Gość: podrózny IP: *.tktelekom.pl 22.07.10, 07:59 na takim przystanku to i ja bym chciał WSIADAĆ... Co tu remontować? Kurcze w tym ZABIERZOWIE to juz prawie EUROPA! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ja Parking dla tych, którzy mają auta i jeżdżą poc... IP: *.home.aster.pl 22.07.10, 08:24 A w jakim kraju leży ten Zabierzów? Chyba nie w tym samym co "niestetyniedasię" Kraków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarek Parking dla tych, którzy mają auta i jeżdżą poc... IP: 188.201.255.* 22.07.10, 08:31 brawo, brawo, brawo! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Parking dla tych, którzy mają auta i jeżdżą poc... IP: *.uek.krakow.pl 22.07.10, 09:25 Elżbieta Burtan wójt Zabierzowa - na prezydenta Krakowa!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ponury Re: Parking dla tych, którzy mają auta i jeżdżą p IP: *.tktelekom.pl 22.07.10, 14:07 @ peter i @ kasia Widać, że nie mieszkacie w Zabierzowie; pomieszkacie, zobaczycie i Wam przejdzie zachwyt p. Burtan. Gdyby jej naprawdę zależało na sprawnej komunikacji i komforcie życia mieszkańców, to budowa obwodnicy Zabierzowa by aż furczała, a nie tkwiła gdzieś w labiryntach urzędniczych, dzięki działaniom pożalsięboże "radnej Zabierzowa" PS. I nie usuwajcie tego postu. Lepiej tu przyjedźcie i zobaczcie, że w Zabierzowie od ruchu samochodowego, zwłaszcza w centrum, ludziom pękają domy. I na pewno zachwycą się oni jeszcze większym ruchem, zmierzającym do dworca... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: peter Parking dla tych, którzy mają auta i jeżdżą poc... IP: *.felixpolska.pl 22.07.10, 09:37 Brawo! Brawo! Brawo! Cieszę się, że kiedyś będę mieszkał w gminie którą steruje naprawdę prawdziwy gospodarz. Świetna inicjatywa. I co Krakówku, jednak się da..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ponury Re: Parking dla tych, którzy mają auta i jeżdżą p IP: *.tktelekom.pl 22.07.10, 13:51 @ peter i @kasia Widać, że tu nie mieszkacie. Pomieszkacie, zobaczycie... i wam przejdzie, przynajmniej zachwyt nad p. Burtan. Jakby jej zależało na sprawnej komunikacji, to by już budowa obwodnicy Zabierzowa aż furczała, a nie przepychała się przez kolejne biurokracje dzięki działaniom, pożalsięboże, "radnej Zabierzowa"... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karolck Re: Parking dla tych, którzy mają auta i jeżdżą p IP: 77.223.216.* 04.08.10, 14:58 jakbys wiedział, to nie tej Pani wina a umowy z zarzadca autostrady, ktora na pewno nie owa Pani zawarla a nasi cudowni politycy z wieswawy, dzieki ktorym w jakims tam promieniu od autostrady nie mozna zrobic zadnej lepszej drogi alternetywnej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wymagający prawa Re: Parking dla tych, którzy mają auta i jeżdżą p IP: *.bb.sky.com 22.07.10, 10:07 Jestem mieszkańcem Krakowa. Często odbieram gości na dworcu głównym. podjeżdżając na parking górny gdzie jest galeria Krakowska nie ma gdzie zaparkować bo debile którzy właśnie pracują w Zabierzowie blokują na cały dzień parking!!! Wszystkie te miejsca powinny być puste!!! Dla osób które właśnie odbierają kogoś z dworca lub zawożą. Polskie cwaniactwo i biedactwo. Obok zaraz jest płatny parking więc tam idioci stawiajcie swoje auta na cały dzień. Dodatkowo w tym miejscu są pasy. Cały czas samochody zostają zaparkowane na pasach i nie ma jak przejść z walizkami! Za każdym razem jak widzę coś takiego to przerysowuje cały samochód tak, żeby koszt malowania był bardzo wysoki. Skoro polskie społeczeństwo nie wie co to Europa. Jak można mieć samochód i jeździć do pracy pociągiem!!!!! Zwłaszcza z Krakowa do Zabierzowa!!!!!! Jeszcze raz powtarzam płatny parking jest zaraz obok tego który służy wyłącznie do zaparkowania auta na chwilę celem odebrania gości z dworca lub ich odbioru. A nie cwaniactwa. Stać was na samochód to płaćcie polskie biedaki. A nie zatruwajcie życie innym normalnym ludziom. Pytam się gdzie jest ochrona galerii które udaje, że problemu nie widzi?! Czemu nikt jak w UK nie chodzi i nie sprawdza czasu postoju samochodów i wlepia dużych mandatów. Nie może być tak że koleś lub pani manager blokuję parking na cały dzień bo ona jedzie do pracy i ma wszystko w dupie! Nie interesuje mnie co wy macie z autami zrobić. Auto to luksus za który trzeba płacić a jak nie stać was to po prostu korzystacie z komunikacji publicznej. Nikt nie powiedział, że każdy musi jeździć autem do i z pracy!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hou Re: Parking dla tych, którzy mają auta i jeżdżą p IP: 217.147.104.* 22.07.10, 10:55 Wymagajacy prawa (trolu) - w calej Europie stosuje się system "park & ride." Po co jechać samochodem 10km przez godzinę jak pociągiem można 15 min? I w ogóle co Ty robisz na dworcu jak masz samochód? Z biedotą się zadajesz że ich musisz odwozić (na taxi nie stać?? he??)? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: W Re: Parking dla tych, którzy mają auta i jeżdżą p IP: *.bb.sky.com 22.07.10, 11:06 Przyjeżdżają do mnie z Warszawy lub Trójmiasta. Jest to daleka trasa więc np. z stolicy zdecydowanie lepiej jest jechać Intercity. Nie korzystają z taxi bo sam chce ich zawieźć. W dobrym tonie jest pożegnać się z twoimi dobrymi znajomymi na dworcu lub lotnisku. Dlatego z chęcią odwożę swoich znajomych sam, czytaj: własnym samochodem. I oczekuję, że będzie dla mnie miejsce na dworcu gdzie przez 20 min będę mógł zostawić samochód w miejscu do tego przeznaczonym. Ja w przeciwieństwie do ciebie nie mam problemu z zapłaceniem za bilet - nie jestem żydem. Natomiast nie będę razem z moimi znajomymi szedł z walizkami lub torbami z drugiego końca parkingu bo debile jak ty parkują swoje samochody, graty na cały dzień w miejscu gdzie nie powinno ich być. Zrozumiałeś chłopczyku. Chętnie bym ci to ręcznie wytłumaczył. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: otto Re: Parking dla tych, którzy mają auta i jeżdżą p IP: *.multimo.pl 22.07.10, 12:01 Mam podobny problem. Niestety, ale u nas jest jak jest i to się chyba nie zmieni. Brakuje skutecznego egzekwowania przepisów. Rozwiązaniem byłoby wprowadzenie również tam bramek z bezpłatnym parkowaniem do 30 minut. Ja zwykle parkuje na tym parkingu obok z bramkami, gdzie można stać bezpłatnie przez godzinę. Parę metrów dalej, ale oszczędzam nerwy. Samo ograniczenie czasu parkowania przez znaki zupełnie nie skutkuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: R2D2 Re: Parking dla tych, którzy mają auta i jeżdżą p IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.10, 12:03 ręcznie to możesz sobie wacka co najwyżej zmarszczyć Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hou Re: Parking dla tych, którzy mają auta i jeżdżą p IP: 217.147.104.* 22.07.10, 15:07 Haha, jakim prawem oczekujesz miejsca na publicznym parkingu? Zrób sobie parking prywatny; kup ziemie, ogrodź teren jak żeś jest taki pan. Mnie stać by postawić samochód pod dworcem na płatnym parkingu, cepie i problemu nie mam. A bić byś chciał? Taki yntelygent z BMW albo VW jak mniemam... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tańczący z wilkami Re: Parking dla tych, którzy mają auta i jeżdżą p IP: *.tktelekom.pl 22.07.10, 11:12 Szanowny panie mamy piękne lato ,a pan tyle żółci wylewa na ludzi ,którzy...myślą i za pana... Proszę się uaktywnić w okolicach dworca i uruchomić parking na -3 lub-2 naszego brzydkiego dworca PKP w Krakowie Tam są ha niewykorzystanych powierzchni wystarczy miejsca i dla Pana ...bardzo złośliwego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: raj Re: Parking dla tych, którzy mają auta i jeżdżą p IP: *.motorola-solutions.com 22.07.10, 13:01 "Jak można mieć samochód i jeździć do pracy pociągiem!!!!!" Ano zupełnie normalnie. Skoro pociągiem jest szybciej i wygodniej to po co tłuc się autem? Inna sprawa, że zastanawiam się ile ci ludzie muszą się namęczyć, żeby przez krakowskie korki dopchać się samochodem do dworca... Pewnie dużo wygodniej byłoby rowerem - tylko przy dworcu musiałoby być jakieś miejsce, gdzie można by ten rower bezpiecznie zaparkować (niektórzy parkują pod Galerią Krakowską, ale ile rowerów tam się zmieści...?) Odpowiedz Link Zgłoś
terion Re: Parking dla tych, którzy mają auta i jeżdżą p 23.07.10, 10:36 > Jestem mieszkańcem Krakowa. Często odbieram gości na dworcu głównym. podjeżdżając na parking górny gdzie jest galeria Krakowska nie ma gdzie zaparkować Na parkingu Galerii nie ma gdzie zaparkować? Serio? Poza okazjami typu Wianki i inne masowe imprezy na tym parkingu nie widziałem jeszcze żeby nie było miejsc. Chyba, że szanowny przedpiśca chce żeby miejsca były 3 kroki od wejścia. > Jeszcze raz powtarzam płatny parking jest zaraz obok tego który służy wyłącznie do zaparkowania auta na chwilę celem odebrania gości z dworca Pierwsza godzina jest bezpłatna, w sam raz na odebranie gości z dworca. Ale jak wiadomo nie dogodzi. Polski kierowca musi wjechać na peron, żeby było dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafal Re: Parking dla tych, którzy mają auta i jeżdżą p IP: *.centertel.pl 19.05.11, 13:49 Jestes kretynem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leonidas Dlaczego miasto nic nie robi??????? IP: *.multi-play.net.pl 22.07.10, 13:05 "...Zabierzów chce do rozmów o wykorzystaniu kolei w drodze do Krakowa wciągnąć władze miasta..." - to mała podmiejska gmina próbuje organizować wspólny transport aglomeracyjny?! A gdzie władze miasta, prezydent, radni, ZIKiT??? To miasto powinno mieć inicjatywę. Gdy rozpoczynano remont ronda Ofiar Katynia, urzędnicy ZIKiTu rozkładali ręce, że nie ma możliwości objazdu, jakby nie można było wcześniej usprawnić połączenia kolejowego, co właśnie teraz się robi, ale przy braku wsparcia miasta. Pan Majchrowski wolał wolał schadzki w motelu Krak (w wiadomym celu...), za co ma prawomocny wyrok (nie zapłacił). Co rusz sprzedaje się po cichu atrakcyjne tereny, ale o transporcie to się myśli tylko, gdy trzeba zrobić tramwaj pod szkołę prezydenta i jego żony... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: shell Rewelacja IP: *.tktelekom.pl 22.07.10, 15:40 "6" -tka pomysłodawcą pociąg Zabierzów-Galeria Krakowska 16 minut! Bilet 2h /moze trochę za krótko jak na zakupy! / 2,5 pln tam i z powrotem! W planach widziałem 40 miejsc dla rowerów ! Bezpłatny parking i chroniony ! jeszcze małą pętle MPK k/dworca i zintegrowany bilet! Acha kolej remontuje trasę Mydlniki- Lotnisko Pani wójt i Pani otoczenie podpowiedźcie kolejarzom przystanek przy ul.balickiej k/Alpha oraz pod obwodnicą .Będzie to super rozwiązanie dla balic ,aleksanrowic,liszek itd! Odpowiedz Link Zgłoś
urbanizm Pociągi sa dla biedoty 22.07.10, 18:30 Prawdziwa elita jeździ samochodami z RFN za 1500€, a nie jakimś tam pociągiem z plebsem! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pengos przystanek KBP IP: *.multimo.pl 23.07.10, 11:39 A czy przypadkiem przystanek ten nie został wybudowany przez Kraków Business Park za własne pieniądze? Bo wtedy to władze Zabierzowa (ani tym bardziej PKP) nie miałyby w tym żadnej zasługi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaaa Re: przystanek KBP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.10, 09:29 nie o ten przystanek chodzi ale o stacje w centrum Zabierzowa (koło basenu) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kwazik Parking dla tych, którzy mają auta i jeżdżą poc... IP: *.chello.pl 23.07.10, 22:54 Gratulacje z całego serca :) Świetny pomysł, bardzo nowoczesny jak na polskie warunki. A w Krk dalej trzeba tłumaczyć zgrai nierobów w urzędach, że park@ride jest wspaniałym sposobem na korki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Be Parking dla tych, którzy mają auta i jeżdżą poc... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.07.10, 23:35 "Stary już pęka w szwach, bo zabierzowianie coraz chętniej do Krakowa jeżdżą samochodem - przekonuje ich do tego sposobu korek na remontowanym rondzie Ofiar Katynia." Czy autor po napisaniu tekstu zadał sobie trud jego przeczytania? Szczerze, to wątpię... a szkoda, bo może nie byłoby kwiatka jak powyżej. Odpowiedz Link Zgłoś
tbarbasz Parking dla tych, którzy mają auta i jeżdżą poc... 20.05.11, 12:09 Na papierze wszystko ślicznie wygląda. Poza tym, na zdjęciu to nie Zabierzów, tylko przystanek przy Business Parku. Inna bajka (choć dobrze, że jest). 1) czas jazdy Zabierzów-Kraków Gł - około 20 minut (od 19 do 23 w/g rozkładu). 2) częstotliwość (rano) pociąg co około 20 minut. A więc wygląda to nieźle (zakładając, że pociągi jeżdżą zgodnie z rozkładem). A teraz "realny świat": Na dojazd samochodem do stacji w Zabierzowie muszę zarezerwować co najmniej 20-30 minut (proszę spróbować rano skręcić w lewo do Zabierzowa ze drogi koło Skały Kmity, a potem przejechać przez centrum Zabierzowa na parking pod stacją!). Warto mieć jakieś 5 minut rezerwy - i wsiadamy do (punktualnego!) pociągu... A więc po 25+5+20=50 minut wysiadam na Dworcu Kraków Główny. Bomba! Ale przecież czeka mnie jeszcze dojazd do pracy - np. tramwaj 50 i potem autobus 164. Z oczekiwaniem kolejne 20-30 minut "nie wyjęte". Czyli razem sporo ponad godzinę! Samochodem (teraz, jak remontują Rondo) wystarczy mi 35-40 minut (i narzekamy na korki na Balickiej). Rowerem - około godziny (jadę spacerowo). Zaiste, znakomita ta kolejowa alternatywa. Jeśli ktoś mieszka "z drugiej strony torów" to może coś czasu zaoszczędzi, ale też nie za wiele. Odpowiedz Link Zgłoś