Gość: guess_who??? IP: *.elisa-laajakaista.fi 18.04.11, 07:09 Zaraz zaraz a dlaczegoz to AGH i UEK jest a nie ma na przyklad PK ani tez UJ... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Pindak Stojaki rowerowe: Głosuj na projekt i miejsce IP: *.usr.onet.pl 18.04.11, 07:18 Słabe te projekty. Nie powinno być na takie coś konkursu? No i na pewno nie zielone. To obciach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: architekt miejski a może stojaki w kształcie stojącego ch..ja ? IP: *.dynamic.chello.pl 18.04.11, 11:06 taką mam koncepcję Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Taaa Stojaki rowerowe: Głosuj na projekt i miejsce IP: *.net-partner.pl 18.04.11, 08:28 klasyczny przerost formy nad treścią. A może w wizualizacjach pokazać, jak współgrają z otoczeniem? Bo na szarym tełku wszystko przejdzie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gk-men Re: Stojaki rowerowe: Głosuj na projekt i miejsce IP: 91.123.190.* 18.04.11, 09:20 Przeczytaj ze zrozumieniem zasady akcji - przeszły te projekty, które mają najwięcej zgłoszeń w pierwszym etapie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Stojaki rowerowe: Głosuj na projekt i miejsce IP: *.ghnet.pl 18.04.11, 10:29 Bo PK potrafiła się sama zatroszczyć o estetyczne, wygodne i bezpieczne stojaki dla rowerów :) Odpowiedz Link Zgłoś
urbanizm Re: Stojaki rowerowe: Głosuj na projekt i miejsce 18.04.11, 12:46 Ale tylko na Warszawskiej. O Czyżynach i Podchorążych chyba zapomniano. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mj Re: Stojaki rowerowe: Głosuj na projekt i miejsce IP: *.dynamic.chello.pl 18.04.11, 12:50 Przecież na Podchorążych też są nowe stojaki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mg Stojaki rowerowe: Głosuj na projekt i miejsce IP: *.motorola-solutions.com 18.04.11, 11:15 Może te stojaki i ładne są ale maszkaron i smok są kompletnie niefunkcjonalne. Przez duże wypełnianie stojaka ozdobami trudno będzie się do niego przypiąć, a nie daj boże pokaleczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
czarnygosi_ek Re: Stojaki rowerowe: Głosuj na projekt i miejsce 18.04.11, 11:39 a czy wy kiedykolwiek przestaniecie narzekać ? i wszystkie akcje komentować na NIE ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mg Re: Stojaki rowerowe: Głosuj na projekt i miejsce IP: *.motorola-solutions.com 18.04.11, 12:05 A ty umiesz czytać ze zrozumieniem - wytłumaczę, jak montować to z głową, aby słuzyło, bo potem będziemy mieć ozdoby z których nikt nie korzysta, nie pisałem że wszystkie są złe! Bardzo dobrze że można oceniać elementy które maja służyć społeczeństwu dzięki temu szersze grono może znaleźć niedociągnięcia w fazie projektowania, a w tej fazie koszt poprawki jest najmniejszy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: broszkiewicz Opinia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.11, 11:43 pomysł dobry - projekty OHYDNE! Odpowiedz Link Zgłoś
urbanizm Przy stadionach?! 18.04.11, 12:48 Po cóż fundować stojaki klubom piłkarskim?! Mało mają pieniędzy?! 3-4tys złotych na kilka stojaków przerasta ich możliwości?! To, że o tym nie pomyślano przy budowie stadionów jest najzwyczajniej karygodne. Odpowiedz Link Zgłoś
urbanizm Re: Przy stadionach?! 18.04.11, 13:01 Jeszcze odnośnie projektów. Niestety projekt ze smokiem, jakkolwiek zabawnie i sympatycznie by nie wyglądał to wydaje się być nieporozumieniem. Zapiąć tam rower u-lockiem lub grubym łańcuchem łatwo nie będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pas Re: Przy stadionach?! IP: *.krakow.pl 18.04.11, 15:39 A kto te stadion projektował? I kto budował? Klub przecież go tylko wynajmuje. A stojaki przy Cracovii beda wykorzystywane non stop z powodu lokalizacji przy błoniach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joka Pod przedszkole to by jeszcze obeszły... IP: *.fdk.abpl.pl 18.04.11, 14:08 Nie chcę wyjść na krakowskiego malkontenta, ale niestety muszę to napisać. Te projekty są strasznie infantylne. Doceniam że ktoś działa na rzecz ekologii, że fundacja itd... Ale to nie znaczy chyba że musimy w imię tego bezkrytycznie przyjmować wszystko co proponują... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CM Stojaki rowerowe: Głosuj na projekt i miejsce IP: *.telnet.krakow.pl 18.04.11, 14:53 Zawsze uważałem,że proste formy są najlepsze- mnie najbardziej podobałaby się rura w kształcie prostokąta z polerowanej stali- jest to funkcjonalne, proste, estetyczne. Bo zielona powłoka z tych projektowych stojaków zejdzie po kilku tygodniach, dziwaczne kształty są zdecydowanie droższe, mniej funkcjonalne- no i dziwaczne właśnie. Odpowiedz Link Zgłoś
a-thomek okropne 18.04.11, 16:26 lubię prosty design. na te stojaki nie da się patrzeć, brzydkie, przekombinowane i niepraktyczne. dziwne, że gazeta, która tak dużo miejsca poświęca estetyce miasta, bierze w tym udział. czyli ławki przy placu szczepańskim są brzydkie, a te stojaki w porządku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zibi Re: okropne IP: *.avamex.pl 05.05.11, 06:47 Masz całkowicie rację. Po co estetyzować na siłę wszystko. Prosty i łatwy w utrzymaniu stojak jest lepszy niż jakiś przerost formy. Wszystkiemu chcą nadać formę zabawki dla dzieci i promować, promować, żeby turystom było miło... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jeszcze mój rower Stojaki rowerowe: Głosuj na projekt i miejsce IP: *.dynamic.chello.pl 22.04.11, 08:34 W porządku, że władze miasta chcą zwiększyć ilość stojaków rowerowych. Ja mam natomiast inne pytanie: Dlaczego pod sklepami takimi jak: Lewiatan, Avita, Biedronka itp. brak jest stojaków? Wielokrotnie jadę na zakupy właśnie na rowerze. Podobnie, jak wielu innych, przypinam gdzie się da - właśnie najczęściej są to drzewa. Przecież wiadomo, że rower nieprzypięty, to "przeminęło z wiatrem". Czy sieci sklepów nie powinny mieć obowiązku posiadania takich zabezpieczeń? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: citizen Stojaki rowerowe: Głosuj na projekt i miejsce IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 25.04.11, 02:24 czytam wasze komentarze i nie moge uwierzyc! bezgraniczna krytyka, zero otwartosci na nowoczesnosc i sztuke! szarosc, szarosc i szaroscia pogania... a ja myslalam, ze Krakow to miasto artystow... Czy tylko mnie podobaja sie te projekty? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: Stojaki rowerowe: Głosuj na projekt i miejsce IP: *.centertel.pl 27.04.11, 00:08 co za beznadziejne projekty! Odpowiedz Link Zgłoś