Gość: jot IP: *.pliva.pl 19.03.04, 15:11 Czy macie jakieś informacje na temat tej firmy ? Proszę o cynk. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Maja Re: PROMBUD, osiedle Zielone Wzgórze IP: *.crowley.pl 19.03.04, 16:11 Myślę ,że nazwa nie jest przypadkowa . Gdzie budują ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sybcia Re: PROMBUD, osiedle Zielone Wzgórze IP: w3cache.* / *.2-0.pl 19.03.04, 21:49 Niedobrze słyszałam, oj niedobrze ..... orientowałam się jakiś rok - 10- miesięcy temu szukając mieszkania w Krakowie .. Co prawda nie jest to mój Prembud ;-) Mój kolega z pracy kupił tam mieszkanie jakieś 2-3 lata temu ( jak jeszcze nie było VAT-u na mieszkania ;-) tak to czasowo kojarzę ... i on jeszcze ma akt notarialny w ręku ...ale wkrótce potem jak go dostał do ręki firma zaczęła mieć kłopoty ... ludzie mieszkają po 2 lata i nie mają aktów, bo nieruchomośc jest w zastawie .... na zebraniach odchodzą jakieś paranoje - tam to przez rok developer przychodził ze swoim prawnikiem, mieszkańcy ze swoim, Ci bez aktów notarialnych ze swoim ( a wiadomo, gdzie jeden prawnik tam 3 zdania ;-) i mase kasy trzeba wywalać na sądy.. Kolega nie potrafił mi dokładnie wyłuszczyć zawiłości prawniczych tamtych sporów ( jest informatykiem a to taki hermetyczny zawód ;-) - w każdym razie zaczęłam szukać u innych developerów ... Osiedle zgodnie z planami powinno być już dawno skończone - a w jakim stanie jest to pewnie wiesz ..;-)KOlega klnie, bo cały czas ma budowę przed oknami .. Oczywiście nic nie odradzam na 100% lecz na 40% - - na pewno sugeruję przyglądnięcie się wnikliwie sytuacji prawnej ( czyja jest własnośc nieruchomości , aktualny wyciąg z ksiegi - jeśli kręcą to nie przez przypadek ) rynek mieszkań jest jaki jest jesli dysponujesz przeciętnymi środkami to i tak wybierasz w krakowie tak naprawdę mniejsze zło- niestety ;( uważaj jednak na tego developera - to może być większe zło Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec Re: PROMBUD, osiedle Zielone Wzgórze IP: *.lama.net.pl / *.lama.net.pl 24.05.04, 11:10 Droga Sybciu, być może pomyliłaś sobie osiedla. Używasz nazwy Prembud i piszesz pewno o nim. Firma, która buduje Zielone Wzgórze to PROMBUD. Jest to zasadnicza różnica-chyba przyznasz. I rada: najpierw zorientój sie w temacie a później pisz. Na bieżąco jestem z ich sprawami prawnymi(PROMBUD-u) bo chce wiedzieć za co płacę, i nie jestem informatykiem. I jest OK. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nowa Re: PROMBUD, osiedle Zielone Wzgórze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.04, 15:34 Sybciu droga - ja mieszkam na Zielonym Wzgórzu i mam akt notarialny... na Zielonym owszem caly czas trwaja budowy ale jeszcze w zyciu nie widzialam zeby najpierw ktorykolwiek inwestor wybudowal wszystkie domki, posadzil drzewka a dopiero potem pozwolil sie wprowadzac...takie sa uroki nowych osiedli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dawid Re: PROMBUD, osiedle Zielone Wzgórze IP: 62.233.184.* 05.05.04, 11:22 Sie mano.nie wiem skąd take koleżanka ma informację, bo ja szczęśliwie mieszkam na ulicy podłęskiej na zielonym wzgórzu od ponad roku i wszystko jest oki. Budują teraz drugi etap i do końca roku powinni skończyć. Jeśli chodzi o stronę prawną to wszystko jest w porządku. Bez problemu wszystko załatwiłem. Osiedle jest naprawde spoko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mieszkanka Re: PROMBUD, osiedle Zielone Wzgórze IP: 213.77.99.* 05.05.04, 12:43 Oj Sybcia skad Ty masz takie informacje, ten twoj kolega to jakis kolek, ja tam mieszkam od roku jest naprawde fajnie , nie narzekam a z aktem notarialnym nie bylo zadnych klopotow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie mieszkanka Re: PROMBUD, osiedle Zielone Wzgórze IP: *.veranet.pl 22.05.04, 21:56 Zgadzam sie z Mieszkanka.. ja wprawdzie tam nie mieszkam ale to moi znajomi budowali to osiedle...i wiem ze na nich mozna polegac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: PROMBUD, osiedle Zielone Wzgórze IP: 213.77.99.* 15.07.04, 14:38 Czy osiedle Zielone Wzgórze bedzie osiedlem zamknietym tzn.ogrodzonym, wstęp bedzie tylko dla mieszkańców, super byłoby jakby tak zrobili:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nowa Re: PROMBUD, osiedle Zielone Wzgórze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.04, 15:40 pierwotne założenie było właśnie takie... i trzymam Pana Prezesa za słowo :-) muszą tylko coś zrobić z tymi barakami od strony Wielickiej i dokończyć budowe... mysle ze do dwoch lat powinno byc tam calkiem ladnie :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: PROMBUD, osiedle Zielone Wzgórze IP: 217.153.199.* 19.10.04, 15:37 Zielone Wzgórze to super osiedle!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś