Dodaj do ulubionych

Nowa Partia SDPL (mój mały komentarz)

26.03.04, 12:44
Zabrakło jednej drobnostki:
słów:
"nawracamy się z komunizmu na socjalizm"

Bo każde najmłodsze dziecko wie, że socjalizm i komunizm tak się nienawidziły
zawsze jak anioł z diabłem.

Te starcia komunizmu i socjalizmu były w całej europie. Ostatnio był taki
fajny program w tv o tym zjawisku we Francji. Tam też kiedyś wygrał komunizm
z socjalizmem.

Poza tym socjaliści są przeważnie narodowościowcami i ludźmi wierzącymi.
Zabrakło zatem odwołania do wiary i tego typu wartości. Zabrakło też słów o
umiłowaniu ojczyzny.

W zamian pewnie aborcja itp. nieludzkie praktyki. Po krajach ue widać że jest
tam niewielki przyrost naturalny. To jest problem. Życie w wierze i tradycji
pomaga utrzymać porządek społeczny - ludzie się rozmnażają. itd.
Wiara i takie wartości pomagają też utrzymywać wysokie morale w rządzie.
eh

Unia - oki. Nie ma przeciwskazań.

komuniści pod przykrywką socjalizmu? :( szkoda, bo to fajnie brzmi i nawet ta
idea (partia) mi się podoba
Obserwuj wątek
    • Gość: H56 Re: Nowa Partia SDPL (mój mały komentarz) IP: *.comnet.krakow.pl 26.03.04, 15:09
      Komuna jest tylko w niebie. W Polsce nigdy komuny nie było, był totalitaryzm
      socjalistyczny.Mam nadzieje na szybkie zdecydowane oddzielenie kościoła od
      państwa oraz zerwanie konkordatu.
      • stalynick Re: Nowa Partia SDPL (mój mały komentarz) 26.03.04, 16:34
        Teraz słyszałem deklaracje do końca.
        Okazuje się, że nowa partia chce być typowo świecką partią, ale nie chce
        umniejszać roli kościoła w państwie ("przyjazne rozdzielenie").
        Sprzeczne jest to tylko z jednym: "aborcja".

Nie wiem dlaczego, ale Borowskiemu ufam. Ale osobie siedzącej po jego prawej
        stronie, i dwóm osobom po lewej już kategorycznie nie.
        No i jeszcze był w tle na końcu po prawej ten gostek z komisji śledczej... no
        comment.

Z taką chorągiewkowatą "elytą" to Borowskiemu raczej będzie ciężko reformować.

A do tego wszystkiego chce się jeszcze podpiąć UP z "gostkiem" (którego też
        komentować nie chcę) przwodniczącym komisji śledczej na czele ramię w ramię z
        Polem. hmm :)

Czy oni nie rozumieją, że ludzie mówiąc/myśląc SLD mają na myśli w
        podświadomości SLD+UP? ;)

PS
        nie wiem, dlaczego tak bardzo przeszkadza Ci kościół i porządek społeczny.
        Wszelkie wspieranie tego typu "wolności" obraca się przeciwko ludziom to
        czyniącym. Tak jak odwróciło się przeciwko sld. Takie wolności, gdzie nie ma
        praw moralnych to: przyzwolenie dla korupcji, nieposzanowania drugiego
        człowieka (dziś młode dziewczyny traktowane są przez młodych chłopców jak
        dziwki - i to na pewno nie za sprawą dążeń kościoła czy ludzi niezwiązanych z
        wiarą, rozumiejących potrzeby kultywowania wszelkich inicjatyw (świeckich czy
        kościelnych) wprowadzających w życie wartości moralne)
        Zdemoralizowane państwo to państwo zarządzane przez bogatych pseudointeligentów
        złodziei, wybiedniałe w najniższej warstwie społecznej, nierozmnażające się,
        wolnościowe (wszystko wolno - ukraść zabić zniszczyć opluć itd. (byle nie
        władzę)). do tego dążysz? świat zginie i odwróci się to również przeciwko Tobie.
        Będąc osobą inteligentną możesz udawać, że wierzysz. I nic na tym nie tracisz a
        jedynie zyskujesz. Ale niektórzy są po prostu jeszcze zbyt mało inteligentni by
        to potrafić. Są jak nastolatek, któremu zaczyna już wstawać „mały” i wydaje mu
        się, że już z tego powodu jest dorosły. Ludzie prawdziwie inteligentni (mimo że
        często niewierzący) nigdy nie plują na wiarę.

Jeżeli ktoś będzie chciał dokonać aborcji to w wolnej europie pojedzie sobie do
        kraju, gdzie można tego dokonać i po krzyku. A najlepiej jak sobie tam
        zostanie - i wspomoże ten kraj w niżu demograficznym.
        W zamian za niego do Polski zaprosimy kogoś kto chce sobie żyć rodzinnie z
        tradycjami sielankowo...
    • stalynick SDRP 26.03.04, 20:23
      wiem.onet.pl/wiem/012948.html

Socjaldemokracja Rzeczypospolitej Polskiej, SdRP, partia założona w styczniu
      1990 przez część delegatów ostatniego (XI) Zjazdu PZPR. Od 1991 główna siła
      Sojuszu Lewicy Demokratycznej. Od 1996 członek Międzynarodówki Socjalistycznej.

Józef Oleksy

Czołowi działacze: A. Kwaśniewski (do 1996), J. Oleksy, L. Miller, I.
      Sierakowska, J. Szmajdziński. W latach 1993-1997 SdRP tworzyła wraz z Polskim
      Stronnictwem Ludowym koalicję rządzącą. Organ prasowy - Trybuna.

Powiązania
      Polska, Sojusz Lewicy Demokratycznej, Partie socjaldemokratyczne, Borowski
      Marek, Oleksy Józef, Kwaśniewski Aleksander, Sojusz Lewicy Demokratycznej,
      Miller Leszek, Polska Zjednoczona Partia Robotnicza, więcej »

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka