Dodaj do ulubionych

Pocztowcy protestowali przeciwko prywatyzacji

IP: *.dynamic.chello.pl 06.04.11, 19:55
tak dokładnie ! łapy precz od poczty polskiej - a blaszki będą dalej dopinane do listów i świat się z nas śmieje !
czas na konkurencję i rynek panowie i panie !!!
Precz z Poczta Polską - chyba najbardziej powolnym, niewydolnym, nieudolnym i znienawidzonym monopolistą w kraju - potwierdzi to każdy kto stał w ogonku do okienka !!!
Precz z roszczeniowo nastawianymi grupami wymuszania kasy z budżetu !
Sfinansujcie się sami - opłaćcie ZUS - i niech dziennikarze nie zostawiają Avizo - a priori :) zamiast listów nawet jak adresat jest w domu !
precz z Poczta Polską !
Obserwuj wątek
    • Gość: xs45 kto placi rachunki na poczcie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.11, 20:00
      "może się okazać, że nie będą mieli np. gdzie zapłacić rachunków."

Trzeba być nieźle pokręconym aby płacić rachunki na poczcie. Nie dość, że drogo to jeszcze trzeba tracić czas. Nie lepiej przelew z jakiegoś bezpłatnego konta?

• Gość: @ rozpie...c ten syf natychmiast IP: *.dynamic.chello.pl 07.04.11, 08:32
        !@#
    • Gość: byly pocztowiec Pocztowcy protestowali przeciwko prywatyzacji IP: *.centertel.pl 06.04.11, 20:01
      Niech w koncu upadnie ten pocztowy komunistyczny bajzel
      • Gość: Młody wykształcony Re: Pocztowcy protestowali przeciwko prywatyzacji IP: 77.236.16.* 06.04.11, 20:15
        niech żyje Inpost...

dostarcza listy w największych miastach,

a buraki ze wsi mogom se podjechać do Warszawy...
        • Gość: parada78 Re: Pocztowcy protestowali przeciwko prywatyzacji IP: 77.236.26.* 06.04.11, 21:12
          ale kuewa z ciebie tak pie...c głupty
          • Gość: Młody wykształcony Re: Pocztowcy protestowali przeciwko prywatyzacji IP: 77.236.16.* 06.04.11, 21:43
            parada, czy jedyne na co cię stać to atak osobisty na innego forumowicza ? :-)
    • Gość: kraqsek "Precz" z pocztą polską IP: *.zhdk.ch 06.04.11, 20:16
      Boją się, że stracą pracę - ok, rozumiem. Ale coś co jest złe i beznadziejne się zamyka. Czas otworzyć rynek dla konkurencji, czas mieć w tym kraju normalną pocztę! Z resztą, jeśli się to umiejętnie zrobi - to można zmusić nowe prywatne firmy do przejęcia/wykupienia istniejących punktów poczty i przerobienia ich po swojemu, tak by wszystko ładnie funkcjonowało a ludzie w większości przynajmniej nie stracili pracy. Poza tym - po roku/dwóch latach i tak będzie zapotrzebowanie na nich a wtedy znajdą zatrudnienie za większe pieniądze, bo w prywatnej firmie "kurierskiej"
      • Gość: Praktyk Re: "Precz" z pocztą polską IP: *.dynamic.chello.pl 06.04.11, 21:58
        Podaj mi chociaż jedną firmę kurierską która jest godna polecenia - dowiezie ze standardem na drugi dzień, dodzwonię się i nikt nie zgubi paczki?
    • Gość: polak_krezus Pocztowcy protestowali przeciwko prywatyzacji IP: *.ghnet.pl 06.04.11, 20:18
      Zaorać ten burdel komunistyczny, banda związkowych nierobów i tyle.
    • terrtt Pocztowcy protestowali przeciwko prywatyzacji 06.04.11, 20:26
      Szkoda, że dopiero teraz dowiedziałem się o proteście, bo sam poszedłbym tam napluć w twarz nadludziom ze związków zawodowych Poczty Polskiej. Ręce precz od naszych przesyłek!
      • crogool Może nie napluć ale upewnić się... 06.04.11, 21:17
        że pracownicy Poczty G(ł)ównej, zdają się hołdować hasłu: "Pierwsi do strajków, ostatni do pracy". Co jako skazany na usługi tejże placówki, ze smutkiem potwierdzam. A strajkujcie, jeszcze chwilka.
        • Gość: ONL Re: Może nie napluć ale upewnić się... IP: *.aster.pl 06.04.11, 21:49
          To nie tak , każdy kto obserwował kiedyś pracę w okienku poczty widział ,że długopisy obsługi palą papier tak zapiepszają . Absolutnie nie można im zarzucic lenistwa . Natomiast system obsługi jest powodem kolejek . Każda operacja jest wpisywana ręcznie w kilku zeszytach a po komputeryzacji jeszcze było tak ,że i w rejestrach i w komputerze . Teraz są skanery ale jak komputeryzowano Pocztę ,co kosztowało miliardy i ktoś na tym zrobił krocie tą instytucja zarządzali ludzie ,którzy o tym nie mieli pojęcia a zaszłości z lat ubiegłych i przywileje pracownicze powodowały ,że bez likwidacji tej instytucji uzdrowić się nie da i to trzeba zrozumieć . Domaganie sie związkowców pomocy w powołaniu na historie jest śmieszne . Dajcie mi pieniądze bo moi krewni mieli zamek a teraz popadł w ruine więc dajcie na odbudowę . Poczta ma swoje miejsce w historii i temu nikt nie przeczy ale z powodów historycznych nikt nie reaktywuje organizacji bojowych lub nie utrzymuje upadłych rynkowo fabryk . Podobnie jest z roszczeniami innych grup zawodowych wśród których najwięcej mnie wkurzają kolejarze. Na koniec powiem tylko że nieraz idę na pocztę po odbiór listu poleconego np. z sądu którego doręczanie zagwarantowano prawnie wyłącznie Poczcie Polskiej.Idę i jak widzę ogonek wychodzący z budynku poczty i wracam do domu . Dzieje sie to tak ,że pocztowcy przychodzą w godzinach dopołudniowych gdy większość aktywnych osó jest w pracy . Listonosz idzie do mnie , a mnie nie ma i później ja robię tę samą drogę po odbiór listu . Czy to logiczne ? Nie bo nadawca zapłącił za doręczenie a ja sam musiałem po odbiór sie fatygować i to tylko z tego powodu ,że jest monopolista , który dyktuje warunki . To sie musi zmienić a na Poczcie Polskiej się nie zmieni bo pracownicy maja przywileje więc trzeba tą firme zlikwidować . I nie ma co płakać . Setki tysięcy osób traci pracę i nikt im nie pomaga . Czemu zatem pracownicy Poczty Polskiej maja być traktowani inaczej i za pieniędze podatników mieć zapewniona dożywotnio pracę.
          • Gość: Praktyk Re: Może nie napluć ale upewnić się... IP: *.dynamic.chello.pl 06.04.11, 22:00
            Zawsze możesz podpisać oświadczenie że chcesz polecony do skrzynki! Wątpię żeby im chodziło tylko i wyłącznie o pewność posady. Generalnie to chyba w poczcie nadmiaru pracowników operacyjnych nie ma. U mnie na osiedlu listonosz zapiernicza za dwóch...
          • crogool Re: Może nie napluć ale upewnić się... 06.04.11, 22:21
            "> To nie tak , każdy kto obserwował kiedyś pracę w okienku poczty widział ,że dłu
            > gopisy obsługi palą papier tak zapiepszają . Absolutnie nie można im zarzucic l
            > enistwa "

Jak wspomniałem, będąc skazanym na Pocztę Główną (rejon), podróżuje do innych placówek by uniknąć:
            - olewającej postawy w stosunku do Klienta
            - bardzo nieprzyjemnych odzywek
            - rzucania dowodem osobistym
            - kłótni o to, że "przesyłki nie wydam bez podpisu" (wyraźnie napisano, że przesyłkę odebrałem w dobrym stanie a ja każdorazowo nalegam by ją najpierw zobaczyć)
            Uwierz mi, nie ma bodaj drugiej tak prącej do strajku placówki w mieście. Ty wypowiesz "str..." ciesząc się na widok dawno nie widzianego stryjka a oni już zdążą oflagować cały budynek.
          • lolek_do_kfadratu Re: Może nie napluć ale upewnić się... 07.04.11, 08:38
            "To nie tak , każdy kto obserwował kiedyś pracę w okienku poczty widział ,że długopisy obsługi palą papier tak zapiepszają" - ja tam widzę jak babina (z 60 lat) jednym palcem szuka klawiszy w tym swoim ZX Spectrum i co chwile narzeka, że musi zrobić to i tamto. Jej rekord to 4 obsłużone osoby w 1h 15min (3 awiza i jakaś płatność). UP Warszawa, ul. Kazimierzowska.
    • Gość: balusz Pocztowcy protestowali przeciwko prywatyzacji IP: 78.133.253.* 06.04.11, 21:48
      Precz ze związkami zawodowymi. Za ich przywileje dopłaca budżet czyli ja też. Likwidować, prywatyzować jak najszybciej.
    • Gość: Praktyk Pocztowcy protestowali przeciwko prywatyzacji IP: *.dynamic.chello.pl 06.04.11, 21:57
      Ale jedziecie... a korzystaliście kiedyś z kuriera? ALbo wspomnianego inpostu? Poczta działa dużo lepiej! Nie raz zdarzyło mi się że kurier zgubił przesyłkę, doręczenie na drugi dzień już nie jest standardem chociaż sama usługa sporo kosztuje a nadanie paczki to koszmar (dodzwonienie się graniczy z cudem). Nie wiem skąd te pochwały na temat inposta, chyba napisał to ktoś kto nigdy nie wysłał tym nic!
      Problemem poczty jest "kreatywne" zarządzanie a nie pracownicy! To że kolejki są na poczcie to zupełnie inna sprawa.
      Jak poczta padnie to uwierzcie ale nie będziecie mieli czym wysłać paczki czy listu! Żaden kurier nie pomoże - szczególnie poza dużym miastem.

Druga sprawa to sama prywatyzacja - czy kiedykolwiek w tym kraju zdarzyło się że coś zostało sprzedane za uczciwą wartość? Wolę taką pocztę jaka jest - jako urząd niż prywatny badziew w stylu kuriera!
    • Gość: bart Pocztowcy protestowali przeciwko prywatyzacji IP: 78.8.107.* 06.04.11, 22:13
      Nareszcie cos sie zmienia w poczcie polskej! To ze moje listy niedochodzily lub dochodzily uszkodzone (przez pracownikow poczty szukajacych dodatkowego grosza) sprawial ze przestalem wysylac cokolwiek przez poczte. Moze w koncu ta instytucja odrobi utracone zaufanie i kiedy list ma isc 3 dni to na prawde to beda 3 dni a nie 5!!
    • ivyzz Krewetka wasza mać, ślimaki z PP!:) 07.04.11, 08:20
      zero pożytku z tej p..py polskiej. szkoda nerwów. niech zatrudnią pracowników z biedronki, to listonsze pierdzigrosze i panienki z okienka nauczą się wreszcie wydajności w pracy:)
    • Gość: mrman Pocztowcy protestowali przeciwko prywatyzacji IP: *.ip.telfort.nl 07.04.11, 11:20
      Ale git zdjecia.
      Mordy jak na pielgrzymce z sanatorium dla uposledzonych umyslowo...

A na powaznie, to niech ich szlag trafi. Jak wysylam list/paczke w Holandii to nazajutrz jest u adresata. Nie ma awizo, odbioru na poczcie i takich badziewow, beda ci nosic 3 dni z rzedu jesli nie bedzie cie w domu, albo zostawia u sasiada( tutaj ludzie sobie jeszcze ufaja).
      Jak wysylam list do Polski to idzie max 3 dni, jak czekam na list Z Polski, to i poltora tygodnia mnie juz nie dziwi...

i nie interesuje mnie czy bedzie prywatna czy panstwowa, czy trzeba zatrudnic czy zwolnic 10.000 osob zeby sie poprawilo. Ma dzialac i juz.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka