Dodaj do ulubionych

Czy kupic mieszkanie na Osiedlu Europejskim?

02.02.11, 09:29
Poza tym ze bedziecie mieli do czynienia z klamliwym developerem Novo Maarem ktory obiecuje podwojnie europejskie apartamenty ktore w Europie ledwie uszlyby za mieszkania socjalne to jeszcze nie bedziecie mogli z wlasnego osiedla wyjechac bez stania w niesamowitych korkach.
cztaj :
krakow.gazeta.pl/krakow/1,35821,9039934,Ruczaj__Odetna_osiedle_Europejskie_od_swiata.html
Ludziom z Novo Maar nie mozna ufac ani odrobiny. To zaklamane sprzedawczyki, myslace tylko o wlasnym interesie. Do tego cechujace sie niesamowita hipokryzja....Podwojnie europejskie apartamenty....zalosne.
Niech ten post bedzie przestroga dla ludzi ktorzy jak ta Brukselka daliby sie "upiec" zeby zamieszkac na Europejskim (czytaj na Socjalu Europejskim).
To nic innego jak sypiace sie blokowisko, pekajace sciany, zero przestrzeni, jeden drugiemu przez okno zaglada, nie zdazyles kupic miejsca parkingowego to zapomnij o samochodzie, przez to ze nie ma gdzie parkowac i ludzie zostawiaja samochody na kraweznikach sytuacja miedzy mieszkancami jest tragiczna, jeden na drugiego naskakuje, zadnych uslug poza zalosnym Carrefourem, z Osiedla za chwile ledwo bedzie mozna wyjechac, miasto nie chce drogi od Novo Maar to chca ja teraz wcisnac mieszkancom za symbolicznie 100zl....hehe, dobre.
Za taka kase jaka Novo Maar chce mozna kupic duzo ladniejsze mieszkanka gdzie indziej lub zaczac sobie budowac dom.

Pozdro
Obserwuj wątek
    • nakada Re: Czy kupic mieszkanie na Osiedlu Europejskim? 02.02.11, 10:03
      Artykuł w GW to stek bzdur a ciebie kolego nikt nie pyta o zdanie. Możesz sobie mieszkać gdzie chcesz, za ile chcesz - to twoja sprawa. Nie wiem jaki masz interes w tym żeby wypisywać takie bzdety, ale jest to żenujące.
      • nocny_marek78 Re: Czy kupic mieszkanie na Osiedlu Europejskim? 02.02.11, 11:28
        zenujace to sa "anonimowe" odpowiedzni Novo Maar

> Artykuł w GW to stek bzdur a ciebie kolego nikt nie pyta o zdanie. Możesz sobie
        > mieszkać gdzie chcesz, za ile chcesz - to twoja sprawa. Nie wiem jaki masz int
        > eres w tym żeby wypisywać takie bzdety, ale jest to żenujące.
        • czarnywrobelek Re: Czy kupic mieszkanie na Osiedlu Europejskim? 02.02.11, 13:21
          No to mi nakada dogadala...

Ciekawe tylko ktora to z Pan sprzedawczykow sie kryje pod tym loginem..
          Czy to Pani Agnieszka Dynowska-NovoMaar?
          Czy tez moze ta druga ktora mieszka na jakze zacnym Osiedlu Europejskim?
          Ta druga Pani kupila sobie dwa garaze jeden obok drugiego wiec nie musi sie martwic parkowaniem tak jak inni mieszkancy dla ktorych juz garazy i miejsc parkingowych zabraklo...
          No chyba ze sobie kupi trzeci samochod i bedzie zmuszona parkowac na chodnikach.
          No to wtedy to juz chyba potrojnie po Europejsku bedzie mieszkac.....
          • czarnywrobelek Re: Czy kupic mieszkanie na Osiedlu Europejskim? 02.02.11, 20:57
            Polecam forum
            forum.gazeta.pl/forum/w,409,121660968,121660968,Ruczaj_Odetna_osiedle_Europejskie_od_swiata.html
          • maximus_t2 Re: Czy kupic mieszkanie na Osiedlu Europejskim? 02.02.11, 21:19
            no naprawde czarnywrobelek, wyrazy wspolczocia. a ktoz to cie namowil na zamieszkanie w tak podlym i zdegenrowanym miejscu na ziemi ?! masz moze jeszcze jakies inne problemy ? moze moczenie nocne ?...
            • maximus_t2 Re: Czy kupic mieszkanie na Osiedlu Europejskim? 02.02.11, 21:20
              współczucia :)
              • czarnywrobelek Re: Czy kupic mieszkanie na Osiedlu Europejskim? 02.02.11, 23:11
                No prosze i kto to mowi....
                Koles ktory przy kazdej okazji najezdrza na osiedle z wizja i wprost marzy zeby sie stad wyprowadzic. Tylko jak na razie biedaka nie stac....

Rozumie ze momentami z tej frustracji wieczorem sobie biedaczyna cos lyknie i wtedy znow wydaje mu sie ze jednak nie zmarnowal tej kasy na mieszkanie i ze jest super.
                Rozumiem ze te drinki wieczorne to wzmocnione czyms maximus nie?
                • maximus_t2 Re: Czy kupic mieszkanie na Osiedlu Europejskim? 02.02.11, 23:45
                  jusci, mocno te drinki "najezdrzone" :):)
                  • kubus_ek Re: Czy kupic mieszkanie na Osiedlu Europejskim? 05.02.11, 12:24
                    Co do wyjazdu z osiedla to nie będzie odcięty. Będzie wjazd w obecnym miejscu jadąc od strony skawiny i będzie można wyjechać w kierunku centrum. Nie będzie pasa do lewoskrętu jadąc od strony centrum do skawiny z oczywistych względów. Tamowanie ruchu - a przecież nie o to chodzi w budowie nowej drogi. :)
                    • dybyvaio mini mini 13.02.11, 10:04
                      kubus_ek napisał:

> Co do wyjazdu z osiedla to nie będzie odcięty. Będzie wjazd w obecnym miejscu j
                      > adąc od strony skawiny i będzie można wyjechać w kierunku centrum. Nie będzie p
                      > asa do lewoskrętu jadąc od strony centrum do skawiny z oczywistych względów. Ta
                      > mowanie ruchu - a przecież nie o to chodzi w budowie nowej drogi. :)

WKONCU jakas rozsadna wypowiedz!!!
                      zygac sie chce jak sie czyta te dretwe teksty na temat odcietego osiedla, w takim razie odcieta bedzie skawina, chmieleniec....ale nie, trzeba roztrzasac europejskie, bo jakis burak zeby sie artykul czytal uzyl łapiącego naglowka, co za ludzie tutaj mieszkaja?....pustaki? i to najezdzanie na to osiedle i sranie tam gdzie sie mieszka, tego tez nie kumam a potem jeden z drugim bedzie chcial np sprzedac kiedys to mieszkanie....
                      • paika Re: mini mini 14.02.11, 01:13
                        no co do chęci sprzedania to fakt - planowanie spędzenia życia w tym kołchozie, to cóż... różne są zboczenia;) aczkolwiek oczywiście nie jest to najgorsze miejsce do życia, tylko z pewnością nie takie jak kłamie novomomaar. a co do meritum, to chciałbym tylko zaznaczyć, że opchnięcie mieszkania we wcześniejszych kwartałach nie powinno być aż takim problemem, bo po pierwsze te kwartały są jeszcze jak cię mogę w porównaniu do kolejnych, po drugie ludzie za metr płacili tyle ile jest rzeczywiście warty metr mieszkania w tych e u r o p e j s ki c h standardach czyli gdzieś kole 3k, no powiedzmy do 4k, więc da się tu sprzedać mieszkanie po normalnej cenie i jeszcze zarobić. ale jak za nowe kwartały ktoś dał się naciągnąć novomarowi na 8 klocków za metr, to sorry umoczył zdrowo i faktycznie będzie miał problem ze sprzedażą mieszkania tak, żeby nawet odzyskać koszty
                      • kubus_ek Re: mini mini 14.02.11, 09:14
                        dybyvaio napisał:

> WKONCU jakas rozsadna wypowiedz!!!
                        > zygac sie chce ....

Tutaj to normalne. Ciągłe roztrząsanie na forum własnych frustracji. Zamiast zasięgnąć konkretnej informacji ludzie wolą tutaj wylewać swoje pomyje. Mi sie mieszka tutaj bardzo dobrze i wcale nie przeklinam tego osiedla :)

Pozdrawiam pozytywnie nastawionych do życia :)
                        • loveeuropejskie Re: mini mini 14.02.11, 12:19
                          Ja też jestem zadowolony że tu mieszkam. Pozdrawiam
                          • sibidibi Re: mini mini 14.02.11, 13:52
                            A ja nie jestem zadowolony. Kupiłem nie to co mi oferowano. Oferowano mi wysoki standard a jest zwykłe blokowisko i do tego zbudowane z najtańszych materiałów.
                            • maximus_t2 Re: mini mini 14.02.11, 14:14
                              to sie przeprowadz do Brukseli. tam beda prawdziwe APARTAMENTY ! :):):)
                              • sibidibi Re: mini mini 14.02.11, 14:42
                                dzięki za dobrą radę wujku "dobra rada" hahaha
                                • czarnywrobelek Re: mini mini 14.02.11, 18:57
                                  Mysle ze Nasz wujek "dobra rada" , maximus_t2, wrecz dalby sie upiec by zamieszkac w podwojnie europejskim apartamentowcu Bruksela z "Wizja" na groby swych bliskich....:-) Lol!!!
                          • nocny_marek78 Re: mini mini 14.02.11, 21:19
                            gazeta.pl tez jest zadowolone ze novo maar zaklada kolejne konto zeby bezczelnie i "anonimowo" zachwalac swoj europejski kolchoz
    • gazeta_mi_placi Re: Czy kupic mieszkanie na Osiedlu Europejskim? 14.02.11, 15:44
      Jeżeli ceny za metr kwadratowy w tym kołchozie spadną do 2000 zł za metr, wtedy tak...
      • sibidibi Re: Czy kupic mieszkanie na Osiedlu Europejskim? 14.02.11, 16:09
        a co z czynszem stać Cię na Europejski czynsz ?
        • maximus_t2 Re: Czy kupic mieszkanie na Osiedlu Europejskim? 14.02.11, 20:11
          dalbym sie nawet pokroic a co dopiero upiec ! ciekawosc mnie zzera jak to bedzie wygladal ten podwojnie europejski standard ?? podwojnie mniej miejsc do parkowania, czy moze podwojnie nieszczelne okna...
          • yjustice Re: Czy kupic mieszkanie na Osiedlu Europejskim? 14.02.11, 21:19
            okna są czaderskie, pomijam już fakt fuszerki rozeschnięcia się drewna. One porostu mają wadę konstrukcyjną, są dwa miejsca na w których powietrze sobie leci bez większych przeszkód.
            Będę składał reklamacje zobaczymy co się wydarzy, czy ktoś ma jakieś doświadczenie w temacie reklamacji ??
            • kubus_ek Re: Czy kupic mieszkanie na Osiedlu Europejskim? 22.02.11, 19:45
              czasami zanim sie coś zapytacie ludzie na forum na temat - usterek, fuszerek, napraw, płytek, ścian, pęknięc, itp, itd...... uzyjcie sobie najpierw na forum "SZUKAJ".
              Każdy temat był wałkowany po 100 razy - a jak jestś nowym mieszkańcem to tym bardziej powinienenś to zrobić. Dowiesz sie sporo a przy tym nie zaśmiecisz formu kolejnymi pytaniami "...czy macie w tym temacie jakieś doświadczenie..." i nie sprowadzisz tematu wątku na inny tor :P

Peace.
              • czarnywrobelek Re: Czy kupic mieszkanie na Osiedlu Europejskim? 07.05.11, 17:10
                Zobaczcie jakie fotki reklamujace osiedle sobie wstawil Novo Maar?

tabelaofert.pl/osiedle-europejskie-lubostron-czerwone-maki-bobrzynskiego-krakow-dzielnica-xiii-podgorze,i14306#galeria
                Zalosne!

Nie bylo by lepiej wstawic takich prawdziwych z widokiem na cmentarz?

www.skyscrapercity.com/showthread.php?p=75756131
                • tom.son jaki piękny plac zabaw! ile drzew! 07.05.11, 20:59
                  szkoda ze to fikcja która nigdy nie powstanie

ale kilku ludków się naciągnie :)
                  • nika-ika Re: jaki piękny plac zabaw! ile drzew! 08.05.11, 08:22
                    to z obrazków akurat powstanie :)
                    • czarnywrobelek Re: jaki piękny plac zabaw! ile drzew! 08.05.11, 11:27
                      A gdzie niby? Na cmentarzu?

Powstanie jak i kiedys mialo powstac centrum rozrywkowe.....Skonczylo sie na wielkim G...
                      • loveeuropejskie Re: jaki piękny plac zabaw! ile drzew! 08.05.11, 21:32
                        Budowa ruszy i to może już w tym miesiącu dowiedziałem sie w NM ,ostatnio główny architekt :) NM jakiemuś tam gościowi coś tam pokazywał związanego z tym mniejszym blokiem próbowałem podsłuchać no ale poszli sobie i g... słyszałem. Wiem że nasz placyk zabaw zniknie no i miejsca parkingowe :D na błocie.
                        • nika-ika Re: jaki piękny plac zabaw! ile drzew! 09.05.11, 19:14
                          bedzi emaly niski blok potem plac zabaw z alejka spacerowa i jeszcze 2 duze bloki
                          • czarnywrobelek Re: jaki piękny plac zabaw! ile drzew! 09.05.11, 21:06
                            Sluchaj a ta alejka spacerowa to od strony cmentarza ma byc? Czy po prostu ulica Piltza?
                            Na takim malym obszarze az 3 bloki....niezle.
                            Kiedys slyszalem ze te bloki z jakimis uslugami maja byc? Wiez moze jaka powierzchnia jest na to przeznaczona i w ktorym bloku / ach?
                            • maximus_t2 Re: jaki piękny plac zabaw! ile drzew! 10.05.11, 18:21
                              o w morde jeza ! a gdzie to tak pieknie ?? tez chcialbym tam mieszkac :)))
                            • nika-ika Re: jaki piękny plac zabaw! ile drzew! 10.05.11, 20:52
                              od Piltza bedzie blok a za blokiem alejka. Usługi też będą o ile wiem przedszkole na pewno
    • gazeta_mi_placi Re: Czy kupic mieszkanie na Osiedlu Europejskim? 10.05.11, 19:16
      Tak, pod warunkiem że nie jesteś wymagającym klientem a ceny za metr kwadratowy będą adekwatne do lokalizacji i jakości to jest około 3000/m2.
      • czarnywrobelek Re: Czy kupic mieszkanie na Osiedlu Europejskim? 20.05.11, 14:24
        No i zaczelo sie.....!!!!!!

"APARTAMENTY W ATRAKCYJNEJ CENIE! Kolejny etap Osiedla Europejskiego - "Bruksela". "

7800zl za metr do dla was atrakcyjna cena? Smiechu warte....

"pomiędzy ulicami Dr. Piltza oraz ul. Lubostroń na Ruczaju. Osiedle Europejskie usytuaowane jest w cichej i spokojnej okolicy. Budynki są atrakcyjne architektonicznie. Zaletą osiedla jest przemyślane rozplanowanie budynków i mieszkań. "

dobre... jeden blok na drugim tak ze ledwo oddychac mozna to to jest to przemyslane rozplanowanie budynkow?

"W większości ofert mieszkaniowych zastosowano duże przeszklenia, pozwlające podziwiać otoczenie, gwarantujące dobre nasłonecznienie i naświetlenie wnętrz."

a to rozumiem otoczenie kolejnych blokow i widok na nieboszczkow z pobliskiego cmentarza ?

"Mieszkania posiadają balkony, tarasy. loggie, duże ogródka. Proponujemy naszym Klientom mieszkania o zróżnicowanych metrażach od 32m2 do 148m2, na 5 kondygnacjach. Do każdego mieszkania istnieje możliwość dokupienia miejsca parkingowego zlokalizowanego w wielostanowiskowym parkingu podziemnym."

Z tymi garazami to jak zobacze to uwierze

" Mieszkania są w stanie deweloperskim, przygotowane do wykończenia i własnej aranżacji. Wykończenie mieszkań: wylewka gotowa do położenia fliz i paneli, instalacja techniczna i domofon, instalacja elektryczna, pełna instalacja wodna i kanalizacyjna, parapety zewnętrzne i wewnętrzne, pełne opomiarowanie mediów, stolarka okienna drewniana, zewnętrzne drzwi antywłamaniowe."

Szkoda tylko ze te drzwi to jedne z najtanszych jakie sa dostepne na rynku

"Teren osiedla ogrodzony i monitorowany. Rozbudowana infrastruktura usługowo - handlowa oraz rekreacyjna: sklepy, apteka, restauracje, sauna, solarium, przedszkole, bank."

restauracje? Niby gdzie?

"Osiedlowe uliczki i aleje spacerowe oraz place zabaw"

Nie no to to juz totalne przegiecie. O malo co z krzesla nie spadlem....

"Cicha i spokojna okolica. Termin rozpoczęcia budowy czerwiec 2011 rok. Planowane ukończenie inwestycji III kwartał 2012roku."

No wprost nie moge sie doczekac

www.kuznicanieruchomosci.pl/index.php/nieruchomosci,mieszkania,sprzedaz,Krakow,0C1KS/D905B.html
        • tom.son Re: Czy kupic mieszkanie na Osiedlu Europejskim? 20.05.11, 20:54
          > "Teren osiedla ogrodzony i monitorowany. Rozbudowana infrastruktura usługowo -
          > handlowa oraz rekreacyjna: sklepy, apteka, restauracje, sauna, solarium, przed
          > szkole, bank."

Jeśli ARABASZ to restauracja to ok... to pizzeria z niezbyt smacznym piwem. mialem zgage i bol glowy po 3 bronkach
          sklep to ALBERTO_KERFUR fatalny - zawsze zapchany, poziom podnosi KEFIREK na Lizbonie, szybko sprawnie
          PRZEDSZKOLE ?! gdzie? to na skosnej ma wiece4j chetnych niz Medycyna na UJocie:)
          a poza tym prywatne zlobki po 900-1000zl
          BANK? :) najblizszy to chyba alior na zachodniej..

> "Osiedlowe uliczki i aleje spacerowe oraz place zabaw"

Plac zabaw jest jeden - i zostanie zdemontowany wlasnie na potrzeby budowy BRUKSELI...

niezla marketingowa sciemka

szkoda ze nic nie pisza o SZYBKIM TRAMWAJU - mi w 2005 roku folderach o tym pisali:D

no i z ta cisza to tez przesada:DDD

pozdrawaim
          i mieszkancow i potencjalnych mieszkancow
        • vmx Re: Czy kupic mieszkanie na Osiedlu Europejskim? 23.05.11, 20:47
          czarnywrobelek napisał:

> restauracje? Niby gdzie?

juz niedlugo u brudasa bedzie wloska toscania buahahaa.
          • maximus_t2 Re: Czy kupic mieszkanie na Osiedlu Europejskim? 23.05.11, 22:21
            "u brudasa"
            poziom wypowiedzi powala...
            • czarnywrobelek Re: Czy kupic mieszkanie na Osiedlu Europejskim? 01.06.11, 09:21
              Ciekawe jak to bedzie z tymi ekranami akustycznymi u Nas.....

krakow.gazeta.pl/krakow/1,44425,9703393,List__Ekrany_akustyczne_podziela_Ruczaj.html
              • czarnywrobelek Re: Czy kupic mieszkanie na Osiedlu Europejskim? 11.02.13, 09:28
                Oj nagrzeszył ten Ruczaj....

krakow.gazeta.pl/krakow/1,35812,13377035,Wszystkie_grzechy_nowej_czesci_osiedla_Ruczaj__LIST_.html
                • czarnywrobelek Re: Czy kupic mieszkanie na Osiedlu Europejskim? 11.02.13, 11:32
                  Ciekawe forum dla osob chcacych tu kupic mieszkanie

forum.gazeta.pl/forum/w,412,142435084,142435084,Wszystkie_grzechy_nowej_czesci_osiedla_Ruczaj_.html
    • kleofas23 Re: Czy kupic mieszkanie na Osiedlu Europejskim? 24.02.13, 23:54
      Mieszkanie na OE> Szału nie ma:(( dupy nie urywa ..ale mieszkam ja sobie tu już rok 7 i :
      1. Nie narzekam ..bo rzadko w domu bywam wychodzę ok 11.00 wracam po 21.00 tak więc korki mnie nie dotyczą:)
      2. Mieszkanie na ostatnim piętrze ma swoje zalety:)
      3. Jestem singlem i myślę że osiedle było budowane z tą dedykacją:)
      4. Mam garaż.. zajebiście przepłacony ale warto było:)
      5. Ochrona ..jak dla mnie BARDZO MIŁA i UCZYNNA:)
      6. Koszty ..takie jak wszędzie
      7. Latem jest UROCZO:) blisko nad Wisłę i Zakrzówek
      Podsumowując : sami kreujemy rzeczywistość w której żyjemy i gdyby nie paru idiotów którzy parkują gdzie popadnie , paru krnąbrnych studentów najemców ..to dla mnie było by idealnie:)
      • gazeta_mi_placi Re: Czy kupic mieszkanie na Osiedlu Europejskim? 24.05.13, 22:15
        Gdybym miała mieszkać na OE już dawno skorzystałabym albo z Zakrzówka albo z Wisły albo z faktu, że mieszkam na ostatnim piętrze.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka