Gość: BuraK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.11, 22:40 11 lat temu robiliście test w gimnazjum. Pamiętacie jak Wam poszło? Czy był trudny? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: 26- latek Re: Do 26 latków w Wałbrzychu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.11, 00:44 26- latkowie nie chodzili do gimnazjum. Chyba, że ktoś nie zdał... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zz Re: Do 26 latków w Wałbrzychu IP: *.ssp.dialog.net.pl 21.09.11, 12:45 Mam 24 lata. Pisałam jako drugi rocznik. Z tego co pamiętam był b.prosty, ale wiedza zależy od jednostki. Trzeba się uczyć i to nie na ostatnią chwilę, ale przynajmniej z dwa lata wcześniej. to samo tyczy się matury. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 25 latka Re: Do 26 latków w Wałbrzychu IP: *.play-internet.pl 21.09.11, 13:10 Ja pisałam ten test jako rocznik królików doświadczalnych :P Szczerze mówiąc to nie pamiętam co tam było, bo nawet się nie przygotowywałam, ale miałam 40/50 pktów... Miałam średnie oceny, ale bez problemu dostałam się do wymarzonego liceum. Pamiętam ze to, że w mojej klasie ludzie mieli 3-7 punktów ŁĄCZNIE z obydwu częśći, więc chyba to nie dla matołów :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: buraq Re: Do 26 latków w Wałbrzychu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.11, 21:55 To był pierwszy w Polsce test PISA. Pokazał różnice w wykształceniu Polaków i innych Europejczyków. Po nim zmieniono system edukacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Przemek Re: Do 26 latków w Wałbrzychu IP: *.walbrzych.vectranet.pl 22.09.11, 12:06 O ile dobrze licze to mam 26 lat a 11 lat temu skończyłem ósmą klasę. Nie było wtedy gimnazjum Bałwanie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BuraK Re: Do Przemka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.11, 15:52 Przeczytaj jeszcze raz treść pytania. Dziękujemy za udział w badaniu. Należysz do grupy Polaków ocenionej jako analfabeci funkcjonalni. To tacy, co się czegoś uczyli ale nie potrafią tego użyć. Na przykład uczyłeś się czytania. Czytasz, lecz nie rozumiesz treści. Tego dotyczył post. Możesz poprosić kogoś kto ci wytłumaczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Przemek Re: Do 26 latków w Wałbrzychu IP: *.walbrzych.vectranet.pl 22.09.11, 20:04 Żeby Ci było łatwiej Buraku. przeczytaj co napisałeś. 26- latki nie pisali w gimnazjum testów. Jesteś idiotą i nie wypieraj się tego. a jeśli nie wiesz czemu nie pisali to sobie policz.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BuraK Re: Do 26 latka Przemka. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.11, 22:04 Dziękuję za udzielenie kolejnej odpowiedzi. Niestety, niepoprawnej. Prosimy próbować ponownie. Podpowiem: czytając ze zrozumieniem na pewno osiągniesz cel. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blanc Re: Do 26 latka Przemka. IP: *.walbrzych.vectranet.pl 23.09.11, 10:14 BuraK'u możesz nam wytłumaczyć swoją rację w tym wszystkim? tym samym udowodnisz, iż sam nie należysz do analfabetów... bo na razie Twoje pytanie nie ma sensu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BuraK Re: Do 26 latka Przemka. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.11, 00:50 Prawidłowa odpowiedź brzmi: "W 2000 roku badanie PISA objęło uczniów pierwszych klas szkół ponadpodstawowych. Pisałem/am test w klasie ... liceum/technikum itp. Był to, jak pamiętam, test miedzynarodowy/PISA. Uzyskałem/am ...." A tu kpiny i wyzwiska, świadczące o nadal niskim poziomie intelektualnym w tej grupie wiekowej. Możliwe jest, że 26 latkowie nie odpowiadali, a za nich udzielali odpowiedzi inni respondenci. Odpowiedz Link Zgłoś
amelina Re: Do 26 latków w Wałbrzychu 23.09.11, 18:03 Burak , wypiłeś sobie buraka czy co??? Tu nie chodzi o wiek , można się pomylić , pytanie dotyczyło tych co pisali 11 lat temu , może to były 25 latki , nie o to chodziło , więcej myślenia mniej buraków do żłopania ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BuraK Re: Do 26 latków w Wałbrzychu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.11, 00:29 Masz rację. Jeżeli ktoś (Przemek) nie rozumie to albo nie powinien zabierać głosu - nie do niego pytanie, albo gdy zabiera - odpowiadać na temat zadany w pytaniu. Przypomne, że reforma wprowadziła gimnazja w 99ym. Nie każdgo zatem pytanie dotyczy i nie ma o co się spierać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 26 latek Re: Do 26 latków w Wałbrzychu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.11, 01:39 11 temu ja również nie pisałem żadnego testu gimnazjalnego więc nie wiem o co Ci chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pozdro Re: Do 26 latków w Wałbrzychu IP: *.walbrzych.vectranet.pl 24.09.11, 10:43 burak źle sformułował pytanie, co również daje do myślenia :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BuraK Re: Do 26 latków w Wałbrzychu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.11, 22:12 Prawidłowo! Dzięki, są jeszcze ludzie na tym "forum"! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 33latek Re: Do 26 latków w Wałbrzychu IP: *.dynamic.chello.pl 24.09.11, 14:06 burak to pe..dał bez szkoły Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Przemek Re: Do 26 latków w Wałbrzychu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.11, 17:56 Buraku napisałem Ci żebys przeczytał co napisałeś. Tym samym stwierdzając że Twoje pytanie nie ma sensu czy zostało źle sformułowane. Jesteś analfabetą i musisz z tym żyć.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Burak Do Przemka, uparciuszka. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.11, 21:08 Oj, tak to do niczego nie dojdziesz. To jakbyś twierdził, że pytania na teście na prawo jazdy są źle sformułowane bo dyskryminują osoby nie rozumiejące treści. O TO WŁAŚNIE CHODZI! Trzeba debili uczyć a nie utrwalać w ich debilizmie i dopuszcać do równej dyskusji! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Przemek Re: Do 26 latków w Wałbrzychu IP: *.walbrzych.vectranet.pl 27.09.11, 09:41 Twoje pytanie dotyczyło testu w gimnazjum, a nie testu PISA, o którego nazwie dowiedziałeś się od forumowiczów. Według mnie powinniśmy wymazac jedynkę z przodu............ Odpowiedz Link Zgłoś