Dodaj do ulubionych

AUTOBUS PRZEZ DASZYNSKIEGO

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.04, 17:52
Jeśli czytaliście wczorajszy "Dziennik Polski" słyszeliście o planie firmy
budującej Galerie Kazimierz by przebudować skrzyżowanie Daszyńskiego-
Grzegórzecka i skierować autobus przez Daszynskiego z przystankiem Galeria
planuja linie 425 po zjeżdzie z mostu-co wy na to??
Czy tak jak twierdzą mieszkańcy zniszczą spaliny planty???
Obserwuj wątek
    • Gość: rafal Re: AUTOBUS PRZEZ DASZYNSKIEGO IP: *.net.autocom.pl 19.03.04, 17:59
      A artykuł jest tu:
      dzis.dziennik.krakow.pl/?2004/03.18/Krakow/04/04.html
    • Gość: tramway3 Re: AUTOBUS PRZEZ DASZYNSKIEGO 428 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.04, 22:01
      Z tego co słyszałem to nie 125 lecz 428 ma jechać przez Daszyńskiego na Pl .BOh
      Getta
      • Gość: Ted Re: AUTOBUS PRZEZ DASZYNSKIEGO 428 IP: 5.2.* / *.chello.pl 20.03.04, 23:18
        A ja niezależnie czy będzie tam jechał autobus czy nie, widzę puchy w przyszłej
        Galerii Kazimierz. Ot taka sobie droga ciekawostka bez życia niczym zamknięta
        przez większość czasu japońska Mangha na Konopnickiej.
        • Gość: ADAŚ 428 do piachu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.04, 08:50
          Nie zdziw się.
          Galeria Mokotów w Wawie pęka w szwach od ludzi. To samo będzie tutaj. Przecież
          to centrum handlowe a nie kulturalne. No najwyżej KULTURALNIE handlowe.

A "428" do piachu a nie do pl. Getta.
          • Gość: Yasioo Re: 428 do piachu IP: *.crowley.pl 21.03.04, 13:00
            Maksymalne życie tej galerii zacznie się po uruchomieniu tramwaju na moście
            Kotlarskim. Wtedy szybko i wygodnie będzie się można dostać z i do całego
            południowego Krakowa, i to bez pomocy jakiegoś szczątkowego pasożyta typu 428.
            • Gość: marcin ha Re: Etam IP: *.nowa-wies.sdi.tpnet.pl 21.03.04, 19:51
              > Maksymalne życie tej galerii zacznie się po uruchomieniu tramwaju na moście
              > Kotlarskim. Wtedy szybko i wygodnie będzie się można dostać z i do całego
              > południowego Krakowa, i to bez pomocy jakiegoś szczątkowego pasożyta typu 428.

Niestety - pudło. Nie IMHO będzie żadnego przystanku tramwajowego po drodze. Ani
              po jednej, ani po drugiej stronie mostu. Nie ma na to miejsca ani możliwości
              przeprowadzenia pieszych (no, chyba że wyrąbią światła w ulicy - ciekawie to
              będzie wyglądało, no i znowu przystanki co 300 metrów na linii "magistralnej").

Za to będzie w 2005 roku całkowita przebudowa układu drogowego na lewym brzegu
              Wisły (zupełnie nowe łącznice między Podgórską a Kotlarska, sygnalizacja
              świetlna itp.).

Autobus w Daszyńskiego wydaje mi się zupełnym nieporozumieniem. Tę ulicę należy
              uspokoić na amen, zrobic progi spowalniające i małe rondo na skrzyżowaniu z
              Masarską/Blachnickiego. A nie wpuszczać autobusy - one będą miały bardzo dobry
              dostęp poszerzoną Podgórską i tymi łącznicami, o których piszę powyżej.
              • Gość: havi Re: Etam IP: *.wmgalicja.krakow.pl 21.03.04, 21:24
                ja uwazam ze powinni puscic autobusy daszynskiego np 184, gdyby jezdziło
                podgórską omijałoby centrum miasta
                • Gość: gicek Re: Etam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.04, 21:28
                  Jak uruchomili tram nr 24 stała się niepotrzebna 184 przez Wielicką ,Starowiślną
                  • Gość: havi Re: Etam IP: *.wmgalicja.krakow.pl 22.03.04, 13:12
                    ale teraz mogłoby 184 jezdzić dietla grzegorzecka daszyńskiego podgórska
                    kotlarska i dalej po swojej trasie innego autobusu tam nie widze (128 to linia
                    magistralna nie powinna miec zbyt wiele zawijasów) a 184 to i tak juz jest
                    linia wycieczkowa podobnie jak 103
              • Gość: Yasioo Re: Etam IP: *.crowley.pl 22.03.04, 20:12
                Miałem na myśli, że po uruchomieniu tramwaju przez Most Kotlarski będzie można
                szybko i wygodnie dostać się do Ronda Kotlarskiego, a potem w kilka minut
                piechotą do Galerii Kazimierz. Budowanie przystanku zaraz przed mostem jest
                oczywistym nieporozumieniem.
            • Gość: maru Re: 428 do piachu IP: *.wielkopole.sdi.tpnet.pl 25.03.04, 19:31
              Nie obchodzi mnie ten autobus
              • Gość: Locutus Re: 428 do piachu IP: *.lama.net.pl / *.lama.net.pl 26.03.04, 04:18
                DO PIACHU!!!

Pzdr.
                LOKI
    • bar_smok Re: AUTOBUS PRZEZ DASZYNSKIEGO 23.03.04, 19:11
      Wg mnie autobus na tej ulicy wcale nie jest glupim pomyslem. Nie przychodzi mi
      jednak do glowy linia, ktora mozna tam sensownie puscic. Najbardziej pasuje cos
      z Biskupinskiej tylko gdzie skierowac dalej autobus, na Ruczaj, dworzec kolo
      Poczty Gl.? W obu przypadkach bedzie to rewolucja, a w dodatku trasa pokryje
      sie w duzej czesci z tramwajem.
      • Gość: gicek Re: AUTOBUS PRZEZ DASZYNSKIEGO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.04, 19:36
        Planują 428 /ale inna numeracja/Mistrejowice - Daszyńskiego - Na Zjeżdzie-
        Wielicka-Powstańców Wielkopolskich- Tischnera-Lagiewniki
        • Gość: havi Re: AUTOBUS PRZEZ DASZYNSKIEGO IP: *.wmgalicja.krakow.pl 24.03.04, 23:23
          > Planują 428 /ale inna numeracja/Mistrejowice - Daszyńskiego - Na Zjeżdzie-
          > Wielicka-Powstańców Wielkopolskich- Tischnera-Lagiewniki

...bezsens, lepszy jest 184 a 428 do piachu
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka