Dodaj do ulubionych

Holender radnym w Krakowie. Ma już furę i komórę

IP: *.dynamic.chello.pl 18.12.10, 10:19
Skandaliczne godziny dyżurów niektórych radnych krakowskiej PO (w grudniu 2010)
Zachęcam wszystkich do monitorowania czy nasi Radni wywiązują się ze swoich dyżurów. Na stronie:

www.bip.krakow.pl/?bip_id=1&mmi=11955
Przykładowo radny Pan P. den Bult z PO ma dyżur:

Grudzień
21 grudnia 2010 r. - wtorek w godzinach od 09.00 - 10.00 Siedziba Rady i Zarządu Dzielnicy VII - Zwierzyniec ul. Prusa 18, tel. 12 421-56-66, 12 429-90-47

...więc moje pytanie jest następujące, w jaki sposób mam iść do tego pana na dyżur jako mieszkaniec ? Przecież pracuję, ja rozumiem że mogę wziąć urlop - co prawdopodobnie zrobię - ale jak mi pracodawca nie udzieli ?

Zastanawiające jest czemu ten pan tak wyznaczył ten dyżur, szkoda że nie w piątek po 19 tej lub w poniedziałek o 7 rano ...
Pogratulować panu Den Bult

ps. a Wybiórcza jak zwykle cytuje wybiórczo !
Obserwuj wątek
    • Gość: Leonidas nie potrzebujemy takich przemądrzałych Krakauerów IP: *.multi-play.net.pl 18.12.10, 10:35
      już swoim komentarzem zacytowanym w artykule się określiłeś. Ja Cię pamiętam z jadowitych komentarzy i śmiesznych obron Majchrowskiego. Nic dziwnego, że pracowity fachowiec, spoza układu Cię przeraża. Pamiętasz krytykę wg Ciebie nietykalnego prezydenta.
      Szkoda, że nie widzisz, że to nasz prezydent i część radnych (szczególnie z tamtej kadencji) zachowują się jak pączki w maśle, a Kraków faktycznie stoi w miejscu (przy potencjale jaki posiada, daleko większym niż Wrocław czy Poznań).
      Bardzo dobrze, że się facet dostał, kropla drąży skałę.
      • Gość: krakauer Re: nie potrzebujemy takich przemądrzałych Krakau IP: *.dynamic.chello.pl 18.12.10, 10:49
        tak Leonidasie - mowie nie dla obcokrajowców na węzłowych funkcjach w naszym państwie - mieście. na to że inwestor (korzystający z dotacji rządu Rp w kwocie 60 mln zł) zrobił go prezesem spółki nie mamy żadnego wpływu i to nie nasza sprawa - to raczej kwestia PR inwestora kogo mianuje swoim CEO w jakichś odległych krajach ... ale uczynienie go radnym to kaprys i grymas władców krakowskiej PO - zupełnie nie myślących kategoriami polskiej racji stanu.
        NIE ODDAJE SIĘ WŁADZY OBCOKRAJOWCOM - MA ZONĘ POLKĘ, MA PRACĘ, ŻYJE MU SIĘ FAJNIE - I SUPER, ALE WŁADZY SIĘ OBCYM NIE ODDAJE. Skutki tego rzeczpospolita już odczuwała i to nie raz.
        • Gość: &^%$# racja, lepszy polski złodziej, najlepiej z PZPR IP: *.dynamic.chello.pl 18.12.10, 10:58
          albo SB

ale NASZ
        • Gość: Leonidas Re: nie potrzebujemy takich przemądrzałych Krakau IP: *.multi-play.net.pl 18.12.10, 11:10
          tak Krakauerze, on przynajmniej nie oddał w wieczystą dzierżawę działki, którą kiedyś ktoś miastu przekazał jako darowiznę pod park na Dębnikach. On z kontrahentami spotykał się jawnie, a nie w zacisznym pokoju w motelu Krak, co aż się prosi o zarzuty korupcji. A przede wszystkim udowodnił, że potrafi dobrze wykorzystywać posiadane zasoby, czego o Majchrowskim powiedzieć nie można.
          • Gość: krakauer Re: nie potrzebujemy takich przemądrzałych Krakau IP: *.dynamic.chello.pl 18.12.10, 11:24
            Leonidasie !

on (ten pan) jest prezesem dużej zachodniej spółki prowadzącej działalność w specjalnej strefie ekonomicznej dotowanej przez POlski rząd. Z rynkiem zbytu i wsparciem na 60 mln zł - każdy by sobie poradził ...
            Nie oddał jeszcze nic publicznego nikomu bo nie miał okazji, ale zobaczymy jak bezie głosował i jakie inicjatywy będzie składał.
            najistotniejsze jest to, że jego osoba obciąża całą krakowską PO zarówno "gibałowców" jak i "tych od rasia".
            Ja jestem przeciwny oddawaniu kontroli nad węzłowymi funkcjami w państwie/mieście (itp.) obcokrajowcom - nawet znaturalizowanym albowiem za takiego ten pan z całą pewnością uchodzi (język, jako taki, obywatelstwo, rodzina). Platforma zrobiła z niego celebrytę krakowskiej polityki - zobaczymy co będzie dalej.
            Na tym przykładzie widać jak łatwo wejść w Polsce do elyty - wystarczy kasa i funkcja, osoba z zewnątrz wchodzi i już się mówi o wykorzystaniu go w rządzie RP. Ciekaw jestem czy tak samo łatwo jest w Holandii ?
            • Gość: wini Re: nie potrzebujemy takich przemądrzałych Krakau IP: 195.150.224.* 18.12.10, 11:44
              A napływowym barbarzyńcą z sosnowca? Co z nimi?
            • Gość: życzliwy krakauer IP: *.adsl.inetia.pl 18.12.10, 12:17
              krakauer to najwiekszy buc na tym forum. kropka.
            • kraq krakauer co za kretyn słabo mi 19.12.10, 00:52
              już mi nie chodzi nawet o tą jego pokrętną logikę ale twierdzenie, że szeregowy radny to węzłowa funkcja czy jakieś tam pierdy, no to śmiech na sali. komedia po prostu:))))))) krakauer czas pier.dolnąć baranka o ściane i się zabić, bo w sejmie na kluczowym węźle poselskim masz murzyna hehe:)))) pewnie to nic, że obaj mają obywatela, mieszkają tu kilkanaście lat, mają rodziny, łeb na karku i co najważniejsze, wybrali ich ludzie:)). krakauer zrób nam przysługę i się powieś, plis
              • Gość: ... krak IP: *.dsl.chcgil.sbcglobal.net 19.12.10, 03:04
                -kok'a do gowy uderzyła? /a moze tylko woda sodowa/
        • Gość: T. Re: nie potrzebujemy takich przemądrzałych Krakau IP: *.ghnet.pl 19.12.10, 10:46
          Ja głosowałem na niego, dlatego, że uważam, że narodowość ani miejsce urodzenia nie jest głównym wyznacznikiem wartości człowieka jako radnego.

Pierwszą rzeczą jaką zrobiłem przed wyborami było wyszukanie informacji na temat kandydatów z mojego okręgu. Swoje strony internetowe miało tyko 4 kandydatów z listy PO. Z czego tylko Holender miał zawodową przeszłość i poglądy, które przekonały mnie, żeby na niego głosować.
      • nnike Re: nie potrzebujemy takich przemądrzałych Krakau 21.12.10, 01:10
        Gość portalu: Leonidas napisał(a):

> już swoim komentarzem zacytowanym w artykule się określiłeś. Ja Cię pamiętam z
        > jadowitych komentarzy i śmiesznych obron Majchrowskiego.

Nie odpowiedziałeś na pytanie krakauera, które brzmiało: ..więc moje pytanie jest następujące, w jaki sposób mam iść do tego pana na dyżur jako mieszkaniec ? Przecież pracuję, ja rozumiem że mogę wziąć urlop - co prawdopodobnie zrobię - ale jak mi pracodawca nie udzieli ?, a czepiłeś się osoby, nie problemu, co widać już w tytule posta.

Może należy ci się odpoczynek od forum na czas jakiś, taki z urzędu, jak myślisz Giwi?
        • Gość: krakauer Re: nie potrzebujemy takich przemądrzałych Krakau IP: *.dynamic.chello.pl 23.12.10, 17:40
          mnike chcesz wstąpić do legionów krakauerów ?
    • Gość: WG Re: Holender radnym w Krakowie. Ma już furę i kom IP: *.ghnet.pl 18.12.10, 10:44
      ja panu radnemu Bultowi proponowałbym zadanie kilku trudnych pytań pełnomocnikowi Okońskiemu (ds przedsiębiorczości). stanowisko, które powinien zajmować ktoś rzutki i nawykły do kontaktów z biznesem zajmuje piernik, który co najwyżej może sie kontaktować z Bractwem Kurkowym...mówiąc oględnie, nie znam żadnych osiągnięć tego pana.
      • Gość: krakauer Re: Holender radnym w Krakowie. Ma już furę i kom IP: *.dynamic.chello.pl 18.12.10, 10:57
        pod warunkiem że zna na tyle język polski, żeby móc samodzielnie sformułować logiczne pytanie ...
        • Gość: WG Re: Holender radnym w Krakowie. Ma już furę i kom IP: *.ghnet.pl 18.12.10, 11:05
          nie bój żaby, zna
          • Gość: krakauer Re: Holender radnym w Krakowie. Ma już furę i kom IP: *.dynamic.chello.pl 18.12.10, 11:19
            dość kiepsko i słabo ...
    • Gość: nl.pl no to bedziecie miec IP: *.pool.mediaWays.net 18.12.10, 10:53
      z nim wasze "h...e morhen" :)
    • Gość: kraqs Re: Holender radnym w Krakowie. Ma już furę i kom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.10, 11:00
      >>krakauer: "Wstyd i hańba. Nie potrzebujemy tu przemądrzałych Holendrów, którzy mówią nam, jak mamy rządzić we własnym kraju. Wracaj, człowieku, do siebie albo ciesz się, że jesteś tolerowany, nigdy nie będziesz jednym z nas".<<

Wstyd mi i hańba dla Krakowa, że takie indywidua jak ty otwierają swój parszywy faszystowski pysk i zabierają głos w imieniu NAS!
      • Gość: a10 Lepiej bym tego nie ujął... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.12.10, 11:07
        ((c:
        • Gość: obcy Re: Lepiej bym tego nie ujął... IP: 91.198.177.* 18.12.10, 12:07
          ludzie jak Krakauer są powodem dla którego ludzie jak ja wybywają z tego kraju. Prostactwo, dyskryminacja i żółć poraża. Ja w takim razie też nie jestem Polakiem, w końcu urodzony na tym jakże złym zachodzie (też Holandii, nota bene), dwa paszporty, jak ja śmiem mieszkać w Krakowie?
          Otóż, mój drogi Krakauer, dzięki takim bucom i palantom jak Ty ja dziękuję za mieszkanie w tym mieście. Dalej się taplaj w swoim bajorku nienawiści. Jakbyś pomieszkał przez trochę w Holandii to byś się nauczył, że niektóre rzeczy można zrobić inaczej, z głową i oszczędnie. Ale to obce pomysły, to złe. Nie śmierdzi Ci Twoje podejście ksenofobią i Sarmatyzmem? Ale co tam mogę ja wiedzieć, obcokrajowiec...
          • Gość: mm obcy trochę ci wyjaśnię, bo nie wiesz co chodzi IP: *.dynamic.chello.pl 18.12.10, 12:18
            to nie jest dyskryminacja, sarmatyzm, ksenofobia

są po prostu pewne grupy interesów kradnące pieniądze podatnika i walka idzie o utrzymanie przy korycie osób umożliwiających ten proceder

płacą takim kur.wom jak krakauer za odwoływanie się do jakichś pseudopatriotycznych emocji na forach, żeby utrzymać status quo

Holender jest z innej bajki, więc może dociekać na co idzie kasa

wyłacznie o kasę chodzi, co do mieszkania w Krakowie, to ja mam jeden paszport, a też czuję się jakbym nie miał prawa tu mieszkać, włodarze tego miasta jebią równo i obcych i swoich, swoich nawet bardziej
            • Gość: krakauer Re: obcy trochę ci wyjaśnię, bo nie wiesz co chod IP: *.dynamic.chello.pl 18.12.10, 15:16
              pan holender jako firma dostał od twojego rządu 60 mln i zwolnienie z podatków misiu :) masz dalej pytania na co idzie kasa ?
          • Gość: WG Re: Lepiej bym tego nie ujął... IP: *.ghnet.pl 18.12.10, 12:36
            za bardzo bierzesz to do siebie...ja wielu już dowodziło, Polacy to najbardziej "skundlony" naród w Europie. taka historia:-) nie zdziwiłbym sie, gdyby krakauer miał za przodka jakiegoś Tatarzyna, Ruska, albo nawet i Żyda...

P.S. a może Holendra?
            • Gość: krakauer Re: Lepiej bym tego nie ujął... IP: *.dynamic.chello.pl 18.12.10, 15:21
              już samo sformułowanie krakauer powinno cię naprowadzić - no ale musiałbyś mieć elementarną wiedzę :)
    • Gość: Krakus Holender radnym w Krakowie. Ma już furę i komórę IP: 77.236.25.* 18.12.10, 11:06
      Uwazam ze wlasnie taka osoba powinna rzadzic miastem. Jak umiesz prowadzic biznes- potrafisz takze zarzadzac miastem. I nie przekonaja mnie glosy w sytlu ze bedzie robil pod Shela. A co robia nasi politycy ?? i uwazacie ze to db ?
      Krakowowi potrzeba spojrzenia menedzerskiego i raczej nie polskiego
      • Gość: nAGA Re: Holender radnym w Krakowie. Ma już furę i kom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.10, 11:15
        ZGADZAM SIE Z PRZED MOWCA,
        dzieki mnie patryk dostal 3 glosy.
        jako pracownik Shell w krakowie nie przypominam sobie zadnych naciskow aby glosowac na prezesa.. byl tylko mail ze kandyduje z 3 okregu oraz ze firma odcina sie od wszelkich Działan
        wiec prosze nie wypisywac glupot..

• lajkomik Re: Holender radnym w Krakowie. Ma już furę i kom 18.12.10, 22:39
        Tak, tak, mieliśmy już kilku takich byznesmenów w rządzie, załatwiali ustawy by swoje biznesy rozwijać bardziej :)
    • Gość: krakózka Holender radnym w Krakowie. Ma już furę i komórę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.10, 11:17
      Przecież to nie pierwszy "nasz" Holender! Vide miasto Wilamowice, które powstało w XIII (Tak, tak!!!)w. jako osada przybyszy z terenu dzisiejszej Holandii!
      Powodzenia, Panie...Holender! (może niektórym, na czele z krakauerem umknęło, że pan den Bult jest naturalizowanym Polakiem?... A przy okazji, panie krakauer, warto się dokształcić: "dem"nie jest imieniem i nie pisze się z dużej litery.)
    • Gość: zdziwiony Ksenofobię widać w dalszym ciągu w Krakowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.10, 12:17
      Komentarze pod tym artykułem dają interesujący obraz Krakowa. Widać wpisy ludzi, którzy wiedzą, że świat nie kończy się na Kryspinowie czy Zielonkach. I takie wpisy, z których bije totalna ksenofobia. Wpisy ludzi, którzy wolą, aby w Krakowie rządził "swój idiota", niż ktoś uważany przez nich za obcego. Ludzie ci prezentują podejście typowo polskie, albo jeszcze bardziej na wschód: "nie liczą się kompetencje, liczą się znajomości". Patrząc się na wpisy widzę, że ludzie tacy są krzykliwi, ale na szczęście w mniejszości.

Sam artykuł jest bardzo ciekawy, choć odnoszę wrażenie, że traktuje den Bulta jako egzotykę, zamiast jako człowieka z pomysłem na Kraków. Lepsze to, niż nic. Faktem jest, że można żyć w Polsce 13 lat i więcej wiedzieć o tym kraju niż niektórzy mieszkający całe życie w jednej dzielnicy. Posiadając inną perspektywę dużo łatwiej zauważyć, co działa, co mamy w Krakowie wyjątkowego, i co musimy koniecznie poprawić. I takie doświadczenie jest na pewno potrzebne w Krakowie, mieście obecnie zdominowanym przez legendarne już podejście "niedasię".

• Gość: M. Re: Ksenofobię widać w dalszym ciągu w Krakowie IP: *.dynamic.chello.pl 18.12.10, 12:55
        Nie zgadzam się również, że będzie robił "pod shella" z jednej prostej przyczyny... jak już powszechnie wiadomo z Shella stanowiska pracy już od dawna wyjeżdżają do Indii, bo taniej, a nie bo lepiej.
        • Gość: miś znajomością z Gowinem nie powinien się chwalić IP: *.dynamic.chello.pl 18.12.10, 13:49
          bo straci w oczacvh wyborców
        • Gość: red Re: Ksenofobię widać w dalszym ciągu w Krakowie IP: *.dynamic.chello.pl 19.12.10, 12:37
          To niestety prawda! Firmie, którą kieruje nasz nowy radny przyznano w 2006 roku ulgi podatkowe, a teraz cichaczem przenosi ona część miejsc pracy do swoich centrów azjatyckich. Może warto Pana radnego o to zapytać przy najbliższej okazji?
          • hoogo Re: Ksenofobię widać w dalszym ciągu w Krakowie 20.12.10, 22:23
            2 lata temu było 900 osób teraz jest 1500... Z czego większość przeniesiona z Holandii, Niemiec, Wielkiej Brytanii...
            • Gość: der der Re: Ksenofobię widać w dalszym ciągu w Krakowie IP: *.dynamic.chello.pl 21.12.10, 22:24
              2 lata temu Shell zatrudniał 900 pracowników, teraz 1500, a już niebawem większość z nich będzie musiała sobie poszukać nowej roboty. Nie ma co się oszukiwać... w Indiach i na Filipinach siła robocza jest o wiele tańsza. Ciekawe jak Grodzki Urząd Pracy poradzi sobie z kilkoma tysiącami bezrobotnych księgowych?! Dlaczego mówię o kilku tysiącach księgowych? Z tego co się orientuję rzecz dotyczy również innych krakowskich centrów np. IBM.
              • Gość: . Re: Ksenofobię widać w dalszym ciągu w Krakowie IP: *.dynamic.chello.pl 21.12.10, 22:35
                A prezes robote juz ma. Radnym zostal.
                • Gość: . Re: Ksenofobię widać w dalszym ciągu w Krakowie IP: *.dynamic.chello.pl 21.12.10, 22:50
                  Ciekawi mnie tylko, dlaczego chwali się tak tymi miejscami pracy (że niby je utworzył?!?!), a nie wspomina nic o tym, że w porównaniu do innych centrów płacą kiepsko (no chyba, że porównuje się z capem. Ale cap lepszy, bo chociaż w mieście jest). W dodatku w kiepskiej lokalizacji (dojazd pkp to koszmar dla każdego, komu przyszło tam dojeżdżać). No i oczywiście migrowanie pracy cichaczem do Indii, obcinanie bonusów i jakichkolwiek szkoleń dla pracowników. Zresztą w samej firmie już niebawem będzie przyrost ujemny, bo poza studentami nikt już tam pracować nie chce.
                  • Gość: i Re: Ksenofobię widać w dalszym ciągu w Krakowie IP: *.dynamic.chello.pl 21.12.10, 23:10
                    Spora część z tych 1500 pracowników w ostatnim czasie to właśnie studenci, a to znaczy, że Shell próbuje oszczędzać na kosztach pracy. To naprawdę niepokojące! Jeżeli jeden z największych pracodawców w Małopolsce w ten sposób tratuje przepisy prawa...
      • Gość: krakauer Re: Ksenofobię widać w dalszym ciągu w Krakowie IP: *.dynamic.chello.pl 18.12.10, 15:20
        jaka ksenofobia ? jaki swój idiota ?o czym mówisz zidiociałes/aś ? kto tak mówił ? i gdzie ? Dlaczego piszesz takie głupoty mózg Ci wyprało ? Sprawdź w holandii czy rządząca partia polityczna wstawia na listy polaków zarządzających oddziałami duzych koncernów w tym kraju - na swoje listy wyborcze ...
        życze powodzenia w szukaniu.
        Owszem licza się znjaomości bo trzeba rządzić w konsensusie społecznym.

owszem den Bult to egzotyka. To największa porażka PO zaaraz po Kraciku i ona bierze za niego odpowiedzialność. Zapamiętaj den Bult ma pieniądze - stać go na postrzeganie świata i krakowa z wielu perspektyw ... jednakże to nie znaczy że zaakceptujemy go jako naszą elitę.
        • Gość: rykardaparasol Re: Ksenofobię widać w dalszym ciągu w Krakowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.10, 17:26
          Mów w swoim imieniu!!!
          • Gość: krakauer Re: Ksenofobię widać w dalszym ciągu w Krakowie IP: *.dynamic.chello.pl 18.12.10, 19:14
            Nas jest legion !
            • Gość: w-ny Re: Ksenofobię widać w dalszym ciągu w Krakowie IP: 78.145.23.* 18.12.10, 21:51
              Gość portalu: krakauer napisał(a):

> Nas jest legion !

Legion zuli PiSowskich zerujacych na zasilkach i pieniadzach ludzi uczciwie i ciezko pracujacych.
              • lajkomik Re: Ksenofobię widać w dalszym ciągu w Krakowie 18.12.10, 22:41
                Ciężko pracujących = Zapier-dalających za głodowe pensje
              • Gość: tak-ten-niedobry Re: Ksenofobię widać w dalszym ciągu w Krakowie IP: *.dynamic.chello.pl 20.12.10, 23:17
                A o nas z eselde zapomaiłeś ???

Co do pracy są masy pracujące ciężko - ale jest elita pracująca mądrze.

• Gość: Luiza Re: Ksenofobię widać w dalszym ciągu w Krakowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.10, 20:17
          Nie wiem, czy Holandia ma radnych polskiego pochodzenia, ale około rok temu pisano o Polce, która w Irlandii startowała do lokalnych władz. Traktowaliśmy to jako pozytywny fakt i dowód, że Polacy są dobrze traktowani i są doceniani na świecie. Nie wspomnę już o kongresmenach polskiego pochodzenia w USA. Ten Holender mieszka w Polsce, ma polskie obywatelstwo - ja się cieszę, że mamy tu już trochę jak w UE pod względem akceptacji dla ludzi urodzonych poza naszym krajem, a chcącym dla tego kraju pracować.
        • Gość: Doris Re: Ksenofobię widać w dalszym ciągu w Krakowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.10, 22:54
          Jest dużo przykładów Polaków zasiadających we władzach innych krajów. W parlamencie szwedzkim zasiada teraz 2 Polki: Marta Obminska i Eliza Roszkowska Öberg (www.tvp.info/informacje/swiat/dwie-polki-zasiada-w-szwedzkim-parlamencie/2776418). Eliza Roszkowska Öberg mieszkała w Szwecji stosunkowo krótko zanim zdobyła miejsce w parlamencie i jakoś nie było protestów ze strony Szwedów, że oddają władzę w ręce obcych. Życzę trochę więcej otwartości.
    • Gość: Rossanoff@wp.pl Powodzenia Patryk. Gdynia trzyma za ciebie kciuki IP: *.centertel.pl 18.12.10, 14:15
      Uda się !!!!
    • Gość: eeeee Holender radnym w Krakowie. Ma już furę i komórę IP: *.med.nyu.edu 18.12.10, 18:03
      to, ze jest Holdendrem to plus;
      to, ze jest powiazany z PO - to minus;
      za pare lat zobaczymy czy sie sprawdzi;
      na razie widac, ze ma poparcie Wyborczej co w Krakowie czesto oznacza pocalunek smierci wiec z zainteresowaniem bede sledzil jego kariere;
      • Gość: Urzedas Re: Holender radnym w Krakowie. Ma już furę i kom IP: *.dynamic.chello.pl 18.12.10, 18:09

20 takich holendrów wystarczyło by zamniast 200 nierobów z magistratu
        • Gość: ja Re: Holender radnym w Krakowie. Ma już furę i kom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.10, 18:45
          Jak na 13 lat w Polsce znajomosc jezyka ma słaba, nie zna kompletnie polskiego prawa czemu dal juz wyraz.
          Ma w nosie wyborcow bylem swiadkiem jak "olał" mieszkanke w magistracie. Jest mocno zarozumiały i mentorski a art powinien nosic dopisek "art sponsorowany"
          Typowe robienie l.....da

• Gość: josef zly bo obcy IP: *.ghnet.pl 18.12.10, 18:11
      Do Krakkauera: A ja uważam, że polska polityka tak źle wyglada, dlatego, że nie właśnie z istoty rzeczy trudno jest tam się przedostać obcokrajowcom. Gdyby tak wpuścić tam trochę sprawnych zarządców, takich naturalizowanych Polaków z Holandii, Niemiec, to byśmy byli o wiele wiele dalej pod względm rozwoju cywilizacyjnego niż jesteśmy. Bo Polak myśli, żeby jak najwiecej dla siebie zgarnąć. Tak samo autostrady w Polsce powinni budować Niemcy. Dopóki będą je budować POlacy, będą to drogi po dwóch latach dziurawe.
    • Gość: azyt debilny tytul IP: *.fbx.proxad.net 18.12.10, 19:03
      nawet mi sie czytac nie chcialo zawartosci
    • Gość: Azor wnuk Szarika Biznesmen radnym ? IP: 95.155.125.* 18.12.10, 22:00
      Nie mam nic przeciw cudzoziemcom ale idea łączenia stanowiska radnego z wysokim stanowiskiem w biznesie (tu akurat dyrektor oddziału dużej firmy na Polskę) budzi moje wątpliwości. Nie chodzi mi tutaj o jakieś wykorzystywanie stanowiska dla swoich biznesowych celów, broń Boże. Chodzi o rzecz bardzo prozaiczną - jak dyrektor (prezes, szef itp. wymiennie) będzie się w pełni angażował w pracę na rzecz miasta skoro ma na głowie tak wiele obowiązków (czasochłonnych) wynikających z zajmowanego stanowiska w firmie ? Chyba, że rezygnuje z wcześniejszej posady, to sprawa jest jasna.
    • Gość: ? Holender radnym w Krakowie. Ma już furę i komórę IP: 77.236.16.* 18.12.10, 22:53
      -" I w ten oto sposób mamy w radzie miasta Holendra! No proszę to sobie wyobrazić! W konserwatywnym Krakowie mieście mamy cudzoziemca! Przez 750 lat historii Krakowa nic podobnego się nie zdarzyło!"

ten Czekaj to naprawdę taki idiota jest, czy udaje ?
      • Gość: ? Re: Holender radnym w Krakowie. Ma już furę i kom IP: 77.236.16.* 18.12.10, 22:55
        i teraz offtopic:

czy już niedługo znowu trzeba będzie przeprowadzać sprawdzian polskości
        przez test "soczewica, koło, miele, młyn"
        z dekapitacją w przypadku niezdania ???
    • sebast81 Holender radnym w Krakowie. Ma już furę i komórę 18.12.10, 23:08
      bardzo fajny artykuł - naprawdę należy to docenić że około 1500 młodych ludzi ma pracę w zawodzie z dość przyzwoitą (jak na krakowskie standardy) płacą. Widać że jest kilku frustratów którym pasuje zaściankowość i kiszenie się we własnym sosie. Den Bult ma rację - Kraków ma wielki potencjał intelektualny młodych ludzi który po prostu jest marnowany. Naprawdę hasła o zdolnej i pracowitej polskiej młodzieży nie są jakimiś głupimi sloganami. Pracowałem w Niemczech , Holandii i Irlandii i mam porównanie. A wielu chciałoby żeby w Krakowie był brudek i smrodek (+ ubóstwo) ale swojskie i przaśne.
      • Gość: empl Re: Holender radnym w Krakowie. Ma już furę i kom IP: 46.112.79.* 19.12.10, 13:19
        Ani to nie jest dla nikogo praca w zawodzie, a płaca jest bardzo mała.
        Patrick jest miłym i kulturalnym gościem, ale co jak co - potencjał młodzieży to jest tam dewastowany i zaprzepaszczany. Po prostu, Kraków to tymczasowa alternatywa intelektualna dla Chin, Indii itp.
        A czy to jest biznes? Owszem jest, ale nie dla pracowników
        • Gość: tu CZAS najwyższy skończyć z tym IP: *.dynamic.chello.pl 21.12.10, 23:24
          Niestety zgadzam się :( Pytanie - czy na nic więcej nie zasługujemy? Jedyne "inwestycje" w tym mieście w ostatnim czasie to centra księgowe, które marnotrawią nasz kapitał ludzki. Młodzi, wykształceni ludzie nie mają żadnej alternatywy. Jedynym sposobem na "w miare" wygodne życie w Krk jest "klepanina" w centrach księgowych. Robią to ekonomiści, ale też filolodzy, chemicy, biolodzy, dzinnikarze... ABSURD
    • Gość: Kuba Holender radnym w Krakowie. Ma już furę i komórę IP: *.ists.pl 18.12.10, 23:43
      Od razu można nabrać optymizmu czytając o takich ludziach. Patrząc na historię to Holendrzy są jednym z najmądrzejszych narodów na świecie, ucząc się od nich możemy tylko zyskać. Dla mnie nasz nowy radny powinien zostać prezydentem miasta.
    • Gość: Haraburda Popieram! IP: *.home.aster.pl 19.12.10, 11:50
      Popieram. Najwięksi prezydenci naszego miasta, Juliusz Leo i Józef Dietl, to byli też spolonizowani cudzoziemcy - Austriacy. Jeśli już ktoś się decyduje z wyboru na polskość, to lepiej rokuje niż nasi właśni geszefciarze.
    • Gość: prezessss jeszcze podstawowe pytanie... IP: 195.150.224.* 19.12.10, 13:11
      mieszkancem jakiej gminy w dniu wyboru i zlozenia slubowania byl bohater artykulu?
      jesli nie krakowa, to znaczy ze mamy do czynienia z lamaniem prawa wyborczego.
      tu przyklad chorzowa sprzed 3 lat, gdzie radny utracil mandat, bo wykazano mu (w sposob bardzo watpliwy), ze nie mieszka w miescie, gdzie sprawuje mandat, tylko w katowicach...
    • Gość: krakauer Holender radnym w Krakowie. Ma już furę i komórę IP: *.dynamic.chello.pl 19.12.10, 13:39
      aha .. a to że jakieś farbowane polki (mające zagranicznych mężów) dostały się do rad na jakimś zadupiu jeszcze o niczym nie świadczy. a ten pan co dostał się do sejmu to w wyniku ordynacji :) a nie z wyboru ... wybory przegrał.
      • Gość: józek Re: Holender radnym w Krakowie. Ma już furę i kom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.10, 21:05
        Hm, w takim wypadku wszystko gra, Patrick jest tylko farbowanym Holendrem :).
    • Gość: M. Holender radnym w Krakowie. Ma już furę i komórę IP: *.dynamic.chello.pl 19.12.10, 13:51
      "Po prostu, Kraków to tymczasowa alternatywa intelektualna dla Chin, Indii itp.
      A czy to jest biznes? Owszem jest, ale nie dla pracowników " niestety to prawda i może sam prezes już szuka zajęcia po wypchnięciu wszystkiego na wschód.
    • Gość: A Holender radnym w Krakowie. Ma już furę i komórę IP: *.dynamic.chello.pl 19.12.10, 19:40
      Male sprostowanie odnośnie maila od Patryka do nas, pracowników Shella. Byla to informacja, że postanowil kandydowac na radnego, a nie polecenie slużbowe. Mozna dyskutowac nad forma przekazu, gdyz zabronione jest wysylanie prywatnych wiadomosci - ato dotyczy jego prywatnej dzialalnosci tj. nie zwiazanej z Shellem.
      A co do samego Patryka. W Shellu jest jak jest, ale Patryk cieszy sie duza sympatia pracownikow. Potrafi zjednac sobie ludzi. Jest otwarty i po prostu sympatyczny.
      Powodzenia Patryk!
      • Gość: AS Lubię Holendrów. Popieram IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.10, 09:55
        Ludzie którym się chce coś poprawiać, zasługują na poparcie. Tak 3mać.
      • Gość: zad Re: Holender radnym w Krakowie. Ma już furę i kom IP: *.dynamic.chello.pl 21.12.10, 22:50
        Pan Patrik jak zresztą chyba większość kadry kierowniczej w Shell Business Service Centre, świadomy jest, że reguły, wg których Shell prowadzi w Polsce business pt. "SBSC" nie jest fair i jedyną jego (pana Patrika) cnotą jest chyba to, że nie udaje przed swoimi podwładnymi, że wszystko jest ok. Dlatego jak sądzę cieszy się ich sympatią.
    • Gość: malapsotka Holender radnym w Krakowie. Ma już furę i komórę IP: 82.152.165.* 20.12.10, 11:35
      Jednego nie rozumiem. Zeby otrzymac Karte Polaka nalezy spelniac nastepujace ponizsze warunki. Dlaczego wiec calkowici cudzoziemcy moga w Polsce (np m in. Pan Godson) obejmowac wazne panstwowe stanowiska?? Chcialabym wiedziec, jaka idea za tym stoi.

www.pmsgrodno.org/content/view/41/22/
      Jakie warunki należy spełnić, aby otrzymać Kartę Polaka?
      Karta Polaka może być przyznana osobie, która uważa, że należy do Narodu Polskiego i jednocześnie:

Zna język polski przynajmniej w stopniu podstawowym i uważa go za język ojczysty;
      Zna i kultywuje polskie tradycje i zwyczaje;
      W obecności konsula Rzeczypospolitej Polskiej lub upoważnionego pracownika złoży pisemną deklarację przynależności do Narodu Polskiego;
      Wykaże, że co najmniej jedno z rodziców lub dziadków albo oboje pradziadkowie byli narodowości polskiej lub posiadali polskie obywatelstwo
    • Gość: shelki Holender radnym w Krakowie. Ma już furę i komórę IP: *.dynamic.chello.pl 21.12.10, 20:46
      "Dziś den Bult zatrudnia 1500 osób" -nie jest właścicielem firmy, pracuje na stanowisku General Managera Shell Shared Service Centre w Zabierzowie.
      • Gość: die Re: Holender radnym w Krakowie. Ma już furę i kom IP: *.dynamic.chello.pl 21.12.10, 22:34
        Bardzo celna uwaga - ani nie stworzył 1500 miejsc pracy ani nikogo nie zatrudnia. Pełni tak naprawdę mało odpowiedzialną funkcję w międzynarodowych strukturach Shell. Funkcję, do wykonywania której nie potrzeba szczególnych zdolności organizacyjnych i biznesowych.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka