Dodaj do ulubionych

Starbucks: Amerykański gigant w Galerii Krakows...

• Gość: krakus81 "Artykuły sponsorowane a etyka dziennikarska" IP: *.chello.pl 28.09.10, 20:59
      Tym oto "potwirkiem" reklamowym proponuję rozpocząć kolekcjonowanie artykułów sponsorowanych z GW.

GW z brukowaca przekształca się w ulotkę reklamową.

• mitoogorkach Re: Starbucks: Amerykański gigant w Galerii Krako 28.09.10, 21:08
      "Część warszawiaków czekała na z utęsknieniem na możliwość wypicia kawy w białym kubku z charakterystycznym logo."

co za wies :-) kawy nigdy nie pili hehe
    • Gość: Anka Starbucks: Amerykański gigant w Galerii Krakows... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.10, 21:12
      Wolę COFFEEHEAVEN ! :)
    • Gość: ar Ja tam wole Chocoffee, CameraCafe czy Tribece IP: *.ghnet.pl 28.09.10, 21:27
      ...przynjamniej te miejsca maja swoj niepowtarzalny klimat!!!
      • Gość: . Re: Ja tam wole Chocoffee, CameraCafe czy Tribece IP: *.ci.seattle.wa.us 28.09.10, 21:53
        Dokladnie. Cala banda domoroslych krajowych ekspertow mysli ze oni sprzedaja kawe. A oni sprzedaja dokladnie cos innego, kawa jest zaledwie dodatkiem.

Co z tego ze w McDonalds kawa jest lepsza (jak to ktos stwierdzil) jezeli kupuje ja jedna na kilkianascie osob?

Za kilka lat Starbucks wykosi kawiana konkurencje w Polsce, jestem tego pewien.

I nikt nie zmusza ludzi aby chodzili do Starbucks; robia to z wlasnej nieprzymuszonej woli.
    • fear Starbucks: Amerykański gigant w Galerii Krakows... 28.09.10, 23:23
      powiało wielkim światem w krakowie ;)
      • Gość: m Czekamy na Łódź! IP: *.w-s.pl 28.09.10, 23:44
        m
        • Gość: havi Re: Czekamy na Łódź? IP: *.chello.pl 29.09.10, 01:04
          czy łódź także chce się dowartościować iz amerykańską "kawę" może pić?
          może starbucks otworzylby się w każdym miescie wojewodzkim i byloby po problemie, no bo z lublina na ten przyklad to chyba specjalnie do krakowa na kawę nikt nie przyjedzie

ale sie spuszczacie, napisali bo to pierwszy stabucks w Kraku, nawet jak to było sponsorowane, to jest to jakis news, podobnie będzie jak wejdzie Wal Mart, na rynek marketów.
          Gawiedź co bardziej ciekawska zleci się, spróbuje kawy (ja też, a jakże) wszak próbowanie nie jest grzechem, przekonawszy się o niższości tego przybytku zapomnę o nim. zostaną ci dla których faktycznie będzie to "trzecie miejsce" , różnego typu "lanserka", która raczej nie zawita na rynek czy kazimierz i "weekendowi galeriowi wycieczkowicze" których całe tabuny wylewają się z podmiejskich pociągów, i od których parking peka w szwach zapełniając się autami z rejestracjami nie tylko z calej malopolski, aby pobyć trochę w wielkim mieś....-przepraszam -budynku.

A ci wszyscy "światowcy" co w stanach pili tę kawę, niech się tak nie nadymają,jak to oni wiedzą czym jest starbucks, owszem ich zdanie jest potrzebne, ale krakowska gawiedź i tak sama musi sie przekonać o tej jakości.
          Podobnie jak Mc donalds ma zagorzałych przeciwników (do ktorych ja też należę), no ale przybytki te nie świecą pustkami i widać w nich nawet pałaszujące chemiczne buły dzieci.
    • Gość: MarM Consonni IP: *.alan.krakow.pl 29.09.10, 00:31
      Najlepsza kawa w mieście, to kawa w Consonni przy Szpitalnej. Podają robioną przez siebie mieszankę, składającą się tylko i wyłącznie z arabiki. Poza tym posiadają jeszcze różne gatunki kaw jakościowych. Ja kupiłem Guatemalę, świetnie smakuje, nawet parzona metodą tradycyjną. Poza tym przemiła obsługa, z ogromem wiedzy na temat kawy. Również w Szarej podają niezłą kawę, ale to już nie jest ten poziom co na Szpitalnej. Kawy z sieciówek typu Coffe Haeven czy McDonald's w ogóle się nie umywają ;)
    • Gość: Walenie kitów +10 Amerykańska lura kawopodobna... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.10, 01:46
      Najzabawniejsze w tym wszystkim jest to, że do tej wysoce przecenianej knajpy wkrótce zlecą się tabuny mega-jazzy pacjentów i innych galerników, dla których sensem życia jest pokazanie się wśród sobie podobnych delikwentów. Łykają popkulturowe kity lepiej niż młode pelikany :) Papierowy kubek w ręku, w nim lura kawopodobna i od razu taki galernik zyskuje +2 do magicznej Peleryny Lansu i Samozadowolenia :>
      • ogrodnik.january Re: Amerykańska lura kawopodobna... 29.09.10, 09:59
        No i pojawią się jabłuszka... Wreszcie applefani zyskują jakieś kulturalne miejsce do spotkań i lansowania się ze swoimi gadżetami. Od razu +10 do lokalnej zajebistości :-)))
        • Gość: Walenie kitów +10 Re: Amerykańska lura kawopodobna... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.10, 21:10
          Oczywiście z zaznaczeniem, iż ajfon-srajfon koniecznie musi być położony na środku stolika tak żeby spragniona lansu i społecznej akceptacji swoich schizów gawiedź galernikowa wiedziała że to 'swój pacjent' :) Ajfony-srajfony oczywiście z edycji nie łapiącej zasięgu podczas trzymania w dłoni (to chyba wszystkie, nie?!) - wtedy współczynnik zajebistości wzrasta w tempie wykładnicznym ;)
    • bayadera Starbucks: Amerykański gigant w Galerii Krakows... 29.09.10, 04:57
      Nie tyle amerykanska co zydowska. I robia najgorszy lurex kubelkowy w swiecie bo sie nie chca nauczyc od Turkow i Arabow jak sie robi kawe. W wielu miejscach juz zbanczyli, pewnie dlatego sie wciskaja do Polski. Licza na snobizm nuworyszow w Polsce , ze co 'hamerykanskie' to jest best i bardzo OK.
    • Gość: Gosc z Pipidowki Tandeta Krakowska a nie Galeria. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.10, 06:37
      Dlaczego ta galeria ma w nazwie Krakowska.. nie mozna zmienic na TANDETA ZYDOWSKA..albo
      Szajs Europejski.. albo Festyn po Krakowsku.. Albo Jarmark Cudow.
      • Gość: ryu Re: Tandeta Krakowska a nie Galeria. IP: *.tkyoea12.ap.so-net.ne.jp 04.03.11, 01:08
        byl obrzygany dworzec, oskurne miejsce dla bezdomnych, gdzie marzlo sie godzine czekajc na pociag, czy autobus- odnowili, zrobili cos to nagle wszyscy sie oburzaja !!!
        Co do sklepow- zgadzam sie- H&M i inne syfy - made in China - nikogo nie wzruszaja, ale Sturbacks boli i to bardzo- to jest dopiero zenada.....
    • stasieczek5 Starbucks: Amerykański gigant w Galerii Krakows... 29.09.10, 06:58
      Kawa z tej sieci (w papierowym kubku!) ma smak moczu wielbłąda chorego na nerki i jest idealnym środkiem do spędzenia płodu u panien w ciąży !
    • Gość: rewolucja spóźnili się jakieś 10 lat IP: *.ists.pl 29.09.10, 09:08
      spóźnili się jakieś 10 lat, na polskm rynku bardzo dobrze ma się juz coffeheaven, tribeca, costa, i tysiące małych kawiarenek w Krakowie. Lokalizacja dobrana fatalnie, w centrum handlowym ? a kto przyjdzie sie zrelaksowac do tego chaosu?
      W usa s*bucksy to przytulne kawiarnie na rogu, gdzie można wziąc laptopa i spędzić pół dnia serfując po internecie. Myślę, że lokalizacja w GK to poważny błąd strategiczny.
      • kissmygrass Re: spóźnili się jakieś 10 lat 29.09.10, 16:44
        Gość portalu: rewolucja napisał(a):

> spóźnili się jakieś 10 lat, na polskm rynku bardzo dobrze ma się juz coffeheave
        > n, tribeca, costa, i tysiące małych kawiarenek w Krakowie

Na dokładkę serwujących lepszą kawę. Nie twierdzę, że doskonałą, ale MSZ takie coffeeheaven i tak bije Starbucksa na głowę.

> W usa s*bucksy to przytulne kawiarnie na rogu, gdzie można wziąc laptopa i spęd
        > zić pół dnia serfując po internecie.

Może w USA, ale w Europie (też nie wiem czy wszędzie, bo generalnie Starbucks jest dla mnie ostatnią deską ratunku) znikają ogólnodostępne hotspoty i zaczyna pojawiać się wymóg posiadania karty Starbucks i logowania z numerem tejże. ¡No pasarán! Jeszcze moich statystyk im się zachciewa...

W
        • astrum-on-line Re: spóźnili się jakieś 10 lat 09.03.11, 20:13
          Moim zdaniem to jest doskonała lokalizacja.
          To nie ma być przytulna knajpka, w której można się zrelaksować, tylko miejsce gdzie będzie się przychodziło lansować i gdzie wszyscy będą mogli mnie zobaczyć, że jestem w Starbucksie. A potem ewentualnie wyjść z kubkiem na miasto i dopiero się polansować.
          Chętnych nie brakuje, jak przechodzę czasem obok to widzę, że tam cały czas pełno.
    • Gość: Smakosz Starbucks: Amerykański gigant w Galerii Krakows... IP: 188.33.108.* 29.09.10, 12:09
      Bylem sporo lat w USA, pilem kawe Starbucks codziennie , poniewaz bylo po drodze do pracy. Teraz bedac w Polsce pijam kawe u Wenzla i wierzcie mi ze Starbucks wydaje sie byc lipna podrobka kawy. Tak naprawde placi sie za logo...czyli czysty snobizm i wyrzucanie pieniedzy :))) No ale musicie sprobowac sami. Jednak goraco polecam kawe u Wenzla.
    • Gość: Ann Starbucks: Amerykański gigant w Galerii Krakows... IP: 188.33.108.* 29.09.10, 12:30
      Bylem w USA sporo lat i codziennie pilem kawe Starbucks, poniewaz byla po drodze do pracy. Prosze mi wierzyc ze teraz bedac w Polsce pijam kawe u Wenzla i jest nieporownywalnie lepsza!
      Nie chce szkodzic marce Starbucks ale staram sie byc obiektywny. Mam skale porownawcza. Niestety to jest masowka jak kazda inna siec i tak naprawde trudno tam o dobra prawdziwa kawe. Macchiado, mocca czy inne sa o niebo lepsze u Wenzla. W Starbucks placi sie tylko za logo ..czysty snobizm ..wyrzucanie pieniedzy.
    • Gość: mimiol ...a w USA Starbucks zamyka kafeterie IP: *.onlinehome-server.info 29.09.10, 14:06

Bo sie po prostu opatrzyl i przejadl, mimo ze kawa nie jest najgorsza. Zamknieto kilkaset prowincjonalnych lokalizacji bo nie dawaly klasy.
      Teraz za otworzy sie w Polse, bo Polaka latwo oglupic, gdyz ma prowincjonalna, wiesniacka mentalnosc i poleci na wydawac kase tej kafeterii. bedzie latal z pustym kubkiem po Krakowie, bo to "kool" :)
      PS
      W USA kawa kosztuje $1.85, cieakawe na ile wasz czeresniakow przeczesza?
      • nailty Re: ...a w USA Starbucks zamyka kafeterie 29.09.10, 16:22
        Nie rozumiem czemu jest koło tego taka heca. Musze się tam przejść na kawę, bo naprawdę ciężko mi uwierzyć że jest aż tak lepsza niż gdzie indziej. W Krakowie jest wiele dobrych kawiarni, jest też trochę niezłych sieciówek z dobrą kawą, ale nie rozumiem kolejek, artykułów i całego zamieszania: MAMY STARBUCKS!!!
        • Gość: mimiol Re: ...a w USA Starbucks zamyka kafeterie IP: *.onlinehome-server.info 29.09.10, 17:15
          To Ci wytlumacze...
          Bierze sie to z prowincjonalnosci. Niby sie USA nie lubi, niby amerykanski chlam, tandeta. Ale ciagle w malej dziurze i nie tylko w niedziele po poludniu idzie sie rodzinka do McDonalda. Teraz bedzie szlo sie Starbucksa ........
          W miedzyczasie w USA sa miasta, ktore Starbucksa nie wpuscily na swoj teren w ogole bo nie zycza sobie zmasowanej tandety.
          W duzych polskich miastach jest szum, bo otwarto szostego Sbucksa w polsce, w mojej malej dzielnicy do niedawna byly 4 :)
    • Gość: borzetymuj Starbucks: Amerykański gigant w Galerii Krakows... IP: *.ip.netia.com.pl 29.09.10, 16:20
      przeciez autorka to ta sama pani , co sie wsławiła tekstem w gw o galerii bonarka :D

krakow.gazeta.pl/krakow/1,72936,7303257,Bonarka__zapach_surowego_miesa_i_zaprawy_tynkarskiej.html

ktos śmie kwstjonować jej wiarygodnosc i ogólnie bycie na czasie trendy sexi cool ? :D :D :D
      • Gość: goscUSA Re: Starbucks: Amerykański gigant w Galerii Krako IP: *.lsanca.fios.verizon.net 30.09.10, 03:28
        polskie gazety pisza o Sturbucks i to ludzi w Polsce wkurza, maja racje po co komu taka informacja.Ludzie maja wybor , kapitalizm w USA nie polega na pytaniu ludzi co lubia , polega na kreowaniu konsumenta,Sturbucka wszedl doskonale w luke .Nie bylo do tej pory nawyku picia lepszej kawy,McDonalds Dunkin Donuts czy inna siec nie miala tego co oferuje Sturbucks , ztym ze we Wloszech espresso to okolo 3 euro czyli 3.5 dolara. gdzie zwykla kawa w USA to 1.85 i zarobki sa srednio o 60% wyzsze.
        Sturbucks w Usa jest wszedzie a do McDonalds chodza biedaki.Pisanie wpolskiej prasie o otwireaniu w Polsce jest glupie, najlepiej ignorowac takie informacje
        • kissmygrass Re: Starbucks: Amerykański gigant w Galerii Krako 30.09.10, 08:28
          Gość portalu: goscUSA napisał(a):

> ztym ze we Wloszech espresso to okolo 3 euro czyli 3.5 dolara.
          > gdzie zwykla kawa w USA to 1.85 i zarobki sa srednio o 60% wyzsze.

Chyba o jakimś innym kraju piszesz, bo nasze europejskie Włochy niemal strajkowały po tym jak swego czasu cena filiżanki espresso skoczyła w górę powyżej 1 EUR. Mówimy oczywiście o miejscach na "szybką kawę".
        • Gość: prawdaaaak Re: Starbucks: Amerykański gigant w Galerii Krako IP: *.ists.pl 30.09.10, 13:12
          >Pisanie wpolskiej p
          > rasie o otwireaniu w Polsce jest glupie,

Widać, że długo w Polsce nie mieszkasz już, bo teraz głupie jest tylko robienie czegoś za darmo. A to co napisano o Sbuxie to reklama udająca artykuł, za którą oficjalnie tudzież nie pobrano opłatę.
          • pariss1 Re: Starbucks: Amerykański gigant w Galerii Krako 04.10.10, 20:25
            Eee tam Starbucks, jakby otowrzyli Dunkin' Donuts to bym sie skusila. Poki co wolę kawę w coffee heaven.
            • Gość: bar mleczny Re: Starbucks: Amerykański gigant w Galerii Krako IP: *.77.classcom.pl 05.10.10, 11:28
              coffeeheaven? ej sorry ale w polsce to nie ten klimat żeby bulić za średnią kawusię 11 zł i potem kwitnąć 10 minut pokornie przy ladzie jak w barze mlecznym! dużo smaczniejsze są kawy z wiedeńskiego coffee shopu i obsługują tam przy stoliku. w tej samej cenie!
            • Gość: Żmija pariss1 napisała: IP: *.adsl.inetia.pl 22.03.11, 15:27
              > Eee tam Starbucks, jakby otowrzyli Dunkin' Donuts to bym sie skusila. Poki co wolę kawę w coffee heaven.

DD juz bylo w Krakowie, splajtowało po roku....
    • Gość: usytasy Starbucks: Amerykański gigant w Galerii Krakows... IP: *.ds3.agh.edu.pl 20.03.11, 23:05
      Kawa w Starbucks jest straszna, zeby kupowac taki szajs za taka cene trzeba miec naprawde desperacka ządzę polansowania się po hamerykansku z papierowym kubeczkiem.
      • tom.basiak Re: Starbucks: Amerykański gigant w Galerii Krako 22.03.11, 11:39
        ile taka powiedzmy średnia kawa smakowa kosztuje?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka