Dodaj do ulubionych

Dodatkowe środki unijne na Panteon, kampus i sz...

IP: *.dynamic.chello.pl 09.02.11, 16:41
Jeżeli przepraszam PANTEON Narodowy Pan Marszałek uważa za priorytetową inwestycję strategiczną województwa - na którą małopolska wspólnota samorządowa ma wydawać - JEDYNE OD 350 LAT - darmowe pieniądze na rozwojową szansę. To ja gratuluje panu Marszałkowi Sowie koncepcji rozwoju Województwa - wręcz zmysłu strategicznego, a wyborcom PO i PSL życzę lepszego samopoczucia.
Co będzie kolejnym priorytetem ? krematorium wojewódzkie ? A może "Małopolskie Centrum Eutanazji" albo wiem ... powołajmy "Wojewódzkie Centrum Głupich Kroków" ... panie Marszałku - miałem pana za osobę inteligentną ...
Obserwuj wątek
    • Gość: jedozyd czyli miejsce w panteonie dla wszystkich, hurra! IP: 09.02.11, 17:16
      "- Ten podział nie powinien budzić emocji, ponieważ wybraliśmy takie projekty, które będą służyły wszystkim mieszkańcom Małopolski - poinformował w środę marszałek województwa Marek Sowa."

nawet nie myślałem że tam spocznę, dziękuje panie Marku!
    • turpin szczegół 09.02.11, 18:15
      Gość portalu: krakauer napisał(a):

> Co będzie kolejnym priorytetem ? krematorium wojewódzkie ?

Krematorium, to by akurat się przydało. A i Panteon mógłby być wówczas znacznie mniejszy, a zatem i tańszy, np jakaś złocona szafka z szufladkami w przedsionku kościoła św Wojciecha.
    • Gość: krakowianka Dodatkowe środki unijne na Panteon, kampus i sz... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.02.11, 18:56
      A może by tak dodatkowe pieniądze przeznaczyć dla żywych?????? Może na budowę tramwaju do os. Kuźnicy Kołłątajowskiej, do którego praktycznie nie ma żadnego dojazdu (oprócz małego autobusiku linii 137, który jeździ bardzo rzadko, a w niedzielę i w sobotę co godzinę. Widać, że nikt z wielkich nie mieszka na Kuźnicy ani nie ma na tym osiedlu żadnej Akademii.
      • Gość: kuźnicy Re: Dodatkowe środki unijne na Panteon, kampus i IP: 77.236.26.* 10.02.11, 02:28
        Osiedle Kuźnicy Kołłątajowskiej - to pod Michałowicami? No to chyba też jeszcze jest Małopolska. No to marszałek małopolski EURO na to osiedle winien przyznać.
    • Gość: mi_ma Dodatkowe środki unijne na Panteon, kampus i sz... IP: *.xdsl.centertel.pl 09.02.11, 19:18
      w ramach PANTEONA NARODOWEGO jeszcze koniecznie monument JP2 dluta prof. Czesia dźwigający się na co najmniej 40 metrow.
    • Gość: marysia Dodatkowe środki unijne na Panteon, kampus i sz... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.02.11, 19:30
      jakieś jaja.... Pan Teon? czyście powaryjowali? a reszta kaski na ujocik, tyz piknie!
    • Gość: abc Dodatkowe środki unijne na Panteon, kampus i sz... IP: *.ghnet.pl 09.02.11, 19:49
      Ostatnia pozycja też niezła. I tak dotacje wydajemy na aplikacje o dotacje.
    • Gość: krakauer refleksja 2 IP: *.dynamic.chello.pl 09.02.11, 21:31
      Uważam że po takim strzale w stopę marszałek Województwa powinien złożyć godność urzędu, ten człowiek ewidentnie nie ma pojęcia o priorytetach. MARSZAŁKU W NOWEJ PERSPEKTYWIE FINANSOWEJ UE NIE BĘDZIE KASY NA ROZWÓJ REGIONALNY W TAKIM WYMIARZE JAK TERAZ czy naprawdę uważa pan że rozwój krypty narodowej to cel strategiczny ? Może pan się naoglądał reklamom z Dorotą W. o tym "jak to właśnie działa?"
      Pan i radni PO wespół z radnymi PSL marnujecie środki publiczne - marnujecie szanse na rozwój województwa !!!
      SKANDAL ! Za takie coś powinno się stawiać przed trybunał stanu. ja nie mówię że panteon jest złym pomysłem - ja mówię że on jest z innej kategorii niż inwestycje strategiczne województwa - a swoją drogą - prosze publicznie opublikować uzasadnienie dla decyzji o alokacji na te konkretne cele ... jestem ciekaw czym uzasadniliście kryptę :)
      • Gość: d Re: refleksja 2 IP: *.dynamic.chello.pl 09.02.11, 21:48
        Panteon K*** ... o boze dzieci glodne chodza a oni na panteon kase chca wydac..
        • Gość: garnek Re: refleksja 2 IP: 77.236.26.* 10.02.11, 02:40
          Nie wiesz, że w Krakowie zawsze tak było. W XVII i XVIII wieku w Krakowie pożogi, epidemie, najazdy obce, większość obywateli nie miała co do garnka włożyć, a przecież wtedy też najokazalsze kościoły i klasztory powstawały: jezuitów, paulinów, bernardynów, bonifratrów, misjonarzy, kamedułów, pijarów, karmelitów, wizytek, dominikanek, norbertanek itd. itp. Taka jest lokalna tradycja Krakowa.
    • Gość: kotek Dodatkowe środki unijne na Panteon, kampus i sz... IP: *.dynamic.chello.pl 09.02.11, 23:43
      Trwonienie publicznej kasy ciąg dalszy ! Miasto gigantycznie zadłużone , drogi dalej dziurawe i wąskie , służba zdrowia bankrutuje.... Panteon Narodowy na Skałce - 3 mln euro ???? Co za kretyn to zatwierdził ? Prokuratura do dzieła , wsadzać do kicia za niegospodarność !

• Gość: steffka Dodatkowe środki unijne na Panteon, kampus i sz... IP: *.sloneczko.net 10.02.11, 00:04
      Zastanawiam się tylko czy to chodzi o Panteon na Skałce czy raczej o ten nowey w budowie w kościele św. Piotra i Pawła.
      Ciekawa jest też ostatnia pozycja w wydatkach :
      Przygotowanie aplikacji o nowe środki UE - 7 mln 386 tys. 870 euro....

• Gość: Trollu Dodatkowe środki unijne na Panteon, kampus i sz... IP: *.dynamic.chello.pl 10.02.11, 00:05
      Mało nie pękniecie wszyscy z oburzenia na Panteon. A może lemingi by zwróciły uwagę na to, że ponad 7 mln z 39 ma iść na enigmatyczne "przygotowanie aplikacji o nowe środki". Blisko 20 procent "darowanych" pieniędzy (w których jest coraz więcej naszych własnych podatków), idzie na pozyskiwanie pieniędzy?? Ale żeby na to zwrócić uwagę, trzeba umieć używać kalkulatora, a matematyka nie jest najmocniejszą stroną naszego społeczeństwa.
      Orwell by tego nie wymyślił...
      • astrum-on-line Re: Dodatkowe środki unijne na Panteon, kampus i 23.02.11, 17:28
        Ja zauważyłam.
        Szlak mnie trafia.
        Jeszcze może ktoś upubliczni wreszcie ile kasy unijnej idzie na rozwój a ile na "obsługę" dotacji.....
    • Gość: G. Nieprawidłowość? IP: *.um.krakow.pl 10.02.11, 09:50
      Ja chciałbym tylko zwrócić uwagę, że przyznawanie przez MRR województwom dodatkowych środków w nagrodę za NAJSZYBSZE wydawanie pieniędzy unijnych (a nie najmądrzejsze) nie jest chyba zbyt rozsądne, prawda?
    • big_gadu po co Panteon ? 10.02.11, 10:06
      Na cholere na nowy panteon !
      żeby kolejnego bliźniaka chować !

Dajcie lepiej tę kasę na kampus UJ albo drogi !
    • Gość: M Dodatkowe środki unijne na Panteon, kampus i sz... IP: 149.156.173.* 10.02.11, 10:34
      Przepraszam, ale o ile pamiętam, nowy Panteon miał powstać w Kościele Piotra i Pawła! Czemu 3 mln na skałkę, która już nie przyjmuje zasłużonych zmarłych Polaków??!!
    • Gość: pantaleony Re: Dodatkowe środki unijne na Panteon, kampus i IP: 77.236.26.* 11.02.11, 16:17
      Popieramy budowy nowych panteonów w Krakowie, bo to przyciąga publikę spoza Krakowa i generuje nowe zyski dla naszego pięknego miasteczka. Choćby takie wycieczki szkolne - przyjadą pozwiedzać kryptę narodową, a przy okazji gdziesik przenocują, cosik w mieście zjedzą, pamiątecki jakoweś na Rynku nakupują, jakiemś transportem miejskim pojeżdżą, alebo swój transport za dutki na parkingu zaparkują, fastfoody zaliczą, może i galerię jakąś (niekoniecznie handlową), może jakiś teatr, operę czy muzeum itp.
      Krakowowi potrzebnych jest więcej krypt narodowych, produkcji oscarowych, noblów (noblistów też), złotych palm, złotych niedźwedziów, manggów, radwańsków, kubieców, korzeniowsków, concertów lennych kravietzów, leonów lewisów, kelisów, celinów dionów itp.itd.
      Dla Marszałkowstwa Małopolskiego za nowy panteon w Krakowie - brawa!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka