martinella1 10.08.10, 16:05 Jest cudownie. Miejsce, spokój, strefa do mieszkania a nie szrot z autami. Szacunek dla WSZYSTKICH którzy strefę uszanowali. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
staszek999m Re: strefa zamieszkania 11.08.10, 10:21 na razie mamy 3 cwaniaczków : srebrny merol KTA , nisan chyba nawara i stary trup C5 chyba , mysle ze pierwsze blokady na kolach rozwiązą sprawę Odpowiedz Link Zgłoś
rafalbajeczna2bklatkab Re: strefa zamieszkania 11.08.10, 22:26 trzeba być niezłym łosiem zeby parkowac samochód na ulicy jak wszyscy się podporzadkowali , rozumiem ze to takie wiejskie zwyczaje Odpowiedz Link Zgłoś
goblin777 Re: strefa zamieszkania 13.08.10, 19:15 Tak, dostosowaliśmy się co nie znaczy, że nam to pasuje. Osiedle bez możliwości parkowania - cudownie. Jako wynajmujący płacimy prawie 2500 zł za miesiąc za wynajem i nie możemy jak ludzie zaparkować na osiedlu. Wszystko byłoby pieknie gdyby była możliwość wynajmu miejsca postojowego. Miejsca parkingowe stoja puste, a nie ma możliwości wynajmu. Jak wszyscy studenci wróca w okolicach września to dopiero bedzie maskara. Jedna wielka paranoja i tyle. Możliwości poza osiedlem też jest mało. Nie wiem co przeszkadzały te samochody stojące na osiedlu, szczególnie ze stały nie blokując niczego. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
agako31 Re: strefa zamieszkania 13.08.10, 21:57 Jeżeli osoba wynajmująca ma problem z zaparkowaniem to tylko z winy właściciela mieszkania, który albo nie kupił miejsca parkingowego wraz z mieszkaniem albo nie chce go wynająć. w takim wypadku powinien był poinformować wynajmujących, że będą mieli problem z parkowaniem. Rozwiązaniem może być wynajęcie miejsca parkingowego w "Opakowaniach" (jeżeli rzeczywiście nikt na osiedlu nie chce wynająć. Odpowiedz Link Zgłoś
baj2b Re: strefa zamieszkania 03.09.10, 11:27 Kto i dlaczego wprowadził na osiedlu "Strefę zamieszkania"? Nie pamiętam, abyśmy podjęli uchwałę w tej sprawie. Odpowiedz Link Zgłoś
martinella1 Re: strefa zamieszkania 18.10.10, 23:58 ponieważ nikt nic nie pisze - piszę. Strefę wpowadził zarząd. I dobrze nam z tą strefą - prawda ? ! . Przestrzeń, spokój, ładnie. Kultura. Mieszkamy tutaj a nie parkujemy i jeżdzimy. Odpowiedz Link Zgłoś
bajbaj2 Re: strefa zamieszkania 21.10.10, 00:59 Baaaardzooo ładnie, zwłaszcza kiedy mieszkańcy nie szanują wspólnej własności jaką są chociażby klatki schodowe i windy (napisy na ścianach, przypalony i poobdzierany tynk). Może zamiast podejmować głupie decyzje (czyt. strefa) należałoby wspólnie podjąć inne, bardziej pożyteczne działania (np. monitoring - ochrona "solo" nie jest wcale taka skuteczna; zatrzaskujące się drzwi do komór śmieciowych lub przynajmniej klucze dla każdego mieszkańca - śmierdzi!). To są bardzo proste propozycje, ale wydają mi się bardziej potrzebne niż zakaz parkowania, nawet na tzw. pięć minut, na osiedlowych uliczkach. Po prostu niektóre osoby są zbyt zawistne i na tyle nieuczynne, aby pozwolić parkować na osiedlu, ponieważ sami zapłacili za miejsce do parkowania i teraz zżera ich zazdrość: "jak to? ja zapłaciłem/łam, a ktoś będzie parkował za darmo?!". Osobiście posiadam własne miejsce postojowe, ale samochody na uliczkach w niczym mi nie przeszkadzały. Weźcie pod uwagę, że w naszym mieście ciężko gdziekolwiek zaparkować, więc dlaczego nie pozwolić komuś żeby wjechał na teren osiedla skoro na nim mieszka? Druga sprawa - dlaczego w takim razie pozwalacie na wynajmowanie miejsc postojowych osobom postronnym, z innych bloków? Po co mają nam wchodzić do podziemi nie-mieszkańcy? To raz. Dwa, brakuje przecież miejsc dla samochodów z naszego osiedla. Niech zarząd zacznie myśleć o bardziej pożytecznych sprawach, dla dobra ogółu, bo po to powstał. By reprezentować wszystkich mieszkańców! Odpowiedz Link Zgłoś