Dodaj do ulubionych

Ingolf Wunder - nie taki znowu z niego cud

IP: *.182.39.200.nat.umts.dynamic.eranet.pl 03.03.11, 08:32
brakuje mu elementów pianistycznych

1- sily
2 - pamieci
3 - stylu
4 - charyzmy
5 - techniki virtuoso - tzn on gra poprawnie ale szkolnie, za plytko, nie wybija dzwieku
czuje sie ze nie ma zapasu mocy
podsumowanie: sredniej klasy pianista, dobry na nauczyciela a nie w prestizowej uczelni, kariery estradowej nie zrobi- chyba, ze takie miasta typu Kraków, Polska, Slowacja.
Obserwuj wątek
    • Gość: dmr Re: Ingolf Wunder - nie taki znowu z niego cud IP: *.ghnet.pl 03.03.11, 10:21
      niech zapas mocy będzie z Tobą!
    • Gość: tak Ingolf Wunder - nie taki znowu z niego cud IP: *.qumak.pl 03.03.11, 11:38
      czy p. T. Handzlik naprawdę był na tym koncercie? Kraków, z którego uciekają co wybitniejsi, żeby rozwinąć skrzydła (gdzie indziej, bo tu zawsze za ciasno), jest trochę śmieszny w tych swoich opiniotwórczych ambicjach. Przykre, ale tak to wygląda.
      • tbarbasz Re: Ingolf Wunder - nie taki znowu z niego cud 03.03.11, 12:19
        Gość portalu: tak napisał(a):

> czy p. T. Handzlik naprawdę był na tym koncercie? Kraków, z którego uciekają co
        > wybitniejsi, żeby rozwinąć skrzydła (gdzie indziej, bo tu zawsze za ciasno), j
        > est trochę śmieszny w tych swoich opiniotwórczych ambicjach. Przykre, ale tak t
        > o wygląda.

Czyli recenzja (lub opinia) z koncertu, który odbył się w Krakowie ma być entuzjastyczna - albo żadna???
        • Gość: Kuriozalne Re: Ingolf Wunder - nie taki znowu z niego cud IP: *.server4rent.eu 03.03.11, 14:20
          Panu to się chyba nudzi .....
          Na tym samym forum pod innym artykułem, tego samego autora napisał pan: "nie czytuję recenzji p.Handzlika, a więc nie zabieram w ich sprawie głosu" No to niech pan nie zabiera.... niech pan już po prostu nie zabiera.....
    • Gość: mazurek Ingolf Wunder = cud IP: *.adsl.inetia.pl 03.03.11, 14:07
      Pan był na pewno na tym koncercie?
      niestety nie zgodze sie z Pana opinia, juz blizsza jest mi ta :polskamuza.eu/wywiady.php?id=294
      • Gość: Jaworsky Zgadzam się IP: *.zax.pl 03.03.11, 14:59
        Ta opinia z polskamuza.eu/wywiady.php?id=294 jest bliska prawdy. Choć autor nie pisze o drobnych błędach artysty na początku recitalu. Jednak koniec koncertu wynagrodził wszystko! Aplauz absolutny! Szkoda, że zaślepiony nienawiścią Handzik nie stara się choć w ćwierci rzetelnie, po dziennikarsku opisać to wydarzenie. Za to ma czas przerzucać się pyskówkami na forum jak gó...arz w piaskownicy. Wstyd!
        • Gość: mezzo Re: Zgadzam się IP: *.adsl.inetia.pl 03.03.11, 15:14
          myślę, że te wpadki nie mają znaczenia bo nie zmieniły jakości występu!każdy może się pomylić a wpadki nie były jakieś wielkie:)
          ale ten dźwięk, ekspresja, cudowne piana... rozpływałem się
        • Gość: Aga Re: Zgadzam się IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.11, 22:37
          Niestety pan Handzlik zawsze krytykuje wszystko, co związane z Filharmonią, dlatego nie warto czytać jego pseudorecenzji. Dziś się skusiłam i potwierdziałam tylko swoje zdanie na jego temat.
          A koncert był piękny.
    • Gość: 3t wsród slepców jednooki jest królem IP: *.dynamic.chello.pl 03.03.11, 23:12
      to do Panstwa, którzy oceniaja Wundera tak wysoko.
      • Gość: Jaworski Re: wsród slepców jednooki jest królem IP: *.zax.pl 04.03.11, 00:31
        :))))))) nie jednooki, tylko bezuchy i prawdopodobnie człowiek w ogóle nie był na koncercie. :)))
    • Gość: ewka Ingolf Wunder - nie taki znowu z niego cud IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.11, 01:03
      No proszę - trochę jazzu, trąbki i muzykologii i już można pisać o interpretacji Chopina?!
      To nie jest takie proste, jak się Panu wydaje, Panie Tomaszu.
      Palce na klawiaturze trzeba sobie najpierw poobijać, a potem z pokorą wyrażać swoje opinie.
      A Wunder wspaniałym pianistą jest.
      Amen.

• Gość: as Ingolf Wunder - nie taki znowu z niego cud IP: *.85-237-163.tkchopin.pl 04.03.11, 17:48
      czy Pan był na całym koncercie bo widziałem Pana tylko na pierwszej części;]
      • Gość: VIS Re: Ingolf Wunder - nie taki znowu z niego cud IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.11, 20:20
        ?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka