Gość: magda IP: *.ghnet.pl 12.02.11, 16:11 co za IDIOTYCZNE postawienie sprawy Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
stasieczek5 Dlaczego Kraków nie jest tak sexy jak Wrocław? 12.02.11, 16:13 Słowa, słowa, słowa... Jakiż wspaniały, niepowtarzalny ( i nie do powtórzenia !!! ) bełkot marketingowo-reklamowo- -naukowy !! A im mądrzejsza odpowiedź tym większe zwątpienie czego dotyczyło pytanie ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: balusz Dlaczego Kraków nie jest tak sexy jak Wrocław? IP: *.multi-play.net.pl 12.02.11, 16:19 Odpowiedź jest jasna jak słońce. Kraków ma leniwego prezydenta, bez śmiałej wizji rozwoju miasta. Do tego leniwi urzędnicy, mało komu się coś chce, plus zero personalnych konsekwencji za opieszałość. I efekty są takie jak widać. Ze słów majchrowskiego zawsze wypływa narzekanie - dlaczego czegoś się nie da zrobić - gość ma zawsze wymówkę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: profesor Kraków to nie jest prostytutka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.11, 16:58 Kraków to nie jest prostytutka. Nie musi być "sexy" i spieniężać swoich wdzięków. Odpowiedz Link Zgłoś
lucusia3 Re: Kraków to nie jest prostytutka 12.02.11, 18:38 Ale musi zarabiać a nie żebrać. Niestety krakowska polityka finansowa rzeczywiście jest beznadziejna - pokażcie mi jakąkolwiek inwestycje (z przetargiem oczywiście na najlepszego wykonawcę), która się skończyła w terminie, bez dopłacania oczywiście nie ze strony wykonawcy (np. za opieszałość czy złe materiały) ale ze strony miasta. Powiedźcie, co fontanny w centrum wniosły do atrakcyjności miasta i co można było za te miliony zrobić. Nadmieniam, że fontanny dalej będą kosztować nas prawie milion rocznie sztuka. Chwalą się PPP z parkingiem - po pierwsze to zmarnowane miejsce - można było zbudować duży wielopiętrowy parking, jak nie przymierzając pod każdym centrum handlowym, a nie zwykły lekko zagłębiony z niskim płaskim obrzydliwym dachem, wyjątkowo szpecącym okolicę, a po drugie kogo na niego stać? Mnie nie. To chyba najwyższa cena w Polsce za parking ogólnodostępny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: profesor Re: Kraków to nie jest prostytutka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.11, 01:24 stadion Cracovii to przykład takiej inwestycji, z przetargiem, oddany przed czasem za mniej niż miał kosztować. Co do żebrania to ja nie wiem o co Pani chodzi. Fontanny to rzecz gustu jednym się podobają innym nie. Z parkowaniem w Krakowie nie ma większych problemów, to że trzeba płacić jest raczej naturalne, a jak się płacić nie chce to można skorzystać z wygodniej komunikacji miejskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
lucusia3 Re: Kraków to nie jest prostytutka 13.02.11, 21:31 Pan z urzędu miasta? Przetargi: No a jakaś droga? Choć jedna w terminie? I nie chodzi o chodniczek przed UM. Fontanna na Rynku startowała w Archiszopie. To chyba samo za siebie mówi. Jeżeli by zrobić referendum (pracownicy i rodziny pracowników UM byłyby wykluczone, by wyłączyć naciski w miejscu pracy) komu sie podoba toto paskudztwo, to nie sądzę by głosy ZA przekroczyłyby 1%. I to nas kosztuje milion co roku. Szkoda, że nikt nie przeznaczy tych pieniędzy na remont którejś szkoły, na dopłaty do przedszkoli, a choćby dorzucić do kanalizacji której brakuje w bardzo wielu kawałkach miasta. Nikt nie protestuje, że parkowanie powinno być płatne. Ja jestem ostatnia, ale godzina parkowania w krytym parkingu (malutkim, może dlatego taki drogi) gdy kosztuje 2 x tyle co na ulicy przy samym centrum to chyba ewenement. zazwyczaj parkingi są tańsze od parkowania na ulicy, bo chodzi o usunięcie pojazdów z drogi. Nie w Krakowie. A co do wygodnej komunikacji miejskiej - pewnie wielu turystów i dojeżdżających do pracy by się zdecydowało na korzystanie z niej, gdyby można było zostawić samochód na obrzeżach i się przesiąść. Tyle, że nie można. A i ta wygodna komunikacja dostarcza dość dużo trzymającej w napięciu rozrywki, gdyż rozkłady jazdy, zwłaszcza autobusów jeżdżących poza granice miasta, potrafią się zmieniać i kilka razy w miesiącu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Dlaczego Kraków nie jest tak sexy jak Wrocław? IP: *.adsl.inetia.pl 12.02.11, 17:38 Najbardziej kompromitujące są odpowiedzi na pytanie o społeczeństwo obywatelskie, radny czy nowa pani prezydent bredza tak, że przykro czytać. Co mają do społeczeństwa obywatelskiego staże, po których można znaleźć pracę w korporacjach? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przybysz Dlaczego Kraków nie jest tak sexy jak Wrocław? IP: 213.25.97.* 12.02.11, 17:41 Jako osoba ktora, przyjechała z innego duzego miasta do Krakowa, musze niestety przyznać, że miasto rozczarowuje na każdym kroku. Po blisko rocznym pobycie Kraków jawi sie dla mnie jako wielgachna wioska z ambicjami metropolii. Nie chce nikogo obrażać tym określeniem, jednak okazuje sie, ze nie jestem odosobniony w tej opinii. Przede wszystkim umarł we mnie mit miasta kultury. Kultura owszem jest, ale słaba i bardzo skomercjalizowana, ukierunkowana jedynie na turystow, co wiaze sie z generalnie z kulturalna papką. Kolejna sprawa, do jakiej sie nie moge przyzwyczaic, to absolutny brak kultury osobistej osob tu mieszkajacych. Wiem, ze w tym momencie uzywam przeogromnego uogulnienia, ale trudno być obojetnym na brak szacunku pracodawcow do pracownikow (zarobki, relacje itd), czy kulturze kierowcow, podczas jazdy rowerem chcac nie chcac ulicami Krakowa(bo sciezek jest tyle co kot naplakal). Zaobserwowalem jeszcze jedna ciekawa rzecz - nieuczciwosc, co dla innego moze byc umiejetnoscia radzenia sobie w tym miescie. Na wszystkie w/w zarzuty mam przyklady, ale to chyba nie miejsce i czas, zeby je przytaczac. Mnie Krakow do siebie zrazil i wiem, jak cienka jest granica miedzy miłościa a nienawiścia. Wiem, ze czytajac to mozna sobie postawic pytanie, co ja tutaj jeszcze robie? Nie wiem, chyba staram sie dac jeszcze szanse temu miastu na zburzenie konfliktu, ale pewnie nie zawacham sie wyjechac i poszukac miejsca bardziej przyjaznego mlodemu, chcacemu sie rozwijac czlowiekowi pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koko Re: Dlaczego Kraków nie jest tak sexy jak Wrocław IP: *.aster.pl 12.02.11, 20:19 No właśnie co tu jeszcze robisz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uch Re: Dlaczego Kraków nie jest tak sexy jak Wrocław IP: *.dsl.chcgil.sbcglobal.net 13.02.11, 07:14 Drogi Koko, Nie wyobrazam sobie zamieszkania w Twoim miescie. To jest naprawde duza wioska. Nie mowie, ze Warszawa jest lepsza, ale przeciez w artykule ktos napisal, ze Krakowianie lubia porownywac sie z Paryzanami, Prazanami, czy Wiedenczykami. Tylko jakos ci Paryzanie i inni nawet nie bardzo wiedza, gdzie ten Krakow sie znajduje. A jesli juz do niego trafia, to bardzo szybko przekonuja sie, ze to miasto jednak jest wielka wsia. Kultura? Gdzie. Wsrod psich kup? A tak na marginesie, nie tylko psich. Podczas ostatniej wizyty w Krakowie zostalismy uraczeni widokiem golego tylka wystawionego z krzakow w wiadomyh celach na samych plantach. Turysci nie omieszkali zrobic temu zadkowi wielu zdjec. Czy myslisz, ze ci turysci jeszcze do Krakowa wroca? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kik Re: Dlaczego Kraków nie jest tak sexy jak Wrocław IP: *.dynamic.chello.pl 13.02.11, 12:26 Czy na tym zadku było napisane, że jest z Krakowa? Ja widziałem turystki ,które weszły do męskiej toalety i załatwiały potrzeby do pisuarów. To też wina Krakowa ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Dlaczego Kraków nie jest tak sexy jak Wrocław IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.11, 13:34 ten obsrany zadek to właśnie jednego z turystów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przybysz Re: Dlaczego Kraków nie jest tak sexy jak Wrocław IP: 213.25.97.* 13.02.11, 15:01 dzieki turystom i studentom Kraków jeszcze nie zarósł krzakami. . . pomine poziom opieki nad turystami oraz drastyczny spadek poziomu edukacji w Krakowie. Chcialbym zapamietac Krakow sprzed kilku (7-8) lat ktory byl naprawde przyjaznym miastem, nie wiem co sie tutaj wydarzylo przez ten czas, ale w mojej opini to niebo a ziemia pod kazdym wzgledem. Ktos włączył reczny hamulec temu miastu, co udziela sie tez mieszkancom. . .Jak mawial pewien sławny artysta rodem z Krakowa, zaproszony przez władze tego miasta na wystep sylwestrowy "Rozdupcymy to miasto" , myśle że mówil powaznie, "rozdupcenie" juz sie zaczelo, a wladza przybija piontke Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olejniks Re: Dlaczego Kraków IP: *.sferanet.pl 13.02.11, 19:32 do przybysza: twoja wypowiedź, choć jej temat warty dyskusji, traci wiele przez błędy ortograficzne: uogulnienie, wachania. Wielgachna wiocha - może może, ale jak ktoś nie bardzo umie pisać, to może i nie bardzo wie co mówi.? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lol Dlaczego Kraków nie jest tak sexy jak Wrocław? IP: *.dynamic.chello.pl 12.02.11, 18:11 kolejny artykul pelen banalnych sloganow. mieszkalem we wroclawiu 8 lat, 3 lata temu przeprowadzilem sie do krakowa. krakow wyprzedza wroclaw o jedna dlugosc jesli chodzi o jakosc zycia. we wroclawiu komunikacja miejska prawie nie istnieje (ze o syfie w mpk nawet nie chce wspominac), brak obiektow sportowych, przedszkoli etc.w krakowie naprawde zyje sie duzo latwiej. "Tym bardziej że - jak wynika z raportu - Kraków przegrywa z Wrocławiem w ważniejszych dziedzinach, w myśleniu o przyszłości." - tu sie zgadzam, Wroclaw caly czas mysli i nic z tego nie wynika, pusty pijar."Myslenie o przyszlosci" nijak nie wplywa na jakosc zycia w miescie. "Czy Kraków jest atrakcyjny inwestycyjnie? Witold Orłowski: Przeciętnie. Gorzej niż Warszawa i Wrocław. Ale obiektywnie Kraków daje niezłe warunki do inwestowania. " Wroclaw wydaje sie bardziej atrakcyjny bo po prostu ludzie w nim mieszkajacy godza sie na nizsze pensje.Nie przypominam sobie zeby w ostatnich kilku latach powstala jakas inwestycja opierajaca sie na wykwalifikowanych pracownikach(zreszta w Krakowie z tym tez nie jest kiepsko). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibic Re: Dlaczego Kraków nie jest tak sexy jak Wrocław IP: *.ghnet.pl 12.02.11, 18:55 tzw.mądre głowy(w ich własnym mniemaniu)są na etapie permanentnego ględzenia i pieprzenia w bambus,za co biorą niezłą kasę.Niestety etap efektywnych działań jeszcze nie nastał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pyra powiem Wam jedno Krakusi IP: *.cable.net-inotel.pl 12.02.11, 19:07 poprzedni prezydent Wrocławia Zdrojewski był cudotwórcą.. obecny Dutkiewicz jest półbogiem.. kolejny będzie łączył najlepsze cechy obu poprzedników a jeli nie wierzycie to przeczytacie o tym w mediach lol Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: duduś Re: powiem Wam jedno Krakusi IP: *.dynamic.chello.pl 12.02.11, 19:29 a ja wam powiem lajkoniki ze patrzycie tylko na czubek wlasnego nosa , Krakowa i nic wiecej, dlatego nie jestescie lubiani i nie umiecie wspolpracowac z sasiadami. Wiele znam przypadkow jak to niektorzy ze znajomych rozkrecali biznes ale przeniesli sie gdzie indziej bo nie dało sie u lajkonikow normalnie wspolpracowac... Juz nie wspomne o moim przyjacielu ktorego majatek spokojnie przekracza 2 mln zł a nie napisze tu co robi zeby zaoszczedzic 1,50 zl :) Jestescie najzwyklejsza KONSERWA dlatego nie bedziecie sie rozwijali szybciej to proste. Rozwijacie sie w duzej mierze dzieki tym "lepszym" naplywowym bo to oni kreca caly tej grajdołek.. Obiektywne słowa napisal Wam czlowiek z korzeniami krakowskimi z dziada i pradziada, przedwojennymi jeszcze.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fagot orlowski dyskutant ... IP: *.146.83.49.nat.umts.dynamic.eranet.pl 12.02.11, 19:28 widze i czytam orlowskiego w stolecznej i gazecie krakow. wszedzie te same wymijajace wypowiedzi, asekuracja na calego , facet zna wszystkie miasta w polsce. specjalista od kwasniewskiego. wroclaw jest sexy a coz to znaczy ... nowomoda, wspolczesny belkot? moze wroclaw jest sexy bo dutkiewicz blyskawicznie posieszyl z kondolencjami w gazetach ogolnokrajowych a majchrowski nie? dotyczacych smierci arcybiskupa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AntośH różnica IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.02.11, 20:54 ... jest taka,że jeden jest gburem, najemcą hotelowych pokoików, dziwkarzem ustawiającym długonogie blądi pod siebie i dającym im posady gdzie popadnie, a drugi jest zwyczajnie człowiekiem dobrze wychowanym, który w odpowiedniej sytuacji potrafi się odpowiednio zachować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lucyfer komunikacja to jest klucz do rozwoju IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.02.11, 19:29 W dyskusji zabrakło choćby wzmianki o powiazaniach komunikacyjnych Krakowa ze swiatem, choc dzieja sie tu rzeczy niekorzystne dla naszego miasta. A przecież zawsze lepiej i szybciej rozwijały i rozwijaja się miasta, które sa lepiej od innych usytuowane względem szlaków komunikacyjnych. Kraków omijaja planowane w Polsce większe trasy komunikacyjne. Po pierwsze - omija Kraków planowana trasa kolei duzych prędkości po drugie - omijaja nas wazniejsze korytarze komunikacyjne o przebiegu północ-południe (najbliższy idzie przez Śląsk) Władze miasta i regionu powinny stawać na głowie aby zapewnić Krakowowi połączenie autostradowe ze Słowacją, Budapesztem i Pd.Wschodnią Europa. Nz Słowacji funkcjonuje juz od dawna swietna autostrada z Bratysławy (Wiednia) podciągnięta bardzo blisko granic Polski (do Martina). Podłączenie do tej autostrady sięgacza z Krakowa powinno byc priorytetem dla naszego miasta! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paolo_Krk Dlaczego Kraków nie jest tak sexy jak Wrocław? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.11, 20:15 Odpowiedź jest baaardzo prosta - bo jest jeszcze bardziej sexy. Kraków to coś niepowtarzalnego, to inny świat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: panpi Dlaczego Kraków nie jest tak sexy jak Wrocław? IP: 78.147.111.* 12.02.11, 20:40 ja sie wyprowadzilem z krakowa 5 lat temu i zyje mi sie bardzo dobrze za granica . ostatnio zachcialo mi sie domu w krakowie bo sie dorobilem i stac mnie :-) czego nigdy bym nie zrobil mieszkajac w krakowie . ale juz 2 rok borykam sie z architektora i najwyrazniej taniej i bez laski bedzie wybudowac dom poza krakowem . bo dogadac sie z kimkolwiek w krakowie to mam wrazenie ze cos sie ukrywa albo gdzies jest drugie dno sam juz nie wiem bo powstaja w tym miescie budynki najdziwaczniejsze i nie wspulgrajace z otoczeniem juz nie powiem o przeznaczeniu ????( plaza pod hotelem forum albo barka pod jubilatem i wiele innych ktore szpeca . ) inne urzedy tez traktuja mnie jak osobe ktora przychodzi zeby im dzien zepsuc dodajac pracy chocby zarejstrowanie zwyklego skutera pan w okienku mialem wrazenie ze sie na mnie wyzywa i odsyla mnie 10 razy a jak porosilem o rozmowe z przelozonym to moglem pomazyc o zlatwieniu sprawy . no iii i powietrze krakowianie pewnie wiedza co to znaczy jak wracaja z wakacji :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vvv nie wiem Kraków ale ja... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.02.11, 21:45 do kwietnia ub.r. starałem się bardzo ale teraz to już po prostu nie wypada Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krk-wroclawer Dlaczego Kraków nie jest tak sexy jak Wrocław? IP: *.dynamic.chello.pl 12.02.11, 21:47 Bogu dzięki, ze nie jest tak sexy jak Wrocław, Kraków to seksbomba w porównaniu z sexy wrocławia ;). Byłem i widziałem. Tam, we Wrocławiu nie da się żyć. Bałagan, nic punktualnego, najgorsze drogi i wszędobylskie korki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: observer Re: Dlaczego Kraków nie jest tak sexy jak Wrocław IP: *.broker.com.pl 12.02.11, 22:50 Dla mnie Kraków to miasto tak samo jednorazowe jak Wrocław. Niestety jednak miasto za bardzo rozespane, częściej hamujące niż przyspieszające i coraz bardziej mam wrażenie, że naprawdę ksenofobiczne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mariusz Dlaczego Kraków nie jest tak sexy jak Wrocław? IP: *.dynamic.chello.pl 12.02.11, 22:59 Nie wydaje mi się aby Kraków był konserwą. Raczej właśnie na odwrót, chyba zbyt dużo tolerancji dla pewnych praktyk jest w naszym mieście, choćby dla kultury pijanych łebków krążących po mieście po zmroku. Co do Wrocławia, to zupełnie inne miasto mające inne ambicje - bardziej nakierunkowane swymi oczami na Warszawę, nie ma więc co się porównywać. Kraków też się zmienił, choć bardziej to zasługa lokalnej przedsiębiorczości o którą prezydent i władza kompletnie nie dba, więc nie powinna sobie tych zasług przypisywać. W Krakowie nie dba się też o mieszkanców, a straż miejska jest instytucją nastawioną na "szybki zysk" bez nadstawiania głowy. Odpowiedz Link Zgłoś
fiwi0 Dlaczego Kraków nie jest tak sexy jak Wrocław? 13.02.11, 00:12 Niestety działania jakie zamierza podjąć p. wiceprezydent są spóźnione o jakieś 5lat co najmniej .choc już wtedy mówiło się o centrum obsługi inwestora. Problemem niestety nie jest budynek, miejsce , ani brak znajomości języków. Tylko pozbawione dobrej woli , kompetencji , złośliwe traktowanie inwestorów przez rzesze urzędników magistratu latami procedujących decyzje o warunkach zabudowy , przeciągając decyzje o pozwoleniu na budowę , aż sąd uchyli ważność planu zagospodarowania w oparciu ,o którego zapisy sporządzono za setki tysięcy złotych dokumentację projektową inwestycji wartej dziesiątki milionów złotych . Sama gmina oprócz wymuszonych na inwestorze inwestycji w infrastrukturę komunalną za miliony ,dostałaby z podatków VAT i Cit kolejny wielomilionowy udział. Ale przecież inwestor też by zarobił ,a do tego dobry urzędnik „krakowski patriota” dbający o „ład przestrzenny” nie może dopuścić. Choć podcina gałąź na ,której siedzi. Narusza przepisy kodeksu karnego zakazujące funkcjonariuszom publicznym działania na szkodę interesu „publicznego i PRYWATNEGO” . Może Pani wiceprezydent sama sprawdzić wnioski przy ul.ks. Józefa Poniatowskiego jak zostały traktowane przez urzędników z tego rejonu miasta- polecam .Nie jest to przypadek odosobniony i jeszcze kilka mógłbym przytoczyć ,ale brak tu miejsca .Może tylko wspomnę o takim ,który skończył się odszkodowaniem w wysokości 400.000zł za jedynie 10mcy opóźnienia w wydaniu warunków zabudowy 1000m2 obiektu usługowo-handlowego przy ul. Jasnogórskiej. Czy winny urzędnik trzymający odpowiedź z uzgodnieniem /dawny dzik/10-mcy w swoim biurku ,zapewne na polecenia jakiegoś zwierzchnika lub z własnej inicjatywy. Poniósł konsekwencje dyscyplinarne czy awansował –sprawdzić bezcenne. Ilu fachowców mogła by pani wiceprezydent zatrudnić za te pieniądze? Obawiam się ,że na sprzątnięcie tej „ stajni augiasza” może ich nie wystarczyć. Bo jak i kiedy zrównoważyć lata braku zarządzania personelem ,demoralizacji ,negatywnych motywacji , nagradzania szkodników , zamiast tych ,którym się jeszcze chce coś w terminie i POZYTYWNIE ZAŁATWIĆ? Jak zmienić konsekwentnie tworzony, przez lata -taki wizerunek KRAKOWA wśród inwestorów? Zanim zmieni się nihilistyczne nawyki urzędników magistrackich upłyną lata zarzuconych inwestycji , nie wpłaconych podatków, nakładów na mienie komunalne z kieszeni prywatnej . Potem musi upłynąć kilka lat udanych inwestycji ,które zachęcą w końcu następnych po despetach biznesu już normalnych zasobnych w kapitał przedsiębiorców . O czym zresztą Państwo dyskutujemy skoro nie może domu jednorodzinnego wybudować na własnej działce krakowianin sukcesu? Życzę sukcesów w RZECZYWISTYM ,a nie jedynie PR zmienianiu wizerunku Miasta bo od tego zależy moja pomyślność oraz przyszłość w nadchodzących dekadach,kolejnych dziesiątków tysięcy ,a może i setek tysięcy mieszkańców, zależnych od decyzji nielicznych inwestorów. Może w końcu ktoś we władzach samorządowych zrozumie ,ze inwestorzy choć mają w rękach niewiele albo wcale, kart wyborczych ,to od ich odwagi ,zaradności ,kapitałów zależą dochody nas wszystkich mieszkańców . Przestaniecie Państwo przeszkadzać w zarabianiu pieniędzy nam wszystkich skoro nie potraficie pomóc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kondzior Skoro nawet doradca Majchra działa na rzecz Wrocka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.11, 07:21 Podczas prezydencji Polski w UE odbędzie się wielkie wydarzenie kulturalne we Wrocławiu (Aphex Twin, Penderecki...) zgadnijcie kto jest kuratorem? Doradca Prezydenta Krakowa ds. Kultury Pan Filip Berkowicz. Cóż, tu więcej dodać... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KRK Dlaczego Kraków nie jest tak sexy jak Wrocław? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.11, 07:36 KRAKÓWEK FERMENTUJE... I GNIJE... WWW PROFESOR JÓZEF ŻYCIŃSKI Zmarł mój Mistrz. Uczył mnie trudnej sztuki myślenia, czytania, pisania... Uczył wiary w sens twórczości artystycznej i naukowej... Uczył interdyscyplinarności, mądrości... Jego książki będą żyć wiecznie!!! WWW wwwiercioch.blog.onet.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wawo Rok temu wyprowadziłem się pod Kraków IP: 193.164.255.* 13.02.11, 11:14 wybudowałem dom, przemeldowałem się (spoooore podatki trafią do innej gminy) i oddycham innym powietrzem. Niestety patrząc jak rozwija się miasto coraz częściej myślę o przeprowadzce do Warszawy. Po prostu poziom pracodawców jest tam 10 krotnie lepszy pod względem ilościowymi i jakościowym. Chciałbym aby moja córka uczyła się na najlepszych uczelniach w Polsce (UJ to przereklamowane dziadostwo, każdy student wam to powie) i pracowała z najlepszymi. Kraków to miasto przeciętne a wszędobylska konserwa zdecydowanie odpycha. Tych którzy się tak zachwycają zachęcam do częstszych podróży po świecie - zobaczą różnicę. Aczkolwiek trzeba przyznać że Pani Sroka to świeży i ciekawy powiew w urzędzie, młoda, zakładam że przyjezdna (oni są bardziej innowacyjni i ambitni, to udowodnione naukowo) - jest szansa że coś się zmieni. Potrzebujemy ambitnych ludzi którym coś się chce, rozwijają się i liczę na kolejne awanse. A to można zrealizować tylko dzięki ambitnej pracy - w tym przypadku dla miasta. Cenię również P. den Bulta. Na dziadka JM bym zbytnio nie liczył - on się dorobił, do niczego nie aspiruje czyli nic mu się nie chce. Ostatnia rzecz: Bywam często na krakowskich spotkaniach z niemieckimi przedsiębiorcami organizowanymi przez konsulta niemiecki oraz Niemiecką Izbę Przemysłową. Zawsze jest KRACIK (który mówi płynnie po niemiecku), nigdy nie ma prezydenta i jego ludzi... To też coś znaczy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stupidbaby Dlaczego Kraków nie jest tak sexy jak Wrocław? IP: *.dynamic.chello.pl 13.02.11, 12:05 Bo my Krakowianie, czyli właściciele kamienic wewnątrz pierwszej obwodnicy nie musimy być sexy bo jesteśmy samoistnie bogaci, przemysłu nie tolerujemy, żyjemy z turystów, zabytków i posiadania nieruchomości. Technologii i wiedzy nie potrzebujemy - niech ją robią za nas przybysze z prowincji zamieszkujący Kurdwanów i Ruczaj - a tych technologii będziemy sami sobie używać bo nas na to stać. A okolica (w tym stolica) nic a nic na nie ineresują. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przybysz Dlaczego Kraków nie jest tak sexy jak Wrocław? IP: 213.25.97.* 13.02.11, 12:09 Kraków jest super sexbombą, szkoda tylko że w przepoconym podkoszulku i z miodem w uszach. . . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: law Dlaczego Kraków nie jest tak sexy jak Wrocław? IP: *.myslenice.net.pl 13.02.11, 13:48 kancelaria "lOw"... korekta!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bea Dlaczego Kraków nie jest tak sexy jak Wrocław? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.02.11, 16:03 Przez ostatnie dwa lata dużo podróżuję po różnych miastach Polski i powiem, że w Krakowie mogłoby być lepiej (np. jak w Warszawie) lub gorzej (np. jak w Rzeszowie). Warszawa jest interesującym miastem do życia, pracy i spędzania wolnego czasu, Kraków jest niepokojąco prowincjonalny jeśli chodzi o ofertę kulturalną, w Rzeszowie istny dramat pod tym względem i piszę to nie z pogardą, tylko ze współczuciem dla ludzi, którzy muszą tam na co dzień mieszkać. Ostatnio byłam w różnych muzeach w Krakowie i choć niektóre są interesujące, jak np. Fabryka Schindlera czy Podziemia, to większość jest dramatyczna (jak muzeum Wyspiańskiego czy MHMK Oddział Krzysztofory). Oferta restauracyjna w Krakowie dość uboga i zafiksowana na turystów. Komunikacja pozostawia naprawdę bardzo dużo do życzenia. W Warszawie aż chce się żyć! W Krakowie myślę zawsze o tym, jak tu przeżyć... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Wrocław to zabita deskami dziura IP: *.multi-play.net.pl 13.02.11, 18:15 skąd wogóle mit że jest 'sexy'? to chyba coś jak "liberalna" platforma obywatelska. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: irek turysci przyjezdzaja tu na tani seks IP: *.play-internet.pl 13.02.11, 20:44 wiec wydaje mi sie ze pod tym wzgledem krakow jest bardzo seksowny. Jeszcze wlodarze krakowa sie ciesza iloscia turystow, szkoda ze nie prowadzi sie statystyk odnosnie celow podrozy. Tanie Piwo i dziewczyny to wizytowka krakowa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: breslauer jeszcze pare lat i .... IP: *.dynamic.chello.pl 13.02.11, 21:11 Wrocław lepszy? zobaczymy za kilka lat, Odpowiedz Link Zgłoś