Dodaj do ulubionych

Szczecin..

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.04, 19:08
Interesuje mnie bardzo, jakie są skojarzenia mieszkańców innych miast na
temat mojego miasta.Albo - jeśli już ktoś odwiedził Szczecin - jakie wrażenia.
Piszcie, tylko szczerze.
Pozdrawiam!
Obserwuj wątek
    • peteen Re: Szczecin.. 27.04.04, 19:30
      ja mam takie skojarzenie, że szczecin to dość duże miasto, o którym jego
      mieszkańcy mówią, że bliżej mu do berlina niz warszawy...
      szczecin to również jottka, ale ona siedzi od lat już u nas, henio56, który
      jest w naszym mieście na zesłaniu, oraz szwedzki emigrant swarożyc - ponieważ
      nie znam innych szczecinian wydaje mi się, że wszyscy stamtąt wyjechali, a
      skoro tak, to kto do cholery zapełnia stadion pogoni na meczach piłkarskich ?
      • jottka Re: Szczecin.. 27.04.04, 20:19
        filen dank, zawsze wiedziałam, że państwo to ja

a poza tym nie wszyscy wyjechali, skuter został i pilnuje prapolskich ziem
        przed unią, która nadciąga nieubłaganie
      • Gość: 7 Re: Szczecin.. IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 27.04.04, 20:25
        a
        > skoro tak, to kto do cholery zapelnia stadion pogoni na meczach pilkarskich ?

kibice leglej ;-D

ja ze szczecinem kojarze, oprocz ww. /czyli jottki:P/, jeszcze michala, niestety !!!
        • jottka powiem 27.04.04, 20:29
          skuterowi, że o nim zapomniałeś, zapłacze sie chłopak :(
      • Gość: H56 Re: Szczecin.. IP: *.comnet.krakow.pl 29.04.04, 01:23
        Peteenie ja jestem z Gryfina, w Szczecinie uczyłem się i pracowałem. Szczecin
        to miasto mojej młodości i wielu miłości.Znałem tu każdą dzielnicę ,ulicę.
        Zawsze zachwycałem sie tym małym Paryżem. Kocham to miasto, choć nieraz mnie
        przeraża tak jak dwa lata temu po zaginięciu mego znajomego lekarza Maćka który
        wyszedł z domu przy Jagielońskiej i nigdy nie powrócił. Pozdrawiam wszystkich
        mieszkańców. Jestem w szoku, ilu tu zagląda Krakusów. Kibicem Pogonii jestem
        nadal pomimo dwudziestu lat zesłania.
        • peteen Re: Szczecin.. 29.04.04, 09:03
          wiesz, ja miałem dziewczyne w goleniowie, tez byłem zaglądającym tam krakusem i
          to w czasach, kiedy nie było ekspresów przez warszawę...
          a pogoni tez kibicowałem, w czasach, kiedy grali tam wypożyczeni wislacy
          (zreszta paru "pogonistów" było świetnymi wiślakami)...
          • Gość: H56 Re: Szczecin.. IP: *.comnet.krakow.pl 29.04.04, 12:09
            Kiedyś jadąc pociagiem do Krakowa /połowa lat 80/ spotkałem po 10 latach
            koleżankę z Goleniowa która tu gdzieś mieszkała, umówiłem się z nią na mieście
            ale niestety choroba ojca spowodowała mój nagły wyjazd z Krakowa. Zgubiłem
            gdzieś adres, telefon i kontakt się znowu urwał. Szkoda bo to była fajna
            dziewczyna. Obecny bramkarz Wisły to też były zawodnik Pogoni. Expres do
            Szczecina nie jedzie przez Warszawę ma nawet dobry czas przejazdu tylko 8
            godzin. Pamietam jak jechałem dwanascie a nawet czternascie godzin.
            • peteen Re: Szczecin.. 29.04.04, 13:24
              się tak jedzie: ekspres do wawy i stamtąd ekspres do szczecina, na pewno
              wyjdzie krócej - o tym pisałem...
              a sam byłem fanem pociągu pośpiesznego z przemyśla do szczecina...
              • Gość: H56 Re: Szczecin.. IP: *.comnet.krakow.pl 29.04.04, 13:55
                to chyba niemożliwe, sprawdzę
    • Gość: 7 Re: powiem IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 27.04.04, 20:34
      no a poza nim to pamietam jeszcze franka, jacka i pare innych osob:) pozdrow ich przy okazji, ja
      na szczecin nie wchodze, bo tam jest takie samo dziadostwo jak na krakforum :)))
      • peteen a może oni wszyscy... 27.04.04, 20:35
        z polic ? lubo goleniowa ?
        • Gość: 7 Re: a moze oni wszyscy... IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 27.04.04, 20:40
          ano, teraz wszedzie ci naplywowcy ze wsi ;D
      • skuter70 chomikowym 29.04.04, 12:09
        skrytozercom mowimy zdecydowane NIE

> na szczecin nie wchodze, bo tam jest takie samo dziadostwo jak na
        krakforum :))

ja jestem mlody a wiec zadne dziadostwo
        • jottka Re: chomikowym 29.04.04, 13:02
          on go jawnie napoczął, widać na zdjęciach :(
          • skuter70 Re: chomikowym 29.04.04, 13:06

> on go jawnie napoczął, widać na zdjęciach :(

zerka taki na dziadowkie forum i z nerwow gryzie co sie nawnie
            zolwia cza bylo sobie fundnac albo jeza a nie mysze
            • jottka Re: chomikowym 29.04.04, 13:15
              emtek właściwie tez pod ręką
              • skuter70 Re: chomikowym 29.04.04, 13:19
                ale moze potem nawrzucac przez emaila
                • jottka Re: chomikowym 29.04.04, 13:20
                  to najpierw odgryźć kabel
        • kazziu Re: chomikowym 04.05.04, 13:27
          akurat!
      • Gość: H56 Re: powiem 7, pieprzysz IP: *.comnet.krakow.pl 30.04.04, 07:25
        Krakforum to faktycznie dziadostwo, w tak dużym mieście kilka nowych wątków
        dziennie i to przeważnie kupię ,sprzedam, jesteśmy najlepsi,mam ładną dupę i
        mercedesa itp. Z forum szczecińskim nie ma porównania a miasto o połowę mniejsze
        zobacz ile tam się dziennie pisze wątków i jakie sa poruszane tematy.
        • peteen no tak, po ilości postów sądząc... 30.04.04, 09:20
          jesteśmy mocno w tyle...
          a poziom krakforum, jak świetnie wiesz heniu, obniżają różne durne indywidua,
          które tu włażą w gumiakach i próbują robić zadymę...
          nieprawdaż ?
          • Gość: H56 Re: no tak, po ilości postów sądząc... IP: *.comnet.krakow.pl 30.04.04, 10:30
            prawdaż peteenie, ale ja mam na myśli raczej poruszane tematy. Taki Michał w
            swoim mieście nie ma szans na ciągnięcie pedalskiego wątku, a w Krakowie pobił
            chyba rekord w ilosci postów.
            • Gość: 7 Re: no tak, po ilos´ci postów sa˛dza˛c... IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 30.04.04, 11:09
              nie wiem jak dlugo piszesz na forum, ale zapewniam cie, ze MICHAL i wielu innych debili pisalo
              na forum szczecin i wcale nie bylo tam lepiej niz teraz jest u nas
    • krzychut Re: Szczecin.. 27.04.04, 20:41
      Piękne miasto ale kojarzy mi się niestety z facecikiem o mentalności
      magazyniera Gminnej Spóldzielni Samopomoc Chlopska w Parzęczewie Dolnym albo
      jeszcze Niższym, który nie dość,że coś kręcil z oświadczeniem lustracyjnym to
      jeszcze jako prezydent miasta spiknąl się z kanaliami z LSD, grzebiąc w gównie
      resztki solidarnościowego etosu.
    • hm_tak Szczecinianko... 27.04.04, 23:44
      ...ilekroć ktoś nas pyta na tym forum , dokąd moglibyśmy się wyprowadzić z
      Krakowa w dobie absolutnego przymusu - nieodmiennie wymieniam Szczecin.
      To bierze się z rozmaitych powodów:
      1. Pogoń Szczecin - ciekawe, kto pamieta, dlaczego Pogoń nazywa się Pogoń? W
      Krakowie nikt. A to z powodu litewskich korzeni szczecińskich repatriantów. Oni
      są znakomici. Mieszanka ras i gatunków doprowadziła do tego, że Szczecinianki
      (dyg-szur)sąnajpiekniejsze w Polsce, czy się to komu podoba, czy nie. Policzyć
      proszę, ile Miss Polonia było ze Szczecina...
      2. Szczecin ma cudowny układ urbanistyczny made in Hausmann (tenże sam, co i w
      Paryżu)
      3. Szczecin ma dzielnice miasta ogrodu, za które moznaby oddać duszę (Pogodno
      etc)
      4. Szczecin ma kulturę żeglarską, Kuba Jaworski i te sprawy, plus Szkoła w
      Trzebieży
      5. Szczecin ma znakomitą młodzież, która przynosi Wam chlubę w Świecie - mam
      regularne sygnały zewsząd, nie wyłączając Kuwejtu, Stanów, Kanady i Pd Ameryki.
      Jak Wy to robicie?
      6. Szczecij powołał sobie miejską spółkę, która remontuje jeden za drugim całe
      kwartały cudownej XIX wiecznej zabudowy, wyprowadza z niej lumpów do gorszych
      lokali, a te - wyremontowane, ze sklepami(parter). biurami (I Pietro)i
      mieszkanimai za gotowiznę po 2000 za metr(II, III i IV, albo i V piętro)
      sprzedaje normalnym obywatelom Szczecina, robiąc wartościową społeczność. W
      Krakowie nie do pomyślenia.Mentownia zasiedla całe kamienice i nic jej nie
      ruszy, ani nic jej nie przeszkodzi w dewastacjach.
      7. Szczecin, Książnica Pomorska, Biblioteka-cudo, sprzedaż działek w
      pozostałościach po starym miescie, odtwarzanie tkanki kamienica po kamienicy,
      dla normalnych inwestorów.
      8. Szczecin, Piwnica przy Krypcie - ukłon dla wielbicieli naszego Dymnego
      Wiesława. "Niech żyje, i niech się umacnia - rodacy i rodaczki, czworacy i
      czworaczki, dość już tych kabaretów politycznych - i całego tego gadania. Na
      przykład Majewski..."
      9. Całusy dla wszystkich Szczecinianek z Tobą na czele.
      10. Uff

Gość portalu: szczecinianka napisał(a):

> Interesuje mnie bardzo, jakie są skojarzenia mieszkańców innych miast na
      > temat mojego miasta.Albo - jeśli już ktoś odwiedził Szczecin - jakie wrażenia.
      > Piszcie, tylko szczerze.
      > Pozdrawiam!
      • Gość: 7 Re: Szczecinianko... IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 28.04.04, 00:01
        byloby ekstra zastosowac pkt 6 w krakowie, ech, marzenia
      • Gość: szczecinianka Re: Szczecinianko... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.04, 18:10
        "ŁaŁ"...Piszesz o Szczecinie ładniej niż jego mieszkańcy (wystarczy zajrzeć na
        nasze forum...). Nie wiem, czy wiesz, ale od nas wszyscy chcą uciekać. Ja,
        gdybym mogła, uciekłabym tylko do Krakowa.
        Stare przysłowie pszczół mówi - "Cudze chwalicie, swego nie znacie"...
        Dziękuję za pozdrowienia, pozdrawiam również i zapraszam do Szczecina!
        Szczecinianka (z Pogodna!)
    • hm_tak Glossa... 27.04.04, 23:47
      ...w tym szczególne całusy dla pewnej Patrycji, której nazwiska jednak nie
      ujawnimy, albowiem chodzi o honor kobiety dziś zamężnej.

Gość portalu: szczecinianka napisał(a):

> Interesuje mnie bardzo, jakie są skojarzenia mieszkańców innych miast na
      > temat mojego miasta.Albo - jeśli już ktoś odwiedził Szczecin - jakie wrażenia.
      > Piszcie, tylko szczerze.
      > Pozdrawiam!
    • Gość: kat.ia Re: Szczecin.. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.04.04, 19:41
      Szczecin mam wbity w dowodzie jako miejsce mojego urodzenia :) więc mam
      sentyment do tego miasta
    • kazziu Re: Szczecin.. 04.05.04, 13:29
      generalnie niestety jednak wielkie dziadostwo... smutek i marazm... niestety...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka