Dodaj do ulubionych

Paliwowi oszuści działali na Rybitwach

31.03.11, 17:38
Kogo obchodzi ze jedni złodzieje okradli innych (skarb panstwa)?? Przez nich paliwo jest drogie i uważam, że dokonała się sprawiedliwość. Bardziej martwie sie o te biedne silniki. Ja przez takich gagatków musiałem w zeszłym roku rozkręcać bak i wycierać go do sucha. Prosze zamieścić listę stacji w Krakowie które brały lewe paliwo od tych zwyrodnialców. Ja mogę wytypować conajmniej dwie takie stacje gdzie już nigdy nie zatankuje.
Obserwuj wątek
    • Gość: Jan Akuatny Re: Paliwowi oszuści działali na Rybitwach IP: *.lipska.net.74.13.83.in-addr.arpa 31.03.11, 19:19
      Mnie to obchodzi bo to jest złodziejstwo i działanie na szkodę właścicieli samochodów.
      Kilka lat temu zatankowałem na BP (miałem około 10 l w baku przejechałem 10 km - pompa) ul. Lipska nieopodal ul. Stróża Rybna i w efekcie musiałem zapłacić 700 PLN za regenerację pompy paliwa w VW. Fachowiec pouczył mnie co trzeba robić abym nie wracał do niego. Po pierwsze tankować tylko na stacjach Statoil i Shell (niestety najdrożej) po drugie dolewać do paliwa mixolu.
      Otóż przekształcanie oleju opałowego w napędowy odbywa się za pomocą dolania kwasu który wytrąca charakterystyczną barwę z oleju opałowego. Jednocześnie pompy paliwowe smarowane paliwem tak jak np w VW nie są smarowane i zacierają się. A co do benzyny to właściciele tego biznesu kiedyś prowadzili stację przy Politechnice Krakowskiej (obok pomnika lotników) - to było około 1995 r. po zatankowaniu samochód „nie miał” wolnych obrotów gasł po zdjęciu nogi z gazu zatankowałem na CPN na Mogilskiej (najbliżej) dwa razy więcej i jak ręką odjął. Bodajże ci sami biznesmeni prowadzą teraz stację na Balicach.
      • Gość: ;j;' Re: Paliwowi oszuści działali na Rybitwach IP: 77.236.25.* 31.03.11, 22:32
        Ja miałem to samo , lecz tankowałem prawie pełny bak na stacji na końcu ul.Radzikowskiego z tym ,że benzynę . Przejechałem 11 kilometrów i szlag trafił pompę paliwa . Nigdzie indziej nie tankowałem a przed tankowanien tam auto przejechało na wlanym na inne stacji paliwie kilkaset kilometrów .U mechanika okazało się ,że całe paliwo w baku jest zabrudzone . Przepadło paliwo i koszty naprawy auta . Złożyłem reklamację do kncernu i dostałem odpowiedź na poziomie dziecka z podstawówki w stylu u nas zawsze najwyższa jakość , dokładamy wszelkich starań , nie było reklamacji z tej stacji po sprawdzeniu okazło sie ,że pan nie ma racji p. banały , dobrze ,że ni dostałem jeszcze batów za to ,że ośmieliłen się twierdzic ,że na ich stacji sprzedano wadliwe paliwo . O bajzlu tam panującym niech świadczy to ,że tę samą odpowiedź dostałem 2 razy czyli nawet nie wiedzieli ,że już raz odpowiedzieli mi na pismo .
    • Gość: GGGK Paliwowi oszuści działali na Rybitwach IP: *.aster.pl 31.03.11, 22:39
      Coś mi się nie podoba ta kwota strat skarbu państwa . W podanym przypadku musieli sprzedać miliony litrów paliwa aby z akcyzy wyszły takie straty co w mojej ocenie nie jest w taki skłądzie możliwe
    • Gość: Pawel A nie przez kaczaffiego czasem, klamliwy IP: *.ghnet.pl 01.04.11, 04:06
      cwiercmozdzku?
    • Gość: S7 Nie rybitwy tylko bieżanów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.04.11, 10:45
      Autor mógłby zadać sobie trud i lepiej oceniać topografie terenu a najlepiej mapę DZIELNIC KRAKOWA ul. Nad Drwiną leży w dzielnicy XII czyli BIEŻANÓW jest to jak najbardziej w bezpośrednim sąsiedztwie RYBITW ale nie na Rybitwach – trochę więcej rzetelności.
      • Gość: ana Re: Nie rybitwy tylko bieżanów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.04.11, 11:03
        to czy leży w jednej czy drugiej dzielnicy nie ma znaczenia i tak wszyscy mówiła na te tereny Rybitwy - więc przy takim określeniu każdy wie gdzie to jest, jakby napisał, ze w Bieżanowie to każdy by myślał, ze gdzieś po drugiej stronie torów kolejowych.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka