zaholec 02.11.10, 07:36 Nie mają siatki. Przez tyle lat działania nie potrafią nawet sprzętu zorganizować. Wstydliwa nieudolność organizacyjna. Ile kosztuje taka siatka??? Milion? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: num Re: KTOZ nie potrafi złapać "agresywnego" jamnika IP: *.ghnet.pl 02.11.10, 08:49 Z doświadczenia wiem, że osoba która zgłasza problem bezpańskiego zwierzaka staje się jego właścicielem w trakcie rozmowy z KTOZ i powinna zapłcić za tą siatkę. Odpowiedz Link Zgłoś
gieekaa Re: KTOZ nie potrafi złapać "agresywnego" jamnika 02.11.10, 09:02 A jeśli ten piesek kogoś pogryzie. Ten ktoś wystąpi o odszkodowanie to czy takie odszkodowanie nie będzie wyższe od profesjonalnej siatki na psy? Kto będzie zobowiązany do wypłacenia ewentualnego odszkodowania? I w ogóle dlaczego wszystkie pieski nie są chipowane? Nawet jeśli uda się złapać tego pieska to trafi on do schroniska. Gdyby miał chip wystarczyłoby go odczytać, znaleźć właściciela i obciążyć kosztami całej akcji. Dzięki chipom schroniska nie były by przepełnione a właściciele z większą rozwagą decydowali by się na czworonogi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dd chipy są i co z tego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.10, 15:39 teoria i praktyka się tu rozmijają. Ludzie nie chipują zwierząt bo właśnie boją się odpowiedzialności. Niech radni wprowadzą nakaz chipowania, a Straż Miejska zacznie karać mandatami !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wolontariusz KTOZ nie potrafi złapać "agresywnego" jamnika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.10, 10:46 PO PIERWSZE!!! Nie wolontariusze załatwili klatkę, ale KTOZ zakupił a pracownik schroniska ją przerobił na klatkę łapkę (jeśli kocia klatka kosztuje ok 800 zł to wyobraźcie sobie koszt klatki łapki dla psów) Mimo tego co tu się wypisuje, KTOZ nie siedzi z założonymi rękami, tylko ciągle jeździ na interwencje. Ludziom się wydaje, że KTOZ nie ma co robić. Pies jest totalnie dziki i na widok inspektorów ucieka gdzie pieprz rośnie.. czasem wprost pod nadjeżdżające samochody. Piszecie o siatce do łapania, a jak inspektorzy mają z niej korzystać skoro pies nie da do siebie podejść na odległość 5 metrów?? Fajnie się wszystkim klepie w klawiaturę.. jak jesteście tacy mądrzy to zapraszam do pomocy w wyłapywaniu tego psa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kosztorysant 800 zł ? chyba sie z ch...em na glowy zamieniles IP: *.chello.pl 02.11.10, 11:02 rozumiem 100 zl za klatke pułapke i to z montazem i dowozem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Boss Moss Re: 800 zł ? chyba sie z ch...em na glowy zamieni IP: *.scansafe.net 02.11.10, 15:52 Dupa z Ciebie nie kosztorysant. Cenniki polskiego producenta są dostępne TUTAJ. Niedawno moja znajoma ściągała klatkę łapkę dla kotów z zachodu, cena była podobna... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jamnik dusiciel Re: KTOZ nie potrafi złapać "agresywnego" jamnika IP: 46.112.129.* 02.11.10, 19:43 po drugie inspektorzy pobierają wypłaty za łapanie zwierzaków a skoro nie mogą się wyrobić i dogonić jamnika to może czas najwyższy zmienić inspektorów na sprawniejszych... po trzecie nie dziwie się jamnikowi że zwiewa jak czuje inspektorów, wie że wyląduje w schronisku a z tego miejsca nie koniecznie musi wyjść o własnych siłach;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwerty Re: KTOZ nie potrafi złapać "agresywnego" jamnika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.10, 20:45 do: twórcóf artykułu, zaholec, jamnik dusiciel jak takie ku... cfaniaki jesteście to pokażcie co potraficie i załapcie tego psa skoro oni nie mogą, a nie pie...ie andronów bo tak to każdy może. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klnący jamnik Re: KTOZ nie potrafi złapać "agresywnego" jamnika IP: 46.112.129.* 02.11.10, 21:02 qwerty skoro tak cie prawda boli ? to łap albo zrzeknij się wypłaty albo twój bliski wafel którego tak wybitnie od niekompetencji bronisz, na pewno znajdą się osoby młode które szukają pracy i chętnie zastąpią "powolnych" inspektorów czas przewietrzyć towarzystwo... a poza tym skoro taki kozak który kląć tylko umie to śmieszny jesteś i smutny zażyj to co lekarz zalecił i do łóżeczka bo klawiatura wybitnie ci nie służy i nawet nic sensownego nie umiesz napisać... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwerty Re: KTOZ nie potrafi złapać "agresywnego" jamnika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.10, 21:51 wow a ty taką poezją poleciałeś, że aż w kolanach mi się miętko zrobiło. btw a z jakiej parafii ja mam go łapać?! co ja hyclem jestem?! to może ty spróbujesz?? ja nie bronie nikogo tylko jak ktoś nie potrafi czegoś robić to niech nie krytykuje innych, którzy się tym zajmują na co dzień. a co do przekleństw to używam ich tylko jako partykuły wzmacniającej mój drogi chłopcze Odpowiedz Link Zgłoś
opos.trumna KTOZ nie potrafi złapać "agresywnego" jamnika 02.11.10, 18:56 Na Trygława i Swaroga! A jeśli to jest jamnik dusiciel! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krakus KTOZ nie potrafi złapać "agresywnego" jamnika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.10, 20:46 Zlapie jamnice gola reka. Trzeba znac i lubiec zwierzeta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jamnik leczący KTOZ nie potrafi złapać "agresywnego" jamnika IP: 46.112.129.* 02.11.10, 21:59 ubaw po pachy)))) widać jednak że brak Ci chłopa i związanych z tym przyjemności,bo byś takich pierdołów nie pisała , szkoda więcej czasu na nie owocna dyskusje... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jamnik obsikiwacz KTOZ nie potrafi złapać "agresywnego" jamnika IP: 46.112.129.* 02.11.10, 22:29 qwerty twoje słownictwo jest równe twojej wiedzy... zadaniem statutowym do wyłapywania bezdomych zwierzat przypada schronisku dla bezdomnych zwierząt i ktoz wiec skoro się tak mądrzysz to pomyśl bo to nie boli Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwerty Re: KTOZ nie potrafi złapać "agresywnego" jamnika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.10, 20:58 no wiesz co tu mnie zagiąłeś! na to akurat bym nie wpadł by schronisko i ktoz miało za zadanie wyłapywanie bezdomnych psów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jamnik jajcarz KTOZ nie potrafi złapać "agresywnego" jamnika IP: 46.112.224.* 06.11.10, 11:15 i to mi się podoba 30 osób zatrudnionych w schronisku i w ktozie nie potrafi złapać jednego wystraszonego jamnika... pogratulować Odpowiedz Link Zgłoś