (chyba ten powyższy link najbardziej Ci podpowie....) web.ask.com/web?q=spirits&o=8002 Smacznego... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KKND Re: Przegrałem zakład IP: 192.168.2.* / *.internetdsl.tpnet.pl 24.03.04, 12:11 Skoro szukasz bardzo dobrej wódki (czystej) a cena nie specjalnie gra rolę to polecam wódkę "Belwedere" Z tego co wiem jest bardzo dobra (schłodzona!!!) a jej cena jest poważna. Najlepiej wynierz się do sklepu z alkoholami koło nieopodal Szarej Kamienicy w stonę Grodzkiej. Odpowiedz Link Zgłoś
to.ya Re: Przegrałem zakład 25.03.04, 10:02 skks napisał: > dzięki:) Bałdzo płoszę! Przydało się coś? Czy szukać/pytać dalej? Smacznego! ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
soczewica Re: Przegrałem zakład 25.03.04, 11:04 MAM POMYSŁ!!! jeśli jeszcze tej wódki nie nabyłeś. a jeśli w dodatku osoba która wygrała ma specyficzne poczucie humoru, to ja widziałam w spożywczym na Starowiślnej wódkę w butelce w kształcie kałsznikowa, sprzedawaną w dodatku w skrzynce w barwach militarnych. jest (jak dla mnie upiornie) droga, kosztuje coś ponad 200 złotych, ale robi wrażenie (wizualne). :) Odpowiedz Link Zgłoś
to.ya Re: Przegrałem zakład 25.03.04, 11:11 Mnie kiedyś wpadła w oko wódka w butelce (?) w kształcie dubeltówki, a dodatkiem do tego był najprawdziwszy skórzany futerał. :)) Sezon na...? :D Odpowiedz Link Zgłoś
soczewica Re: Przegrałem zakład 25.03.04, 11:16 to.ya napisała: > Sezon na...? > :D jelenie :) to ta w futerale jakaś bardziej życiowa, drewniane pugło nieporęczne, jak to tachać... Odpowiedz Link Zgłoś
to.ya Re: Przegrałem zakład 25.03.04, 11:18 soczewica napisała: > to.ya napisała: > > > Sezon na...? > > :D > > jelenie :) albo dziki... ;)) > to ta w futerale jakaś bardziej życiowa, drewniane pugło nieporęczne, jak to > tachać... Tatanką... :))) Odpowiedz Link Zgłoś