Dodaj do ulubionych

PROMBUD, osiedle Zielone Wzgórze

IP: *.pliva.pl 19.03.04, 15:11
Czy macie jakieś informacje na temat tej firmy ?
Proszę o cynk.
Obserwuj wątek
    • Gość: Maja Re: PROMBUD, osiedle Zielone Wzgórze IP: *.crowley.pl 19.03.04, 16:11
      Myślę ,że nazwa nie jest przypadkowa . Gdzie budują ?
      • Gość: Sybcia Re: PROMBUD, osiedle Zielone Wzgórze IP: w3cache.* / *.2-0.pl 19.03.04, 21:49
        Niedobrze słyszałam, oj niedobrze ..... orientowałam się jakiś rok - 10-
        miesięcy temu szukając mieszkania w Krakowie .. Co prawda nie jest to mój
        Prembud ;-)
        Mój kolega z pracy kupił tam mieszkanie jakieś 2-3 lata temu ( jak jeszcze
        nie było VAT-u na mieszkania ;-) tak to czasowo kojarzę ... i on jeszcze ma
        akt notarialny w ręku ...ale wkrótce potem jak go dostał do ręki firma
        zaczęła mieć kłopoty ... ludzie mieszkają po 2 lata i nie mają aktów, bo
        nieruchomośc jest w zastawie .... na zebraniach odchodzą jakieś paranoje -
        tam to przez rok developer przychodził ze swoim prawnikiem, mieszkańcy ze
        swoim, Ci bez aktów notarialnych ze swoim ( a wiadomo, gdzie jeden prawnik
        tam 3 zdania ;-) i mase kasy trzeba wywalać na sądy.. Kolega nie potrafił mi
        dokładnie wyłuszczyć zawiłości prawniczych tamtych sporów ( jest
        informatykiem a to taki hermetyczny zawód ;-) - w każdym razie zaczęłam szukać
        u innych developerów ... Osiedle zgodnie z planami powinno być już dawno
        skończone - a w jakim stanie jest to pewnie wiesz ..;-)KOlega klnie, bo cały
        czas ma budowę przed oknami .. Oczywiście nic nie odradzam na 100% lecz na 40% -
        - na pewno sugeruję przyglądnięcie się wnikliwie sytuacji prawnej ( czyja
        jest własnośc nieruchomości , aktualny wyciąg z ksiegi - jeśli kręcą to nie
        przez przypadek ) rynek mieszkań jest jaki jest jesli dysponujesz przeciętnymi
        środkami to i tak wybierasz w krakowie tak naprawdę mniejsze zło- niestety ;(
        uważaj jednak na tego developera - to może być większe zło
        • Gość: mieszkaniec Re: PROMBUD, osiedle Zielone Wzgórze IP: *.lama.net.pl / *.lama.net.pl 24.05.04, 11:10
          Droga Sybciu, być może pomyliłaś sobie osiedla. Używasz nazwy Prembud i piszesz
          pewno o nim. Firma, która buduje Zielone Wzgórze to PROMBUD. Jest to zasadnicza
          różnica-chyba przyznasz. I rada: najpierw zorientój sie w temacie a później
          pisz.
          Na bieżąco jestem z ich sprawami prawnymi(PROMBUD-u) bo chce wiedzieć za co
          płacę, i nie jestem informatykiem. I jest OK.
          Pozdrawiam.
          • Gość: nowa Re: PROMBUD, osiedle Zielone Wzgórze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.04, 15:34
            Sybciu droga - ja mieszkam na Zielonym Wzgórzu i mam akt notarialny... na
            Zielonym owszem caly czas trwaja budowy ale jeszcze w zyciu nie widzialam zeby
            najpierw ktorykolwiek inwestor wybudowal wszystkie domki, posadzil drzewka a
            dopiero potem pozwolil sie wprowadzac...takie sa uroki nowych osiedli.
    • Gość: Dawid Re: PROMBUD, osiedle Zielone Wzgórze IP: 62.233.184.* 05.05.04, 11:22
      Sie mano.nie wiem skąd take koleżanka ma informację, bo ja szczęśliwie mieszkam
      na ulicy podłęskiej na zielonym wzgórzu od ponad roku i wszystko jest oki.
      Budują teraz drugi etap i do końca roku powinni skończyć. Jeśli chodzi o stronę
      prawną to wszystko jest w porządku. Bez problemu wszystko załatwiłem. Osiedle
      jest naprawde spoko.
      • Gość: Mieszkanka Re: PROMBUD, osiedle Zielone Wzgórze IP: 213.77.99.* 05.05.04, 12:43
        Oj Sybcia skad Ty masz takie informacje, ten twoj kolega to jakis kolek, ja tam
        mieszkam od roku jest naprawde fajnie , nie narzekam a z aktem notarialnym nie
        bylo zadnych klopotow.
        • Gość: nie mieszkanka Re: PROMBUD, osiedle Zielone Wzgórze IP: *.veranet.pl 22.05.04, 21:56
          Zgadzam sie z Mieszkanka.. ja wprawdzie tam nie mieszkam ale to moi znajomi
          budowali to osiedle...i wiem ze na nich mozna polegac.
    • Gość: Ania Re: PROMBUD, osiedle Zielone Wzgórze IP: 213.77.99.* 15.07.04, 14:38
      Czy osiedle Zielone Wzgórze bedzie osiedlem zamknietym tzn.ogrodzonym, wstęp
      bedzie tylko dla mieszkańców, super byłoby jakby tak zrobili:)
      • Gość: nowa Re: PROMBUD, osiedle Zielone Wzgórze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.04, 15:40
        pierwotne założenie było właśnie takie... i trzymam Pana Prezesa za słowo :-)
        muszą tylko coś zrobić z tymi barakami od strony Wielickiej i dokończyć
        budowe... mysle ze do dwoch lat powinno byc tam calkiem ladnie :-)
        • Gość: Ania Re: PROMBUD, osiedle Zielone Wzgórze IP: 217.153.199.* 19.10.04, 15:37
          Zielone Wzgórze to super osiedle!!!!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka