Dodaj do ulubionych

Wypadek na ul. Bratysławskiej. Jeden ranny

IP: 77.236.26.* 10.05.11, 21:48
A mnie przed chwilą stary dziadek zepchnął z drogi wprost na słupa pod Carrefourem na Kordiana. UCIEKŁ zanim się zorientowałam, co się stało. Został rozbity bok auta i ból głowy.

OD KIEDY TO W POLSCE JEST RUCH LEWOSTRONNY? Od kiedy zjeżdża się wprost przed nadjeżdzające z naprzeciwka auto, a jak kierowca ci się usuwa rozbijając się o słupa, patrzy się z głupim uśmiechem i odjeżdża????

Nienawidzę łowców odszkodowań, pewnie dziadek myślał, że we mnie walnie i jeszcze jakieś odszkodowanie dostanie czy co??? albo jest kre**nem...

Mam nadzieję, że to czytasz, cwaniaku!
Obserwuj wątek
    • Gość: gość Wypadek na ul. Bratysławskiej. Jeden ranny IP: *.aster.pl 10.05.11, 21:51
      Prosiłem przejeżdżającą karetkę ul. Prądnicką żeby pomogli temu motocykliscie, niby zrozumieli ale pojechali dalej do Narutowicza. Można umrzeć z braku karetki pod progiem dwóch szpitali.
      • Gość: francjosef gościu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.11, 22:14
        Zgodnie z prawem, i może sumieniem ( jeśli je masz ) miałeś obowiązek udzielić pierwszej pomocy temu motocykliście.
        • Gość: kot Re: gościu IP: 77.236.26.* 10.05.11, 22:43
          czego dotyczy ten post? 'zgodnie z prawem i sumieniem miales obowiazek udzielic pomocy temu motocykliscie?'

Bo wczesniejszy post dotyczy innego zdarzenia, a w artykule nie ma mowy o nieudzieleniu pomocy?
          • Gość: francjosef do Kotka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.11, 07:56
            pl.wikipedia.org/wiki/Pierwsza_pomoc
        • gazeta_mi_placi Re: gościu 10.05.11, 22:44
          Pierwsza pomoc to także powiadomienie pogotowia.
          • zgr-edo o wypadku motocyklisty na Wybickiego nic nie piszą 11.05.11, 06:59
            w sobotę doszło do groźnego wypadku na wysokości Rusznikarskiej Deptak, doszło do kolizji motocyklisty z autem , którego kierowcą była jakaś pani. Ciekawe, czy chłopak przeżył, bo motocykl zniszczony był w imen.
        • Gość: gość Re: gościu IP: *.aster.pl 10.05.11, 23:26
          Tam był tłum gapiów ktoś podtrzymywał gościa i już wezwano telefonicznie pogotowie ale nie przyjeżdżali. Raz udzielałem pomocy, ubabrałem się we krwi i zraniłem się otwierając apteczkę. A cwaniaki przyjechały po 20 min i nie brali się za gościa bez założenia rękawiczek. Ten krosowy motocyklista minute wcześniej mijał Majora (Tesco) z pełnym rykiem. Po prostu nie spotkało go drzewo na szlaku tylko stalowe konie pod żałosnym Kaflandem. Kwintesencja jazdy na Crossowym ciężkim motorze. Straszył wiewórki i turystów na szlaku a rozkwasił się pod supermarketem.
          • Gość: mandzaro Re: gościu IP: *.kpn.net 11.05.11, 09:21
            i dzieki powyzszemu postowi wiemy przynajmniej co sie stalo, bo z relacji gazety nie wiadomo nic.

A swoja droga - wczoraj pod kauflandem, tydzien temu na rusznikarskiej, dwa tygodnie temu na fieldorfa nila. Trzy wypadki motocyklistów w promieniu pól kilometra.
    • Gość: LadyZ Kretyni na 2 kołach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.11, 15:54
      Zaczęło się lato i debile na rowerach/motorach.Nie obowiązują ich przepisy? .. Przepuszczam na pasach ludzi z innym autem,a tu sruu z prawej strony rozpędzony idiota na rowerze.Albo zajezdzanie motorami,''a może się zmieszcze przed autem'' A potem wypadki,bo jezdza bezmózgowce..
      • Gość: belfer Re: Kretyni na 2 kołach IP: *.ghnet.pl 11.05.11, 16:14
        To kogo przepuszczasz: ludzi czy inne auta? Z twojego postu jasno to nie wynika - efekt fatalnej składni. Co robiłeś w szkole?
    • Gość: finestre Re: Wypadek na ul. Bratysławskiej. Jeden ranny IP: *.ghnet.pl 11.05.11, 16:09
      1. Nie na "słupa", tylko na słup. To biernik - kogo? co? - słup
      2. Nazywasz go lekceważąco "dziadkiem", a to jednak on szybko odjechał, zanim się zorientowałaś co się stało.? Brawo, sprytny gość, a ty nie masz refleksu.
      3. Nie żal m ciebie.
      • Gość: Korasek Re: Wypadek na ul. Bratysławskiej. Jeden ranny IP: 77.236.26.* 11.05.11, 19:58
        Jesteś frajerem buraku

- przywal w SŁUP tak, ze nawet nie wiesz, jak dojechałeś do domu. Widać, że ktoś jest w szoku!!! Nie ucieka się z miejsca zdarzenia, cokolwiek by to nie było

- gratulujesz kierowcy, który zamiast zatrzymać się, zwiał? Oby ciebie ktoś kiedyś zabił, a spraca zwiał i rodzina nie miała kogo skarżyć, z całego serca ci tego życzę.
      • Gość: ad finestrem Re: Wypadek na ul. Bratysławskiej. Jeden ranny IP: 77.236.26.* 11.05.11, 20:03
        1. OK, jak zwykle gazeciarski trol skupia się na gramatyce, a nie przekazie.
        2. Dziadek to nie jest lekceważące określenie, 'stary dziad' by było. Ciekawe, kto w życiu nie przeklinał na 'dziadka drogowego', który jedzie za szybko a kiepsko widzi innych użytkowników drogi, co? ;)

3. Żal mi ciebie, chyba że to byłeś ty? To by wyjaśniało twoje żenujące tłumaczenie i czepianie
      • Gość: lllll Re: Wypadek na ul. Bratysławskiej. Jeden ranny IP: 77.236.26.* 11.05.11, 20:05
        Czyli jak ktoś mi ukradnie komórkę, to jestem winny bo nie zdąrzyłem złapać sprawcy?

Czyli jak ktoś mnie trzepnie autem jak jadę na rowerze i pojedzie dalej, to ja jestem winny bo powinienem od razu wstać i spisać numery zanim gość zniknie z pola widzenia, jadąc 70/h?

Idąc tym tropem rozumowania, to zgwałcona kobieta jest sobie winna bo była zbyt wyzywająco ubrana????
      • Gość: n Re: Wypadek na ul. Bratysławskiej. Jeden ranny IP: 77.236.26.* 11.05.11, 20:07
        Wytykasz użycie złego przypadku, a sam piszesz "nie żal m ciebie"

Jesteś dziecko neo czy po prostu zrobiłeś błąd gramatyczny skarbie?
    • Gość: Marek Wypadek na ul. Bratysławskiej. Jeden ranny IP: *.dynamic.chello.pl 11.05.11, 17:13
      Szkoda że to nie ci dwaj debile na czarnych motorkach którzy w poniedziałek o 20 h przez 20 minut popisywali się przed swoimi równie debilowatymi kolegami na Bora_Komorowskiego.życzę im zmielenia przez ciężarówkę.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka