Dodaj do ulubionych

Sąd surowo ukarał pseudotaksówkarza

IP: *.ghnet.pl 15.06.11, 07:27
Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
Obserwuj wątek
    • Gość: balusz Sąd surowo ukarał pseudotaksówkarza IP: *.multi-play.net.pl 15.06.11, 08:02
      Szkoda że sąd nie nakazał obciąć mu rękę. Oszust zasrany...
      • Gość: sa Re: Sąd surowo ukarał pseudotaksówkarza IP: *.ists.pl 15.06.11, 08:04
        dlaczego w zawieszeniu, rok jakby posiedzial w wiezieniu to by spadł na ziemię
    • Gość: takisiaki Wiadomo krakowski taksówkarz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.06.11, 08:05
      Gorsze są tylko te z Warszawy.
      Ale czemu środowisko taksiarzy nie zrobiło z nim porządku? W innych sprawach to reaogują ino mig, a tu? Czy to swój swojemu...
      • Gość: zxcz Re: Wiadomo krakowski taksówkarz IP: *.motorola-solutions.com 15.06.11, 09:51
        Bo taki typ to nie konkurencja, wręcz przeciwnie. Jak ktoś się raz z takim Edziem przejedzie, to już potem żadnego iCara, krzaka czy innego przewoźnika nie weźmie tylko zadzwoni po korporacyjną, "taryfę" z prawdziwego zdarzenia. Tańszego szczęścia szukał nie będzie.
    • Gość: kraqs Sąd surowo ukarał pseudotaksówkarza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.11, 08:46
      SUROWO?... To ma być surowa kara???...
    • Gość: knrd Pacany żądają sprawiedliwości ? ? ? IP: *.devs.futuro.pl 15.06.11, 09:19
      komuna wróciła !! Właśnie wyrok usłyszał NIEWINNY człowiek !! Wyrok zapadł pod publikę i hołota się cieszy, ale czy ma z czego ?? Dlaczego gdy idziemy do fryzjera pytamy "ile?". Dlaczego gdy robimy zakupy w markecie chcemy znać cenę ?? Dlaczego ludzie wsiadający do Auta tego Pana nie zadali sobie trudu przeczytania cennika na drzwiach ?? Gość znalazł lukę w przepisach i ją wykorzystał a miasto zamiast bić się w pierś że legislacja jest zła, znalazła kozła ofiarnego tej sytuacji. to bardzo niebezpieczny proceder !! Pospólstwo się cieszy bo nie zdaje sobie sprawy że taksówkarz działał zgodnie z prawem !! Przestaną się cieszyć gdy to ich, ich rodzinę spotka podobny los. Zacznijcie myśleć ludzie !! !! !!
      • Gość: krakuska Re: Pacany żądają sprawiedliwości ? ? ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.06.11, 09:28
        U nas niestety nie ma dobrych prawników, którzy potrafiliby tak skonstruować prawo by taki kiep nie potrafił znaleźć w nim luk.
      • Gość: gbn Re: Pacany żądają sprawiedliwości ? ? ? IP: 140.101.16.* 15.06.11, 09:56
        Już samo użycie tablicy "to nie jest TAXI" było wprowadzeniem w błąd. Sam zobacz na załączonym do artykułu zdjęcia - co widzisz? A teraz pomyśl co widzi cudzoziemiec, nie mówiący po polsku. TAXI - to jedziemy! Wsiada, pokazuje adres na wizytówce i jazda. Uczciwie, czy nie?
        Cennik czcionką "szóstką" (sprawdź w wordzie) na karteczce wielkości znaczka pocztowego. No co - klient widział.
        Wprowadzenie w błąd - jak nic.
      • Gość: sdf Re: Pacany żądają sprawiedliwości ? ? ? IP: *.motorola-solutions.com 15.06.11, 09:59
        Jeszcze jedno - jak cię z centrum miasta powiezie na osiedle nie najkrótszą drogą tylko przez gdańsk, kraków i zakopane to też nie będziesz miał za złe, bo NIE SPRECYZOWAŁEŚ, ŻE MA BYĆ NAJKRÓTSZĄ?
      • Gość: MichalM Re: Pacany żądają sprawiedliwości ? ? ? IP: *.rwd.prospect.pl 15.06.11, 11:59
        Rozumiem geniuszu że jak tankujesz samochód to za.......alasz pod sten słup z cenami i sprawdzasz czy nie jest dopisane czcionka 12 cena 4,99 za 1ml, względnie przed każdym wykonanym telefonem sprawdzasz w skrzynce czy nie przyszło zawiadomienie o zmianie stawek do 1500PLN za sekundę Postawą naszej spokojnej egzystencji są zasady współżycia społecznego ogólnie przyjęte dlatego nie tracimy czasu na sprawdzanie wszystkiego i wszystkich, ten człowiek się do naszych zasad nie zastosował więc został ukarany, ponieważ jesteśmy cywilizowani nie zabraniamy mu wyjechać tam gdzie panują inne zasady
      • Gość: mrx Re: Pacany żądają sprawiedliwości ? ? ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.06.11, 14:03
        proszowicka licencja jest na Proszowice i na nic więcej, koleś jeżdził po Krakowie,
        w dodatku samodzielny dziki postój sobie ustawił, na którym mylnie/sprzecznie/ informował, raz że jest i raz że nie jest taksówką, stawki jakie chce to moze sobie w Proszowicach ustalać jak mu gmina pozwoli, albo tam gdzie mu stać wolno, bo na Kraków licencji/pozwolenia nie miał.
        Więc nie tyle jest to prawo do działalności gospodarczej, ale łamanie prawa miejscowego co do okoliczności i sposoby wykonywania działalności, na którą tutaj prawa nie miał.
    • Gość: krakus Sąd surowo ukarał pseudotaksówkarza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.06.11, 09:25
      Nareszcie!!!!!!!!!!!!!!!!
    • Gość: KR Rejestracje IP: *.transfer.pl 15.06.11, 10:43
      KWI, KPR, KMY... i wszystko jasne.
    • Gość: 154toni Sąd surowo ukarał pseudotaksówkarza IP: *.219.9.109.rev.sfr.net 15.06.11, 10:49
      Sluszna kara , ale dlaczego w zawieszeniu???? Takich cwaniakow trzeba karac.
    • Gość: arka Sąd surowo ukarał pseudotaksówkarza IP: *.dynamic.chello.pl 15.06.11, 13:09
      Ludzie którzy nigdy nie spotkali się z taką sytuacją albo nawet o niej nie słyszeli wsiadają do takiej taksówki bo ufają że nie natkną się na perfidię ćwoka który tą taksówką kieruje. Są ludzie którzy z usług taxi korzystają raz na kilka lat i nie można ich winić za to że sobie nie sprawdzili na jakich zasadach zostaną przewiezieni do celu bo do głowy im nie przyjdzie że staną się ofiarami.
      Mam nadzieję że pan Edward i kilku innych takich jak on przeczyta ten komentarz bo chcę mu przekazać że cieszę się że jako taka sprawiedliwość jest szkoda tylko że nie może on poczuć tego co czuli jego pasażerowie. Jak można spokojnie przykładać wieczorem głowę do poduszki wiedząc że skrzywdziło się człowieka. Gdzie byli pana rodzice panie Edwardzie skoro nie nauczyli pana przyzwoitości i uczciwości.
    • Gość: XAV Historia z Barbakan Taxi... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.06.11, 13:42
      W lutym zamówiłem w Barbakan Taxi taksówkę w rejon Starego Miasta od strony Westerplatte.
      Poprosiłem kierowcę o kurs na ul. Mogilską (dokładnie początek ulicy Mogilskiej od strony Ronda Mogilskiego).
      Ku mojemu zaskoczeniu kierowca skierował się na ulicę Mikołajską, a następnie skręcił w prawo w ul. Westerplatte, co oznaczało, że nie tylko wybrał drogę dużo dłuższą, dla której nie można znaleźć żadnego innego wytłumaczenia, jak tzw. „obwiezienie” pasażera, które skutkuje wyższym rachunkiem – w moim przypadku wybór tej trasy oznaczałby poważne spóźnienie.
      Zaraz po skręceniu w ul. Westerplatte zażądałem od kierowcy żeby się natychmiast zatrzymał oraz poinformowałem go, że zawiadomię o tym co robi centralę – przy wysiadaniu usłyszałem od kierowcy głośne: „spier…j”.

Osobiście uważam, że dla tego typu kierowców nie powinno być miejsca w żadnej szanującej się korporacji, gdyż nie każdy jest w stanie zauważyć i odpowiednio zareagować w przypadku tego typu nieuczciwych praktyk (obcokrajowcy, dzieci, ludzie starsi itp.) – jedynym sposobem zapobieżenia temu, by kolejni pasażerowie tego pana nie stali się jego świadomymi bądź nieświadomymi ofiarami, jest jego całkowite usunięcie z zawodu taksówkarza.

Poprosiłem w Barbakan Taxi o informację, o środkach dyscyplinarnych jakie zamierzają podjąć w przypadku tego kierowcy sugerując by potraktowali mojego maila jako oficjalne zażalenie wraz z prośbą o wyciągnięcie takich konsekwencji dyscyplinarnych, które uchronią bogu ducha winnych pasażerów tego kierowcy przed tego typu nieuczciwymi praktykami i zwykłym brakiem kultury tego taksówkarza.

Co ciekawe, pomimo złożenia w Barbakan Taxi mailowej reklamacji tego kursu i opisania całej sytuacji, nie otrzymałem od nich żadnej odpowiedzi w tej sprawie.

• Gość: MM Re: Historia z Barbakan Taxi... IP: *.multi-play.net.pl 15.06.11, 16:18
        sprostowanie to byla siec ICAR
    • Gość: Paweł Radio Taxi 919 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.06.11, 13:48
      Nie tak dawno temu kierowca Radio Taxi 919 wiózł mnie w ciągu dnia na 3 taryfie (czego nie zauważyłem w trakcie przejazdu)
      - po przyjeździe na miejsce kierowca długo UDAWAŁ, że nie może wydrukować mi paragonu, tłumacząc, że „wczoraj zainstalował taksometr” (jak się później okazało, paragonu wydrukować nie chciał, żebym nie zorientował się, że przewoził mnie zawyżając cenę kursu)
      - po kilku minutach, gdy stwierdziłem, że wystawienie paragonu jest jego obowiązkiem, wyciągnął drukarkę fiskalną i na moich oczach przypiął ją do kabla – słowem: drukarka fiskalna była odłączona (mam wrażenie, że jest to wykroczenie skarbowe)
      - w trakcie drukowania paragonu celowo blokował rolkę z papierem tak, by wydruk był nieczytelny (powód został omówiony powyżej)

Wysłałem opis tego zdarzenia wraz ze skanem feralnego paragonu do centrali Radiot Taxi 919 prosząc o pomoc i interwencję w tej sprawie.
      Minęło kilka miesięcy i nie otrzymałem żadnej odpowiedzi....
    • Gość: Toni Sąd surowo ukarał pseudotaksówkarza IP: *.167.216.81.static.h.siw.siwnet.net 13.02.12, 18:02
      Rozwiazanie jest proste i stosowane w wielu krajach. Taksowka ma odpowiednie kolory, nr licencji na drzwiach i dachu, moze nawet byc zgodny z nr rejestracji samochodu. Stawka maksymalna jest okreslona dla danego rejonu, miasta itp. Na postojach typu dworzec, lotnisko itp. jest duza informacja o koszcie do typowych punktow docelowych, np Centrum, Wawel itp. Niestety, nie doroslismy do cyilizacji i potrzeba kapralskiego drylu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka