Dodaj do ulubionych

europejski sracz..

10.01.11, 23:12
no fantastycznie wyglada to osiedle, co metr wielkie guano na ledwo zielonej trawce.
na prawde chcecie wlasciciele pieskow, zeby wasze zwierzaki meczyly sie od trutki?
Obserwuj wątek
    • xpreacher Re: europejski sracz.. 11.01.11, 08:15
      o co Ci chodzi ? trawa jest systematycznie koszona teksańską piłą mechaniczną nie mówiąc już o dosadzaniu zieleni za 3.000 PLN. Czepiasz się, wszystko jest zgodnie z prawem jak twierdzi Zarządca. Oni wkładają tyle pracy żeby się nam żyło lepiej a Ty marudzisz, uważaj bo takich jak my nazywa się na tym forum FRUSTRATAMI ZE WSI.
      • adammalysz_2010 Re: europejski sracz.. 11.01.11, 20:22
        xpreacher może tobie nie przeszkadza włażenie w gówna psie, może lubisz takie miny, ale nie dobijaj mnie gościu i nie broń właścicieli psów których obowiązkiem jest sprzątanie po swoich czworonogach.
        A co ma trawa do sprzatania po pieskach, oj brak mi do ciebie słów.
        Popieram i jestem z tymi którym przeszkadza to że psy na OE srają gdzie popadnie
        • paika Re: europejski sracz.. 16.01.11, 00:09
          jakie sprzątanie??? ja się pytam jakim prawem w ogóle te imitacje psów (bo najczęściej coś co robi za psa jest wielkości kota, tylko jazgotu więcej) srają na terenie osiedla? nawet jak ktoś się schyli i zabierze gowno ze sobą to osrana trawa chciał nie chciał zostaje. a po tej trawie biegają, bawią się, grzebią itp. bardzo małe dzieci.
    • ano999 Re: europejski sracz.. 12.01.11, 00:49
      ostatnio straż miejska przy okazji zakładania blokad ukarała pewnego jegomościa mandatem uwaga ! 500 zł ! pewnie byłoby mniej gdyby nie to ze piesek wypróżnił się na środku chodnika 3 metry od pracującego strażnika, a właściciel niewybrednym słownictwem komentował działania strażników
      • e-nick Re: europejski sracz.. 12.01.11, 10:16
        No niestety, właściciele piesków przesadzają. Sama mam pieska, po którym sprzątam i uwierzcie mi, nie wiem gdzie z nim chodzić na spacer, żeby w coś nie wlazł. No po prostu, aż nie przyjemnie. Kochani właściciele piesków: przecież kochacie swoje zwięrzęta, karmicie je, myjecie, pielęgnujecie, głaskacie, przytulacie, bawią się z nimi Wasze dzieci itd. Czy jest Wam przyjemnie jak Wasz piesek wejdzie w "coś" w dodatku nie swojego i przywlecze " to to" na łapkach do domu? Czy nie prościej wziąść woreczek i posprzątać po Waszym przyjacielu, zwłaszcza że są już właściciele, którzy to robią, więc nikt z Was "boków nie będzie zrywał". Wręcz wszystkim będzie przyjemniej, i tym którzy wychodzą na spacer z pieskami i tym, którzy po prostu przechodzą koło tych trawników, nie mówiąc o osobach, których okna wychodzą na ten "europejski sracz" - jak to zostało dosadnie, acz prawdziwie nazwane.
        • xpreacher Re: europejski sracz.. 12.01.11, 10:54
          nie mam psa ani innego zwierzątka i nie bardzo wiem o co bicie piany. Zawsze tak było że właściciele swoich pupilów mieli to gdzieś że ich pieski srają pod oknami sąsiada. Mnie to osobiście też to wnerwia ale co niby można z tym zrobić ? NIC
          Można wprowadzić zakaz posiadania zwierząt w budynku - pełno zakazów już wisi na naszych klatkach jeden kolejny i sprawa załatwiona.
          • maximus_t2 Re: europejski sracz.. 12.01.11, 12:27
            www.youtube.com/watch?v=wCyhy4JUGMg
          • bluehare Re: europejski sracz.. 12.01.11, 14:32
            proponuję również zakaz posiadania dzieci - za hałas i sikanie na osiedlową roślinność
          • tomekk1960 Re: europejski sracz.. 12.01.11, 17:11
            " nie mam psa ani innego zwierzątka i nie bardzo wiem o co bicie piany"
            To bicie piany jak to nazwałeś jest po to żeby nie wchodzić co krok w psie gówna. Korona właścicielowi psa nie spadnie z głowy jak pójdzie troszke dalej od osiedla na spacer, jak sie pochyli i posprząta po swoim psie.
            Tak czytam xpreacher twoje wpisy i uważam że śmiało możesz kandydować do miana MACIAREWICZA Forum Wolna Europa.
            • xpreacher Re: europejski sracz.. 12.01.11, 17:44
              no niestety to jest bicie piany skoro nic się nie da zrobić.
              Sądzisz że twoje wylewne żale na temat zafajdanego chodnika obchodzi któregokolwiek z właścicieli tych zwierzaków ?? jasne że mają tak Ciebie jak i mnie serdecznie gdzieś ..
              Również nie pochwalam takich praktyk i co z tego .... ???
              • nika-ika Re: europejski sracz.. 13.01.11, 08:38
                scenka sprzed tygodnia. Kwartał Paryż. Wychodzi Pan z psem na spacer. Pies kudłaty czarny ala owczarek polski nizinny. Ja idę z 10m za nimi. Oniemiałam!!! Pan wyszedl poza kwartał, zatrzasnął za sobą bramkę (psa zostawiając w środku kwartału) i zapalił papieroska dla relaksu. Piesek sam zrobił sobie spacerek na kupkę i siku w obrębie kwartału a co? W końcu bezpiecznie, czysto. A Pan spokojnie mógł sobie palić w końcu pies niegdzie mu nie ucieknie.
                Już miałam grzecznie spytać czy psa nie zgubił ale machnęłam bezsilnie ręką :(

• xpreacher Re: europejski sracz.. 13.01.11, 12:30
                  właśnie o tym pisałem - jesteśmy bezsilni wobec takiego zachowania. Ja jak mam gorszy dzień i chce mi się użerać to zwracam uwagę takiemu typowi, ale zawsze kończy się to awanturą. W naszym kraju każdy szlachcic i jak mu zwrócisz uwagę to zamiast powiedzieć magiczne słowo przepraszam rzuca się do awantury a i może bójki.
                  • adammalysz_2010 Re: europejski sracz.. 13.01.11, 17:03
                    Gówno prawda.
                    Trzeba zwracać uwage,prosić, pouczać a nawet wzywać Straż Miejską.
                    • yjustice Re: europejski sracz.. 13.01.11, 19:52
                      Ja też uważam że trzeba, daj na siebie namiary bo jak będę widział dresika z pitbulem to polecę po ciebie żebyś mu zwrócił uwagę a nawet poszczuł go Strażą Miejska.
                      Za postawę obywatelską a to można dostać kose pod żebro w Polsce albo być oskarżonym o napaść.
                      Takie mamy społeczeństwo jakie mamy prawo.
    • jedyny.czikita30 Re: europejski sracz.. 13.01.11, 14:21
      www.alodia.eu/
      • mikolaj1977 NOWA FIRMA SPRZĄTAJĄCA W ATENACH 13.01.11, 17:09

Co do firmy ALODIA
        Autor: tomeek34 01.01.11, 22:37

OdpowiedzAlodia zniszczyła zieleń na osiedlu w trakcie koszenia trawy. Uszkodziła większość drzew i ucieła wiele krzewów. Zachowywali się przy tym bardzo arogancko gdy zwracano im uwagę. Również później zlekceważyli całą sprawę. Dobrze, że już ich nie ma, bo takiego chamstwa i tupetu nie można tolerować. A kosili właściciele firmy osobiście a nie ich pracownicy.
        • sebastianoes Re: NOWA FIRMA SPRZĄTAJĄCA W ATENACH 13.01.11, 17:42
          Jest sens zgłaszać i upominać. Wiem to z własnego doświadczenia, gdyż dwa miechy temu będac na spacerze z psem zatrzymała mnie Straż Miejska bo psiak nie miał kagańca. W trakcie gdy sie tłumaczyłem i przekonywałem aby nie dostać mandatu mój pupil zrobił kupke. Strażnicy kazali mi posprzątać lecz ja nie miałem czym bo wydawało mi sie to niepotrzebne. Dostałem mandacik za brak kagańca oraz kupkę. Od tego czasu nie ruszam sie z psem bez kagańca oraz łopatki i torebki na odchody.
          Jestem przykładem na to iz można nauczyć się sprzatać po psach
          • yjustice Re: NOWA FIRMA SPRZĄTAJĄCA W ATENACH 13.01.11, 20:00
            Dobra dobra - pewnie w razie niemców masz w kieszeni łopatę na psią kupę i kaganiec. Piesek i tak se lata bez uprzęży samopas i stawia klocki gdzie chce - przecież musi się wybiegać. To jest przykład jak Polak mądry po szkodzie i zawsze ma przy sobie szufle na odchody i kaganiec.
            Wiesz większość z nas tak w samochodzie wozi gaśnice a nawet nie wie jak jej użyć zresztą sam nie wiem gdzie ona jest chyba w bagażniku a może pod siedzeniem.

Jest proste rozwiązanie - ulukać sąsiada złożyć donos do administracji i podnieść mu czynsz za sranie pod oknami wspólnoty.
            • pragowicz Re: NOWA FIRMA SPRZĄTAJĄCA W ATENACH 18.04.11, 15:28
              Radze sprawdzic. ;)
              Nie wiem czy nie ma prawnego wymogu, zeby gasnica byla wewnatrz kabiny. Zreszta teraz wszystkie produkowane auta maja na to specjalne uchwyty pod siedzeniem kierowcy albo pasazera. BTW: to wbrew pozorom bardzo proste urzadzenie. ;)
        • londyn2 Re: NOWA FIRMA SPRZĄTAJĄCA W ATENACH 14.01.11, 13:51
          MIKOLAJ WPROWADZIL SIE NA EU,z nudow wpadl po pieskach posprzatac,bo na wszystkich forach mu sie nudzi;d
    • adammalysz_2010 Re: europejski sracz.. 13.01.11, 20:32
      Juz druga osoba zadowolona z tego że pieski sraja po całym OE
      Jestem dla ciebie i pana xpreacha pełen podziwu
      • andrzejzoe Re: europejski sracz.. 13.01.11, 21:06
        Adam a może sie mylisz może to jest jedna i ta sama osoba tylko pod dwoma nickami?
        Bo przecież mało prawdopodobne aby więcej niż jedna osoba popierała sranie przez psy gdzie popadnie
        • yjustice Re: europejski sracz.. 14.01.11, 07:24
          oj problemy z czytaniem ?? ja nie popieram, jestem przeciw, pytanie tylko co z tym zrobić - może wy zostaniecie naszymi aniołami i coś z tym zrobicie ?? nawet nie macie pomysłu, umiecie tylko skomleć, że jest jak jest. Umiecie tylko narzekać i nic poza tym !!
    • repsaj Re: europejski sracz.. 18.01.11, 10:56
      Jestem już napiętnowana w Paryżu za zwracanie uwagi na okoliczność: wyprowadzania psów na trawniki, za niesprzątanie po psie na ulicy, na złe zachowania psów na ulicy /właściciele nad nimi nie panują/, na złe zachowania dzieci i dorosłych. Jak już całkiem zwariujĘ na tym punkcie to będę malować i stawiać transparenty. Np. "TY LASKA WRZUĆ SOBIE TEGO KIEPA DO TOREBKI BO ŚMIECISZ NA PRZYSTANKU" lub "JAK ZROBISZ KUPĘ NA ŚRODKU POKOJU TO NIE SPRZĄTAJ TYLKO POLEWAJ WODĄ BĘDZIE ZAWSZE ŚWIEŻA"
    • pragowicz Re: europejski sracz.. 18.04.11, 15:58
      Po naszemu:
      Sprawa zalatwiania potrzeb fizjologicznych pupili w miejscach publicznych jest uregulowana stosownym paragrafem przez (zakladam) kazda prawie gmine w Polsce, a dodatkowo odpowiednio jest to potraktowane przez regulamin wspolnot Osiedla Europejskiego.
      Obie drogi egzekwowania stosownej poprawnosci wewnatrz kwartalow, w sasiedztwie i okolicach moga byc dosc dotkliwe dla niezdyscyplinowanego sasiada.

I w innym dialekcie:
      1. PSY, KOTY I INNE ŻYJĄTKA NIE MOGĄ SIĘ WYSRYWAĆ GDZIE POPADNIE.
      2. TRZEABA PO NICH SPRZĄTAĆ.
      3. JEST ZA TO MANDAT, MOŻLIWOŚĆ USUNIĘCIA PSA, A DODATKOWO, WYNAJMUJĄCY MOGĄ NAWET PRZESTAĆ MIESZKAĆ NA OSIEDLU EUROPEJSKIM.

PS: Tylko pamietajmy, ze prostactwo i chamstwo trzeba tepic czynnie. Na start wystarczy kulturalne zwrocenie uwagi. "Bezsilne machanie reka" na pewno nie przyniesie oczekiwanego rezultatu.
    • gazeta_mi_placi Re: europejski sracz.. 23.04.11, 19:03
      Jacy mieszkańcy takie osiedle :-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka