Dodaj do ulubionych

Pozostał tylko w uszach krzyk dziewczynek

IP: *.dynamic.chello.pl 27.06.11, 09:06
Po pierwsze , w Polsce , katolickim kraju , w przeciwieństwie do laickiej europy , najważniejsze jest życie poczęte, Ale tylko do urodzenia ,później niech sobie samo radzi. po drugie , nie czepiać się Policji , muszą przecież odpracować te 15 lat do emerytury .Natomiast ciekawe że te ich cywilne Kia często widzę jak sobie wtranżalają w rożnych punktach gastronomicznych , w sklepach lub tak jak ostatnio przyjechał sobie jeden do domu służbowym i przez godzinę siedział w domciu.
Obserwuj wątek
    • Gość: Stefan Nasza policja jest najlepsza IP: *.aster.pl 27.06.11, 09:18
      Odczepcie się od policji. Oni tak ciężko pracują. Mają tyle dokumentów do wypełnienia. A tu jakieś natręty dzwonią i coś chcą. A poza tym jak matka chce bić dzieci, to w naszym katolickim kraju może. To już wielki Marek Jurek jeszcze w latach 90-tych mówił, że jak dziecko nie jest regularnie bite, to wyrasta na płaczliwe i niezaradne.
      • Gość: CM Re: Nasza policja jest najlepsza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.11, 09:39
        W którym momencie swojego życia dowiedziałeś się, że katolicyzm dopuszcza przemoc wobec dzieci?

Odczep się od katolików- jeśli czytałeś artykuł- matka mieszka z konkubentem, więc nawet jeśli jest ochrzczona, to świadomie wybrała raczej wartości niekatolickie- więc zdaje się, po Twojemu.

• Gość: Stefan Re: Nasza policja jest najlepsza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.06.11, 11:19
          Chodziło mi o fakt, że wojujący katolicy w naszym kraju mają usta pełne frazesów, a jednocześnie dopuszczają przemoc wobec dzieci. Jeśli tego nie widzisz, to jesteś ślepy.
          • Gość: CM Re: Nasza policja jest najlepsza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.11, 11:38
            Proponuję żebyś więc zdecydował czy chcesz atakować błędne postawy ludzi, czy katolicyzm. Bo powołujesz się na "katolickość" Polski jednocześnie wymieniając Marka Jurka, który choć jest katolikiem, to przecież może się mylić.Ponadto wątpię, żeby sugerował, że katowanie dzieci przez pijanych rodziców jest ok i że dowiedział się tego na lekcjach religii.

Jedyna debata jaką pamiętam- to tę na temat dopuszczalności "klapsów" w wychowaniu dzieci, w której pojawiły się trudności w interpretacji co jeszcze jest "wychowawczym klapsem", a co już jest przemocą. Nie mieszaj do tego wszystkiego religii, bo atakując wyznanie jesteś dokładnie takim samym "moherem" jak ci, którzy atakują zajadle bezwyznaniowość, czy jak antysemici.
            • Gość: Stefan Re: Nasza policja jest najlepsza IP: *.aster.pl 27.06.11, 12:43
              Posłużyłem się pewnym skrótem myślowym i za to przepraszam. Faktycznie moja pierwotna wypowiedź może być rozumiana opacznie.

Ja nie piętnuję katolicyzmu. Ja nie twierdzę, że katolicyzm namawia do bicia dzieci. Ja piętnuję obłudę. Uważam, że nasze społeczeństwo jest obłudne, bo ma usta pełne frazesów i modłów, a gdy komuś się dzieje realna krzywda, to nie jest w stanie pomóc.
              • Gość: CM Re: Nasza policja jest najlepsza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.11, 13:22
                OK
      • Gość: angrusz1 Re: Nasza policja jest najlepsza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.11, 12:17
        Do stefana :

Stefan pisze :"i, to w naszym katolickim kraju może .."

Dlaczego mieszasz tutaj katolickość .
        Owszem w biblii pisze o wychowaniu , nawet przy użyciu dyscypliny ale o wychowaniu a nie o pijackim znęcaniu się .
        To grzeszni ludzie nie umieją , nie chcą stosować się do katolickich zasad . To nie wiara katolicka jest zła ale ludzie są tacy , bo tak wychowani .
        • Gość: Stefan Re: Nasza policja jest najlepsza IP: *.aster.pl 27.06.11, 12:39
          Gość portalu: angrusz1 napisał(a):

> Do stefana :
          >
          > Stefan pisze :"i, to w naszym katolickim kraju może .."
          >
          > Dlaczego mieszasz tutaj katolickość .
          > Owszem w biblii pisze o wychowaniu , nawet przy użyciu dyscypliny ale o wychowa
          > niu a nie o pijackim znęcaniu się .
          > To grzeszni ludzie nie umieją , nie chcą stosować się do katolickich zasad . To
          > nie wiara katolicka jest zła ale ludzie są tacy , bo tak wychowani .

Są tak wychowani w kraju, który uważa się za katolicki. Ja nie piętnuję katolicyzmu, tylko obłudę.
    • Gość: Anna Pozostał tylko w uszach krzyk dziewczynek IP: *.dynamic.chello.pl 27.06.11, 09:24
      Niestety,to prawda.Płacimy podatki,dokładamy z pieniędzy Dzielnic,a Panowie Policjanci ,albo zapracowani,alboprzepisy nie spójne,mają czas im się nie spieszy,może samo się jakoś rozwiaże.Jeżdżą ,po osiedlach rundkę ,ulicą rundkę i czas zleci.To jak wygląda bezpieczeństwo,jest sprawą porażającą,tak nigdy nie było.
      • Gość: Cywil Re: Pozostał tylko w uszach krzyk dziewczynek IP: 193.164.157.* 27.06.11, 10:03
        Zadzwoniłem na Policję zgłaszając włamanie przy ul Hufcowej obserwowałem intruza, Policja się nie pofatygowała, dzwoniłem drugi raz, znowu byłem zlekceważony. Gdy wybuchł pożar i okazało się że był to seryjny podpalacz którego Policja ściga dwa lata!!! Policja teraz mnie przesłuchuje (miło muszę przyznać) okazuje się że jestem jedynym świadkiem który widział tego idiotę! I co z tego??? Zamiast budować stadiony których nikt nie upilnuje pomyślcie o ludziach którzy tu mieszkają i was utrzymują, drodzy politycy!!!
    • Gość: 000 Państwo jest za biedne, żeby założyć profesjonalną IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.11, 09:33
      Policję Państwową. Mamy MO-bis i chwatit...
      • Gość: Marek Re: Państwo jest za biedne, żeby założyć profesjo IP: *.dynamic.chello.pl 27.06.11, 12:30
        Akurat gdybyśmy mieli MO to nie byłoby takich problemów , nawet na ulicy .Bo dzielnicowego wszyscy się bali a jak nie to wp....... i cichutko już siedzieli.
    • Gość: Ulewna Pozostał tylko w uszach krzyk dziewczynek IP: *.home.aster.pl 27.06.11, 09:36
      Parę lat temu miałam podobną sytuację. Pijany sąsiad urządził swojej rodzinie awanturę o 1 w nocy. Bose dzieci, kilkuletnie maluszki, biegały po klatce płacząc. Baliśmy się, że je pozabija, bo odgłosy były straszne. Zadzwoniliśmy na policję z prośbą o interwencję. I co? Czekaliśmy TYLKO pół godziny. (w tym czasie mogło stać się wszystko!) Policja oczywiście nie wiedziała jak do bloku wejść, bo domofon na kod był. O anonimowości zgłoszenia można zapomnieć. Weszli w końcu na górę, 2 minuty może porozmawiali, chyba nawet nie w mieszkaniu, a przed drzwiami. Napity sąsiad wyjaśnił "że tylko sobie kulturalnie siedzą" i to wystarczyło. Sprawy nie ma. Policja się zwinęła, a po 10 minutach akcja z awanturą dalej ruszyła. A co mnie jeszcze bardziej wkurza: głusi i ślepi sąsiedzi! My mieszkaliśmy tam niedługo, wynajmowaliśmy, nie znaliśmy "okolicy". Poza tym nasze mieszkanie było piętro niżej i po skosie, a hałas był niemiłosierny.. więc co? Wszyscy mieli taki mocny sen? A z drugiej strony.. może tak lepiej? Nie widzieć, nie słyszeć, bo na pomoc organów do tego uprawnionych i tak nie ma co liczyć.
      • ann_alice Re: Pozostał tylko w uszach krzyk dziewczynek 27.06.11, 15:55
        Miałam podobną sytuację. Wezwałam policję, przyjazd pół godziny później, zadzwonili domofonem....do mnie. Poszli do sąsiada, wyszli, przyszli...do mnie, pogadali, poszli. Rano miałam porysowane markerem drzwi. Jak dla mnie, to się teraz patologia może pozabijać. Okiem nie mrugnę i palcem nie kiwnę.
    • Gość: aaa co za kobieta IP: *.scansafe.net 27.06.11, 09:52
      jak ona śmie zakłócać spokój policjantów którzy chcą przespać spokojnie służbę i przejść na zasłużoną emeryturę w wieku 35 lat. Przecież jasno dali jej do zrozumienia żeby nie wtrącała się w sprawy innych i nie zawracała im głowy. A ona jeszcze bezczelnie poszła na komisariat. I zobaczyła stojące tam w szeregu radiowozy których nie należy ruszać bo się zadrapią, nie mówiąc już o zużytej benzynie. Ba! Ona chce do tego statystyki popsuć bohaterom policyjnym. Skandal! Na szczęście coraz mniej takich obywateli, większość ludzi już nie zakłóca snu policji, bo porządny obywatel III RP wie, że policja ma mieć spokój, czyste statystyki i wczesne emeryturki, bo za czasów milicji byli panami, to dalej tak ma być. A co się tam po chałupach dzieje to i tak nikt się nie dowie. No chyba że znajdzie się taki natręt co wtyka nos w nie swoje sprawy i zawraca głowę bohaterskim policjantom, i jeszcze do tego na skargę do gazety idzie. No ale to już niedobitki, jeszcze rok-dwa i już takich nie będzie.
      • Gość: Groto za taką slaba pensję IP: *.play-internet.pl 27.06.11, 10:50
        i ciągłe tłumaczenie z każdego działania też być się nie ruszył zza biurka będąc policjantem.
        • Gość: agent Lolek Re: za taką slaba pensję IP: 77.236.26.* 27.06.11, 12:27
          a co on z przymusu w policji robi (celowo nie piszę pracuje)? jak pensja za mała to niech idzie do łopaty, większość z nich tylko do tego się nadaje.
          • Gość: JaJo Re: za taką slaba pensję IP: *.adsl.inetia.pl 27.06.11, 14:07
            Co się stało z ludźmi odpowiedzialnymi za lincz we Włodowej czy zabójstwo Olewnika - oczywiście nie mam na myśli bezpośrednich wykonawców, tylko polityków i szefów policji? NIC. Powiedzmy więcej, taki p. Kalisz nawet po komisjach zasiada (aby kolegom włos nie spadł z głowy). To czego wymagać od zwykłych policjantów.
            Będzie kolejna Włodowa. Premier Tusk liczy jednak na to, że dopiero po wyborach.
    • Gość: Wespa Re: Jeszcze czego IP: *.ip.netia.com.pl 27.06.11, 09:52
      Chyba ciebie mocno nap... w dzieciństwie, i to głównie po głowie....
    • Gość: jan Pozostał tylko w uszach krzyk dziewczynek IP: *.ghnet.pl 27.06.11, 09:59
      Dziesiatki lat temu jako uczen szkoły podstawowej zostałem napadnięty przez, jak to sie dawniej mowilo chuliganów, w celu obrabowania mnie z czego sie tylko dało. Zobaczyłem nadchodzący patrol 2 milicjantów, ktorzy widząc co się dzieje, obrocili sie na pięcie i znikneli w przecznicy. W nowszych czasach poznałem policjantów, dla ktorych modelem wychowania młodego zdrowego pokolenia, było lanie, także własnych, dzieci. Na słowo - policja - mam drgawki, bo jest to jeden z gorszych odłamow społeczeństwa, ktorego styl pracy i sposób traktowania ludzi jest podejrzanie tolerowany przez kolejne rządy. Ale co możemy zrobić, my - podatnicy, skoro ich skandaliczne działania albo ich brak tam gdzie trzeba jest ZAWSZE zgodny z procedurami. Ile jeszcze dzieci/ludzi musi cierpieć lub nawet zginąć lub ilu jeszcze ludzi okaleczą/zabiją przez pomyłkę, żeby wreszcie ktoś huknął w stół i postawił pod ściane wszystkich winnych tego stanu.
    • Gość: Krociech Jeżeli to miało być śmieszne IP: 193.200.51.* 27.06.11, 10:15
      to nie jest. Jeżeli mówisz poważnie, to zapraszam do przeżycia 20 lat pod jednym dachem z dwojgiem psycholi, zmienisz zdanie. Wiem, co mówię.
    • Gość: sanitariusz Re: o, jest i nasz forumowy debil, 3-komórkowy IP: *.23.54.194.generacja.pl 27.06.11, 10:31
    • Gość: nowy rekrut Re: Pozostał tylko w uszach krzyk dziewczynek IP: 81.219.63.* 27.06.11, 10:36
      Z tego co piszesz mają zajefajną robotę - chyba się do nich zapiszę :)
    • Gość: R Koniec roku był... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.06.11, 10:45
      Świadectwo przyniosły i była PAŁA z RELIGII
    • Gość: KR w nocy w krakowie są dwa radiowozy na całe miasto IP: *.play-internet.pl 27.06.11, 10:48
      wiem to od policjantow bo sam kiedyś dzwonilem w nocy w sprawie wandali niszczacych samochody.
      • Gość: Jozek Re: w nocy w krakowie są dwa radiowozy na całe mi IP: *.bph.pl 27.06.11, 11:09
        A to by się potwierdzało, bo jak kilka razy wzywałem policję do gó...arzy-studentów demolujących podczas pijackiej libacji mieszkanie (nie swoje, tylko wynajmowane oczywiście) w bloku przy ul. Fieldorfa "Nila", to za pierwszym razem panowie policjanci byli po 2 godzinach, za drugim po 3-ech (i po moich 3-ech telefonach), a za trzecim przyjechali o 5 rano (ja dzwoniłem po raz pierwszy o północy, a potem co godzinę). I dziwili się, po co ich wzywam, skoro "jest cicho i w tamtym mieszkaniu chyba lokatorzy śpią".
        • Gość: JaJo Re: w nocy w krakowie są dwa radiowozy na całe mi IP: *.adsl.inetia.pl 27.06.11, 14:09
          No przecież p. premier zarządził oszczędności (na zdrowiu i życiu ludzkim) - to ile byście tych partoli chcieli? Może tak jak w imperialistycznym Londynie - policjant na każdej ulicy? W burżuazyjnych głowach się co nieco poprzewracało!
    • Gość: wezar Pozostał tylko w uszach krzyk dziewczynek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.06.11, 10:56
      i wyszło że największymi wieśniakami w tej sytuacji jest policja
    • franek-s Re: Jeszcze czego 27.06.11, 11:14
      nie slyszala krzykow zza firanki.....jezeli sasiedzi zaczna tak reagowac jak ta kobieta moze w tej katolickiej, zaklamanej Polsce bedzie mniej morderstw dzieci... A ty three-gun.max jeszcze masz czas, NAPRAW sobie rozum, jezeli go w ogole posiadasz. A moze nawet wiesz co znaczy slowo "empatia" ?
    • karolskas Pozostał tylko w uszach krzyk dziewczynek 27.06.11, 11:46
      A to normalne że policja nie reaguje. Im się poprostu nie chce. Dlatego wstępują do policji...
      Czy ktoś widział kiedyś pracującego policjanta?
      • Gość: JaJo Re: Pozostał tylko w uszach krzyk dziewczynek IP: *.adsl.inetia.pl 27.06.11, 14:11
        > Czy ktoś widział kiedyś pracującego policjanta?
        Tak, Marek Papała. Nawet był generałem za Buzka!
        Jeszcze kilku można wymienić, ale nie zawsze mają łatwe życie
    • usia-siusia Re: Jeszcze czego 27.06.11, 11:48
      A ty debi-lu czym bijesz dzieci? Kablem, czy kijem od miotły?
    • Gość: angrusz1 Złożyć skargę na policjantów do IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.11, 12:15
      wyższych władz policyjnych i wnieść sprawę o dochodzenie dlaczego nastąpiła taka zwłoka .
      Ale . cokolwiek jakkolwiek jest to blamaż policji , blamaż tych , którzy mają natychmiast pracować .
      Może jak iim się obetnie pensje i wydłuży okres pracy to poczują jak powinni pracować .
      Bo oni zawsze będą mieli wytłumaczenie .
      A my wiemy jak ich oceniać , bo widzimy na codzień .
      • Gość: CM Re: Złożyć skargę na policjantów do IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.11, 12:24
        Akurat obniżenie pensji to średni pomysł na wzrost skuteczności działania, bo tym bardziej działałaby negatywna selekcja- do policji dostawaliby się ludzie jeszcze słabsi (tak, są jeszcze słabsi) intelektualnie, z mniejszą motywacją.

Niestety jakość jest tam, gdzie są pieniądze i odpowiednie zarządzanie- w policji zarządzanie jest kiepskie, a pieniądze przeznaczone na pensje i świadczenia są źle rozdysponowane- na przywileje emerytalne, zamiast na wysokie pensje. Gdyby policjant musiał pracować do 65 rż, ale dostawał 2-3 razy tyle co dzisiaj, to by mu się chciało, bo myślenie "byle do emerytury, byle dotrwać, to już niedługo" byłoby mniej powszechne, a wysokie zarobki kusiłyby również zdolnych i ambitnych.
    • Gość: kolo Pozostał tylko w uszach krzyk dziewczynek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.11, 12:27
      tak działa polska policja. czeka się godzinami bo są zajęci dłubaniem w nosie
    • Gość: DDA Re: Jeszcze czego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.06.11, 12:49
      Nie wiesz co piszesz, choć to pewnie Twoje szczęście że nigdy czegos takiego nie doświadczyłeś. Zwykle nikt się nie wychyla i nie mówi o takiej przemocy w domu, ani rodzina ani sąsiedzi, którzy boją się potem właśnie takich obelg albo problemów ze strony patologicznych sąsiadów. Chwała tej kobiecie za to, że się nie wystraszyła tylko dla dobra dzieci dała znać że coś się dzieje niedobrego w tej rodzinie. Kto inny by to zrobił? Matka sama by się zgłosiła na policję że dzieci pobiła?
      A co do policji... ja będąc dzieckiem niejednokrotnie musiałam błagać policjantów którzy przyjeżdżali na interwencję do mojego domu, bo ojciec alkoholik nas zadręczał, żeby go wzięli na izbę wytrzeźwień, bo jak wyjdą to będzie jeszcze gorzej. A oni wcale nie byli chętni..."będzie pan już spokojny prawda?" i wychodzili... I niestety dopiero to ja jak podrosłam zaczęłam dzwonić na policję jak on nam groził że nas zabije, moja mama nigdy nie miała odwagi mu się przeciwstawić przez te wszystkie lata kiedy ją poniżał. I co? dopiero jak podrosłam i potrafiłam sama przejąć kontrolę nad sytuacją, to policja pomagała mi pozbyć się go z domu, żebyśmy chociaż na chwilę w nocy usnęli. A te dzieci mają być może szansę wcześniej na normalny sen, właśnie dlatego że jakiś inny dorosły się za nimi wstawił. Ja tego szczęścia nie miałam.
      Nie wiesz co piszesz. I nigdy nie ignoruj hałasów poważnej awantury domowej, bo możesz komuś zycie uratować, albo zaświecić światełko w tunelu.
      DDA
      • three-gun-max Re: Jeszcze czego 27.06.11, 13:26
        DDA powinni dożywotnio odbierać prawa wyborcze, bo przez swoje spaczone postrzeganie świata w każdym widzą swoich popapranych tatuśków.
        • Gość: anty Re: Jeszcze czego IP: *.noc.fibertech.net.pl 27.06.11, 13:55
          a tobie powinni dożywotnio odciąć internet, na podstawie bredni które wypisujesz
    • Gość: hau "pilne wezwania" IP: 67.159.45.* 27.06.11, 13:15
      te pilne wezwania to pewnie było spanie w radiowozie w krzakach w okolicach lotniska Czyżynach - kilka razy ich tam widziałem, szkoda ze nie zrobiłem zdjęcia

żenująca postawa policji, nawet nowy komendant nie nie wyczyści tej stajni Augiasza
      • Gość: p Re: "pilne wezwania" IP: 145.225.60.* 27.06.11, 19:45
        W tej samej okolicy pociągali sobie z gwinta, 3 lata temu.
    • Gość: zołza Re: Jeszcze czego IP: *.radom.pilicka.pl 27.06.11, 13:58
      Nie wyobrażam sobie jak można bez emocji słuchać krzyku i płaczu bitego dziecka. Albo nie masz dzieci, albo jesteś zupełnym ignorantem.
      • three-gun-max Re: Jeszcze czego 27.06.11, 19:07
        Po co słuchać, nie masz uszczelnianych okien?
    • Gość: joka Jak można dać taki tytuł!!??? IP: *.fdk.abpl.pl 27.06.11, 20:06
      Tytuł sugeruje jakby stało się coś najgorszego... jak tak debilnie można napisać? Wiem że tytuł ma skłonić do kliknięcia jak największą liczbę osób, ale chyba istnieje jeszcze jakaś etyka...
    • Gość: cynik policja - mistrzowie myślenia IP: *.dynamic.chello.pl 28.06.11, 07:49
      ...
    • Gość: XXX Dzięwczynki piękne i zabane IP: 77.236.26.* 04.07.11, 21:56
      Dziewczynki są piękne i zadbane,dobrze się uczą,a klapsa chyba każde z nas kiedyś dostało. Ten artykuł to jedna wielka bzdura. Pewnie sąsiadce przeszkadza że tam mieszkają, najlepiej by się ich pozbyła żeby mieć ciszę i spokój. Chodzenie dzieci po podwórku jej przeszkadza a co dopiero jakieś krzyki, no ale osoby ''starsze'' tak maja.... Konkubent kocha te dzieci bardziej niż własny ojciec i w życiu by reki nie podniósł, a że ktoś ma konkubenta to od razu patologia czy jak?? pozdrowienia dla odważnej sąsiadki która nawet imię zmieniła do artykułu na Anna:):)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka