Dodaj do ulubionych

Archi-Szopa: zgubny wpływ złego zarządzania

IP: *.2.20.195.pp.com.pl 19.10.10, 07:52
Jakie śliczne ujęcie tego dziadostwa! A przecież obok widok na dziurę wybitą w zabudowie placu i nowy parking podziemny z apartamentami. Boiska do siatkówki i kosza na trawie jedyne na świecie. Po prostu spółeczki z Ascan który wykupił grunty z kamienicami i spółkując z magistratem zrobił nieodwracalną archi szopę z otoczenia Wawelu!
Obserwuj wątek
    • Gość: kanciak Re: Archi-Szopa: zgubny wpływ złego zarządzania IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.10.10, 08:10
      nie zgadzam sie... teraz wyglada o wiele lepiej. Juz nie pamietacie jak to wygladalo? przeciez tam byl parking.. ale z asfaltu a teraz ladny bruk
    • Gość: TM Re: Archi-Szopa: zgubny wpływ złego zarządzania IP: *.adsl.inetia.pl 19.10.10, 08:13
      Pani Witosława ma teraz strefę B pod swoją kamienicą i może sobie spokojnie parkować, więc niech nie narzeka, wczesniej na ulicy parkowało jej mnóstwo innych samochodów, które mogły tam się zapuszczać. Dodatkowo może sobie teraz jedzić po starym mieście jak tylko chce ze swoim nowym identyfikatorem. Ceny parkingu napewno w najbliższym czasie zweryfikuje wolny rynek. A co do parkingu dla Autokarów to fakt brakuje go, ale Pani Witosława powinna być raczej zadowolona z tego że nie podjeżdżają jej pod okna smierdzące wielkie maszyny emitujące spaliny i hałas.
      NIe rozumiem dlaczego kobieta narzeka ??
    • Gość: 1sk1 Archi-Szopa: zgubny wpływ złego zarządzania IP: *.prz.com.pl 19.10.10, 08:13
      Co ta p.B bredzi. Jechałem w niedzielę autem ul. Powiśle. Tłumy ludzi, że ciężko przejechać. Jakie puste miejsce? A to że Wawel nie jest obstawiony autokarami to b. dobrze. Osobiście zlikiwdowałbym jeszcze ten parking naziemny dla samochodów osobowych, pozostawiając kilka miejsc dla inwalidów
    • Gość: wujek Re: Archi-Szopa: zgubny wpływ złego zarządzania IP: *.ip.netia.com.pl 19.10.10, 08:21
      jaką szkodę, co ty pleciesz. lepsze były te rudery co tam stały? mi się podoba, znajomym się podoba, ale malkontenci i ocalone owieczki się zawsze znajdą - woleliby mieszkać w kurniku. Przez całe lata Archi-szopy było zaledwie kilka zgłoszeń które na to miano zasługiwały. Ja żałuje, że nie ma Artykuł-Szopy w Gazecie, ale rozumiem, za dużo zgłoszeń by było, zwłaszcza tych o architekturze Krakowa. Wam by się Kościół Mariacki czy Sukiennice nie podobały w czasach gdy je budowano, bo "burzyłyby naturalną przestrzeń miasta"
      • Gość: AK-47 Wujku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.10.10, 15:15
        Pozdrów swoich znajomych, jako i ja Ciebie pozdrawiam.
        Ale lepiej nie otwieraj usteczek w sprawach, które Cię przerastają.
        Kilkakroć.
      • Gość: pallapont Re: Archi-Szopa: zgubny wpływ złego zarządzania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.10, 10:31
        Zgadzam się całkowicie.
    • Gość: balusz Archi-Szopa: zgubny wpływ złego zarządzania IP: *.multi-play.net.pl 19.10.10, 08:49
      Kładka Bernadetka, murowany kandydat do Archi Szopy. No i może jeszcze fontanna na rynku.
    • Gość: che che Czy to prawda, że jak parking na Groblach IP: 80.50.135.* 19.10.10, 08:54
      nie będzie zarabiał, to miasto musi mu dopłacić zgodnie z umową? A jak to prawda, to po co niskie ceny i duży ruch, jak można za frico dostać tą samą kasę.
    • Gość: Mrek Archi-Szopa: zgubny wpływ złego zarządzania IP: *.adsl.inetia.pl 19.10.10, 09:02
      Mimo wszystko trudno ceny parkowania rozpatrywać w kontekście złej lub lepszej architektury - to co najwyżej problem złego zarządzania i zawsze można próbować to zmienić, teoretycznie przynajmniej.
      • Gość: kanciak Re: Archi-Szopa: zgubny wpływ złego zarządzania IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.10.10, 09:29
        ale przeciez ceny zostaly juz zmienione teraz to bodajze 390zl za miesiac
    • saqigar Tylko narzekanie, jak zwykle w Krakowie 19.10.10, 10:00
      Bylo zrujnowane boisko, dziurawe ulice i krzywe od parkowania chodniki. No i oczywiscie olbrzymi parking dla autobusow, ogrodzony efektownymi barierkami i kolorowymi tasmami. Zapomnialem o tradycyjnych kramach krakowskich i fast foodowego wyszynku na skraju owego parkingu.
      Teraz mamy granitowy plac, laweczki, centrum obslugi turysty, nowoczesny obiekt sportowy i dodatkowy parking. Jest naprawde zle. Chyba dla meneli, ktorym wycieto krzaki przy boisku i parking...
      • Gość: Groblen Znowu Ascan Spamuje GW IP: 151.193.120.* 19.10.10, 10:12
        Czy to pan z Ascan nadaje na falach ultra krótkich?
        • Gość: k Re: Znowu Ascan Spamuje GW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.10, 13:19
          Groblin; jeden nick na forum ci nie wystarcza?
    • dawid_kot Archi-Szopa: 19.10.10, 10:23
      Stadionu miejskiego przy Reymonta 22 jeszzce nikt nie zgłosił? bardzo dziwne, archisdzopa jak sie patrzy, jest to totalnie brzydką ruderą, ktora ostetecznie zdewastowała tereny zielone Czarnej Wsi. Miast stac sie naturalnym przedluzeniem Parku Jordana teren ten został zabetonowany czyms na kształt hurtowni azbestu
    • Gość: wiórka Archi-Szopa: zgubny wpływ złego zarządzania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.10, 12:09
      Kraków: zawsze trzeba się czepić, cokolwiek by to nie było. Przestrzeń pod Wawelem w końcu wygląda jak na europejskie miasto przystało. Nikt już nie pamięta jaki tam koszmarek był poprzednio?!
    • Gość: Kosma A kim są "sędziowe" IP: *.ip.netia.com.pl 19.10.10, 13:09
      jak czytam to Pani Bogdanowska jak zwykle zabrała się za szczekanie... Paniusia, która jedzie na nazwisku swojego Ojca, nie ma żadnych znaczących realizacji ale lubi robić za "znafcę". Pewnie lepiej było żeby pod wawelem byłtak isyf jak przez oststanie 50 lat, bo jak ktoś coś ruszy to zaraz dym z niczego
      • Gość: Damian Kosma? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.10.10, 15:33
        Czy Ty masz coś rzeczowego do powiedzenia, czy też tak Ci się beknęło zawistnie po krakowsku-jezuicku?
        Ja ( na przykład) też ani razu nie uczestniczyłem w F1, ale i bez tego wiem, jak się jeździ, co należy, a czego nie, które skrzyżowania są dobre a które złe, i kto łamie przepisy.

Nie jestem też lekarzem,ale jeśli na skutek błędu lekarskiego umrę na stole operacyjnym, to moja rodzina nie musi się składać z lekarzy, by sprocesować pijanego chirurga.

Nie jestem też adwokatem, ale jeśli obrońca bierze dolę od strony przeciwnej, nie bywa na rozprawach, jest niepunktualny i drogi, to nie znaczy, że znajomość prawa jest mi niezbędna do tego, żeby się go pozbyć.

Nie gram w piłkę i nie jestem architektem - wystarczy mi, że UEFA postawiła stadionowi Wisły ponad 100 kardynalnych zarzutów - oni się znają.

Jeśli jednak nie podoba Ci się, że Pani Monika B skrytykowała Twoją kamieniczkę przy ul Retoryka - to oddzielaj urazy prywatne od publicznej wolności wypowiadania poglądów. Szczególnie wtedy, jeśli Pani MB ma coś dopowiedzenia, a Ty - nic.
        • Gość: Kosma Re: Kosma? IP: *.ip.netia.com.pl 20.10.10, 08:50
          O co ci chodzi Damianku ? Jaka kamienica przy Retoryka ??? Co ty bełkoczesz biedne dziecko ?

Akurat znam środowisko sędziów archi-szopy i umówmy się że to ludzie którzy mają marny dorobek zawodowy i po prostu żal im d*(& ściska że robią co najwyżej "domki jednorodzinne". Oni o innych projektach mogą pomarzyć, więc wyzywają się w takim własnie "sędziowaniu"
    • Gość: krakusek N I Erzetelny redaktor = Szuja IP: *.nsystem.pl 19.10.10, 17:12
      Nie chcę nikogo obrażać ale, uważam że każdy nierzetelny redaktor, który manipuluje czytelnikami to szuja. Prócz Archi-Szopy proponuje ogłosić konkurs w GW na Archi-Szuję.
      • Gość: kibic Re: N I Erzetelny redaktor = Szuja IP: *.n4u.abpl.pl 19.10.10, 18:00
        A no nic dodać.Gazetka przeniosła konkurs i termin ogłoszenia wyników wypadnie przed wyborami samorządowymi.Będzie okazja dowalić Majchrowskiemu.
        O to im wyłącznie chodzi,oni to miasto maja głęboko w ...
        Jak można nie dostrzegać stałego rozwoju miasta?
        Chyba tylko napływający włościanie nie zauważają zmian.
        Wstydźcie się w tej gazetce.
    • seven Re: Archi-Szopa: zgubny wpływ złego zarządzania 19.10.10, 19:32
      porownujac z innymi potencjalnymi kandydatami do archiszopy (stadion, rynek, plac szczepanski, kladka..), to groble i okolica w ogole nawet nie powinny sie wg mnie znalezc w finale. jest tam kilka idiotycznych rozwiazan (jak np trawa na boiskach do kosza/siatki), ale ogolnie rzecz biorac wreszcie jest nad ta wisla w miare ladnie- choc wiem, ze to kwestia gustu. to centrum turystyczne troche kojarzy mi sie z podobna instytucja w edynburgu, wiec jak dla mnie dodatkowy plus:P jak na nasze krakowskie inwestycje przedwyborcze, to nie jest tak zle. zreszta widac po komentarzach - niewiele osob to tak naprawde krytykuje.
    • Gość: gość Archi-Szopa: zgubny wpływ złego zarządzania IP: *.ists.pl 19.10.10, 21:06
      Na szczęście stowarzyszeniem i jego plebiscytem mało kto się w Krakowie przejmuje!!!!
    • Gość: gosc Archi-Szopa: zgubny wpływ złego zarządzania IP: *.adsl.inetia.pl 19.10.10, 21:32
      Proponuje przyznanie Archi SZopy Gazetce wybiurczej z krakowa i owieczkom z P. Na groblach, odwalili im okolice a im sie jeszcze nie podoba , kretyni.
      • Gość: imd zgubny wpływ złego kolegowania IP: 82.177.125.* 19.10.10, 22:16
        a się dopiero co jeden znany i ustosunkowany w mieście architekt w GW pożalił, że jak skrytykował apartamentowiec pod Wawelem to po nosie od SARPu - dbającego o najwyższe standardy etyczne zawodu (he he) - dostał. Zatem pytanie: jaki architekt odważy sie zabrać głos w Archiszopie? odpowiedź: żaden!
    • Gość: rembajło Archi-Szopa: zgubny wpływ złego zarządzania IP: *.IOd.krakow.pl 20.10.10, 07:53
      No to Hiltona chyba nie dokończą żeby się nie zmieścił w tegorocznej edycji.
    • Gość: ? Archi-Szopa: zgubny wpływ złego zarządzania IP: *.tktelekom.pl 20.10.10, 08:19
      W tym sezonie

to chyba poza konkurencją jest:

Stadion Miejski im. Reymana ???
    • a-thomek Re: szopki sobie robisz - obciach 26.10.10, 12:23
      budynek przy zaciszu jest okropnie, ale to okropnie oszpecony klimatyzatorami.
      dziwie sie, ze one jeszcze nie zniknely stamtad, ze nikt nie umie tego od wlascicieli wyegzekwowac.
      przykre.
    • Gość: AK-47 Nnno - świerszczyku mój IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.11.10, 08:10
      W normalnym trybie, to Pani doktorka nie wychodzi z sądu przez ładnych parę miesięcy.
      To chyba proste.
      Zabieg podobny do tego, jaki właściciele Piec-art zastosowali do plastyka miejskiego. Na chama i mecenasy w odwodzie. Typowo lekarski dowcip.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka