Gość: MMX IP: *.79.77.221.atman.pl 28.03.11, 13:22 a w którą stronę jest korek - do Rzeszowa czy Katowic - tak dla kierowców planujących przejazd obwodnicą (o ile się można domyśleć to na Rzeszów) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
saqigar Miedzy w. tynieckim a zakopianka jest jakies 20km 28.03.11, 13:26 A jazda po naszej obwodnicy jest jak zycie w dzungli. Jedziesz sobie spokojnie 120km/h, jak na autostarde przystalo, a tu nagle 20m przed toba TIR wyprzedza innego TIRa z predkoscia 70km/h. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kubas Re: Miedzy w. tynieckim a zakopianka jest jakies IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 28.03.11, 13:44 Przecieżnikt im nie podskoczy. 2 tygodnie temu koziołkowałem dzięki takiemu na A4, tylko że jechałem nie 120 tylko 140 ale dzięki twardzemu autu nic się nie stało. Nic tylko kupić CB i jechać po nich równo. Wypadało by jeździć z kamerą i zgłaszać zakażdym razem jak musisz hamować wymuszenie pierszeństwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przemur Re: Miedzy w. tynieckim a zakopianka jest jakies IP: *.ghnet.pl 28.03.11, 13:45 Niestety to prawda. Z tym ze predkosc maksymalna to 140. Jesli ktos jedzie lewym pasem 120 to najczesciej blokuje ruch tych poruszajacych sie troche szybciej. Z ciekawostek, co ktorys raz spotykam holujace sie samochody, tiry ktore nie patrza w lusterka albo zagubionych kierowcow ktorzy postanowili sie zatrzymac na swoim pasie i sprawdzic mape... Caly problem nie polega w tym ze z obwodnica jest jakis problem - to nasza mentalnosc jeszcze nie dorosla do poruszania sie po drogach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: noone Re: Miedzy w. tynieckim a zakopianka jest jakies IP: *.dynamic.chello.pl 28.03.11, 14:12 @przemur: święte słowa - nasza mentalnośc.... noone Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gzesiolek Re: Miedzy w. tynieckim a zakopianka jest jakies IP: *.pnet.com.pl 28.03.11, 15:33 Problem jest, ze obwodnica Krakowa tam gdzie sa 2 pasy w jedna strone jest bardzo ciezko jezdzic... po prostu wrecz nie da sie jechac spokojnie 120-130 km/h, bo czesto lewy zapitala ponad 150km/h, a prawy 70-80km/h... ja raz mialem przypadek, ze sie omalo nie wrabalem w fieste z kobiecina za kierownica... Sytuacja: wyprzedzam lewym ciezarowki jadac ok. 130-140km/h, nagle widze w lusterku szybko zblizajacy sie punkt, ktory okazal sie BMW X6 prujaca pod 200km/h, no to tylko wyprzedzilem ciezarowke, my na prawy, co by "szybkiemu" pasa nie blokowac... nagle furgonetka ktora byla na prawym z 200m przede mna, gwaltownie zmienila pas na lewy... i tak moim oczom ukazala sie fiesta jadaca ok 60-70km/h... i tak ze 140km/h do 70km/h zwalnialem na ostrym hamulcu... modlac sie zeby chwile pozniej ktos nie wjechal mi w tylek... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: Miedzy w. tynieckim a zakopianka jest jakies IP: *.geod.agh.edu.pl 28.03.11, 17:04 Problem w tym, że do wielu nie dociera, że jazda z prędkością równą maksymalnej prędkości dozwolonej na danym odcinku drogi, NIE JEST TAMOWANIEM RUCHU. Piszesz: ... wyprzedzam lewym ciezarowki jadac ok. 130-140km/h, nagle widze w lusterku szybko zblizajacy sie punkt, ktory okazal sie BMW X6 prujaca pod 200km/h, no to tylko wyprzedzilem ciezarowke, my na prawy, co by "szybkiemu" pasa nie blokowac... nagle furgonetka ktora byla na prawym z 200m przede mna, gwaltownie zmienila pas na lewy... - gdyby rozpędzone bmw z bezmózgim karkiem za kółkiem wrąbało się w tę furgonetkę, ty nie byłbyś bez winy: gnojek Cię widział z daleka i miał czas zareagować, Twoja "uprzejma" rejterada spowodowala nagłą zmianę sytuacji na drodze, co mogło doprowadzić do wypadku. Możesz być pewien, że karambol X6 z kupą bezmózgiego miącha w środku i furgonetki zablokowałby drogę w takim stopniu, że Ty byś się do tego złomu dołożył ... A zapisałeś chociaż numery tej X6? Zadzwoniłeś pod 22-513-11-11 z komunikatem, że na obwodnicy Krakowa szaleje wariat? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . w normalnych krajach miedzy takimi aglomeracjami IP: *.multi-play.net.pl 28.03.11, 14:20 buduje sie 3 pasmowe autosrady + pobocze na wypadek awarii pojazdu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: red W stronę Balic (Katowic) IP: *.krakow.hypnet.pl 28.03.11, 14:41 Dokładnie przy zjeździe na Tyniec. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiciek Karambol i korek na obwodnicy Krakowa IP: *.tarnow.mm.pl 28.03.11, 14:44 nie pamietam keidy na A4 auto osobowe wymusiło na mnie pierszeństwo. Nie pamieta też sytuacji żeby ciężarowy samochód nie wymusił co najmniej dwa razy. Najlepsze że kierowcy mijając Zgorzelec jada tak przepisowo że śmiać się chce takie, chojraki tylko w Polsce Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kobieta:) Re: Karambol i korek na obwodnicy Krakowa IP: 78.133.215.* 28.03.11, 15:13 bardzo czesto przemieszczam sie na odcinku Krakow - Katowce. Wlasnie wspomniana obwodnica jak i A-4. Osobowki coraz lepiej:) Zaobserwowac mozna wieksza kulture jazdy w porownaniu z wczesniejszymi latami. Sa oczywiscie wyjatki.... Co to ciezarowek, no coz: banda pacanow, niczego sie nie boja, mistrzowie "szybkiej" jazde lewym pasem. Dla mnie kazda ciezarowka to tykajaca bomba:/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kierownik Włączanie się do ruchu w tempie żółwia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.11, 15:17 Zazwyczaj pomstuję na tych, co przesadzają z prędkością. W zeszły piątek jakaś niewiasta o mało nie doprowadziła do karambolu, wjeżdżając na autostradę koło Skawiny z prędkością ok 40 km/h i spojrzeniem mocno stuporowatym. Całe szczeście, że z tyłu nie zasuwały żadne ciężarówy. Przesada w każdą stronę bywa niebezpieczna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gzesiolek Re: Włączanie się do ruchu w tempie żółwia IP: *.pnet.com.pl 28.03.11, 15:37 ale to norma przeciez, ze roznica predkosci miedzy lewym a prawym pasem wynosi tam czasem z 70-100km/h i jest tam przez to masakrycznie niebezpiecznie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kubas Do kierowców TIRów IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 28.03.11, 16:18 Tu jest kolejny efekt bezmyślnej jazdy kierowców ciężarówek - wymuszania pierszeństwa przy zmianie pasa w82.wrzuta.pl/obraz/1T37hI1NJY9/20110309654_kadr mnie na szczęście nic się nie stało - inni mogą nie mieć tyle szczęścia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gabriela Karambol i korek na obwodnicy Krakowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.11, 16:57 Ja ominęłam korek ok 13.30, ale droga jest nadal zablokowana, jest godz. 17... pozdrawiam i łączę się z wszystkimi, którzy stoją w korku... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: conchis a kiedy policja weżmie się za tych potencjalnych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.11, 17:16 morderców za kierownicami wielkich ciężarówek??? oni zachowują się jakby przepisy kodeksu drogowaeg ich nie obowiązywały, przekraczają prędkość dopuszczalną, wjeżdżają nagminnie na czerowne światła, wymuszaja pierszeństwo, kto tym debilą daje prawo jazdy???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krk Re: a kiedy policja weżmie się za tych potencjaln IP: 80.48.213.* 28.03.11, 17:31 Taak a kierowcy osobowych aut to są aniołki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koi Jak wygląda sytuacja? Da się już przejchać? IP: *.artus.net.pl 28.03.11, 17:44 jw Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piter Blokowanie autostrady przez kierowców ciężarówek.. IP: *.dynamic.chello.pl 29.03.11, 06:40 Pewnego dnia panowie jadący trzema tirami postanowili dać nauczkę pewnej osobówce blokując całą autostradę na ok 2 minuty! Na stopniu wodnym Kościuszki zatrzymali się! skutecznie blokując przejazd. Wysiedli z ciężarówek(było ich trzech) podeszli do kierowcy osobówki i zaczęli się awanturować! Czy to jest normalne? Gdzie jest policja? Widocznie przepisy drogowe kierowców ciężarówek nie obowiązują... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krakusek Re: Blokowanie autostrady przez kierowców ciężaró IP: *.nsystem.pl 29.03.11, 19:40 należało natychmiast wezwać policję a całą sprawę nagrywać na komórce jak dowód ... jechać za pedałem w TIRZE do czasu przyjazdu policji ... ewentualnie wytoczyć potem baranowi proces cywilny ...choć zapewne mandat za tamowanie ruchu by wystarczył. Te miernoty intelektualne w TIRach trzeba tępić. Odpowiedz Link Zgłoś