Gość: balusz IP: *.multi-play.net.pl 18.02.11, 08:24 Oby do transakcji doszło Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ceper TPN nie chce prywatyzacji kolejki na Kasprowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.11, 08:41 Trzeba usypać w Zakopanym wielki kopiec! Taki na 2-3 km wysoki!! Zainstalować na nim kolejkę i trasy zjazdowe w każda stronę. Jak kopiec się nazwie imieniem Lecha K. to za darmo usypie go PiS na ziemi i z ziemi którą dadzą za darmo górale! Lechowi nie odmówią! Będzie wilk syty i wilczyca dziewica! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Módlmy się IP: *.tpn.pl 18.02.11, 09:00 Aby było dobrze powinny się odbywać w każdą niedzielę na Kasprowym Wierchu msze święte koncelebrowane przez Kazka Nycza i Staszka Dziwisza w intencji szybkiej likwidacji Tatrzańskiego Parku Narodowego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk TPN nie chce prywatyzacji kolejki na Kasprowy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.02.11, 09:04 wystawić Tuska na sprzedaż. Może ktoś da chociaż 5 zł na allegro. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fhq Re: TAPN nie chce prywatyzacji kolejki na Kasprowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.11, 09:18 A co ten idiotyczny post ma wspólnego z TPN i planami sprzedaży kolejki? Do reszty zdurniałeś pisiorze? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: TAPN nie chce prywatyzacji kolejki na Kasprow IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.02.11, 09:29 jak to co? Może sprzedaż tego głąba podratuje sytuację finansową państwa na tyle, ze nie trzeba bedzie kolejki sprzedawać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: TAPN nie chce prywatyzacji kolejki na Kasprow IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.02.11, 09:32 można byłoby zrobić cały pakiet = Kupując Tuska otrzymujesz Grabarczyka z Rostkowskim GRATIS. Do czegoś się nadzadzą, sprżatanie, odkurzanie, takie proste czynności. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewd TPN nie chce prywatyzacji kolejki na Kasprowy IP: 213.77.26.* 18.02.11, 09:13 niedługo tusk sprzeda prywatnemu inwestorowi czytaj miro, zbyro, rychu, rynek w krakowie, wisłę i mazury, a najlepiej to niech od razu podpisze akt sprzedaży całej Polski Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MK Gdyby w Polsce przestrzegano prawa... IP: *.ksi-system.net 18.02.11, 09:16 Gdyby w Polsce przestrzegano prawa to kolejka na Kasprowy przeszłaby na własność TPN na mocy ustawy już w 1991 roku. Odpowiedz Link Zgłoś
haldeman79 Oby do transakcji nie doszło. 18.02.11, 09:29 Gość portalu: balusz napisał(a): > Oby do transakcji doszło Druga rzecz...kim są Ci tajemniczy austriaccy biznesmeni? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stt TPN nie chce prywatyzacji kolejki na Kasprowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.11, 10:20 tysiące ludzi też są przeciw sprzedaży kolejki i w pełni popierają TPN Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łobziak Kolejny nuworysz IP: *.adsl.inetia.pl 18.02.11, 10:25 Narty kupił i już szast prast człowiek elyyyt. :) I nawet jak nie ma w Polsce wielkich gór, to łonemu mają mu je zrobić te Tuski i Kaczyńskie. O! Na tych kilku kilometrach grani Tatr Wysokich to mają z betonu coś wybudować, poprzebijać, poszatkować haj-łeja pod samą górną stację kolejki dociągnąć, a tam walnąć wieeeeelki parking. Przecież w Austrii tak robiom! Był widział. Choć Haj-łejem nie jechał, bo za drogo. Ale był łosobiście swojem nowem autem. I tam na pewno nie ma koziców, ani innych motylków, bo po co łone komuś. Jakieś tam rezerwata. Przeca ta Austria mniejsza od Polski, to i pewnie góry musi mieć mniejsze. I haj-łejowae jak wszystko tam. Odpowiedz Link Zgłoś
fishtinola TPN nie chce prywatyzacji kolejki na Kasprowy 18.02.11, 12:06 już dawno nie spotkałem tak miłej informacji. Trzymam kciuki, aby wreszcie się udało uciszyć tych krzykaczy z TPN. To juz jest horror co wyprawiają Ci wszyscy tzw. "zieloni" Odpowiedz Link Zgłoś
haldeman79 Ja natomiast dawno nie czytałem tak durnego... 18.02.11, 13:10 fishtinola napisał: > już dawno nie spotkałem tak miłej informacji. Trzymam kciuki, aby wreszcie się > udało uciszyć tych krzykaczy z TPN. To juz jest horror co wyprawiają Ci wszyscy > tzw. "zieloni" komentarza. Od kiedy władze TPN to jacyś tam "zieloni"? Odpowiedz Link Zgłoś
hopio Re: TPN nie chce prywatyzacji kolejki na Kasprowy 18.02.11, 15:19 Brednie ! fishtinola napisał: > już dawno nie spotkałem tak miłej informacji. Trzymam kciuki, aby wreszcie się > udało uciszyć tych krzykaczy z TPN. To juz jest horror co wyprawiają Ci wszyscy > tzw. "zieloni" Odpowiedz Link Zgłoś
poborowy102 TPN nie chce prywatyzacji kolejki na Kasprowy 18.02.11, 12:39 tę kolejkę powinno sie zlikwidować. Jeśli ktoś chce zjeżdżać z Kasprowego to niech pieszo wchodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kamzik TPN nie chce prywatyzacji kolejki na Kasprowy IP: *.ghnet.pl 18.02.11, 12:58 Najśmieszniejsze są głosy tych, którzy nie jeżdżą na nartach a tu pyskują ile wlezie. Ja bym im też zabronił dojeżdżać samochodem pod sam dom, niech parkują te 3-4 km dalej i dojdą sobie /dla zdrowia/. Ale byłoby wtedy płaczu. Odpowiedz Link Zgłoś
haldeman79 Tatry kolego są nie tylko dla narciarzy. 18.02.11, 13:14 Gość portalu: kamzik napisał(a): > Najśmieszniejsze są głosy tych, którzy nie jeżdżą na nartach a tu pyskują ile w > lezie. Byłeś może ostatnio na Kasprowym, pieszo oczywiście. Widziałeś ile drzew wycięto pod wyciąg? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kamzik Re: Tatry kolego są nie tylko dla narciarzy. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.11, 19:10 Pieszo chodzę w lecie w Wysokie i Zachodnie Tatry i to bardzo często. Ale na nartach korzystam z wyciągów /gdy chcę pojeździć/ - po to przecież są. Tam gdzie ich nie ma, w zimie chodzę ma tourach. Mam zaliczone dużo żlebów i ścianek. Uważam, że Kasprowy, Beskid i Pośredni Goryczkowy razem ze Świńskim Kotłem powinny być w całości udostępnione dla narciarzy. To i tak już stracony rejon z punktu widzenia nawiedzonego TPNu. Gdzie niby wycięto te drzewa i ile? Odpowiedz Link Zgłoś
haldeman79 Re: Tatry kolego są nie tylko dla narciarzy. 22.02.11, 09:49 Gość portalu: kamzik napisał(a): > Uważam, że Kasprowy, Beskid i Pośredni Goryczkowy razem ze Świńskim Kotłem p > owinny być w całości udostępnione dla narciarzy. To i tak już stracony rejon > z punktu widzenia nawiedzonego TPNu. Nawiedzona zawsze jest druga strona. Prawda? > Gdzie niby wycięto te drzewa i ile? Przy szlaku, bodajże zielonym z Kuźnic na Kasprowy, powyżej drugiej stacji kolejki. Odpowiedz Link Zgłoś
hopio Re: TPN nie chce prywatyzacji kolejki na Kasprowy 18.02.11, 15:18 Brednie ! Gość portalu: kamzik napisał(a): > Najśmieszniejsze są głosy tych, którzy nie jeżdżą na nartach a tu pyskują ile w > lezie. Ja bym im też zabronił dojeżdżać samochodem pod sam dom, niech parkują t > e 3-4 km dalej i dojdą sobie /dla zdrowia/. Ale byłoby wtedy płaczu. Odpowiedz Link Zgłoś
noyle TPN nie chce prywatyzacji kolejki na Kasprowy 19.02.11, 12:05 Wg mnie trzeba zrobić emisje akcji skierowaną tylko i wyłącznie do mieszkańców i instytucji z Podhala. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zenon Re: TPN nie chce prywatyzacji kolejki na Kasprowy IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 19.02.11, 12:44 Pomysł szlachetny, ale trochę nietrafiony. Chodzę po Tatrach do 1968 roku i chciałbym chodzić dopóki starczy mi sił, ale nie wiem czy będę miał prawo wejścia, czy wjechać , na Kasprowy jak właścicielem będą mieszkańcy małopolski. Może trzeba będzie się dodatkowo opłacać " dudkami" za pobyt , skoro to własność prywatna? Teraz to dobro narodowe - może niech tak zostanie. Dyrektor TPN to chyba dobry człowiek dla gór, hal, zwierząt tam mieszkających i dla nas. Odpowiedz Link Zgłoś
noyle Re: TPN nie chce prywatyzacji kolejki na Kasprowy 20.02.11, 15:41 No tak ale teraz większość kasy trafia do stolicy, i tak większość zakopiańskich interesów działa a później dyrdymały się pisze że górale tylko dutki chcą, a to są ino drobne i ochłapy z warszawskiego stołu. Odpowiedz Link Zgłoś
ania-bell Re: TPN nie chce prywatyzacji kolejki na Kasprowy 19.02.11, 19:59 TPN ma rację, po co ruszać coś co działa dobrze; według mnie kolejka i tak wywozi za dużo turystów w góry. Jak ktoś chce pospacerować po Tatrach to nie jedzie kolejką, tylko idzie na nogach na Kasprowy, bo zdecydowanie zdrowiej. Odpowiedz Link Zgłoś
yggdrasill TPN nie chce prywatyzacji kolejki na Kasprowy 20.02.11, 19:03 Ja pier.dolę. Jakim cudem ktoś w tym kraju ma jeszcze jakiekolwiek dylematy związane z Tatrami i kierunkiem, w którym powinna się rozwijać turystyka w ich obrębie?? Każdego lata te malutkie obszarowo górki zadeptują miliony niezdyscyplinowanych brudasów, dla których reguły obowiązujące w parku narodowym to jakaś mglista sugestia. I ci sami bezmyślni syfiarze mają oblegać góry również w zimie w jeszcze większej niż dotychczas liczbie? Tak będzie, jeśli do kolejki dorwie się ktoś, kto będzie chciał na niej wymiernie zarobić. LUDZIE! Tatry to NIE Alpy! Nie ta powierzchnia, nie te możliwości! To enklawa niesamowitej, zupełnie wyjątkowej przyrody, i to właśnie ochrona tej przyrody powinna byc bezwzględnym priorytetem. Sama spędziłam 2/3 zim swojego życia na nartach, ale ZA CHOLERĘ nie chciałabym, żeby infrastruktura narciarska była w polskich Tatrach rozbudowywana. Stać Cię na dechy? Jedź do Włoch. Nie każde państwo musi mieć idealne warunki do uprawniania niszowego sportu, jakim jest narciarstwo. Na pewno nie kosztem narodowych dóbr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kamzik Re: TPN nie chce prywatyzacji kolejki na Kasprowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.11, 19:13 Kobieta i tak brzydko mówi? Nie wstyd ci? Odpowiedz Link Zgłoś
yggdrasill Re: TPN nie chce prywatyzacji kolejki na Kasprowy 20.02.11, 23:12 Po pierwsze- kiedy się do kogoś zwracasz na piśmie, to zaimki osobowe zaczynasz wielką literą. Po drugie- jeśli nie stać Cię na więcej, niż dopieprzenie się do formy z racji braków kontrargumentów dla treści, to zwracać się nie powinieneś w ogóle. Nara. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vladi Re: TPN nie chce prywatyzacji kolejki na Kasprowy IP: *.opole.hypnet.pl 20.02.11, 21:38 Narciarstwo to jest sport niszowy. Wreszcie miał ktoś odwagę to powiedzie. Brawo! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vladi TPN nie chce prywatyzacji kolejki na Kasprowy IP: *.opole.hypnet.pl 20.02.11, 21:32 Moja propozycja: Dozwolony wyłącznie wjazd i zjazd kolejką i ograniczony czasowo pobyt na górze z zakazem opuszczania wydzielonego i ogrodzonego terenu w kopule szczytowej Kasprowego. Teren ten musiałby byc zapewne zabezpieczony przez erozją, mając na uwadze przepustowośc kolejki. W ten sposób pogodzimy interesy właściciela kolejki i TPN. W sezonie zimowym kolejka również dla narciarzy. Żadnego sztucznego naśnieżania! Pozdrawiam w.r. Odpowiedz Link Zgłoś