Dodaj do ulubionych

Opłaty za żłobki: prezydent nie składa broni

IP: *.malopolska.pl 27.05.11, 06:30
Witam,

Mam dziecko i jestem za podwyżką cen za opiekę przedszkolno-żłobkową. Ale jestem za uruchamianiem przez gminy nowych żłobków a nie dofinansowaniem żłobków-biznesów prywatnych, gdyż to mija się z celem.
Obserwuj wątek
    • Gość: Marianna Platformo bierz się do roboty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.11, 06:38
      Platformo, bierz się do roboty . Jak bym chciała tanio i populistycznie - to głosowałabym na PIS. Od was oczekuję ,żeby było lepiej . Tak obiecywaliście to róbcie !. Wasza wyborczyni
      • Gość: m Re: Platformo bierz się do roboty IP: *.enion.pl 27.05.11, 08:05
        Ja tez jestem za niepodwyższaniem opłat. A jeśli już trzeba, to może nie drastycznie prawie o 100%, ale o 50 zł. To wtedy do przeżycia.

Pfff, polityka prorodzinna...
    • Gość: noone 300 zł? Chore. IP: *.dynamic.chello.pl 27.05.11, 06:43
      Mam dwoje dzieci. Żłobek + przedszkole to już prawie 550 zł/msc

Podobnie jak większość Polaków zarabiam około 2000/msc. Po tej podwyżce będzie prawie 700 zł. To będzie dla mnie już za dużo

Ze żłobka zrezygnować nie mogę - musiałbym zrezygnować z pracy.
      Opiekunka - sami wiecie ile.

Po raz kolejny Kraków chce UKARAĆ mieszkańców za to że mają dzieci.
      Znów szuka się pieniędzy nie tam gdzie trzeba. Jak zwykle.

Panie Prezydencie - trzeba zwolnić 50% dyrektorów, kierowników itp w UMK a nie wyciągać pieniędzy od zwykłych ludzi!

Mam nadzieję że rada miasta nie dopuści do tej podwyżki.

noone

p.s. przecież właśnie rozszerzono strefe płatnego postoju o Kazimierz. Więc pieniądze będą, prawda? Nawiasem mówiąc uważam że jest to kara za posiadanie samochodu w tym mieście....
      • Gość: Gustaw Realia , realia ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.11, 06:55
        300 zł chore ? A ja płacę po 550 zł w prywatnym a zarabiam tyle co poprzednik.A tak płaciłbym po 300.DLa mnie i wielu takich jak ja to lepiej.Jest takie powiedzenie:"Tanie mięso psi jedzą".Jak tanio to drogo.A festiwale?.Ręce precz od festiwali,to pozytywny symbol Krakowa.Co to się porobiło?PO przeciwko kulturze i za nie rozwijaniem żłobków.Rozumie to ktoś?
    • Gość: skk Opłaty za żłobki: prezydent nie składa broni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.11, 06:50
      popieram prezydenta Majchrowskiego na całej długości. Jest to konieczny zabieg finansowy
    • Gość: klos Manipulacja IP: *.adsl.inetia.pl 27.05.11, 07:57
      Zauważyliście jak manipuluje się od lat ludźmi? Zawsze jak Majchrowski ma jakiś problem z kasą to zaczyna się populistyczna gadka: co, chcecie obciąc na kulturę? A gazeta wyborcza, która stworzyła Pana Berkowicza od razu obśmiewa tych ludzi w sposób straszliwy. W retoryce nazywa się to presupozycja pozornego wyboru. Bo nie chodzi tu o decyzję: czy na żłobki, czy na kulturę, ale DLACZEGO MOJE PIENIĄDZE DECYZJĄ PANA PREZYDENTA, I RADNYCH POPRZEDNICH KADENCJI, IDĄ W SETKACH MILIONÓW NA DWA OBIEKTY DLA KIBICÓW?????????????????????

Zamiast jednej areny jak w innych miastach, gdzie agencje koncertowe same ściągają gwiazdy, bez wyciągania milionów z kasy miasta

???????????????????????????????????????????
      • Gość: mc Re: Manipulacja IP: 24.19.250.* 27.05.11, 10:03
        3 obiekty. Hutnik, Cracovia i Wisła. I dodajmy jeszcze do tego brak jakiejkolwiek hali sportowej na przyzwoitym poziomie. Mi się to nie mieści w głowie szczerze mówiąc.
    • Gość: L Opłaty za żłobki: prezydent nie składa broni IP: 204.27.196.* 27.05.11, 08:36
      Kasa na dwa stadiony, aby "kibice" mieli się gdzie dźgać nożami, się znalazła. A teraz trzeba ją zedrzeć z rodziców. Gratulacje Panie Prezydencie!
    • Gość: mieszkaniec zmienić wiceprezydent ds. edukacji IP: *.dynamic.chello.pl 27.05.11, 08:46
      czas zmienić wiceprezydent ds. edukacji, na osobę która wiec
      po co jest żłobek, przedszkole i szkoła w obecnych czasach
      a nie panią emerytkę co udowodnia przez tyle lat, że niewiele wie jak zarządzać edukacją:
      braki widać i próbuje je się tuszować podnosząc czesne
    • Gość: mama ile można żyć za przeciętną pensję?! IP: *.ghnet.pl 27.05.11, 09:13
      Jestem przeciw podwyżce-teraz wszystko gwałtownie drożeje... oprócz pensji. W moim przypadku jest to tylko 1500zł. Pensja męża idzie w 70% na kredyt mieszkaniowy. Nie mamy samochodu, przemieszczam się z dzieckiem mpk. Bilety, żywność, opłaty eksploatacyjne ogromnie drożeją. Nie wierzę Majchrowskiemu, że musi akurat ze mnie zdzierać dodatkowe pieniadze na żłobek jak go stać na te wszystkie stadiony, hale widowiskowe itp. Najgorsza prezydentura jaka może być, bo w sprawach poprawy życia mieszkańców nie-kibiców nie zmienia się nic na lepsze.
      • Gość: KrakJa Re: ile można żyć za przeciętną pensję?! IP: *.81.radiotel.com.pl 27.05.11, 14:41
        No właśnie wszystko drożeje - utrzymanie dziecka w przedszkolu także!!!
        Dlaczego rodzice mają za 300 zł dziecko z głowy na cały dzień, skoro koszt utrzymania go wynosi 1200?! To znaczy, że pozostałe 900 zł daję między innymi ja z moich podatków. Dlaczego mam finansować święty spokój nieudolnych rodzin? Jak kogoś nie stać na utrzymanie dziecka to niech się zastanowi dwa razy zanim je zrobi, a nie obarcz później społeczeństwa swoimi problemami.
        • dokto i tobie się to dziecko przyda 27.05.11, 14:46
          jeszcze nie teraz ale jak przejdziesz na emeryturę to ktoś będzie musiał na nią zarobić
        • haldeman79 Bardzo ciekawe rozumowanie. 27.05.11, 15:14
          Gość portalu: KrakJa napisał(a):

> No właśnie wszystko drożeje - utrzymanie dziecka w przedszkolu także!!!
          > Dlaczego rodzice mają za 300 zł dziecko z głowy na cały dzień, skoro koszt utrz
          > ymania go wynosi 1200?! To znaczy, że pozostałe 900 zł daję między innymi ja z
          > moich podatków. Dlaczego mam finansować święty spokój nieudolnych rodzin? Jak k
          > ogoś nie stać na utrzymanie dziecka to niech się zastanowi dwa razy zanim je zr
          > obi, a nie obarcz później społeczeństwa swoimi problemami.

Wszystkie etapy Pani\Pana edukacji były prywatne?
    • haldeman79 Tak bez żadnych gwarancji? 27.05.11, 09:21
      Gość portalu: Krzysztof napisał(a):

> Witam,
      >
      > Mam dziecko i jestem za podwyżką cen za opiekę przedszkolno-żłobkową. Ale jeste
      > m za uruchamianiem przez gminy nowych żłobków a nie dofinansowaniem żłobków-biz
      > nesów prywatnych, gdyż to mija się z celem.

Może niech miłościwie nam panujący JM obieca, że po podwyższeniu opłat do 300 stów na pewno powstanie te dodatkowe 500 miejsc albo poda się do dymisji? Oczywiście niech nie zapomni podać przedziału czasowego w ciągu , którego ma zamiar zrealizować swoje obietnice....

PS. Wczoraj miasto dopłacało do żłobków 1k dziś już ponad 1,2k? Ależ inflacja!
    • Gość: profesorek Trzeba było zdobyć większość w radzie miasta IP: 193.164.255.* 27.05.11, 09:44
      wtedy podniósł byś wszystko o 100 %.

Jak kryzys się zaczynał ty rozpoczynałeś budowę stadionu Cracovii za 180 mln !... spora rozrzutność i brak gospodarności
    • Gość: zastanów się Też mam dziecko i żądam 1000 zł podwyżki IP: 193.164.255.* 27.05.11, 09:46
      zamiast 250 chciałbym płacić 1250 !!!!
      żądam podwyżki okrutna platformo !
    • Gość: mloda matka majchrowski rada dla ciebie zobaczcie wszyscy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.11, 11:11
      miesiac utrzymania dziecka w zlobku to kolo 1000 zł. w tv mowiles że chciales zrobic dodatkowe 400 miejsc- to daje okolo 400 tys zl miesiecznie i okolo 4,8 mln rocznie. a teraz policz mjachrowski ile wtopiles milionow w stadion wisly i cracovii. Wiesz co, jestes smieszny!!!!!!!!!!!! jako kKrkaowianka wstydze sie takiego prezydenta!!!!!

podpis. mloda matka
    • Gość: vox populi Opłaty za żłobki: prezydent nie składa broni IP: *.hydro.com 27.05.11, 11:26
      taaa... a "dzień bez biletu" tuż przed wyborami, to nie był populizm, tylko ekonomicznie uzasadniona decyzja???
    • Gość: Aga rezygnacja z dużych imprez na koszt żłobków IP: 81.219.145.* 27.05.11, 13:18
      Panie Prezydencie a może trzeba wziąś sie do roboty i zamiast finansować duże imprezy należałoby znaleźć na nie sponsorow. Wtedy nie trzeba bedzie z nich rezygnowac a kasa zostanie na żłobki. Chęci.... i ciężka praca..... chyba za to WAM placimy.
    • Gość: prof Opłaty za żłobki: prezydent nie składa broni IP: *.dynamic.chello.pl 27.05.11, 13:25
      POLSKA i jej polityka prorodzinna... ten kraj zawsze będzie wrogiem własnych obywateli
      • Gość: andzia Re: Opłaty za żłobki: prezydent nie składa broni IP: *.adsl.inetia.pl 27.05.11, 14:07
        Niestety masz rację. Ja się czuję jak człowiek drugiej kategorii w Krakowie. Wciąż słychać tylko o promocji, turystach, zadęciu, kibicach i stadionach dla nich. A ja jadę (stoje właściwie w korku) dziurawą ulicą w źle skomunikowanym mieście, gdzie nie ma dojazdów do osiedli w centrum, lub jest jedna droga, płacę o ponad stówę więcej za przedszkole niż rok temu. Jestem stąd, płacę podatki i g... mnie obchodzą stadiony. Ja chcę dobrej jakości życia, a zaczyna się (według hierarchii potrzeb Maslowa-od potrzeb niższego rzędu). Kultura potrzebna bardzo, ale nie dam się zakrzyczeć. Gdyby był obiekt jak arena, to same firmy koncertowe by tu ściągały zespoły, po co dopłacać, a potem te imprezy i tak są biletowane komercyjnie...
    • Gość: krakauer Opłaty za żłobki: prezydent nie składa broni IP: *.dynamic.chello.pl 27.05.11, 15:55
      Pan Prezydent ma rację !

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka