Dodaj do ulubionych

hańba narodowa...

13.12.10, 20:37
prezydent niezawisłego kraju zaprasza na salony twórcę prawdziwej wojny polsko-polskiej, a 40% rodaków pozytywnie ocenia wprowadzenie stanu wojennego - tak daleko zaszliśmy przez te 20 lat wolności, że nie zauważyliśmy zatoczenia koła...
:(
Obserwuj wątek
    • krzychut Re: hańba narodowa... 13.12.10, 21:06
      Jakiego koła?
      To już któreś tam okrążenie!
      Najpierw była "wojna na górze" i "lewa noga" Wałęsy.
      Potem rządy sld i Kwaśniewskiego, w sumie ładnych parę lat.
      Ktoś ich wybrał, tak samo jak później pis i wybitnego, jak się okazuje, męża stanu.
      Teraz rządzą wybitni liberałowie, co tak ułatwiają życie przedsiębiorcom, że wzruszenie nie pozwala mi ścisnąć ich za gardło.
      Biedna ta Polska (najważniejsza, buhahahaha!).
    • zgr-edo a ile, Ty miałeś lat w stamie wojennym peteenku ? 13.12.10, 21:39
      pewnie chciałbyś powtórki z Powstania Warszawskiego, Berezy Kartuskiej, oraz Katynia , gdzie sędzią w sprawach byłby Antoni Macierewicz , Gowin, Widstein, albo jakiś inny oszołom.
      Starsi ludzie pamiętają okropności I połowy XX wieku, dlatego zawsze będą popierać wprowadzenie stanu wojennego, a nie godziny W.
      Uważasz ,że uprzywilejowana kasta komunistyczna , oddałaby władzę nie zapewniając sobie bezpieczeństwa, przecież następnego dnia wisieliby na latarniach. Poza tym, nie było wtedy wojny polsko-polskiej, to był czas ustroju który zafundowali Polsce zachodni sojusznicy, oddając nas w łapy kacapów.

• adam.eu Re: hańba narodowa... 14.12.10, 07:44
      Są różne, przeróżne koła i mają różny wymiar.
      Kiedyś Lenin walczył z biurokracją. Po roku czy dłuższej takiej "walki" okazało się, że liczba urzędników w Moskwie wzrosła.

Teraz Tusk walczy z biurokracją. A ja sądziłem, że liberalizm automatycznie zabezpiecza przed wzrostem liczby niezbędnych urzędników do spraw zbędnych.

Nie wiem, czy bardziej się myliłem, czy bardziej liberalizm PO nie ma nic wspólnego z liberalizmem.
    • sabbina Re: hańba narodowa... 14.12.10, 08:41
      peteen napisał:

> prezydent niezawisłego kraju zaprasza na salony twórcę prawdziwej wojny polsko-
      > polskiej, a 40% rodaków pozytywnie ocenia wprowadzenie stanu wojennego

a co w tym DZIWNEGO ?

Kanclerz Niemiec Adolf Hitler wygrał demokratyczne wybory w 1932 r.
      i do 1945 r. cieszył się poparciem Większości Niemców...

przecież Amerykanie właśnie dlatego uzasadniali konieczność przeprowadzenia DEFASZYZACJI, aby zniszczyć socjalistów z NSDAP

gdyby w Niemczech po 1945 r. nie było Norymbergi i de-Faszyzacji,
      prawdopodobnie do dziś NSDAP lub jej mutacje polityczne miały by dziś reprezentację w Reichstagu...

w Polsce nie było Dekomunizacja i Lustracji
      więc komuniści czują się bezkarni...
      • swarozyc hańba narodowa... 15.12.10, 09:58
        To konkordat...
        I nadrzednosc prawa kanonicznego w Polsce...
        • seven Re: hańba narodowa... 15.12.10, 11:51

> I nadrzednosc prawa kanonicznego w Polsce...

haha, juz wiele dziwnych rzeczy o polskim prawie czytałem, ale to już naprawdę należy do czołówki bzdur :D
          • swarozyc Re: hańba narodowa... 15.12.10, 13:40
            niedoslownie, misiu...
            (:-
            • bluetab70 Re: hańba narodowa... 17.12.10, 12:09
              niestety...
              chyba pierwszy raz przychodzi mi się zgodzić ze swarogiem :/
              • peteen Re: hańba narodowa... 17.12.10, 14:28
                wątek dotyczy stanu wojennego i postrzegania go przez społeczeństwo (łącznie z prezydentem), a nie oceny konkordatu i kościoła katolickiego w naszym kraju...
                • swarozyc Re: hańba narodowa... 17.12.10, 21:48
                  mowie co czuje...
                • adam.eu Re: hańba narodowa... 18.12.10, 09:13
                  Podobno Rosjanie mieli zamiar wkroczyć. Podobno to nieprawda, że Rosjanie mieli zamiar wkroczyć.
                  Jedni twierdzą, że było zagrożenie wojną Polsko-polską, inni że nie.

Te kłótnie w obozie postsolidarnościowym zdają niestety potwierdzać, że mogłoby dojść do znacznie większego niekontrolowanego przelewu krwi. Takich kłótni nigdy się nie spodziewałem.

Chyba pisałem na forum. Myślałem, że w Nowej Polsce przynajmniej znajdę sobie jakieś ugrupowanie polityczne, które będę mógł śmiało poprzeć, zdawałem sobie sprawę, że ono może nie dojść do władzy, ale będzie istniało i będzie zauważalne.
                  Myliłem się.
                • swarozyc Re: hańba narodowa... 18.12.10, 14:25
                  Hańba narodowa nie jedno ma imię...
          • swarozyc Do misia.. 18.12.10, 17:26
            Prymas Polski, abp Muszyński w Wigilię Paschalną przypominał, że prawo
            stanowione nie może być nad prawem Bożym.
            :-))
            • al-kochol-8 Re: Do misia.. 18.12.10, 21:21
              Dubya Bush tez kierowal sie prawem bozym.
    • al-kochol-8 Re: hańba narodowa... 15.12.10, 09:20
      czuje sie usprawiewdliwiony ze w tej hanbie nie uczestnicze.
      • nononr1 Re: hańba narodowa... 16.12.10, 11:57
        Tak Hańba! Jak trzeba było poprzeć Kracika byliśmy cacy. Teraz bronek za noszenie sztandarów i wykręcane przez ZOMO ręce,pałowanie ,gazowanie etc lży nas bezkarnie ,publicznie za to ,że mamy swoje zdanie...
        • al-kochol-8 Re: hańba narodowa... 17.12.10, 09:36
          poczekajmy na banknot NBP z podobizna generala za ciemnymi okularami
      • rita100 Re: hańba narodowa... 18.12.10, 21:34
        al-kochol-8 napisał:

> czuje sie usprawiewdliwiony ze w tej hanbie nie uczestnicze.

Ty to masz szczęście :)
    • cortez.the.killer Przyjęcie przez Sejm ustawy likwidującej 17.12.10, 12:18
      Komisję Narodową.Bez dwóch zdań.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka