Dodaj do ulubionych

Autokarowy Ryanair w Krakowie od niedzieli

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.11, 07:31
i dobrze... im więcej konkurencji tym lepiej.

Mam nadzieję, że teraz to już zupełnie nie będzie się opłacało dopłacać do tych średniowiecznych pociągów. Zlicytujcie to g***no! Nie chcę dopłacać więcej do pkp.
Obserwuj wątek
    • Gość: ... Re: Autokarowy Ryanair w Krakowie od niedzieli IP: *.nsystem.pl 13.06.11, 08:04
      trzymam kciuki na polskibus.com ! niech w końcu zniknął te stare, śmierdzące pksy !!!
    • Gość: uwaga Uwaga. Artykuł sponsorowany. IP: *.aster.com.pl 13.06.11, 08:05
      Uwaga. Artykuł sponsorowany.
    • Gość: G Re: Autokarowy Ryanair w Krakowie od niedzieli IP: *.ds10.agh.edu.pl 13.06.11, 08:18
      W normalnych krajach pociągi to najczęściej (niemal) najlepszy wybór. U nas jak jest - wiadomo.

A co do tej firmy - cudowna czarna dziura na Podkarpaciu. Rozumiem, że Bieszczady to dzicz i nikt tam nie zagląda ;), ale Rzeszów i może chociaż Przemyśl? Z drugiej strony brak infrastruktury może być przeszkodą dla nowoczesnych autokarów, no i klientela w Polsce B może też nie taka jak sobie właściciel życzy.
      No i ciekawe jak się będą kształtować ceny przy rezerwacji z dnia na dzień.
      • Gość: G Re: Autokarowy Ryanair w Krakowie od niedzieli IP: *.ds10.agh.edu.pl 13.06.11, 08:21
        Jeszcze tak zauważyłem na mapce - brak bezpośredniego połączenia Kraków-Katowice-Wrocław-Poznań i Kraków-Lublin też jest ciekawą decyzją. Mam nadzieję, że jeśli będzie im się biznes kręcił, to szybko rozbudują siatkę połączeń.
    • Gość: p Autokarowy Ryanair w Krakowie od niedzieli IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.06.11, 08:40
      fatalna siatka połączeń - pajęczynka z Warszawy w różne strony Polski - myślę że na tych relacjach to raczej z pkp nie wygrają bo po prostu będą jechać dużo dłużej - akurat połaczenia z warszawy do krakowa. łodzi, Poznania czy Katowic pkp pokonuje szybciej niż samochód i jednak coś tam cały czas modernizuje - jeśli tlko czy interegio moge przejechać z warszawy w 3h - a po zakończeniu remontów może to się skrócić to nie bede wybierał autokaru który szybciej niż w 5-6 godzin nie pokona tej trasy - gdyby pomyśleli o połączeniach pomiedzy pozostałymi miastami zostawiając warszawkę z boku to by miało sens - ale zwyciężyło myslenie warszawa+prowincja
      • misself Re: Autokarowy Ryanair w Krakowie od niedzieli 13.06.11, 14:38
        Kraków - Warszawa => prawie 5 godzin.
        Z niewiadomych powodów wyświetla mi tylko jedno połączenie, na miejscu o 4 rano.

Co prawda 15 zł, ale za TLK w dwie strony ostatnio zapłaciłam 70 zł... I jechałam 3 godziny, a nie 5.

Nie skorzystam jak na razie.
        • Gość: joe misself napisała: IP: *.adsl.inetia.pl 13.06.11, 17:42
          > Kraków - Warszawa => prawie 5 godzin.
          > Z niewiadomych powodów wyświetla mi tylko jedno połączenie, na miejscu o 4 rano
          > .
          >
          > Co prawda 15 zł, ale za TLK w dwie strony ostatnio zapłaciłam 70 zł... I jechał
          > am 3 godziny, a nie 5.
          >
          > Nie skorzystam jak na razie.

Z tego co mi wiadomo, maja narazie tylko przejazdy nocne w ofercie.
    • Gość: Ojciec Autokarowy Ryanair w Krakowie od niedzieli IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.06.11, 11:26
      Szkoda że nie mogę pojechać tymi autokarami z moimi małymi dziećmi, musiałbym mieć dla nich foteliki...
      • Gość: d-_-b Re: Autokarowy Ryanair w Krakowie od niedzieli IP: *.dynamic.chello.pl 13.06.11, 11:37
        zdazylam zobaczyc godziny przejazdow Krakow - Warszawa. nie nadaja do uzytku- w srodku nocy
        • misself Re: Autokarowy Ryanair w Krakowie od niedzieli 13.06.11, 14:40
          Gość portalu: d-_-b napisał(a):

> zdazylam zobaczyc godziny przejazdow Krakow - Warszawa. nie nadaja do uzytku- w
          > srodku nocy

To w pewien sposób łata dziurę PKP - bo jest dziura w pociągach na tej trasie - ale mimo wszystko nie wyobrażam sobie, co bym miała robić o 4 rano w Krakowie. Męcząca taka podróż, 5 godzin przespane na siedząco.
      • Gość: Przewoźnik Re: Autokarowy Ryanair w Krakowie od niedzieli IP: *.dynamic.chello.pl 13.06.11, 18:48
        A tobie to raczej na główkę tatusiu siadło ?
        Foteliki to powinieneś mieć obowiązkowo ! Nie ja te dzieci zrobiłem cobym im foteliki kupował
        chciało się skakać nocą to powinno się chcieć kupić chicco !
        A tak obok to popatrzę z boczku jak to za te 2 złote na/ km! będziesz tatusiu rwał skórę z siedzeń ?
        Ja myślę że nikt nie będzie woził co roku taniej !
        Po prostu przesiądziesz się do swego autka i będziesz siedział w korkach !
        Jeszcze chwila i zmądrzejesz !
    • Gość: kejt Autokarowy Ryanair w Krakowie od niedzieli IP: 77.236.26.* 13.06.11, 12:04
      na razie połączeń jest maluuuutko... pomyślałabym jeszcze nad Kraków-Radom, na tej trasie jeździ naprawdę sporo osób, zwłaszcza w weekendy ;) no ale jeśli to prawda, że naprawdę można złapać bilety w tak niskiej cenie (wyszukałam przykładowe połączenia Warszawa-Gdańsk w drugiej połowie lipca za 5-15zł od osoby :D), to fajna sprawa :)
    • Gość: Krakus Autokarowy Ryanair w Krakowie od niedzieli IP: *.markom.krakow.pl 13.06.11, 12:34
      Po Polsce ok jeszcze to ma sens. Gdzies blisko granic być może ale jak mam jechać autobusem do Madrytu czy nawet Lizbony to wole samolot. Czy to będzie lotniczy Ryanair do Madrytu tak bo lata choć nie jest to moja ulubiona linia lotnicza.
      www.airportsbase.com
      Tysiace linków o tematyce: lotniska, pogoda lotnicza, pogoda, informacja turystyczna, mapy samochodowe
    • Gość: MK Re: Autokarowy Ryanair w Krakowie od niedzieli IP: *.tktelekom.pl 13.06.11, 13:09
      Kraków-Lublin by się przydał. Fajnie,że wszystkie autobusy mają klimę i Wi-Fi:)
      • misself Re: Autokarowy Ryanair w Krakowie od niedzieli 13.06.11, 14:43
        Gość portalu: MK napisał(a):

> Kraków-Lublin by się przydał. Fajnie,że wszystkie autobusy mają klimę i Wi-Fi:)

To ostatnie się rzeczywiście cholernie przydaje, jak jedziesz w nocy :D
    • dxbn Autokarowy Ryanair w Krakowie od niedzieli 13.06.11, 16:21
      3.1.2 W przypadku nieprzybycia Pasażera na miejsce odprawy podróżnych, na przystanek, 15 minut przed czasem Podróży, wyznaczonym w Rozkładzie Jazdy jako godzina odjazdu autokaru, Przewoźnik ma prawo rozwiązać Umowę przewozu ze skutkiem natychmiastowym i nie jest zobowiązany do zapewnienia przewozu. W takiej sytuacji, Bilet zakupiony przez spóźnionego Pasażera jest nieważny i Pasażer ten nie jest uprawniony do dochodzenia jakichkolwiek roszczeń z tego tytułu.

Ciekawe, ciekawe...
      • Gość: em Re: Autokarowy Ryanair w Krakowie od niedzieli IP: *.89.105.104.static.crowley.pl 13.06.11, 16:40
        fatalne godziny odjazdu, niemożliwa przesiadka itd.
      • misself Re: Autokarowy Ryanair w Krakowie od niedzieli 13.06.11, 16:45
        dxbn napisał:

> 3.1.2 W przypadku nieprzybycia Pasażera na miejsce odprawy podróżnych, na przys
        > tanek, 15 minut przed czasem Podróży, wyznaczonym w Rozkładzie Jazdy jako godzi
        > na odjazdu autokaru, Przewoźnik ma prawo rozwiązać Umowę przewozu ze skutkiem n
        > atychmiastowym i nie jest zobowiązany do zapewnienia przewozu. W takiej sytuacj
        > i, Bilet zakupiony przez spóźnionego Pasażera jest nieważny i Pasażer ten nie j
        > est uprawniony do dochodzenia jakichkolwiek roszczeń z tego tytułu.
        >
        > Ciekawe, ciekawe...

To akurat nie jest niczym dziwnym - kupując bilet na prywatne busy czy na PKS też musisz być wcześniej i też nie mają obowiązku Cię wpuścić, jak się spóźnisz.
    • Gość: Drivers Team Autokarowy Ryanair w Krakowie od niedzieli IP: *.dynamic.chello.pl 13.06.11, 19:09
      Tak tak będzie woził za przysłowiową złotówkę He He !
      Ale wy będziecie tak zarośnięci jak ten na zdjęciu bo będzie jeździł tylko z kompletem !
      Kupcie sobie golarki , ręczniki i nie marudzić że do Wawy jedzie 6 godzin .
      Oto właśnie chodzi bo nie ma nic za darmo .
      Klimę można zastąpić wiadrem zimnej wody na łeb pasażera !
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka