Dodaj do ulubionych

Olive Tree: Goj idzie w koszerne

IP: *.adsl.inetia.pl 28.05.11, 11:49
Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
Obserwuj wątek
    • a-thomek humus?? 28.05.11, 22:35
      a od kiedy humus to pasta sezamowa?
      humus to pasta z ciecierzycy.
      pasta sezamowa to tahini.
      • aarvedui ot, oszustwo i szachrajstwo 29.05.11, 10:45
        gdyby nie konieczność(?) zrobienia recenzji to już po informacji o tym, że wszystkie wymienione przy wejściu promocje "wyszły" zrobiło by się nieprzyjemnie.
        a po dowiedzeniu się, że 2 całe strony z menu też wyszły - po prostu opuścił bym ten "lokal".

zachowanie personelu można przeboleć, jeśli rekompensuje to kuchnia i reszta składowych klimatu.

zamiast koszernych frykasów - zwyczajne, tanie oszustwo.

i tylko chichiot narodowych stereotypów unosi się po kątach.
      • Gość: three-gun-max Re: humus?? IP: *.dynamic.chello.pl 29.05.11, 10:47
        dokładnie tak, pan Nowicki(tradycyjnie) pomylił pojęcia. Jednym ze składników humusu jest tahini (czyli pasta sezamowa),ale to nie tak, że humus to TYLKO pasta sezamowa.

składnikami są zawsze ciecierzyca, ugotowana i utarta, zmiażdżony czosnek, tahini (pasta sezamowa), oliwa i sok z cytryny, przyprawy, niekiedy pietruszka oraz kmin rzymski, dokładnie razem wymieszane.
        • paulino0 Re: humus?? 13.06.11, 20:49
          badzo fajnie kolego, ale ciecierzyca chyba nie utarta...., kumin obowiazkowo i oliwa z oliwek najlepsza jaka może być. Wtedt będzie o.k.
    • Gość: gosia Olive Tree: Goj idzie w koszerne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.11, 17:54
      arbuzowy chłodnik serwował Tesoro del Mar!
      • Gość: art gó..ne jedzenie!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.11, 18:16
        byłem pare dni temu w arielu, ciężko odchorowałem, nadziewane szyjki indycze i czulent, tfu, więcej sie nie dam nabrać niech trują: członków habadu, mosadu, lubitscha i innych, wstyd!!! acha przyzwoite były frytki i kurczak w panierce, ale to mam jeszcze dużo lepsze w domu.
      • babcia.stefa Re: Olive Tree: Goj idzie w koszerne 31.05.11, 09:40
        Też mi się tak wydaje.
    • Gość: Ciekawski Olive Tree: Goj idzie w koszerne IP: *.ip.netia.com.pl 29.05.11, 19:27
      Może ten brak grilla to też wymóg religijny? W szabas z pewnością nie wolno go rozpalać.
      • misself Re: Olive Tree: Goj idzie w koszerne 30.05.11, 10:56
        Gość portalu: Ciekawski napisał(a):

> Może ten brak grilla to też wymóg religijny? W szabas z pewnością nie wolno go
        > rozpalać.

Recenzja opublikowana w piątek - sądzisz, że wizyta w knajpie odbyła się w poprzednią sobotę i przez prawie tydzień pan Nowicki spisywał swoje wrażenia? Wątpię :-)
    • Gość: M Olive Tree: Goj idzie w koszerne IP: *.absystems.pl 01.06.11, 13:04
      podejrzewam, ze gdyby to nie byla restauracja w 'tej' dzielnicy Krakowa i z nie 'takimi' wlascicielami - to recenzja mialaby zupelnie inny charakter,:-)
      • Gość: obserwator Re: Olive Tree: Goj idzie w koszerne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.11, 06:34
        też miałem takie wrażenie po przeczytaniu tej recenzji :)
    • Gość: pac Olive Tree: Goj idzie w koszerne IP: *.lsanca.dsl-w.verizon.net 03.06.11, 08:45
      niby recenzja z niby knajpy niby smakosza... szkoda gadać...
    • Gość: inezmati Olive Tree: Goj idzie w koszerne IP: *.centertel.pl 05.06.11, 11:45
      Pan Horowitz ma tylko jedną ideę na tę knajpę... Kesev misiu,kesev!!!
    • Gość: diana Olive Tree: Goj idzie w koszerne IP: *.2-0.pl 09.06.11, 18:42
      Pojawiłam sie tam kiedys z ciekawości ale jak szybko weszlam tak szybko wyszlam, powodem byl bardzo zimny wystrój i na głównym stole na wprost wejcia siedzial jak podejrzewam wlasciciel otoczony gora papierow, laptopem i nadgryziona kanapka czyli lekki syf a ceny w menu sa z kosmosu wziete przystawka + zupa+ drugie danie + cos do picia i 100 nie moja:(((
      poczekam jeszcze moze w koncu na Kazimierzu powstanie prawdziwa koszerno-izraelska knajpa:))
    • Gość: gosc Olive Tree: Goj idzie w koszerne IP: *.zax.pl 10.06.11, 22:43
      a ja sie nie zgodze z wypowiedziami poprzednikow, byc moze grilla nie maja, bo dopiero zaczynaja, ale pozostale dania smakuja wysmienicie, gratuluje pomysłu!
    • Gość: biuro Olive Tree: Goj idzie w koszerne IP: 62.233.133.* 30.06.11, 13:37
      Przestrzegam przed ta restauracja!!Od 3 tygodni nie można się było doczekać o przesłanie propozycji menu na lunch dla grupy!! Po czym jak już została wysłana odpowiedź przez p. Katarzynę, to było: sałata do wyboru, danie do wyboru, deser do wyboru i napoje tez do wyboru, tylko co konkretnie do wyboru, to nie wiadomo, bo nie było podane. Po telefonie o przysłanie konkretnego menu, miała przyjść odpowiedź. Nie przyszła, a w trakcie rozmowy telefonicznej p. Katarzyna rzuciła słuchawką!!! Osoba tam zatrudniona, jaka jest p. Katarzyna, do obsługi klientów, nie ma pojęcia, o co w tym biznesie restauracyjnym chodzi!!!
      • Gość: gość Re: Olive Tree: Goj idzie w koszerne IP: *.dynamic.chello.pl 16.11.11, 23:26
        Rotacja pracowników mówi wszystko o tej pseudo koszernej restauracji. Powód? Brak wynagrodzenia za pracę, kłamstwa i oszustwa. Jednym słowem - porażka! miejmy nadzieję że już niedługo!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka