Dodaj do ulubionych

Sprawa Emilii Lorenc

14.12.10, 11:57
Emilia Lorenc - tancerka z krakowskiej opery wygrała walkę z rakiem. Leczenie trwało trzy lata. Przyniosło tak dobre efekty, że lekarze wystawili specjalne zaświadczenie - tancerka może wrócić do pracy. W tym samym czasie dyrekcja krakowskiej opery wręczyła kobiecie wypowiedzenie. Z powodu częstych nieobecności w pracy.
www.tvn24.pl/-1,1685984,0,1,gdy-wygrala-z-rakiem--zwolniono-ja-z-pracy,wiadomosc.html
Obserwuj wątek
    • zgr-edo Re: Sprawa Emilii Lorenc 15.12.10, 18:57
      nie wierzę ,aby w zespole baletowym panowała tak wielka bezduszność i brak koleżeństwa. To ,że nikt jej tam nie lubiał, znaczy ,ze sprawa ma drugie dno. Bardzo mi żal tej pani, ale te jej wystąpienia w telewizorni, nie zjednywały jej tylko sympatyków.
      • adam.eu Re: Sprawa Emilii Lorenc 16.12.10, 08:52
        Jedno z logicznych(?) wytłumaczeń, jakie mi się nasuwa.
        Chciano ją zwolnić trzy lata temu, nawet przygotowano wypowiedzenie z powodu... itd itp.. Nie zdążono go wręczyć Emilii Lorenc, ponieważ akurat zachorowała na raka. Nie chciano jej pogrążać. Czekano więc, jeżeli nie wyzdrowieje, wypowiedzenia nie trzeba będzie wręczać, a jeżeli wyzdrowieje, to będzie można powrócić do idei zwolnienia. Według lekarzy wyzdrowiała całkowicie, więc zmodyfikowano stare wypowiedzenie i wręczono go już osobie zdrowej.

Informacje o tej sprawie czerpię z przytoczonego linka przez założyciela wątku oraz z lakonicznej informacji, jaką usłyszałem kilka dni temu w jakiejś telewizji.
        Oczywiście, nie wykluczam, że mogło być inaczej.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka