Dodaj do ulubionych

Activ Investment - mieszkania na Bochenka

IP: *.60.citypartner.pl 19.06.11, 20:46
Witam serdecznie forumowiczów,
Czy ktoś wie coś więcej na temat tej inwestycji. Jeśli chodzi o dewelopera, to forum jest pełne postów (zresztą niezbyt pochlebnych - inwestycje na wodnej, okulickiego). Natomiast interesuje mnie sama inwestycja. Blok mieszkalny powstanie na bazie istniejącego 3-piętrowego szkieletora i będzie miał dobudowane dodatkowe 3 piętra. Czy to wszystko będzie trzymało się kupy?
Proszę o konkretne wypowiedzi. Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • Gość: ba Re: Activ Investment - mieszkania na Bochenka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.06.11, 12:01
      Projekt wygląda ok, ale strasznie blisko szpitala. Muszę powiedzieć, że instalacje wentylacji i klimatyzacji na dachu szpitala dosyć hałasują. Co do konstrukcji to ciężko powiedzieć, ale szpital rafała został zrobiony dokładnie z takiego samego szkieletu.
    • Gość: b16 Re: Activ Investment - mieszkania na Bochenka IP: *.dynamic.chello.pl 19.08.11, 20:08
      wynajmuje mieszkanie doslownie w zasiegu wzroku tej inwestycji. wg mnie to jest jakas granda. ludzie beda placic ciezka kase (ceny sa na poziomie) za mieszkania w bloku, ktory zostanie zaadaptowany z rudery ktora przez X lat gnila niedokonczona. deszcz, snieg, zamarzamy, rozmarzamy i tak w kolko. ciekawe jakie syfy wyjda na tych zgnitych scianach po czasie...

poza tym odleglosc od szpitala jest powalajaca (5m? 10m?). z mieszkan z oknami na poludnie bedzie mozna ogladac dr. housa na zywo.

btw. ciekawe kto pozwolil na dobudowanie jeszcze 3 pieter do tego, skoro szpital obok jest takiej wysokosci jakiej jest...
      • Gość: Łukas Re: Activ Investment - mieszkania na Bochenka IP: *.187.236.144.ip.abpl.pl 01.12.11, 19:58
        Cześć, mnie to już szlag trafia z tym szukaniem mieszkania, szukam, przeglądam juz ponad pół roku i nie mogę sie zdecydować. Jak cos mi sie spodoba, poczytam o deweloperze w necie to mi się odniechciewa i tak w kólko. Jest kilka inwestycji w rozsądnych cenach ( dla mnie dzielnice odległe od centrum są ok bo pracuje poza miastem i raczej nigdy nie bedę pracował w centrum, inzynierem jestem i firm produkcyjnych w centrach miast nie ma).

Jest kilka inwestycji jak własnie Bochenka Activ'u, Teligi Park Tecnos'u, Krakoin, Gant, Wan, Zielone Kliny (ale to podobno jakies związki z Universem itp), Nowe Kliny Solart'u, Klonowica Wawel Service, na Złocieniu LLC Corp itp.
        Kiedys podobała mi się jeszcze Górka Narodowa ale ceny wysokie i komunikacja MPK koszmarna.

Rynek wtórny biore pod uwagę ale tylko jakies nowe budownictwo, stare blokowiska odpadają.
        • Gość: gosc_portaluX Re: Activ Investment - mieszkania na Bochenka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.11, 20:57
          To prawda. Niby wybór duży ale jak się chodzi i czyta to aż się odechciewa. Ja szukałem mieszkania pół roku - przeczesywałem internet i dzwoniłem gdzie tylko można. Niestety rzetelnych deweloperów jest mało, choć da się takich znaleźć.

Niestety prawda jest taka, że nie kupisz porządnego mieszkania po 5 tys. za metr. A patrząc na inwestycje, które rozważałeś doszedłem do wniosku, że taki jest Twój target. Zauważyłem, że solidni inwestorzy budują bloki albo w dobrych lokalizacjach za konkretne pieniądze (mają dzięki temu lepszą marżę a mniej się urobią) lub za miastem osiedla domków (również świetna marża). Nie bawią się w mieszkania dla ludu bo to mały zysk a dużo zachodu.

Dobre mieszkania trzymają cenę i niech nikt Ci nie wmawia, że będą tanieć. Dobre, ładne mieszkanie jest i będzie w cenie a to, że nic nie można kupić na rynku wtórnym wynika z tego, że ludzie zdają sobie z tego sprawę i jak pojawia się dobre mieszkanie to ma wysoką cenę. Podaż nowych mieszkań jest duża, ale zauważ, że 90% to mieszkania budowane na szybko w czasie boomu.
          • Gość: Łukas Re: Activ Investment - mieszkania na Bochenka IP: *.187.236.144.ip.abpl.pl 02.12.11, 19:06
            nie zgodzę się z tym co napisałeś, że "Niestety prawda jest taka, że nie kupisz porządnego mieszkania po 5 tys. za metr"

Niska cena daleko od centrum wynika z tego że działki w takich lokalizacjach są po prostu tańsze.

Dla mnie centrum to nic szczególnego, i ciagle ten smog, na obrzeżach powietrze jest duzo czystsze. Obecnie jestem w Sródmieściu może 3-4 razy na miesiąc.

Poza tym nie chce pakować duzo kasy w mieszkanie bo np. za parę lat moge wyjechac do pracy na drugi koniec świata, kto to wie. Wolę sobie samochód wymienić na nowszy.

Z drugiej strony mieszkanie blisko centrum będzie łatwiej wynająć w przypadku takiego wyjazdu. I jeszcze trzeba brać pod uwagę to, że mamy niż demograficzny i np. za 10 lat w Krakowie będzie studentów o 35% mniej niż obecnie. To też wpłynie na rynek nieruchomości i to znacząco.

Pozdrawiam
            Łukasz
            • Gość: gosc_portaluX Re: Activ Investment - mieszkania na Bochenka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.11, 19:41
              Nie do końca się zgodzę i już mówię dlaczego.

Cena działki to jedno ale target dewelopera to drugie. Deweloper wie, że budując na obrzeżach na tańszych działkach może zejść z ceny do 5 tys./m2. W ten sposób liczba chętnych na tego typu mieszkania bardzo się poszerzy i będą to z reguły osoby/rodziny o niższych dochodach, które będą miały zdolność kredytową na tego typu mieszkania a które absolutnie nie mogłyby sobie pozwolić na mieszkania droższe. Deweloper równie dobrze wie, że taki klient jest mniej wymagający niż klient zamożny i mając do wyboru tańsze mieszkanie lub droższe mieszkanie ale w lepszym standardzie w dokładnie tej samej lokalizacji będzie się kierował głownie ceną więc wybierze to tańsze. Głównym polem bitwy między deweloperami w takich rejonach pozostaje więc cena (kosztem jakości).

Z kolei klient zamożniejszy, który jest bardziej wybredny jest skłonny zapłacić (a nawet przepłacić) więcej za 'lepsze' mieszkanie. Dla niego cena nie jest aż tak istotna toteż deweloperzy muszą walczyć o takiego klienta przede wszystkim standardem wykończenia i lokalizacją.

Dlatego grunt to znaleźć mieszkanie po dobrej cenie, niekoniecznie niskiej. Po prostu coś pośredniego.

P.S. Obrzeża które opisałeś mają charakter tymczasowy. Obrzeża są obrzeżami (i mają czyste powietrze) przez jakiś czas zanim kolejni deweloperzy się nie dołączą i nie zabetonują okolicy. Przykład: Ruczaj. Parę lat temu (2005) 'obrzeże', dziś teren przypomina Texas gdy odkryto ropę i stawiano szyby naftowe gdzie popadnie.
              • Gość: Łukasz Re: Activ Investment - mieszkania na Bochenka IP: *.187.236.144.ip.abpl.pl 03.12.11, 17:22
                Witam ponownie,

pracuję jako Inżynier Zapewnienia Jakości i napisze z własnego doświadczenia tak, nie zawsze wyższa cena oznacza wyższą jakość - niestety tak jest. Czasami wręcz kompletnie odwrotnie. W dzisiejszym świecie siła reklamy, marketingu jest przeolbrzymia. Śmieszą mnie jakieś klitki nazywane apartamentami.

Jakoś nie mam zbytniego zaufania do deweloperów po przeczytaniu różnych forów internetowych i opowieściach znajomych co pokupowali mieszkania. No ale gdzieś trzeba mieszkać.

Ostatnio zaczyna mi się podobać inwestycja o nazwie Apartamenty Wielicka warszawskiego WAN'u.

Pozdrawiam

Co do Ruczaju to rzeczywiście kosmos, kuzyn tam mieszka i czasami mi się zdarza tam zajeżdżać.
                • Gość: vvv Re: Activ Investment - mieszkania na Bochenka IP: *.ists.pl 03.12.11, 19:15
                  Co do Wielickiej to rzeczywiście mieszkanka ciekawe ale tylko w bud. A i B reszta to typowa masówka
    • Gość: ed Re: Activ Investment - mieszkania na Bochenka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.12.11, 10:08
      Wg mnie każda inwestycja na Bochenka, tylko nie ta.
    • Gość: actif Re: Activ Investment - mieszkania na Bochenka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.02.12, 14:14
      Szkielet to faktycznie masakryczna sprawa. Pewnie będą liczyć, że ludzie nie znają historii tego budynku :D Obok powstaje kilka osiedli i szpital pewnie też będzie się rozwijał -więc może tam? Przynajmniej masz opiekę zdrowotna pod ręką - chyba, że będzie to wyglądać tak, jak ktoś tam niżej napisał - dr house z każdego okna :D heh ... poza tym, jak ci wyjdzie grzyb na ścianach i zaczniesz się dusić, nie będziesz miał daleko do doktora :D
      • Gość: inż. budownictwa Re: Activ Investment - mieszkania na Bochenka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.06.12, 08:29
        Ludzie! a może by się tak jakiś konstruktor czy budowlaniec wypowiedział? Nie macie zielonego pojęcia o budowaniu i przekreślacie inwestycję! A nikt tutaj nie mówi , że fundamenty zostały wzmocnione, by przenieść obciążenia nowych kondygnacji. Budynek, szkielet, fundamenty itd nie mają być ładne dla oka (choć czasem by mogły) tylko mają spełniać swoją funkcję. Adaptacje starych konstrukcji na nowe funkcje budowlane są stosowane już od bardzo dawna w Polsce i nie tylko. Czekam na wypowiedź osoby która ma pojęcie o budownictwie a nie biernych obserwatorów tego procesu.

ps nie znam historii tego budynku, więc jeżeli ją znasz to proszę podziel się
        • Gość: Paulina Re: Activ Investment - mieszkania na Bochenka IP: 194.11.254.* 31.08.12, 12:54
          Wlasnie byłam bardzo zainteresowana kupnem mieszkania na Bochenka od Activ, popytalismy znajomych inz, ludzi od budownictwa i co sie okazalo.... ze firma przerobila stary szkielet budynku, ktory ma juz 30 lat....czyli fundamenty sa stare sciany nosne itp......w dodatku jest informacja: ze w mieszkaniach powinny znajdowac sie drzwi (w pokojach) z dobra wentylacja, zabezpieczenie przed grzybem.

Więc ja chyba podziękuje
          • Gość: a Re: Activ Investment - mieszkania na Bochenka IP: *.ghnet.pl 08.10.12, 21:39
            A gdzie znalazlas informacje o "drzwiach z dobra wentylacja" i zabezpieczeniu przed grzybem?
            • Gość: Łukasz Re: Activ Investment - mieszkania na Bochenka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.10.12, 07:51
              Planowany termin oddania to koniec stycznia 2013r..... marketingowy termin oddania, którym mydli oczy deweloper to koniec grudnia 2012r.......... Patrząc na postęp robót realny termin to maj 2013 r. !!!!! Na budowie "prawie" nic się nie dzieje, została do zrobienia wykończeniówka, wylewki, tynki wewnętrzne (garaż jest w opłakanym stanie), elewacje, ślusarka aluminiowa, roboty zewnętrzne...... po ilości osób i "szybkości" aktualnych prac (dwa miesiące montują balkony i nie mogą skończyć! - realny czas to ok 2 tygodnie!) to nawet optymistyczny maj będzie nie do osiągnięcia!!! Czyżby Activ nie miał pieniędzy?....
              • Gość: Ania Re: Activ Investment - mieszkania na Bochenka IP: *.telnet.krakow.pl 29.10.12, 09:40
                Na bank nie oddadzą ani w pierwszym ani w drugim terminie, byłam w zeszłym tygodniu obok budowy i daleko im do końca. Po za tym odradzam kupowanie tam mieszkań, blok postawiony na 20-letnich fundamentach , jakość wykonania zewnętrzna kiepska,a jak widzę jak montują balkony to na pewno na taki balkon bez strachu bym nie wyszła.
    • Gość: mgla Re: Activ Investment - mieszkania na Bochenka IP: *.dynamic.chello.pl 02.11.12, 10:00
      Ja dlugo sie wahalam nad mieszkaniem activu na bochenka i w koncu sie zdecydowalam. rozmwialam ze znajomym budowlancem o tym szkielecie na bazie ktorego powstaje blok. Powiedzial mi, ze to niekoniecznie jest minus. W czasach, kiedy ten szkielet powstawal nie oszczedzano na materialach i najpewniej to mocna konstrukcja. Po drugie szkielet jest juz ulozony. Co mialo opasc, to opadlo. Mimo wszystko jesli juz kupowac mieszkania to w tej nowej czesci nadbudowanej nad szkieletem. w tej starej ponoc trudno o katy proste w mieszkaniu.
      Co do terminu to zapewniano mnie, ze odbior budynku bedzie w styczniu 2013, zas odbior mieszkan do dwoch miesiecy od daty glownego odbioru. Wczoraj ogladalam budynke i faktycznie elewacja nawet nie rozpoczeta. Konczone jest dopiero zawieszanie balkonow. Ja mimo wszystko licze ze w okolicach marca rozpoczne wykanczanie mieszkania.
      • Gość: Patryk Szymanski Re: Activ Investment - mieszkania na Bochenka IP: *.dynamic.chello.pl 02.11.12, 17:07
        Mgiełko... trzymam za Ciebie kciuki, ale coś czuje że spotkamy się tutaj w czerwcu i dalej mieszkania nie będą oddane. A co do materiałów użytych w zeszłej epoce...no cóż Twoj informator chyba nie wie co mówi... ale to już nie moja sprawa.
        Ale faktem jest że strach na balkon będzie wyjść. I ta wszędobylska wilgoć w tych fundamentach.
      • Gość: gość Re: Activ Investment - mieszkania na Bochenka IP: *.142.citypartner.pl 02.11.12, 19:44
        Mnie zapewniano, że mieszkanie będę mógł odebrać końcem tego roku....... Kit to oni potrafią wciskać....
        • Gość: Andrzej Re: Activ Investment - mieszkania na Bochenka IP: *.um.krakow.pl 20.11.12, 08:22
          Coś się ruszyło: www.activ-investment.eu/inwestycja/bochenka/galerie
          • Gość: mgla Re: Activ Investment - mieszkania na Bochenka IP: *.dynamic.chello.pl 20.11.12, 09:36
            Na stronie Activu w aktualnosciach tez pojawil sie wpis ze odbior budynku to koniec stycznia 2013, zas kierownik budowy z ktorym rozmawialam telefonicznie powiedzial, ze odbior mieszkan bedzie na koniec marca. Moze faktycznie nie ma wiekszych opoznien. Zobaczymy.
            Chcialam umowic sie z kierownikiem budowy na obejrzenie mieszkania to uslyszalam, ze dopiero w polowie grudnia mozna bedzie ogladac. Oczywiscie w biurze sprzedazy zapewniano mnie (i w umowie przedwstepnej tez tak mam), ze moge ogladac mieszkanie min raz na miesiac. Nie podoba mi sie to, ale trudno, poczekam.
            • Gość: AAA Re: Activ Investment - mieszkania na Bochenka IP: *.dynamic.chello.pl 20.11.12, 17:38
              Ja byłem oglądać mieszkanie jakieś 2 miesiące temu, taka moja samowolka:)Teraz przesłali pismo żeby transze trzeba przelać, ciekawe czy zrobione są te wylewki i tynki w mieszkaniu..?Będę musiał chyba sam sprawdzić....zakończenie budowy ponoć koniec stycznia a później czeka się do 2 miesięcy na pozwolenie na użytkowanie od Powiatowego Inspektoratu Nadzoru Budowlanego i uprawomocnienie tego postanowienia do 14 dni.
              • Gość: Iwona Re: Activ Investment - mieszkania na Bochenka IP: *.xdsl.centertel.pl 21.11.12, 00:27
                Teraz przesłali pismo żeby transze trzeba przelać, ciekawe czy zrobione są te wylewki i tynki w mieszkaniu..?Będę musiał chyba sam sprawdzić....

Jak masz kredyt w banku na mieszkanie to bank Ci powinien to sprawdzić i po kłopocie. Ja jednak jestem raczej spokojna o mieszkanie. Sama mieszkam z mężem na Halszki w mieszkaniu wybudowanym przez Activ 10 lat temu i nie mam żadnych zastrzeżeń do tego dewelopera. Dlatego zdecydowałam się na tą inwestycję. Pamiętajmy, że na forum wypowiada się często konkurencja, żeby zniechęcić ludzi do różnych inwestycji...

Ciekawe czy w trakcie uzyskiwania pozwolenia będzie można już wejść z remontem na mieszkanie. No i czy będzie możliwość zrobienia jakiegoś ogrodzenia do każdej klatki?
                • Gość: gość Re: Activ Investment - mieszkania na Bochenka IP: *.play-internet.pl 12.01.13, 22:13
                  Ja mieszkam od 7 lat w budynku który wybudował Activ - to jest zgroza. Praktycznie budynek nadaje się cały do remontu. Dotychczas zarządzał budynkiem CA Partner - firma córka z Activu i nic nie szło się doprosić. Teraz wszystkie żale się przeterminowały. Na Śląsku ten deweloper nie ma dobrej opinii a już najbardziej nie mają dobrej opinii ich kierownicy budowy.
            • Gość: inż. budownictwa Re: Activ Investment - mieszkania na Bochenka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.11.12, 10:41
              Treść z aktualności na stronie Activu: "Mamy przyjemność Państwa poinformować, że kończy się budowa inwestycji przy ul. Bochenka 10. Gotowa jest już cała elewacja, zrobione są wylewki, jak również przygotowane są wszystkie instalacje podtynkowe – wylicza postęp prac Michał Kuczyński, inżynier budowy. Budowa zakończy się w już w styczniu 2013 r."
              Otóż piszą tu nieprawdę!!!! Informacja iż gotowa jest cała elewacja to kompletna bzdura!!!!! Ocieplone są narazie ściany szczytowe!!!! Wystarczy się tam przejść i zobaczyć na własne oczy! Poza tym jak ktoś pozwolił na to by pisać na stronie poważnego dewelopera informacje NIEPRAWDZIWE?! Koniec elewacji wg mnie to, o ile zima pozwoli (chyba że będą stos. nagrzewnice) to koniec stycznia!!! Nie ma najmniejszych szans żeby wyrobili się z końcem budowy do końca stycznia!
              • Gość: AAA Re: Activ Investment - mieszkania na Bochenka IP: *.dynamic.chello.pl 22.11.12, 20:04
                Mój kolega w trakcie uzyskiwania pozwolenia na użytkowanie inwestycji przy Okulickiego wyremontował całe mieszkanie ale miał podpisaną umowę z Activ i oni mu robili ten remont:)Wkleili nowe zdjęcia na stronie Activ, elewacja nie jest całkowicie zrobiona tak jak twierdzą, szkoda ze tak w błąd wprowadzają...mam nadzieje, że temperatura pozwoli i szybko się z tym uwiną.Martwi mnie to opóźnienie...
                • Gość: Jerzy Re: Activ Investment - mieszkania na Bochenka IP: *.radionet.info.pl 22.11.12, 23:03
                  Szanowni Państwo, jakie opóźnienie? Dzisiaj specjalnie wybrałem się na Bochenka, bo ostatnio przez przypadek trafiłem na to forum. Do tej pory (i dalej) jestem spokojny. Od razu mówię, że kupiłem mieszkanie w tym budynku. Elewacja jest robiona, z dwóch stron jest już pomalowana, myślę, że kwestią kilku dni jest kiedy będzie cała pomalowana. Można zobaczyć również na zdjęciach. Na budynku wisi baner, że koniec budowy w styczniu 2013. Czy na prawdę myślicie, że poważna firma jaką jest Activ (a umówmy się, że jest), o zasięgu ogólnopolskim, bez jakiś porażek czy problemów finansowych sama kręciła by na siebie bicz? Przecież jeśli sami opublikowali komunikat na stronie + ten baner muszą być pewni skończenia prac. Jeśli stracą wiarygodność, to wiadomo co wtedy, w przypadku takiej branży = stracą klientów. Jeśli mieliby nie zdążyć na ten styczeń to na pewno nie pisaliby żadnych komunikatów, nie ogłaszali nowiny tylko poinformowali, że prace się przedłużają i tyle. Mnie zastanawia czy ten komunikat oznacza, że jeśli budowa zostanie zakończona w styczniu to czy od tego momentu do uzyskania pozwolenia przez Activ na użytkowania będzie można już wejść z ekipą i zacząć urządzanie mieszkania. A dookoła budynku niech trwają prace wykończeniowe.
                  AAA - co znaczy oni mu wyremontowali mieszkanie?
                  • Gość: inż. budownictwa Re: Activ Investment - mieszkania na Bochenka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.11.12, 08:35
                    Panie Jerzy
                    Jak Pan wytłumaczy informacje na stronie Activu z 05.11.2012 r. (dział aktualności - wypowiedź inżyniera budowy pana Michała Kuczyńskiego) , że elewacja jest skończona? Czy poważna firma o zasięgu ogólnopolskim może sobie pozwolić na wprowadzanie w błąd potencjalnych kupców lub osoby które już kupiły mieszkania? Moim zdaniem to nie było zbyt poważne jak na poważnego dewelopera. Nie ma takiej możliwości, żeby jak Pan pisze w kilka dni skończyli elewacje. Żeby malować elewacje trzeba najpierw postawić rusztowania, ocieplić i zatrzeć. Prace elewacyjne zaczęły się w październiku. Wtedy zaczęły stawać pierwsze rusztowania. Patrząc na stan zaawansowania na dzień dzisiejszy podwykonawcy Activu nie śpieszno jest by zakończyć prace. Więc obawy o przesunięciu zakończenia budowy mają swoje podstawy. Ciągnąc dalej wątek "aktualności" na stronie Activu, podobno tylko 4 mieszkania nie zostały sprzedane. Przechodząc do zakładki "bochenka" widnieje 21 mieszkań na sprzedaż!!! Która z tych informacji jest prawdziwa? Porównując ją do charakteru wypowiedzi na temat elewacji wychodzi, że 21. Czy poważna firma o zasięgu ogólnopolskim może sobie pozwolić na takie niejasności i wprowadzanie w błąd. Wobec tego czy zgodzi się Pan ze mną, że zapewnienia o terminie zakończenia mogą budzić wątpliwości? (już dwa razy napisali nieprawdę). Dla mnie już w tym momencie stracili wiarygodność....
                    • Gość: mgla Re: Activ Investment - mieszkania na Bochenka IP: *.dynamic.chello.pl 23.11.12, 12:25
                      akurat roznicą w ilości mieszkań bym się nie przejmowała. Być może po prostu są to mieszkania zarezerwowane ale jeszcze bez podpisanej umowy deweloperskiej? Albo ktoś oczekuje na kredyt.. Nie wiem, strzelam, ale to akurat ma pewnie banalne wytłumaczenie. Gorzej jednak z tą elewacją. Tu też się zdziwiłam jak przeczytałam na tym forum, że jeszcze nie jest gotowa, bo ze strony activu wynikało, że tak. W przyszłym tygodniu pojadę ocenić sama.
                      Chyba jednak activ ma klopot ze sprzedaza miejsc postojowych. Ostatnio dostałam info-reklame zachecajaca do kupna. Troszke to bylo smieszne, bo gdzies tam w tle pobrzmiewala nutka straszenia coraz czestszymi mandatami za parkowanie na chodnikach/ulicach.
                      • Gość: AAA Re: Activ Investment - mieszkania na Bochenka IP: *.dynamic.chello.pl 23.11.12, 17:33
                        " AAA - co znaczy oni mu wyremontowali mieszkanie? "
                        chodziło mi o pracowników firmy którzy maja podpisaną umowę z Activem /podwykonawcy/.
                    • Gość: Jerzy Re: Activ Investment - mieszkania na Bochenka IP: *.radionet.info.pl 25.11.12, 19:04
                      Szanowny Pani, oczywiście, jeśli chodzi o wcześniejsze zapewnienie dewelopera o elewacji to nie ma tutaj nic na usprawiedliwienie. Powiem szczerze, że ja nawet nie wiedziałem o takim komunikacie. Jest to rzeczywiście nieprofesjonalne zachowanie. Jeśli zaś chodzi o kwestie sprzedaży mieszkań i informacji o nich na stronie to pamiętam, że jak kupowałem mieszkanie, w marcu 2012 roku to był podobny problem. Przy mieszkaniach, przy których widniała informacja sprzedane, w biurze powiedziano mi, że są wolne. Więc tutaj upatrywałbym winnych w osobach zarządzających stroną. Powinno być wszystko zaktualizowane. Ja jednak cały czas wierzę, że styczeń będzie miesiącem kiedy budowa się zakończy i będzie można zacząć remontować mieszkanie. Nie mogę się doczekać przeprowadzki i może stad mój optymizm:). Chciałbym też już móc wejść na mieszkanie i zobaczyć jak wygląda. Jak już pisałem, mnie bardziej zastanawiają kwestię takie jak: kiedy będzie można wejść z remontem mieszkania, czy będzie można zrobić jak już ktoś wspomniał osobne ogrodzenie do wejścia do klatki, kto wynajął pomieszczenia handlowe, jak będzie wyglądać budynek dookoła niż stricte termin oddania, który pewnie jak pogoda dopisze będzie w styczniu, ewentualnie w lutym. I mam nadzieję, że święta wielkanocne spędzę na nowym mieszkaniu:) Pozdrawiam
                      • Gość: AAA Re: Activ Investment - mieszkania na Bochenka IP: *.dynamic.chello.pl 25.11.12, 19:58
                        Byłem dzisiaj na budowie.Boki bloku są już zrobione i pomalowane, cała południowa strona ocieplona a północna ocieplona mniej więcej w 1/3.Wygląda na to że na św.Mikołaja ocieplą cały blok:)Byłem miło zaskoczony jak o godz 15:45 w niedziele u góry bloku pracowało kilku robotników,widziałem jak coś spawali, było słychać stukanie.
                        • Gość: lad Re: Activ Investment - mieszkania na Bochenka IP: *.free.aero2.net.pl 25.11.12, 21:04
                          Witam. Także jestem przyszłym mieszkańcem tego bloku. Miło mi powitać sąsiadów:) Ja odwiedziłem swoje mieszkanie w środę zeszłego tygodnia. Wewnątrz mieszkanie właściwie skończone. brak jedynie kaloryferów i drzwi na korytarzach, klatkach moim zdaniem jeszcze dużo do zrobienia.
                          W trakcie mojej wizytacji podjechały 2 tiry z kostką brukową. od frontu likwidowane jest ogrodzenie, teren "zielony" jest równany. Rusztowanie rozłożone. Myślę że kwestią kilku najbliższych tygodni jest wykończenie elewacji. Od jakichś 2-3 miesięcy budowę prowadzi inny koordynator niż wcześniej, nie pamiętam nazwiska w tym momencie. W każdym bądź razie człowiek znacznie bardziej konkretny niż poprzedni. Uzyskałem od niego informację, że realnym terminem odbiorów jest koniec marca o ile pogoda będzie w miarę przychylna. Niestety w myśl przepisów wprowadzonych bodaj w połowie tego roku nie możliwy będzie odbiór mieszkań bez pozwolenia na użytkowanie, więc niestety nici z remontu przed zakończeniem całości. Nawet jeśli skończą w styczniu.

Pozwoliłem sobie na wzór mieszkańców osiedla przy Okulickiego także budowanego przez activ zbudować forum traktujące o mieszkańcach Ul. bochenka. Zapraszam. Myślę że przyda nam się takie miejsce. adres to www.bochenka.spx.com.pl

Pozdrawiam
              • Gość: SJ Re: Activ Investment - mieszkania na Bochenka IP: *.play-internet.pl 15.12.12, 17:53
                Mnie pan Kuczynski przedwczoraj powiedzial, ze "gdyby bylo lato to skonczyliby budowe w marcu", a skoro jest zima ....
                Zaluje, ze nie posluchalem negatywnych opinii o tym inwestorze i wladowalem sie w interesy z nim. Mieszkanie zbudowane jest niezgodnie z planem: wstawiona jest scianka dzialowa, powiekszona lazienka i w efekcie nie ma gdzie nawet lozka wstawic. Jade w poniedzialek do ich biura zrobic awanture.
                • Gość: TK Re: Activ Investment - mieszkania na Bochenka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.12.12, 13:08
                  Na mnie pan kierownik budowy (M. Kuczyński) zrobił wrażenie jakby był pierwszy raz na budowie i średnio znał się na budownictwie. Myślałem, że firma Activ ma specjalistów na budowach.......... a tu taka niespodzianka.... Budowa na 300% się przedłuży! Patrząc na cały proces powstawania bloku przy ul. Bochenka potrwa do maja albo i dłużej.
                  • Gość: Zniesmaczony Re: Activ Investment - mieszkania na Bochenka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.01.13, 16:30
                    No i stało się! Activ nie dotrzymał terminu zakończenia budowy! Fatalne zarządzanie budową i kłamstwa ludzi z biura naciągających tylko na zakup mieszkań - oto nowa dewiza beznadziejnego dewelopera jakim jest ACTIV. Strach pomyśleć jaki będzie końcowy efekt..... usterka za usterką i dożywotnie użeranie się.
                    • Gość: lad Re: Activ Investment - mieszkania na Bochenka IP: *.multi-play.net.pl 31.01.13, 16:42
                      Konkurencja czuwa... Szkoda tylko że to nie zdrowe konkurowanie...
                      • Gość: gość Re: Activ Investment - mieszkania na Bochenka IP: *.dynamic.chello.pl 12.02.13, 23:42
                        Niestety jeśli chodzi o to co zastałem w moim mieszkaniu to jest zgroza - nic nie jest zgodnie z planami - zgłosiłem zmiany w planie mieszkania - część zrobione część nie - i teraz mam totalny misz-masz. W biurze panuje zasada odsyłania do kolejnych osób, które obiecują że jutro, że pojutrze i jak się nie zrobi awantury to się będzie czekać na info do nie wiadomo kiedy. Na budowie nikt nic nie wie. Z tego co wywnioskowałem z rozmów z ludźmi którzy tym zarządzają to faktycznie deweloper ma pustą kasę - więc nie zdziwię mnie obsuwy (ponoć w czerwcu dopiero można się spodziewać mieszkań oddanych)
                        • Gość: gosc Re: Activ Investment - mieszkania na Bochenka IP: *.multi-play.net.pl 13.02.13, 15:52
                          Witam, w moim mieszkaniu nie ma takich problemów, wszystko wydaje się być w porządku.
                          Skąd masz informacje o czerwcu? nawet robotnicy na budowie po cichu szacują koniec na marzec/kwiecień. Myślę że jeśli jest problem z kasą u dewelopera to powinno to zadziałać dokładnie odwrotnie. Do zainwestowania mają już niewiele a przecież z każdego mieszkania po skończeniu otrzymają ostatnią transze za mieszkanie tj. 15% ceny

Pozdrawiam
                          • Gość: Gość Re: Activ Investment - mieszkania na Bochenka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.02.13, 13:20
                            Kasę deweloper musi mieć i ma! Cała inwestycja finansowana jest w 100% z kasy nabywców. Koszt wybudowania bloku mieszkalnego przelicza się ok 2500 do 2800zł/m2 PUM (powierzchni użytkowej mieszkań). z tego co wiem do sprzedaży zostały 2. Ceny mieszkań u dewelopera dla tej inwestycji to min 4800zł. Rachunek wychodzi sam:)
                            • Gość: Kasia Re: Activ Investment - mieszkania na Bochenka IP: *.connected.pl 19.03.13, 12:46
                              A może ktoś z przyszłych mieszkańców bloku ma jakieś spostrzeżenia co do wykończenia bloku (np. balkonów, bramy garażowej) i kontaktów z deweloperem
    • Gość: Gość Re: Activ Investment - mieszkania na Bochenka IP: *.connected.pl 25.03.13, 11:25
      Szanowni Państwo,
      małymi kroczkami ale jednak, zbliża się termin odbioru naszych mieszkań. Zapewne większość z nas już się niecierpliwi i odwiedza teren budowy. Proponuję abyśmy rozpoczęli dzielić się naszymi spostrzeżeniami. Z mojej strony mogę już dodać, że nie podoba mi się brama garażowa oraz jakoś sufitów.
      • Gość: gosc Re: Activ Investment - mieszkania na Bochenka IP: *.dynamic.chello.pl 25.03.13, 16:21
        zapraszamy na forum mieszkancow budynku: www.bochenka.spx.com.pl

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka