Dodaj do ulubionych

Nowa inwestycja Słoneczny Zakątek Ruczaj-WAKO

02.03.11, 11:05
Witam. Czy ktoś z was planuje zakup mieszkania przy ulicy Rostworowskiego i Ruczaj?
Czy ktos ma jakieś doświadczenia z tym developerem. Może ktoś już był
dopytywać o mieszkanie wie czy można
wynegocjować niższą cenę, jaki jest postęp prac na budowie itp
Z góry dziekuje za odpowiedz i pozdrawiam:)
Obserwuj wątek
    • Gość: flower1 Re: Nowa inwestycja Słoneczny Zakątek Ruczaj-WAKO IP: *.ghnet.pl 22.03.11, 22:36
      Można. O cenie najlepiej rozmawiać z Panem Wasilewskim, tak mi pradzono i tak zrobiłam. Budowa jest w tej chwili prowadzona na poziomie 2 piętra. Będziemy sąsiadami? :)
      • cent-urion Ruczaj = korek 23.03.11, 01:03
        Przyjedz na Ruczaj najlepiej o 8.00 rano - juz nigdy tu nie wrocisz.
        • Gość: Michał Bez przesady IP: *.pl 23.03.11, 07:50
          Obecnie w związku z budową linii tramwajowej i poszerzeniem ulic Grota-Roweckiego i Bobrzyńskiego są spore utrudnienia w ruchu i korki, ale po zakończeniu budowy sytuacja powinna ulec znacznej poprawie.
        • Gość: flower1 Re: Ruczaj = korek IP: *.ghnet.pl 23.03.11, 21:17
          Ja akurat jeżdżę na trasie Ruczaj - Skawina (rano) i Skawina - Ruczaj ( ok. 17stej) więc korki mnie nie dotyczą. Poza tym z chwilą skończenia budowy linii tramwajowej powinno się poprawić.
          • Gość: umpa Re: Ruczaj = korek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.11, 21:40
            no a jak walną trasę łagiewnicką pod oknami to już pełen luz komunikacyjny
            • Gość: flower1 Re: Ruczaj = korek IP: *.ghnet.pl 23.03.11, 22:26
              myślisz, że kiedy? Ja obstawiam 2020. Rozpoczęcie robót, oczywiście.
              • Gość: umpa Re: Ruczaj = korek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.11, 22:45
                nie no jasne, jak ktoś planuje zakup lokum na 5-10 lat to nie ma się czym martwić :)
                • Gość: flower1 Re: Ruczaj = korek IP: *.ghnet.pl 23.03.11, 23:09
                  w moim odczuciu jest to na tyle kontrowersyjny i trudny projekt, że ciężko jest brać go za pewnik i układać sobie życie pod plany, jeszcze długo będącej tylko kreską na mapie, trasy łagiewnickiej. przebijanie się drogi szerokiej na 40 m. od rostworowskiego w stronę zakopianki, to brzmi, jakby wielbłąd chciał przejść przez ucho igielne. ale mogę się mylić. dopuszczam taką opcję i jeśli trzeba będzie poniosę wszystkie straszliwe konsekwencję mojej niewiary w możliwości magistratu. :)
                  • Gość: umpa Re: Ruczaj = korek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.11, 23:20
                    eprzetargi.org/Ogloszenie/935560/4/wyburzenie-budynkow-pod-trase-lagiewnicka
                  • Gość: gość_portaluX Re: Ruczaj = korek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.11, 21:43
                    > w moim odczuciu jest to na tyle kontrowersyjny i trudny projekt, że ciężko jest
                    > brać go za pewnik i układać sobie życie pod plany, jeszcze długo będącej tylko
                    > kreską na mapie

Dokładnie. Do tej pory jeszcze 2 razy zmienisz mieszkanie.

> przebijanie się drogi szerokiej na 40 m.
                    > od rostworowskiego w stronę zakopianki, to brzmi, jakby wielbłąd chciał przejść
                    > przez ucho igielne

Wariantow obwodnicy biegnacej przez Rostworowskiego wyobrazam sobie kilkanascie, w tym takie ktore zupelnie nie naruszaja obecnej sytuacji a nawet dodajace miejscu wartosci (np. tunel zaczynajacy sie wczesniej niz sie planuje + dobrze rozwiniety wezel grota-roweckiego/kobierzynska). Trudno jednak przewidziec co bedzie, ale nie uznaje planow stworzonych 40 lat temu za pewnik.

> jeśli trzeba
                    > będzie poniosę wszystkie straszliwe konsekwencję mojej niewiary w możliwości ma
                    > gistratu. :)

nawet jesli zisci sie najgorszy scenariusz to moim zdaniem nie stracisz na mieszkaniu, a najprawdpodobniej tak czy siak zyskasz

• gazeta_mi_placi Re: Ruczaj = korek 07.05.11, 20:45
          >Przyjedz na Ruczaj najlepiej o 8.00 rano - juz nigdy tu nie wrocisz.

Dobre i niestety prawdziwe...
    • Gość: gość_portaluX Re: Nowa inwestycja Słoneczny Zakątek Ruczaj-WAKO IP: *.171.134.234.static.crowley.pl 31.03.11, 12:23
      Witaj,

za planuje zakup mieszkania w tej inwestycji. Prace sa dosc zaawansowane i podobno znacznie wyprzedzaja harmonogram. Firma młoda, ale ma na koncie juz jedna udana inwestycje. Bylem w siedzibie, rozmawialem i wydaja sie rzetelni - maja dobrych podwykonawcow a firma nie jest zbyt pazerna i nie prowadzi inwestycji zakrojonych na szeroka skale, wszystko w ramach mozliwosci. W dodatku podstawowa dzialalnosc firmy to uslugi budowalane i handel materialami budowlanymi wiec jest zaplecze.

Co do ceny to mozna je smialo negocjowac.
      • Gość: keja Re: Nowa inwestycja Słoneczny Zakątek Ruczaj-WAKO IP: *.krak.tke.pl 10.04.11, 22:04
        Do niedawna były tam ciekawe jednopokojowe od południa w cenie około 200 000 zł. Kolejny etap - to dopiero jesień (w sprzedaży) i małe mieszkania do tej ceny będą z oknami od północy. Firma traktuje deweloperkę jako działalność "dodatkową", bez marketingowego sosu, miło i konkretnie się rozmawia
      • Gość: Klara Re: Nowa inwestycja Słoneczny Zakątek Ruczaj-WAKO IP: *.84-234-249.customer.lyse.net 28.05.15, 18:30
        hej, i jak kupiles to mieszkanie?zadowolony?
    • gazeta_mi_placi Re: Nowa inwestycja Słoneczny Zakątek Ruczaj-WAKO 12.04.11, 21:02
      To nienajlepsza okolica do mieszkania, ewentualnie można kupić mieszkanie jako inwestycję środków bądź pod wynajem dla studentów.
      • Gość: sladusiklenusik Re: Nowa inwestycja Słoneczny Zakątek Ruczaj-WAKO IP: *.dynamic.chello.pl 05.05.11, 23:05
        Też planujemy zakup w tym budownictwie, więc bardzo proszę o wszystkie opinii i info. Dlaczego ta okolica jest niby nieprzyjemna do mieszkania?
        • Gość: gosc_portaluX Re: Nowa inwestycja Słoneczny Zakątek Ruczaj-WAKO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.11, 23:12
          Nie wiem czy to komuś przeszkadza, zważywszy na fakt, że poniższa inwestycja powstanie w perspektywie co najmniej 10-letniej (optymistyczny wariant) jeśli w ogóle powstanie, ale warto wziąć to pod rozwagę.

Plan Trasy Łagiewnickiej, która będzie przebiegać pod budynkiem.
          img156.imageshack.us/img156/6523/rostworowskiego1.jpg
          img703.imageshack.us/img703/6198/rostworowskiego2.jpg
          W niedalekiej odległości od osiedla ma też powstać całkiem spore skrzyżowanie z wiaduktem i ekranami dźwiękochłonnymi.

• gazeta_mi_placi Re: Nowa inwestycja Słoneczny Zakątek Ruczaj-WAKO 07.05.11, 20:44
          Dzielnica nie najlepsza, bardzo dużo upchanych bloków na niewielkiej przestrzeni i co rusz budują nowe dwa metry niemal za kolejny blokiem, ciągłe korki, kiepski dojazd do centrum, przeładowane autobusy z Kampusu UJ, okolica średnio bezpieczna, w najbliższej okolicy (ale to chyba wiesz) bloki socjalne, niedaleko też szpital psychiatryczny, dużo Romów w okolicy.
          Za to mało w najbliższej okolicy ogólnie dostępnych placów zabaw, lepszych restauracji itp.
          • Gość: endrju Re: Nowa inwestycja Słoneczny Zakątek Ruczaj-WAKO IP: *.dynamic.chello.pl 22.05.11, 19:44
            inwestycje-krakow.pl/mieszkania/sloneczny-zakatek/ polecam obejrzec info i zdjecie zainteresowanym. Calkiem ciekawe

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka