Dodaj do ulubionych

Budowa hali w Czyżynach oficjalnie rozpoczęta

IP: *.play-internet.pl 31.05.11, 00:46
Całe życie się człowiek uczy.....
Dotyczy to również Pana, Panie Popiołek.
Obserwuj wątek
    • Gość: ? Budowa hali w Czyżynach oficjalnie rozpoczęta IP: 77.236.16.* 31.05.11, 05:57
      Hurraa!!!!

każde takie kolejne wbicie łopaty przybliża moment
      zarządu komisarycznego, tak że OK
      /chociaż trochę szkoda parku/
      • Gość: Pengos Re: Budowa hali w Czyżynach oficjalnie rozpoczęta IP: *.dynamic.chello.pl 31.05.11, 06:03
        Parku szkoda, bo taka hala mogła powstać w dowolnym miejscu - mało to zapuszczonych terenów w okolicy? No i nadal nóż w kieszeni się otwiera na myśl o tym że zapłacimy ponownie za ul. Lema, która zostanie zmasakrowana :(
    • Gość: E Budowa hali w Czyżynach oficjalnie rozpoczęta IP: *.dynamic.chello.pl 31.05.11, 06:54
      absolutnie nie ma sie z czego cieszyc. zamiast parku bedzie beton. hala mogla powstac w wielu innych miejscach, najgorszym jest park... ale ziemia byla za darmo, piekny kawalek laki z bazantami i sarnami o poranku. gratauluje braku wyobrazni.
      coz w takich sytuacjach doskonale widac jak duzo jeszcze brakuje nam do miast Europy.
      • Gość: retman Bardzo dobre miejsce. IP: *.ghnet.pl 31.05.11, 17:24
        Bardzo dobrze, że hala powstała właśnie w tym miejscu. Jest idealne. Idiotyczne są te głosy "mogła powstać gdzie indziej". A niby gdzie? 30 km za miastem? Teraz można powiedzieć, że jest w centrum . Łatwy dojazd, dużo miejsca obok na parkingi. Każde wielkie miasto w Polsce ma reprezentacyjną halę. Czas na Kraków. A co do tego parku, to założę się, że tam nie chodziłeś. Ja go nie znam, bo to zupełnie nie mój rejon i pod domem mam prawdziwy las a nie park. Ale pewnie większość parku została, więc te "płacze" są niepotrzebne.
        • zablokowany-obrazliwy-nick guzik prawda 01.06.11, 22:49
          za M1 jest więcej nieużytków
      • Gość: Prorok Re: Budowa hali w Czyżynach oficjalnie rozpoczęta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.11, 15:36
        Tam gdzie dopuszczeni do "żłobu" mogą zarobić, nic więcej się nie liczy. Przyroda i miejsce wypoczynku dla krakowian?, a ch... tam z nimi. Dla nowobogackich to nie ważne, bo sami postawią sobie wille w jakimś rezerwacie przyrody a w Krakowie wezmą jeszcze nagrody za "działalność na rzecz miasta i rozwoju kultury".
    • Gość: miłośnik zieleni Budowa hali w Czyżynach oficjalnie rozpoczęta IP: *.89.98.101.static.crowley.pl 31.05.11, 08:09
      mam nadzieję że szybko splajtuje.
      • Gość: krakus Re: Budowa hali w Czyżynach oficjalnie rozpoczęta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.11, 15:39
        Gość portalu: miłośnik zieleni napisał(a):

> mam nadzieję że szybko splajtuje.

Oczywiście i zarośnie trawą ale to już nie problem dobroczyńców dla mieszkańców, mieszkańcy za to zapłacą przez podwyżkę czynszy, wody, podatku drogowego, paliwa itd.
    • ivyzz Majchrowski powinien zasiąść na iglicy tejże hali! 31.05.11, 08:24
      Sprawi nam mieszkańcom Krakowa nieopisaną przyjemność:)
    • Gość: dwr Będzie stadion wisły II... IP: *.play-internet.pl 31.05.11, 08:39
      I o to Majchrowskiemu i jego nomenklaturze chodzi.
      Publiczne pieniądze.. inwestycja na 10 lat
      A my zapłacimy, niestety
    • Gość: lokals Budowa hali w Czyżynach oficjalnie rozpoczęta IP: *.ip.netia.com.pl 31.05.11, 09:34
      Przez teren budowy hali przebiega Bursztynowy Szlak - międzynarodowa trasa rowerowa. Prowadzi ścieżką, a wcześniej m.in. przez "ucho igielne" przy tamie, po chodniku i przez przejście dla pieszych, gdzie ciężko obładowany turysta musi zsiąść by sprawić przyjemność polskim specom od komunikacji i przepisów. Miejmy nadzieję, że żadnemu Węgrowi czy Słowakowi nie przyjdzie do głowy spakować sakw i się do nas przejechać, bo taka infrastruktura to byłby obciach nawet w Kabulu.
    • Gość: Mark77 Budowa hali w Czyżynach oficjalnie rozpoczęta IP: *.adsl.inetia.pl 31.05.11, 10:05
      SZKODA tych terenów zielonych :(((( jedne z nielicznych otwartych przestrzeni :(((
      • Gość: Miodzio Gość portalu: Mark77 napisał(a): IP: *.adsl.inetia.pl 31.05.11, 12:43
        > SZKODA tych terenów zielonych :(((( jedne z nielicznych otwartych przestrzeni :
        > (((
        Jakich terenow zielonych?! Chyba chodzi Ci o te lake wykorzystwana nielegalnie przez szkole tresury psow, bo tam bedzie hala.
        Do wszystkich co pisza, ze park zostanie zniszczony albo niszcza park, stop! lub parku juz nie ma... informuje, ze piszecie glupoty, poniewaz park zostanie uciety w malej czesci.
        Zreszta teren, na ktorym powstanie hala nie nelezal nigdy do parku, wam sie tylko tak wydawalo, ze nalezal.
        • sandra.li Re: Gość portalu: Mark77 napisał(a): 31.05.11, 14:49
          tylko łąkę? a co z zagajnikiem starych lip niedawno wyciętych? a lasek modrzewi? a cała aleja kulistych akacji? itd, itp..tylko łąka..widziałeś jaki teren jest oznakowany pod budowe? ile drzew wyciętych na meble dla szwagrów?? myślisz ze ciężki sprzęt przejedzie napowietrzną trasą? szkoda mówić.
          • Gość: Miodzio sandra.li napisała: IP: *.adsl.inetia.pl 01.06.11, 09:08
            > tylko łąkę? a co z zagajnikiem starych lip niedawno wyciętych? a lasek modrzewi
            > ? a cała aleja kulistych akacji? itd, itp..tylko łąka..widziałeś jaki teren jes
            > t oznakowany pod budowe? ile drzew wyciętych na meble dla szwagrów?? myślisz ze
            > ciężki sprzęt przejedzie napowietrzną trasą? szkoda mówić.
            Widzialem wszystko o czym piszesz, niestety to co nazywasz zagajnikiem starych lip, uschlo juz na poczatku lat 90. Ciezki sprzet nie przejedzie napowietrzna trasa, bo przez zwrot "trasa napowietrzna" rozumie, sie oczywiscie w przenosni transport samolotem lub helikopterem, wiec ciezki sprzet nie moze przejachac trasa napowietrzna... blondinka czy co??
            Ciezki sprzet bedzie dojezdzal na budowe ulica Lema.
            • sandra.li Re: sandra.li napisała: 15.06.11, 14:40
              nie udawaj że ironii nie kumasz..jasne ze przejada Lema i zniszczą co niedawno zrobione :-).poza tym podoba mi sie grunt i pod ulica i pod hala-śliczny pobagienny torf. Woda jakiś metr-półtora od powierzchni gruntu.
        • Gość: Rafał bujaj się IP: *.r-link.pl 03.06.11, 23:05
          mieszkam 500 metrów od parku, hala=koniec parku, a ty milcz piesku Majchera betoniarza
        • Gość: pomysłodawca. Re: Na przeciw hali proponuję postawić kościół. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.11, 15:44
          To idealne miejsce, miejsca dużo, dobry dojazd a mieszkańcy przed rozrywkami kulturalnymi, jakie bedą zapewnione w hali będą mogli się pomodlić. Miejsca wystarczy też na okazałą plebanię i parking dla wiernych.
    • Gość: krakowski bankrut kasa miejska pusta IP: *.ip.netia.com.pl 31.05.11, 16:57
      MIasto należące do jednych z bardziej zadłużonych w kraju funduje sobie nowy obiekt zbytku. Nie stać będzie Krakowa na utrzynywanie tego obiektu, a budowa pociagnie w dół mocno nadwyrezony budżet
      Pan Majchrowski wychodzac z załozenia, że to jego ostatnia kadencja funduje Krakowowi kulę do nogi. Długami nievh się martwi jego nastepca, to on będzie tym złym, podnoszącym podatki i ceny życia w mieście. Głupota rajców nie zna granic.
    • Gość: ok Budowa hali w Czyżynach oficjalnie rozpoczęta IP: *.dynamic.chello.pl 31.05.11, 20:15
      Dobrze, że może wreszcie powstanie. Wstyd, że w K-wie nie ma miejsca na np. koncert i trzeba jeździć do Chorzowa, albo Łodzi.
      A że miasto zadłużone - prawda. Tyle, że wg mnie jeśli już szukać złych inwestycji na które Krakowa nie stać to w pierwszej kolejności wskazałbym dwa stadiony, zamiast jednego. Służące w przeciwieństwie do planowanej hali tylko do gry w piłkę nożną. Coś mi się wyadje, że taka Hala ma znacznie większe szanse na zwrócenie się inwestycji niż stadion piłkarski, nie mówiąc o dwóch.
      Podobnie skandalem jest, że nie ma Centrum kongresowego. Gdyby było, myślę że większość firm/instytucji mających do wyboru Kraków, Wrocław, czy Warszawę na konferencję np. dla swoich klientów wybrałoby Kraków. Na takiej samej zasadzie jak w USA b. dużo konferencji jest organizowana w Las Vegas. Porównanie może szokujące, ale mechanizm decyzyjny organizatorów jest jasny - uczestnicy chętnie się pojawią na "wykładach" jak miejsce jest ciekawe i wieczorem można się rozerwać.
      • Gość: ? Re: Budowa hali w Czyżynach oficjalnie rozpoczęta IP: 77.236.16.* 31.05.11, 21:08

właśnie ogrodzono plac budowy...
      • Gość: nie ok Re: Do ok IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.11, 15:53
        A na cholerę nam w Krakowie potrzebne jeszcze Centrum Kongresowe. Za mało już mamy problemów z parkowaniem i trudnościami z przemieszczaniem się po Krakowie?. Chcesz jeszcze dołożyć następny element bajzlu z którym już teraz nie można sobie poradzić?. Widzę, że Tobie nawet "koncerty" nie pomogły a o konferencje Ci w głowie w zatłoczonym Krakowie.
    • Gość: krakusek Bagienną łąkę nazywacie parkiem ??? IP: *.nsystem.pl 01.06.11, 08:59
      Przecież ta hala powstaje na bagiennej, podmokłej łące na skraju parku, gdzie nie było alejek, ławek, drzew ...o co wam chodzi ??? Jaki park ? Park macie wyżej na północ, jest ogromy i nikt go nie ruszy. Sam często bywam w tym parku i wiem, że budowa hali mu nie zagrozi. Niektórym się chyba wydaje, że każdy nieużytek w mieście to park natury, są w błędzie. Miejsce jest super. Będzie dojazd od 4-pasmowej alei Pokoju, 4-pasmowej ul. Lema. W końcu wybrano miejsce idealne, a nie ul. Lubicz w ścisłym centrum, gdzie nie ma jak zaparkować. Krytykanci do domu.
      • Gość: ? Re: Bagienną łąkę nazywacie parkiem ??? IP: 77.236.16.* 01.06.11, 19:57
        ale łżesz

były i drzewa /wycięte rok temu/
        były i alejki
        były i ławki

a łąka to była łąką piękną drugą co do wielkości po Błoniach :-(
      • zablokowany-obrazliwy-nick Część już 01.06.11, 22:54
        przeznaczono na "park doświadczeń", wybudują halę, bardzo duży parking następnie hotel z parkingiem itd
      • Gość: Olek Sam spadaj do domu IP: *.adsl.inetia.pl 03.06.11, 23:11
        Mieszkam tutaj od 30 lat, tzw nieużytek to była piękna kwiecista łąka, do tego w marcu wycięto tam 230 drzew, głównie lip, budowa tej hali na terenie parku, podobnie jak osiedla na terenie ogródków działkowych obok, także do Ulicy Lema można mieć zastrzeżenia, to niszczenie największego terenu zielonego w Krakowie, w parku była cisza i spokój, i to nam Majchrowski zabrałeś, ja ci tego nie zapomnę, rozumiesz?
        • sandra.li Re: Sam spadaj do domu 15.06.11, 14:42
          przyłącze sie do Ciebie..
          teraz zagrodzili teren, spychacze pracują. Duży teren.
    • Gość: Pracownik UMK "jeszcze lepiej reprezentowany"- ciekawe :) IP: *.smevpn.tpnet.pl 01.06.11, 10:15
      "jeszcze lepiej reprezentowany" - znaczy "w końcu będzie reprezentowany, bo na razie w ogóle nie był".

Proszę, oto rozpoczyna się budowa hali, która była przewodnim hasłem PIERWSZEJ kampanii pana prezydenta (dla mniej zorientowanych przypominam, że mamy obecnie już trzecią).
      Żałuję tylko, ze Tajster nie zabezpieczał otwarcia i nie będzie nadzorował jej budowy - opieprzyłby cement, żeby szybciej wiązał i maksymalnie za rok można byłoby stuknąć obcasami i zameldować wykonanie zadanie... ech, to se ne vrati...
    • Gość: krakowianin Majchrowski zniszczyłeś nasz park IP: *.ip.netia.com.pl 01.07.11, 23:14
      Panie Majchrowski, wreszcie wiem, że to Pan za tym stoi. Wcześniej mogłem mieć wątpliwości, czy tego wandalizmu nie dokonali radni albo rada miasta. Ale to jednak Pan.
      Podsumujmy dewastację BEZ ZGODY MIESZKAŃCÓW Parku Lotników Polskich.
      1) ogrodzenie terenu na ogród doświadczeń i oddanie prywatnej firmie pod zarząd - 1/7 parku
      2) budowa osiedli mieszkaniowych po drugiej stronie drogi, w porozumieniu z właścicielami Comarchu - 1/10 parku w ręce prywatne
      3) budowa bloków i drogi Stanisława Lema - 1/10 parku
      4) teraz budowa ogromnych parkingów i centrum 1/2 parku - też pójdzie w ręce prywatne
      5) w planach budowa wieżowców - park przestanie istnieć.
      Panie Majchrowski, jeżeli Bóg istnieje, mam nadzieję, że spotka Pana za to tyle bólu, ile sprawił Pan mi. W tym parku spędzałem wakacje i weekendy. Teraz zostanie pustynia. Szkoda, że jako prezydent miasta tak bardzo skrzywdził Pan Nowohutczan i nie zapytał nas o zgodę, której by Pan nie dostał.
      Któregoś dnia, gdy straci Pan swoją rezydencję z prywatnym ogrodem niech Pan sobie przypomni co Pan zrobił biednym ludziom. Parkingi i beton oddane prywatnym firmom.
      • Gość: TereNowa Re: Majchrowski zniszczyłeś nasz park IP: *.dynamic.chello.pl 04.07.11, 07:22
        No to wygląda troche jak grabież. Tak mało terenów zielonych i kolejny pod młotek :(

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka