Dodaj do ulubionych

Quady rozjadą Polskę? Protesty ekologów i quado...

31.03.11, 12:04
Złoty biznes. 50kpln z wpisowego. Minus 15kpln za najtanszy quad hondy. Minus 2kpln z komplet opon. Minus 1kpln za biesiade dla 10 osob na Gubalowce (wiecej jak 10 nie dojedzie). Okolo 30kpln na czysto za jeden weekend bez problemow, papierkow...

I jeszcze GW robi reklame za friko.
Obserwuj wątek
    • Gość: crash Quady rozjadą Polskę? Protesty ekologów i quado... IP: 193.22.28.* 31.03.11, 12:19
      Dla was dobra zabawa, dla ludzi mieszkających, wypoczywających w pobliżu to po prostu jazgot i ból głowy.

" Nie zamierzamy poruszać się po drogach publicznych, więc nie będziemy stwarzali zagrożenia w ruchu. Jazda po bezdrożach nie powinna nikomu przeszkadzać, to dobra zabawa i sportowa rywalizacja"
      • haldeman79 Pytanie co to bezdroża? 31.03.11, 13:14
        Gość portalu: crash napisał(a):

> Dla was dobra zabawa, dla ludzi mieszkających, wypoczywających w pobliżu to po
        > prostu jazgot i ból głowy.
        >
        > " Nie zamierzamy poruszać się po drogach publicznych, więc nie będziemy stwarza
        > li zagrożenia w ruchu. Jazda po bezdrożach nie powinna nikomu przeszkadzać, to
        > dobra zabawa i sportowa rywalizacja"

Lasy? Szutrowe drogi gminne? Swoją drogą taki rajd to dobry test dla naszej kochanej policji.
        Wszystko mają wyłożone jak na talerzu.
    • Gość: Fajdak Zabawa dla imbycyli IP: 78.133.192.* 31.03.11, 12:20
      Tylko imbecyli z małym p może jarać jeżdżenie czymś takim.
      • antypolityk1 Re: Zabawa dla imbycyli 01.04.11, 01:44
        Zabawa dla imbecyli. Dzięki ogólnonarodowej znieczulicy odbędzie się w najlepsze. Każdy ponarzeka, a ci niszcyciele przyrody sobie przejadą. Zobaczymy co będzie za rok. Może nawet i Szaranowicz będzie komentował. Ale to jest wina polskich władz i polskiego społeczeństwa, które naszą piękną polską przyrodę mają gdzieś.
    • Gość: :> Przeciez mozna zrobic pulapki na quady... prawda? IP: *.adsl.inetia.pl 31.03.11, 12:27
      • antypolityk1 Re: Przeciez mozna zrobic pulapki na quady... pra 01.04.11, 01:46
        Pomimo obietnic nkt nie zrobił pułapek, bo sę boją. Lepiej zniszczyć przyrdodę przez quadowców niż się narazić. O to Polska właśnie.
    • dbs2004 Obywatele do samoobrony 31.03.11, 12:38
      Kopać doły, rozpinać liny, kłaść barykady, robić zdjęcia.
      No i zorganizować się żeby w końcu powstało jakieś skuteczne prawo przeciw psychopatom i barbarzyńcom.
      • Gość: offroad Re: Obywatele do samoobrony IP: *.adsl.inetia.pl 31.03.11, 15:06
        No coz szanowny dbs2004, widac ze w Twojej glowie sredniowiecze, stosy dla czarownic, samosady, kamienowanie zwyrodnialcow i barbarzyncow.Pomysl tylko ze sam moze kiedys pojedziesz na ekologicznym rowerze do lasu i sobie glowe na takiej lince hamulcowej obetniesz albo wpadniesz w wilczy dol i zlamiesz kregoslup.
        Jak nie wiesz nic o tej imprezie to sie glupio nie odzywaj.
        Sam przemieszczam sie w terenie samochodem, pomagam w orgnizacji imprez samochodowych i quadowych i jak do tej pory zawsze udawalo mi sie uzgadniac z wlascicielami terenow zgody na przejazd pojazdow.Bez tego nigdy sie nie pchalem w las.
        Jak jest w tym przypadku nie wiem ale mam nadzieje ze Kolega Organizator wszystko legalnie robi.A jak rajd idzie po terenach prywatnych i jest na to zgoda wlasciciela czy gminnych drogach lesnych ogolnie dostepnych to nie ma tu zadnego oszustwa i zagrozenia.
        A dla ekologow to kolejna impreza dzieki ktorej moga zaistniec w mediach.
        • haldeman79 Gminna droga leśna? 31.03.11, 16:02
          Gość portalu: offroad napisał(a):

> Jak jest w tym przypadku nie wiem ale mam nadzieje ze Kolega Organizator wszyst
          > ko legalnie robi.A jak rajd idzie po terenach prywatnych i jest na to zgoda wla
          > sciciela czy gminnych drogach lesnych ogolnie dostepnych to nie ma tu zadnego o
          > szustwa i zagrozenia.

Cóż to takiego? Po lesie samochodem albo quadem? A co jeżeli w takim lesie spacerują ludzie?
        • Gość: mj Re: Obywatele do samoobrony IP: *.dynamic.mm.pl 31.03.11, 18:54
          "po gminnych drogach lesnych"
          kolega prawa chyba za mało liznął, pojazdami silnikowymi nie wolno poruszać się po lesie (oprócz oczywiście tzw. wyjątków)
          • antypolityk1 Re: Obywatele do samoobrony 01.04.11, 01:58
            Tu trafiłeś kulą w płot. Przypuszczam, że większość buraków z Samoobrony ma w d.. polską przyrodę jako i Ty. I chętnie by ją na quadach rozjechało.
        • Gość: jolka Re: Obywatele do samoobrony IP: *.dynamic.chello.pl 31.03.11, 21:44
          offroad - bandyci na śmierdzących , hałasujących złomach - won z lasu !
        • Gość: M Re: Obywatele do samoobrony IP: *.dynamic.chello.pl 31.03.11, 21:59
          Co uzgadniałeś? Prawo nie przewiduje wydania zgody na jazdę quadem w celu sportowym/rekreacyjnym w lesie. Kto, gdzie i na jakiej podstawie prawnej wydał ci taką zgodę
      • antypolityk1 Re: Obywatele do samoobrony 01.04.11, 01:48
        Chcesz działać? Zapraszamy na stronę: www.stopquadom.pl/.
    • Gość: Abi Quady rozjadą Polskę? Protesty ekologów i quado... IP: *.broker.com.pl 31.03.11, 12:48
      Szedłem z dziećmi na Turbacz czerwonym szlakiem, nagle usłyszałem ryk silników, uskoczyliśmy na bok... I głupole jadące quadami po sobie zostawili tylko, dużo kurzu i smród spalin. Strach już wyjść w góry, pooddychać świeżym powietrzem bo idioci zaczynają opanowywać świat, dla ludzi cywilizowanych zaczyna brakować miejsca. Precz z techniką w takich miejscach. Egzekwować prawo i karać idiotów.
      • antypolityk1 Re: Quady rozjadą Polskę? Protesty ekologów i qua 01.04.11, 02:02
        Dlatego od czterch lat nie spędzam wakacji w Polsce. Wolę jechać w te betonowe Alpy. Tam przynajmniej nie spotkam polskich quadowców, którym wszystko wolno, jak polskim kibolom. Polskie góry do niedawna wydawały mi sie świetnym miejscem do poznawania przyrody przez moje dzieci, ale od czterch lat już nie. Rządzi obojętnośc policji, PZmot i reszty.
    • Gość: harry Quady rozjadą Polskę? Protesty ekologów i quado... IP: *.les.ar.krakow.pl 31.03.11, 13:07
      Chciałem zauważyć, ze Leśnicy już jakiś alarmują o tym rajdzie , i już dawno zapowiedzieli wzmożone kontrole, natomiast z art można mniemać że dopiero org ekologiczne pierwsze dostrzegły problem
      • antypolityk1 Re: Quady rozjadą Polskę? Protesty ekologów i qua 01.04.11, 02:04
        Uważaj, bo dla Polaka organizacja ekologiczna to brzmi dziś jak najgorsze zło.
    • Gość: krakuss Quady rozjadą Polskę? Protesty ekologów i quado... IP: *.dynamic.chello.pl 31.03.11, 13:40
      Ludzie, co wam to przeszkadza ze sobie pojadą. Kilka quadów a już aferę nakręcają. Jesteście tak zdziadziali że narzekacie na wszystko nawet jak was to nie dotyczy. Zakichana polska mentalność, co by się nie działo to źle.
      • Gość: człowiek Re: Quady rozjadą Polskę? Protesty ekologów i qua IP: *.centertel.pl 31.03.11, 14:22
        podejrzewam, że także używasz tych samochodzikow, albo nie byłeś nigdy w lesie. Jesienią zeszłego roku chodziłem po Gorcach, kto był to wie, że są niesamowite. Tylko niestety tak rozjechane przez *dorosłych gowniarzy* (autocenzura) że to się w pale nie mieści. Sam byłem blisko śmierci pod kołami na szlaku- nie żartuje! - bo jednemu z nich nie chciało się myśleć co jest za zakretem. Uwierz mi, jestem wkurzony na samo słowo quad.
      • bleku666 Re: Quady rozjadą Polskę? Protesty ekologów i qua 31.03.11, 14:25
        Te bydlęta będą hałasować, smrodzić i niszczyć drogi polne, łąki gronty ronle, ścieżki leśne, płoszyc zwierzęta itd. Mnie to przeszkadza i mnie to dotyczy. I nie tylko mnie. Przeszkadza, że banda kretynów dla własnej egoistycznej przyjemności niszczy włąsność innych ludzi i własnośc skarbu państwa czy gminną. Przeszkadza mi, że kilku smrodliwych buców systematycznie niszczy spokój gór.

• Gość: pavka Re: Quady rozjadą Polskę? Protesty ekologów i qua IP: *.dynamic.chello.pl 31.03.11, 15:31
        Owszem, przeszkadzają mi jeżdżące quady i motocykle crossowe w Dolinkach Krakowskich, do których jest wyraźny zakaz wjazdu. Nie podzielam natomiast zdania niektórych, którzy chcieli by pozabijać ludzi tylko dlatego że czasami chcą pojeździć. Moim zdaniem świetnie do tego nadawałaby się Pustynia Błędowska, i nie rozumiem awanturujących się o jazdę po niej. Quady tak, ale w odpowiednich miejscach, a nie w parkach narodowych czy rezerwatach.
        • Gość: mj Re: Quady rozjadą Polskę? Protesty ekologów i qua IP: *.dynamic.mm.pl 31.03.11, 18:57
          "Quady tak, ale (...) nie w parkach narodowych czy rezerwatach"
          "świetnie do tego nadawałaby się Pustynia Błędowska"

a Pustynia Błędowska to niby co, proszę kolegi (koleżanki)???
          • Gość: M Re: Quady rozjadą Polskę? Protesty ekologów i qua IP: *.dynamic.chello.pl 31.03.11, 22:02
            użytek ekologiczny, park krajobrazowy i zakaz gminny organizowania rajdów terenowych
        • Gość: EGLmotor Re: Quady rozjadą Polskę? Protesty ekologów i qua IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.11, 15:03
          W sumie to każdy z torów quadowych powinien być umiejscowiony z dala od miasta tak aby nie przeszkadzać nikomu. Wymaga to przecież dużej przestrzeni oraz odpowiedniego przygotowania.
      • antypolityk1 Re: Quady rozjadą Polskę? Protesty ekologów i qua 01.04.11, 02:06
        Aleś Ty głupi. Tylko tyle. Jakie parę quadów? Przecie to w Polsce plaga. Widać, że nie chodzisz do lasu.
    • guru133 Miłośnicy etlinowego smrodu i trujących spalin 31.03.11, 13:50
      won z naszych pieknych lasow i terenów zielonych. Dewastacj przyrody przez matołów oddychających spalinami jest zatrważająca. O ile mogę zrozumiec kołowy transpotr ciężarowy i osobowy albo nawet matołów ścigających się po wyznaczonych do tego celu obiektach, o tyle dewastowanie qadami naszej przyrody powinno być surowo karane. I to za równo uczestnicy, jak i organizatorzy tych porąbanych zawodów powinni byc prawnie ścigani. Nie pozwólmy matołom dewastować resztek przyrody, których jeszcze nie zdążyliśmy zniszczyć.
      • Gość: Wyborca Re: Miłośnicy etlinowego smrodu i trujących spali IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.11, 15:45
        A posłowie?, zamiast zająć się narastającym problemem to albo modlą się o deszcz, albo o suszę, czyli, albo się modla, albo zajmuja pierdołami. Na ch... nam tacy posłowie. Niedługo wybory i radzę się zastanowić nad nowymi skreśleniami.
      • Gość: Motomiloto Re: Miłośnicy etlinowego smrodu i trujących spali IP: *.dynamic.chello.pl 31.03.11, 20:34
        Oczywiście popieram! To debile, którzy nie robią nic pożytecznego. Niszczą ścieżki, smrodzą i hałasują, nic poza tym. Won z lasu!
    • Gość: Łobziak To z tęsknoty do traktorów... IP: *.noc.fibertech.net.pl 31.03.11, 13:55
      "Co się martwisz, co się smucisz... " :)
    • Gość: an Quady rozjadą Polskę? Protesty ekologów i quado... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.03.11, 14:07
      Nie jeżdżę quadami, ale znam ludzi którzy mają taką pasję, i wiem jakie mają problemy z legalnym zorganizowaniem jazd nawet na własnych 30 hektarach, bo ekolodzy protestują.
      Na poligonach chcą i mogliby - bo Agencja Mienia Wojskowego się zgadza ale znów protest ekologów rozwala każdy plan.
      Więc pytam:Gdzie oni mają jeździć????
      Oczywiście zgadzam się, że w rezerwatach i parkach powinno być to zakazane, ale Ci których znam tam nie jeżdżą.
      Natomiast mają protesty gdy tylko znajdą miejsce ( poligon, stare pole po kamieniołomach, itp.)od ekologów , którym się wydaje, że zjedli wszystkie rozumy i mają monopol na całą planetę.
      Poza tym przypominam, że kiedyś myślano, że KOLEJ ŻELAZNA to wcielony diabeł i rzucano w nią kamieniami.
      Tak więc poglądy nasze jak za króla Ćwieczka....
      • buj_w_chucie Re: Quady rozjadą Polskę? Protesty ekologów i qua 31.03.11, 14:18
        A gdzie jest powiedziane, ze musza gdziekolwiek jezdzic?

Z rozrywkami jest jak z preferencjami seksualnymi - roznorodnosc upodoban ludzkich jest ogromna, ale nie wszystkie sa spolecznie dopuszczalne. Jezeli metafora nie jest jasna to podam przyklad: rowerzysci = turystyczni heteroseksualisci, narciarze zjazdowi = turystyczni homoseksualisci, quadowcy = turystyczni pedofile.

Chca chlopaki adrenaliny - niech sie wezma za latanie. Sprzet do fruwania turystycznego kosztuje akurat tyle co quad. A jak chca po prostu warkotu niech sie zatrudnia w stolarni.
      • guru133 A jaki jeste sens jeżdżenia na tym badziewiu i 31.03.11, 14:19
        zatruwania w miarę czystego powietrza? Sposobów na sportową rywalizację, nie dewastująca naszej przyrody, sa tysiące i nie widzę żadnych powodów aby jazda na bezsensownych motorkach miała tez do niej należeć. Zwłaszcza po terenach, na jazde po których oszołomy nie maja zezwolenia ich włascicieli. Sędzie powinien uwolnic od kary kazdego chłoa, który na widłach wyniósł by qadowca jeżdżącego bez zgody po jego terenie.
      • Gość: offroad Re: Quady rozjadą Polskę? Protesty ekologów i qua IP: *.adsl.inetia.pl 31.03.11, 15:24
        Slusznie prawisz Kolego.Niestety w takim kraju zyjemy ze jezeli tylko ktos ma ciut wiecej od drugiego to juz jest wrogiem, barbarzynca i zwyrodnialcem.Ale daje glowe pod ta linke rozciagnieta miedzy drzewami, ze kazdy z tych eko i nie tylko co w tej dyskusji jadem pluje, gdyby tylko posiadal quada lub samochod terenowy to robilby dokladnie tak samo.Taka polska wscieklosc i zawisc.
        • Gość: ToyoLC Re: Quady rozjadą Polskę? Protesty ekologów i qua IP: *.ghnet.pl 31.03.11, 16:05
          Głupoty piszesz pisiorze. Mam samochód terenowy od lat i nigdy nie wjeżdżałem nim do lasu, parku narodowego, rezerwatu itp. Przez prywatne tereny też nie przejeżdżam. jak chcę od czasu do czasu pojeździć w terenie, to jadę na tor crossowy. Specjalnie przygotowany, zabezpieczony, z dala od zabudowań. Tam nikomu to nie przeszkadza, nie niszczę roślin ani ściółki leśnej. Podłoże jest piaszczysto-kamieniste, mogę go "ryć" ile się da. Całkowicie popieram ekologów.
          • Gość: Łobziak I oby takich jak Ty było więcej IP: *.noc.fibertech.net.pl 01.04.11, 11:07
            Off-road nie zawsze musi oznaczać znaczące zniszczenia.
        • Gość: dr Re: Quady rozjadą Polskę? Protesty ekologów i qua IP: *.187.237.4.ip.abpl.pl 31.03.11, 16:13
          W końcu o niczym innym nie marzę, niż o szpanowaniu szrotem z zagranicy i niszczeniu przyrody... Nie oceniaj innych według swojej niskiej miary
        • dbs2004 mentalność quadowców 31.03.11, 18:18
          to wlaśnie mentalność prymitywnych nowobogackich - mam trochę to nie wiem jak wydać, a najlepiej na coś co halasuje i szpeci i pozwala pokazac, że mam a przy okazji odreagować kompleksy i deficyty kory mózgowej.
          Na Zachodzie takich zwyrodnialcow posadzono by do wiezien, zreszta tam ludzie są cywilizowani i po pierwsze jest na barbarzyncow prawo po drugie nie ma chętnych do niszczenia wszystkiego wokół, no chyba że pojadą tam Polacy.
      • Gość: UFO Re: Quady rozjadą Polskę? Protesty ekologów i qua IP: *.89.98.101.static.crowley.pl 31.03.11, 15:36
        moje poglądy są takie że crossowcy i quadowcy to tępole umysłowe które uzbierały 2000 zł na sprzęt i chcą pokazać swoją pogardę dla innych (chociaż kasku nigdy nie ściągną). Wybierz się w gorce to się dowiesz. Zwykle to sa miejscowi. Prawdopodobnie ten rajd w ogóle nie dojdzie do skutku, bo tego typu ludzie dobrze się czuja na "swoim terenie" a gdzie indziej po prostu s.. w gacie.
        • Gość: Keks Re: Quady rozjadą Polskę? Protesty ekologów i qua IP: *.dynamic.chello.pl 31.03.11, 22:12
          Ja bym jednak jednych od drugich rozróżnił. Mimo, iż krosowcy o wiele bardziej rozjeżdżają góry, to jednak jako ludzie różnią się ZNACZNIE od quadowców. Wiem, bo czasem mam przyjemność z nimi pogadać, czy choćby wymienić pozdrowienia na szlakach. Quadowieć to w 95% otyły, obleśny stary dziad. Ew. ze swym otyłym synusiem. Krosowcy to ludzie najczęściej z nadwagą, chyba że Ci co piją piwo na Turbaczu - tam też jeździ otyłość.
      • Gość: dr Re: Quady rozjadą Polskę? Protesty ekologów i qua IP: *.187.237.4.ip.abpl.pl 31.03.11, 16:10
        To trochę tak jakby gwałciciel z wyrzutem pytał "Co ja mam ru**ać?!"
      • dbs2004 dokonywanie durnych zakupow 31.03.11, 19:42
        nie oznacza, że wszczyscy maja z tego powodu cierpieć hałas, spaliny i ryzykować potrącenie.
        A narzekającym na zaścianek radzę pojechać, ale na Zachód i sprawdzić co by się stało z organizatorami takiej bandyckiej imprezy w Szwajcarii, niemczech, itp.
      • Gość: dsa Re: Quady rozjadą Polskę? Protesty ekologów i qua IP: *.dynamic.chello.pl 31.03.11, 22:19
        W parkach i rezerwatach jest JUŻ zakazane poruszanie się w jakikolwiek sposób, poza wyznaczonymi ścieżkami i drogami publicznymi. Ba, niektóre parki (np. Magurski) zakazują nawet lotów paralotniami nad terenem parku. Więc pisanie że jeżdżenie traktorami po parkach i rezerwatach POWINNO być zakazane świadczy o nie rozumieniu problemu, tym bardziej, że raczej się zmotoryzowanych nie spotyka w takich miejscach. Problemem są drogi leśne, po których notabene, również nie wolno się poruszać bez zezwolenia służby leśnej, lub co gorsza po ścieżkach turystycznych. Brak prawa i wykonawstwa, Prawo powinno zakładać przepadek mienia (traktoru) na rzecz wyrównania szkód ekologicznych wyrządzonych przez niedozwolony przejazd. Dodatkowo prawo powinno traktować jazdę po wyznaczonych ścieżkach turystycznych jako umyślne narażenie zdrowia i życia. Do tego dodać wykonawstwo i będzie dobrze. Buractwo zejdzie z traktorów i pojedzie na szeszele czy inne "atrakcje"
    • guru133 Jeżeli władze terenów przez które ma ta imprezka 31.03.11, 14:10
      przebiegać nie zrobią nic zeby ją zablokową to opublikujmy na któryms portalu trasę jej przebiegu i uniemożliwijmy etylinowym wandalom jego przeprowadzenie. Sposoby uniemożliwienia przejazdu wandalom pozostawiam do decyzji blokującym te sportową farsę. Na pewno sobie poradzimy:))
    • Gość: Pawel quady sa dla wsi, i jest to znow potwierdzone IP: *.ghnet.pl 31.03.11, 16:56
      wies - quad, quady na wsi, wiejskie quady w miescie. zal, brud, syf, prymitywizm, zasciankowosc, krowia kupa. to sa quady.
      • Gość: EGLmotor Re: quady sa dla wsi, i jest to znow potwierdzone IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.11, 14:52
        Jeżeli chodzi o quady,to oczywiście w mieście nie ma tylu możliwości do jazdy na nich,muszą mieć przecież wyznaczone trasy do poruszania się w terenie. Z reguły wszystkie zawody odbywają się poza miastem,ale czy tylko na wsi? Nie przesadzałbym z takim stwierdzeniem.
    • bogddan Quady rozjadą Polskę? Protesty ekologów i quado... 31.03.11, 16:57
      To jest akcja, której organizatorzy powinni się znaleźć "pod kluczem"! Jeżeli policja nie zrobi z tym porządku, to będzie to oznaczać, że w tym kraju nie działa żadne prawo. Bezczelnym arogantom trzeba wreszcie powiedzieć NIE!
    • dbs2004 na hałdy 31.03.11, 18:20
      a z lasów won
    • Gość: starydziat Quady rozjadą Polskę? Protesty ekologów i quado... IP: *.dynamic.chello.pl 31.03.11, 18:35
      Nie jestem fanem quadów, zupełnie mnie to nie kręci ale jak czytam te komentarze w których nazywa się wszystkich uprawiających sporty motorowe szaleńcami i kretynami i w ogóle należało by ich pozabijać to mam nieodparte wrażenie, że są to głosy jakiś sfrustrowanych ludzi.
      Tacy ludzie zawszę będą zawistni w stosunku do tych, których stać na więcej, bardziej im się powodzi itp. i nie piszcie o ochronie środowiska bo po jednym weekendzie lasy bardziej ucierpią od wszystkich wycieczkowiczów, którzy zostawią w nich opakowania po McDonaldzie, Coli itp.
      Jakoś nie wieszacie tak psów ;) na tych co wypalają łąki i wyrzucają śmieci do lasu.
      Pewnie tak samo się wkurzacie jak was w korku wyprzedza motocyklista albo ktoś przed wami znajdzie miejsce na parkingo pod sklepem :)
      • Gość: Łobziak Rany, traktorek za 10 tys jako symbol "powodzenia" IP: *.noc.fibertech.net.pl 31.03.11, 20:19
        Hahaha... Kto tu jest frustratem :).

ps. Nie mam nic przeciwko miłośnikom sportów motorowych, byle organizowali je legalnie, zgodnie z przepisami i jak najmniejszym kosztem wobec innych ludzi i przyrody. Znam takich zapalonych off-road'owców, którzy wynajmują sobie poligony, żeby poszaleć albo jeżdżą wyłącznie po specjalnie przygotowanych terenach prywatnych.
      • antypolityk1 Nie jestem zwolennikiem quadów 01.04.11, 02:15
        Ba, jestem im wrogiem. Ale to co wyczytałem cożeś napisał, to mi sie wątroba przewraca. Zazdrościć? Czego? Niszczenia przyrody? Mółbym zazdrościć, gdyby taki p... quadowiec wyanazł jakieś paliwo, które by uchroniło ludzkość przed kryzysem energetycznym, albo by coś wniósł w rozwój cywilizacyjny. Ale to jest typowy burak hedonistyczny, myślący jedynie o zaspokojeniu adrelinowym swojego ego. W wieku XVI byłby on parobkiem i zwykłym chłopem pańszczyźnianym, na dodatek analfabetą.
        Człowieku! Obudź się! Spójrz, co dziś jest najważniejsze! Quady? I niszczenie środowiska naturalnego? W jakich czasach Ty żyjesz?
    • sprawazlewa Czy można jeździć po prywatnych drogach i polach 31.03.11, 21:00
      Czy można jeździć po prywatnych drogach i polach bez pozwolenia? To są jakieś jaja, po mojej drodze, działce i moim lesie może ktoś jeździć! Niech wie, że mogę mu przypie.... . Polaka to jednak dziki kraj
      • Gość: starydziat Re: Czy można jeździć po prywatnych drogach i pol IP: *.dynamic.chello.pl 31.03.11, 23:13
        Znalazł się właściciel ziemski :)
        Możesz mu przypie.... a potem możesz pójść siedzieć
        • Gość: Yogi Re: Czy można jeździć po prywatnych drogach i pol IP: *.89.98.101.static.crowley.pl 01.04.11, 08:32
          wątpię żeby poszedł siedzieć. Ludzie na wsi zwykle działają w grupie. Przejedzie pierwszy ale reszta już nie :) poza tym mają psy i widły. A i quadzikiem się zaopiekują. Miejscowa policja krzywdy nie zrobi. Akurat coś o wsi wiem i wiem co to znaczy zaorać komuś pole :) To nie jest bezpański park narodowy.
    • Gość: as Quady rozjadą Polskę? Protesty ekologów i quado... IP: *.dynamic.chello.pl 01.04.11, 00:56
      znaleść trase quadowców, metalowa linka zaczepiona pomiędzy drzwami na wysokosci szyji.
      4 takie akcje i lasy wolne.
      • antypolityk1 Re: Quady rozjadą Polskę? Protesty ekologów i qua 01.04.11, 01:55
        Wtedy pójdziesz siedzieć. Jak Ciebie quadowiec rozjedzie to co innego. Może biedaczek nie zauważył. Zadajmy sobie pytanie: Ilu sędziów albo dziennikarzy sobie by nie poszalało na quadach. Wszak to wspaniały sport, odprężający, dodający mnóstwo adrenaliny, odprężenia. A to, że niszczy przyrodę? A kogo to dziś w Polsce obchodzi? Na pewno nie dziennikarzu, ani decydentów.
        • Gość: Yogi Re: Quady rozjadą Polskę? Protesty ekologów i qua IP: *.89.98.101.static.crowley.pl 01.04.11, 08:36
          Sędzia to może nie ale już policja tak - moim zdaniem ich nie ma kto łapać. Rozwiązaniem byłoby zezwolenie na odstrzał tak jak strzela się do kłusowników. Natomiast linki można by rozciągać nie koniecznie w celu uszkodzenia kogoś ale utrudnienia przejazdu. Np. ciągle w innym miejscu. Pieszy przejdzie ale przejechać już się nie będzie dało bez akrobacji.
    • Gość: Urs Rumunia zaprasza. IP: *.ghnet.pl 01.04.11, 10:11
      Od 3 lat jeżdżę quadem do Rumunii. W Polsce spotykałem się tylko z agresją, chamstwem i nienawiścią tzw."ekologów". Dodam, że nigdy nie wjechałem do żadnego rezerwatu ani parku narodowego. W Beskidach, Bieszczadach jest dość miejsca i dla wędrujących i dla zwolenników quadów. Jeśli spotkałem na trasie pieszych turystów, zawsze zwalniałem i w miarę możliwości omijałem.
      A kilka razy mój quad się przydał - pewnie was to zdziwi. Udzieliłem pomocy w trudno dostępnych miejscach / złamania nogi i zasłabnięcie wśród pieszych /.
      Kiedy odkryłem Rumunię, powiedziałem sobie nigdy więcej w Polsce. Tam są wspaniałe góry i absolutnie nikomu quady nie przeszkadzają. W tamtym roku byłem 4 razy w Rumunii. Na zlot /międzynarodowy/ przyjechało około 250 quadowców z kilkunastu państw. Były różne konkursy, próby sportowe. No i oczywiście niesamowita atrakcja dla miejscowej ludności. Już w mniejszym gronie - 12 osób, przejechaliśmy w 2 tygodnie ponad 400 km od Gór Rodniańskich aż po Paring. Wszędzie ludzie i spotkani na trasach turyści byli bardzo mili, uczynni, pomocni i sympatyczni. Nigdzie nie spotkaliśmy się z jakakolwiek agresją, raczej wzbudzaliśmy zainteresowanie i sensację. Jesienią odwiedziłem też Ukrainę - nasze dawne tereny Gorgany i Czarnochorę. Tam tez było super. W tym roku planuję 2 rajdy z Ukrainy do Rumunii. Trasa już wytyczona - "Szlakiem monasterów".
      Dodam, że Rumunia jest też europejską mekką skuterów śnieżnych. Kapitalne tereny i też nikt nam nie przeszkadza w rajdach po górach. A spróbujcie gdzieś pojeździć po Polsce. Od razu protesty podobnie jak z quadami. Niezrozumiała jest dla mnie ta olbrzymia agresja. Pozdrawiam wszystkich - nawet tych nam niechętnych - i życzę więcej zrozumienia dla pasji innych.
      • dbs2004 Re: Rumunia zaprasza. 01.04.11, 10:36
        Omijałeś łaskawco?
        A o hałasie nie słyszałeś?
        Może już głuchy jesteś.
        Rumunia jest z pewnościa troche mniej cywilizowana niż Polska, ale szkoda i jej.
      • Gość: Łobziak Rumunia jako przykład dbania o środowisko IP: *.noc.fibertech.net.pl 01.04.11, 11:09
        Czemu nie spróbujesz w Niemczech, albo Austrii? Hę? A może jeszcze lepiej w Skandynawii lub Francji?
        • Gość: Urs Re: Rumunia jako przykład dbania o środowisko IP: *.ghnet.pl 01.04.11, 11:59
          Rumunia jest bardziej egzotyczna, "dzika". Góry są przystępniejsze dla quadów /przecież w skaliste Dolomity lub wysokie Alpy Sabaudzkie czy Berneńskie nie wjadę/. Góry w Rumunii /Rodna, Kelimeny, Ceahlau, Retezat, Paring, Lotru/ mają inny charakter - to takie nasze Tatry Zachodnie lub Bieszczady. Idealne dla quadów. Jazda quadami ma też coś z rajdów ekstremalnych - człowiek, natura, przestrzeń, góry. Czasami jedziemy cały dzień i spotykamy tylko pasterzy. W Alpach ciężko to znaleźć - sam dobrze o tym wiesz.
          A w Norwegii byłem kilka razy na skuterach śnieżnych. Tam to normalne, skutery służą miejscowej ludności do przemieszczania się. Mogę jeździć gdzie chcę, byleby nie po ulicach.
          Ta ironia Twojego przedmówcy jest zupełnie niepotrzebna.
          Narzekacie tu na quadowców, a z większości postów aż bije z was niesamowita wprost agresja, czasem niemalże groźby w stosunku do nas. Dlaczego?
          • Gość: Kulfon Re: Rumunia jako przykład dbania o środowisko IP: *.89.98.101.static.crowley.pl 01.04.11, 13:52
            To że nikt nie walczy o zachowanie stanu przyrody w Rumunii czy na Ukrainie nie oznacza jeszcze że nie należy walczyć o to w Polsce. Być może świadomość tamtejszych ludzi jest dużo niższa niż świadomość Polaków. Być może są niedoedukowani, być może łakną motoryzacji. My mamy tego za dużo. Wystarczy spojrzeć co dzieje się na drogach - samochód z symbolu luksusu stal się "blachosmrodem", zawadzaczem i obiektem furii że nie ma miejsca gdzie zaparkować czy swobodnie przejść. Quady zajmujące niszę do tej pory zarezerwowaną wyłącznie dla pieszych są też "blachosmrodami" i obiektem agresji ludzi którzy mają dość motoryzacyjnego terroru.
          • Gość: Łobziak człowiek, natura, przestrzeń, góry IP: *.noc.fibertech.net.pl 01.04.11, 16:24
            I kopcący hałasujący traktor na paliwo. Hahahaha :).
      • lord.wiader To juz w Gorgany dotarliscie? 01.04.11, 11:51
        Nastepnym razem zapraszam Ardeny. Tez ladnie. Wysokosc mandatu przekroczy wartosc Twojej pyrkawki.
        • Gość: Urs Re: To juz w Gorgany dotarliscie? IP: *.ghnet.pl 01.04.11, 12:30
          Ardeny są brzydkie, nie warto po nich nawet pieszo wędrować. Byłem w Spa i w Huy, nie podobało mi się. Skąd Ci w ogóle przyszedł tak pomysł do głowy? I co tego mają jakieś mandaty?
          A Gorgany są piękne, dzikie, ale trudne nawigacyjnie. Ukraińcom zupełnie nie przeszkadzamy. Sami w okolicach Bukowelu / świetny ośrodek narciarski /dużo inwestują i organizują duże imprezy. Quady bardzo się im spodobały, sami nas zapraszali do współpracy. Taki zlot na 100 i więcej osób to sporo kasy. Quadowcy to raczej majętni ludzie. Miasteczko zlotowe w jakiejś wiosce, kilka dni w jednym miejscu, to zastrzyk pieniędzy dla miejscowych. Natomiast same Gorgany i Czarnohora są bardzo rzadko zaludnione - tam trudno nawet o spotkanie kogoś na trasie w górach. Na Ukrainie czy w Rumunii wjeżdżamy do wioski i od razu zbiegają się ludzie - każdy chce pomóc, porozmawiać, pytają się skąd i dokąd jedziemy, oglądają z nami mapy, interesują ich nasze quady. Rozmawiamy do późnej nocy. Jest super atmosfera. Tam każdy zaprasza do siebie, do ogrodu, nie ma problemu z rozbiciem namiotu gdziekolwiek, nikt nie robi problemu że przejeżdżamy przez jego teren. Po prostu naturalna życzliwość. Jakże inaczej jest w Polsce. Smutne to, że musimy wyjeżdżać z własnego kraju, żeby realizować swoje pasje.
          • Gość: Nemo Re: To juz w Gorgany dotarliscie? IP: *.89.98.101.static.crowley.pl 01.04.11, 13:43
            Rumunia gęstość zaludnienia 93 osób /km2
            Ukraina gęstość zaludnienia 80 osób /km2
            Polska gęstość zaludnienia 122 osób /km2
            Rumunia to w większości góry. Polska to w większości obszary rolne i trochę lasów. Ukraina jest 3x większa od Polski.
            Polska to nie jest kraj na quady, widzę że jesteś inteligentny i szukasz innych miejsc. Niestety wiekszość zajeżdza to co jeszcze da się zajeździć stąd powszechna niechęć do crossowców i quadowców. Tym bardziej że ci pierwsi mają na sumieniu śmieć pieszych w gorcach.
            Osobiście chodzę po górach pieszo i wiesz... nie bardzo gdzie mam chodzić. Wszędzie już w Polsce byłem a dużo czasu mi to nie zajęło. I co ma mi ktoś teren udostępniać bo za mało? Lepiej WALCZYĆ zeby te resztki przyrody w polsce się jakoś ostały. Dlatego nie przepadam za crossowcami. Człowiek chce ciszy a tu niesie się po lesie pierdzenie. Nawet nie wiesz jak długo to słychać! Równie dobrze mogę się pospacerować po mieście. I co ja jestem zepchnięty...
    • tbarbasz Quady prowadzą ludzie... 01.04.11, 11:48
      i z nimi jest największy problem. Jeździłem trochę w imprezach samochodowych (przeprawowych) Off-Road i większość jeżdżących w nich kierowców jeździła tak, że naprawdę powodowała niewiele szkód (tak zwanym "taś-tasiem", a nie w "amoku opętańczym").
      Najgorzej było przed rajdem w "parku maszyn" (łąka), gdzie popisywali się "rycerze bulwarówek". To właśnie ich jazda prowadziła do stłuczek, łąka zostawała (nie wiadomo właściwie po co) rozryta na błotniste bagno. Raz nawet jeden taki "rycerz" rąbnął w mojego stojącego spokojnie JEEPa bo mu nie wyszedł "poślizg średnio kontrolowany". Dobrze, że nikomu nic się nie stało.

O dziwo - w lesie na próbach specjalnych takich rycerzy sie nie spotyka... Oni muszą mieć publikę - a koledzy z rajdu znają się na rzeczy i nie zaimponuje im wycie silnika - ale spokojny i pewny przejazd po trasie zrywki drewna...
    • Gość: Zcichapęk Quady rozjadą Polskę? Protesty ekologów i quado... IP: *.182.27.80.nat.umts.dynamic.eranet.pl 01.04.11, 16:44
      Rajd quadów przez całą Polskę?
      Ha ha ha! Przecież to Prima Aprilis!
    • Gość: Fert Quady rozjadą Polskę? Protesty ekologów i quado... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.11, 22:27
      90% quadowców to łyse karki, otyłe, mówiące wulgarnym językiem, tematem ich rozmów są tylko pieniądze, imprezy, alkohol, kobiety. Poziom inteligencji bardzo niski, wykształcenie też. Większość to prywaciarze mający kilka sklepików z podejrzanym towarem. W zachowaniu są ordynarni, chamscy. Przy najmniejszym zwróceniu im uwagi są pełni agresji i skorzy do bitki.
      Niech się więc nie dziwią, że wzbudzają taką niechęć innych. Trzeba ich tępić jak najgorszą zarazę. Wszelkimi sposobami.
    • Gość: Iniemamocny Quady rozjadą Polskę? Protesty ekologów i quado... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.11, 10:20
      obudziliście się z ręką w nocniku, rodacy i "miłośnicy przyrody" znajdźcie mi choć jeden
      jezioro które po sezonie wypoczynkowym nie jest wysypiskiem śmieci, szkło stłuczone butelki (tulipany) przecież musi wyrzucić na plaży taki "miłośnik łona natury"
      • Gość: mrorok Re: Quady rozjadą Polskę? Protesty ekologów i qua IP: *.lodz.mm.pl 03.06.11, 08:23
        Mów za siebie nie miłośniku przyrody. Żaden miłośnik przyrody tego nie robi a nawet żaden kulturalny człowiek tego nie robi. Do jakiej grupy ty się zaliczasz?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka