michalszymanski6 24.03.04, 18:40 Może Wy znacie odpowiedź na to pytanie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: gtr bo takie pastuchy jak ty tu zagladaja? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.04, 18:52 Odpowiedz Link Zgłoś
klymenystra Re: DLACZEGO TO MIASTO TO DZIURA? 24.03.04, 20:25 zieeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeew Odpowiedz Link Zgłoś
garg_ul Czyżby pełnia?? 24.03.04, 21:25 To już będzie chyba z piąta w tym miesiącu :))) _________________________________ Bądź altruistą - szanuj egoizm innych! Odpowiedz Link Zgłoś
leofritz Plamy na Słońcu... 25.03.04, 17:29 Stwierdzono, że plamy na Słońcu mogą powodować dziwne, niespokojne zachowanie czasem nawet absurdalne u niektórych ludzi ...Leoś Odpowiedz Link Zgłoś
marceliszpak Re: PROSZĘ O BARDZIEJ ROZSĄDNE OPINIE :) 25.03.04, 00:15 a do tego jaki beszczelny, opinie mu sie nie podobaja , pewnie jeszcze chce rzeczowej dyskusji ?!!! Odpowiedz Link Zgłoś
boldhead Kraków dziurą - głos w dyskusji. 24.03.04, 21:56 To bardzo proste dlaczego Krakow to dziura. Są bowiem miasta w Polsce które są górą i są takie które sa dziurą. I Kraków po prostą należy do tych drugich i nie ma się nad czym zastanawiać. Mozna się ewentualnie zapisac do samoobrony ale to w tym wypadku chyba niewiele da, gdyz oni sa jeszcze glebiej czyli w dupie..intelektualnej. Ale to juz watek na inna dluga dyskusje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ola Re: Kraków dziurą - głos w dyskusji. IP: *.dyn.optonline.net 24.03.04, 22:16 A które miasta, według Ciebie Boldhead,są tą górą? Odpowiedz Link Zgłoś
soczewica ale coś jest na rzeczy 24.03.04, 22:32 z tego co pamiętam to kraków leży w kotlinie, więc dajmy autorowi wątku satysfakcję. tak, kraków to dziura. szcześliwy? tylko nie popuść, inni mają na to monopol ;) Odpowiedz Link Zgłoś
hm_tak Re: ale coś jest na rzeczy 25.03.04, 00:56 W samej rzeczy. Kotlina Sandomierska sięga nam -z przeproszeniem- geologicznie aż do Kazimierza chyba. Na szczęście są i inne formacje. Jura, Wyż Małop, Pogórze Wiel, i in. soczewica napisała: > z tego co pamiętam to kraków leży w kotlinie, więc dajmy autorowi wątku > satysfakcję. tak, kraków to dziura. szcześliwy? tylko nie popuść, inni mają na > to monopol ;) > Odpowiedz Link Zgłoś
klymenystra Re: ale coś jest na rzeczy 25.03.04, 07:44 i tatry tatry zaraz !! jak ktos z polnocy jedzie to juz od krakowa dlan sa gory! --fortune presents gifts not according to the book...-- Odpowiedz Link Zgłoś
boldhead Re: Kraków dziurą - głos w dyskusji. 25.03.04, 14:47 np. Praga badz Budapeszt. Leza na wzgorzach. Odpowiedz Link Zgłoś
trudny2002 Peteen'ie 25.03.04, 09:04 Wiesz wszak i nie jesteś w tej wiedzy odosobniony, ze tak Dziura straszna! Ale okolica piękna... trudny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bill Kraków prowincjonalny IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.03.04, 11:58 Nie mówi się "Kraków to dziura", tylko "Kraków to miasto pozytywnie prowincjonalne". To ulubione określenie krakowskich ludzi kultury. Tylko że wczasach tzw. kapitalizmu oba te określenia coraz bardziej są sobie tożsame. A zresztą - jezeli w Krakowie stawiamy na turystykę - to jaki zachodni turysta przyjedzie do kolejnej metropolii? Oni chcą od metropolii odpocząć. Czyli Kraków musi pozostać prowincjonalny. Amen. Odpowiedz Link Zgłoś
michalszymanski6 W KRAKOWIE JEST SMOG!!! 25.03.04, 23:03 W Krakowie jest największy smog w Polsce, bo to miasto leży pomiędzy górami i nie ma odpowiedniej cyrkulacji powietrza. Jak tak dalej pójdzie to żaden turysta nie będzie chciał tu przyjechać, a ja będę mógł pogratulować, że Kraków ma chociaż tą jedną cechę typową dla światowych metropolii (patrz np. Los Angeles). POZDRAWIAM! Odpowiedz Link Zgłoś
peteen michaś, cos ty miał (masz ?) z gegry ? 26.03.04, 08:58 Kraków leży "między górami" ??? siadaj, dwója... Odpowiedz Link Zgłoś
michalszymanski6 Re: michaś, cos ty miał (masz ?) z gegry ? 26.03.04, 16:29 Podstawówka-3 Liceum-5 Może z tymi górami nieco przesadziłem, ale ukształtowanie terenu jest faliste i sporo tam wzniesień. POZDRAWIAM!!! :) Odpowiedz Link Zgłoś
peteen szczęscie... 26.03.04, 16:31 że nie falliczne... pozdrawiam z miejsca, gdzie najwyższe wzniesienie to górka szczęśliwicka :c) Odpowiedz Link Zgłoś
michalszymanski6 Re: szczęscie... 26.03.04, 17:17 Super górka! Czynna cały rok! Wyciągi! Zjazd panoramiczną kolejką! TO WSPANIAŁE MIEJSCE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J Re: DLACZEGO TO MIASTO TO DZIURA? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.03.04, 10:30 Przejawem tego jest zaoptrzenie sklepów, zwłaszcza odzieżowych. Galeryja centrum to ciucholand. Jerez Odpowiedz Link Zgłoś
michalszymanski6 Re: DLACZEGO TO MIASTO TO DZIURA? 27.03.04, 15:27 Skleepy są naprawdę cienkie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olka Re: DLACZEGO TO MIASTO TO DZIURA? IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 27.03.04, 22:23 doczytałam wątek o sklepach - matko moja, jeżeli szukasz takich gdzie ochroniarzy wiecej niż klientów to proponuję Moskwę, albo jakieś pop.... butiki warszawskie. mnie na firmowe nie stac więc mi dyndaja inne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olka Re: DLACZEGO TO MIASTO TO DZIURA? IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 27.03.04, 22:20 jaka dziura??? Masz chyba jakie kompleksy. Odpowiedz Link Zgłoś
longwehicle Re: DLACZEGO TO MIASTO TO DZIURA? 28.03.04, 06:01 michalszymanski6 napisał: > Może Wy znacie odpowiedź na to pytanie? LKW napisał;..a skąd Macie pewność ,że ms6 napisał o Krakowie,może pomylił sobie nasze forum z warszawskim!!!:))))).Jeśli się mylę to powiem Wam ,że chciałbym żeby wszystkie kobietki miały tak piękne dziureczki ,jak piękna nasza wielka dziura !!!:))))) Odpowiedz Link Zgłoś
michalszymanski6 DOBRZE NAPISAŁEM 28.03.04, 21:33 Kraków=DZIURA Reszta... jest milczeniem. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maj Wszędzie dziury IP: 195.205.14.* 28.03.04, 16:02 Dla mnie osobiście Kraków i słowo "dziura" szybko nasuwa skojarzenie z dziurami w drogach. Doprowadza mnie do szewskiej pasji chociażby codzienne dojeżdzanie do pracy po tym "najpiękniejszym" mieście Polski. Ulica np. Dietla czy Konopnickiej wyglądają jak pastwisko. Czasem przecieram oczy ze zdumienia, kiedy rano widzę nowo wywalone dziursko po niedawnej amotorszczyźniarskiej próbie jej zalepienia. Ktoś wie czy można by podać do sądu tych nieudaczników decydujących o inwestycjach drogowych i ich wykonaniu? Powodują oni przecież notoryczne uszkodzenia naszych samochodzików. Fragment ulicy Gertrudy mógłby świecić za wzór dla drogowców. Równe wykończenia i mocno trzymający się asfalcik przy torach tramwajowych. Ale mam wrażenie że poza tym bylejakośc i brak logiki pozostanie jeszcze na długo w działaniach decydentów. Zresztą w ogóle brak dążenia do PERFEKCYJNOŚCI w pracy urzędnika czy robotnika polskiego powoduje, że większość polskich miast pozostanie na długo dziurami. Czy ktoś wie w tym kraju co to jest PORZĄDEK i CZYSTOŚĆ oraz CIĘŻKA PRACA??? Robota na odwal się, "kurwa, kurwa, kurwa" i flaszka po pracy - czyli polska tożsamość narodowa, którą trzeba będzie bronić. Oto przyczyna dziadostwa. Ohydztwo tego miasta bierze sie również z panującego syfu naklejarskiego. Jesteśmy do tego tak przyzwyczajeni, że w ogóle nie przeszkadzają nam drzewa i drzewka, słupki i słupy wszelkiego rodzaju, które są z góry na dół zalepiane kartkami, karteluszkami, bazgrolonymi psudoreklamami i innym badziewiem. Nawet kosze na śmieci są reklamową powierzchnią godną oklejenia. Pewnie bierze się to z dynamiki rozwoju kapitalizmu w naszym pięknym kraju i być może kiedyś ochłonie ta eksplozja reklamomaniactwa. Zresztą nie tylko papierki na drzewach są "ozdobą" reklamową Krakowa i innych rozwijających się miast. Na każdym winklu i ścianie mamy przecież po kilkanaście tabliczek informujących o kafejce internetowej, szewcu czy biurze podróży. A że estetycznie wyglądają jak to się mówi ni w pizdę ni w oko, to inna sprawa. Ważne że udzielają informacji. No i malowanie farbami po ścianach przez różnych półmózgów. Zwłaszcza napisy w stylu "Zydzi jedzą dzieci", które jeszcze dzisiaj widziałem wracając z Rynku (mimo że Gazeta zamieściła zdjęcie tego arcydzieła jakiś czas temu i nikt dupy nie ruszył żeby to zmazać) robią Krakowowi niesamowitą promocję jako centrum kulturalnego Europy czy tam Polski. Śmiechu warte. Może po 1 maja trochę szybciej będzie się to miasto modernizować, i oby sie ludziom troche we łbach poprzewracało to i wylezie Kraków z dziury. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maria Re: Wszędzie dziury IP: *.dsl.emhril.ameritech.net 29.03.04, 02:30 Narobiliscie mi balaganu z tymi informacjami.Ja przeciez chce zamieszkac w Krakowie a maz w Warszawie.Zrobilam ogromna liste + za Krakowem i tez ogromna mniusow przeciw Warszawie. I jak ja teraz wygladam? O.. mowi- sami pisza , ze to dziura. A moze wiec pomozecie mi pisac liste + za Krakowem( bo inaczej moze byc (rozwod). Ps Co do niechlujstwa , olewania "jakos to bedzie", to sie zgadzam, ale to dotyczy calego kraju, a nie tylko Krakowa. POZDRAWIAM Was i KRAKOW. Odpowiedz Link Zgłoś
michalszymanski6 TRUDNO BĘDZIE PRZEKONAĆ MĘŻA 29.03.04, 12:28 Jeśli Twój maż jest rodowitym Warszawiakiem, to nie przekonasz go żebyście mieszkali tutaj. Może trudno to zrozumieć, ale prawdziwi Warszawiacy są gotowi bardzo wiele poświęcić, by mieszkać w swym ukochanym mieście. Lepiej nie prowokować kłótni. Zresztą głowa do góry! Warszawa to wspaniałe miasto! Jeśli naprawdę kochasz swojego męża to pokochasz też Warszawę! POZDRAWIAM! Odpowiedz Link Zgłoś