Dodaj do ulubionych

Badają odblaskowe linie na drogach

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.10, 15:00
Na A4 nie ma żadnych pasów fosforyzujących. Może kiedyś były, ale teraz są już
tak brudne, że efektu brak.
Za granicą dba się o takie rzeczy - po prostu się TO myje, zarówno pasy jaki i
słupki.
Swoją drogą jednak zastanawiam się czy kiedykolwiek na tej trasie zauważyłem
fosforyzację - na "gierkówce" pasy wciąż świecą.
Obserwuj wątek
    • Gość: ślepy odcinek Kraków Katowice IP: *.chello.pl 31.08.10, 15:52
      proponuję zrobić badania na płatnej autostradzie Kraków - Katowice. Idę o
      zakład, że nie spełniają norny odblaskowości
    • Gość: aletoja Re: Badają odblaskowe linie na drogach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.10, 15:53
      Z własnego doświadczenia mogę powiedzieć, że linie na jezdni nie spełniają
      swojego zadania. Wystarczy trochę deszczu, i większości niestety nie widać.
      Najgorzej jest w momencie gdy jadę a4 w nocy, i nagle zaczyna się nawałnica.
      Gratuluje temu kto widzi ciągłość linii. Ja patrzę na GPS jak droga przebiega, i
      często podczepiam się pod inny samochód żeby coś widzieć.
    • Gość: Kary Badają odblaskowe linie na drogach IP: 57.66.197.* 01.09.10, 09:24
      To w Polsce sa jakies odblaskowe linie??? Przeciez po kazdym deszczu
      tego gowna wogole nie widac...
    • Gość: kierowca Badają odblaskowe linie na drogach IP: *.chello.pl 08.09.10, 22:06
      Jadąc 04.09. w deszczu idealne oznakowanie widziałem bodajże w okolicach Wrocławia. Odblaski wzdłuż linii zewnętrznej i wewnętrznej szkoda tylko że na odcinku kilkunastu kilometrów. PŁATNA A4 TO KPINA, ŻADNYCH PASÓW NIE BYŁO WIDAĆ. CZASAMI JECHAŁEM NA CZUJA 90 KM/H WPADAJĄC W KOLEINY PEŁNE WODY. CO ZA UBÓSTWO. Jak taką drogę można klasyfikować jako autostradę w dodatku płatną!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka