Dodaj do ulubionych

Kraków: Balon widokowy ostrzelany z kuszy

19.07.11, 13:46
co sie dzieje - skąd się biorą tacy psychole, jeden podkłada bomby, inny strzela z kuszy ...... normalnie ludziom się nudzi
Obserwuj wątek
    • Gość: baloon Kraków: Balon widokowy ostrzelany z kuszy IP: 77.236.26.* 19.07.11, 13:47
      Ja to bym sprawdził czy ktoś z małego urzędu przy kanoniczej nie kupował ostatnio jakiegos ustrojstwa przez internet ...:-)) ewentualnie obstawiam urzad architekta miasta:-))
      • Gość: balonik Re: Podłość IP: 195.94.195.* 19.07.11, 13:52
        Trafne spostrzeżenie, swego czasu głośno było o obcokrajowcach i niektórych krakowskich architektach którzy bez obciachu szkalowali balon. Może ich trzeba sprawdzić?
        Jak wiadomo im mniej godziwej rozrywki w mieście tym lepiej. Niech straszą szare i ponure ulice gdzie nic nie można bo to zabytki. Podłość ludzka nie zna granic!
        • Gość: Bubu Re: Podłość.. jaka podłość? IP: 151.193.120.* 19.07.11, 13:57
          "szkalowali balon" <rotfl>!!!
          Ja tam balonu szkalować nie zamierzam. Zamierzam natomiast przy tej okazji powiedzieć, że to miast powinno być stać (siłami jego przedsiębiorczych mieszkańców rzecz jasna) na bardziej godziwą rozrywkę. Ta rozrywka może być też godziwa, o ile się ja wywali poza zabytkową zabudowę.

A tak w ogóle to podejrzewam, że po prostu operator balonu nie chciał płacić...
          • Gość: balonik Re: Podłość.. jaka podłość? IP: 195.94.195.* 19.07.11, 14:11
            a! czyli ty jesteś TYM przeciwnikiem balonu :D? i tak publicznie sie wypowiadasz????
            • ponury_swiniarz Biedny ten balon 19.07.11, 15:45
              Nie dosc ze go szkaluja to jeszcze wbijaja mu szpilki! To nie ludzie! To wilki!
    • Gość: on znowu kibole .... IP: *.dynamic.chello.pl 19.07.11, 13:54
      Już nie tylko noże , miecze, maczety .... teraz też kusze. Zamknąć stadion Wisły. A bomby to też ich sprawa. Porachunki kibolskie,
    • Gość: McH Kraków: Balon widokowy ostrzelany z kuszy IP: 77.236.26.* 19.07.11, 13:57
      Coś takiego jest możliwe tylko w Polsce.
      Dzikość w polityce, dzikość w obyczajach. DZIKI KRAJ.

Wszystko przez nasze debilne prawo i Policję. Ci to potrafią tylko mandaty wlepiać za parkowanie i szybkość.

Jak się ma kasę, albo jest się dość bezczelnym niczego i nikogo nie trzeba się bać w tym kraju. Ten gość co strzelił, powinien mieć przesrane przez najbliższe dziesięć lat życia. Ale to nie w tym kraju...
    • Gość: sarc jak to skąd .. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.11, 13:58
      dlatego że wszystkie wariaty dostali wyroki po ok 10 lat .. no ale to było 10 lat temu ://
    • Gość: jogibubu Kraków: Balon widokowy ostrzelany z kuszy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.11, 13:59
      jakieś chore to miasto. wczoraj na Staffa dwaj gó...arze ostrzelali mi auto jakąś wiatrówką (?) i uciekli na rowerach.
    • Gość: sgt_EricDraven Kraków: Balon widokowy ostrzelany z kuszy IP: *.absystems.pl 19.07.11, 14:00
      Widać jakiś miłośnik średniowiecznego "wizażu" miasta Krakowa użył średniowiecznych metod persfazji. Albo trenuje strzelanie z kuszy do punktu, a że mu nie idzie, to szukał odpowiednio dużeeeego punktu ;-)
    • Gość: McH Kraków: Balon widokowy ostrzelany z kuszy IP: 77.236.26.* 19.07.11, 14:01
      Może by tak sprawdzić nagrania na kamerach na skrzyżowaniu, założę się, że strzelali z samochodu.
      • Gość: agent Re: Kraków: Balon widokowy ostrzelany z kuszy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.11, 14:16
        Aresztować wszystkich Szwajcarów obecnych w tej chwili w Krakowie- do wyjaśnienia
        • Gość: a10 agencie - zajdziesz daleko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.11, 17:43
          to rozwiązanie się narzuca. I do tego krzyżaków trzeba by zamknąć. Prewencyjnie.
    • Gość: rejk BEŁT nie strzała IP: *.com.pl 19.07.11, 14:15
      Pocisk do kuszy to bełt a nie strzała, panie autorze.
      • Gość: bełtmen Bełt to wino IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.11, 14:45
        wiem, bo używam. A zresztą bełt też daje niezłego szczała czasem.
        • Gość: ta Re: Bełt to wino IP: *.szczecin.mm.pl 19.07.11, 15:07
          Po belcie twoja zona szczala.
        • Gość: hetero sapiens Najwyższy czas przestać, jak widać IP: *.play-internet.pl 19.07.11, 15:43
          Bo w istocie - strzała to pocisk miotany z łuku. Z kuszy strzela się bełtami właśnie. Nawiasem mówiąc - istnieją też cieśniny Wielki Bełt i Mały Bełt. A może powiesz, że ich nie ma, że to tylko jabcoki?
          • Gość: a10 No dobra, chłopaki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.11, 17:46
            A jak to była BALISTA??
            to co: bełt (wielki oczywiście) czy strzała?
            • Gość: hetero sapiens Chłopaki są u sewca, tam ich szukaj. IP: *.play-internet.pl 19.07.11, 18:36
              "[balista] Stanowiła rodzaj ciężkiej kuszy, wyrzucającej pociski (bełty, kule, kamienie, kłody drewna), o średniej wadze 30–100 kg, torem płaskim na odległość 200–400 m (strzały nawet do ponad 1000 m). Pomimo seryjnej produkcji, były to machiny dość drogie – euthytonon miotający strzały 2-łokciowe kosztował 480 drachm."
              • Gość: mj Re: Chłopaki są u sewca, tam ich szukaj. IP: *.c34.178.msk.pl 19.07.11, 19:10
                a ile kosztowały drachmy?
              • Gość: a10 Dobze, posukam u sewca IP: *.play-internet.pl 19.07.11, 22:35
                Psecies mówie, ze balista. Scsały na dwa łokcie, nawet na 1000 m. To co sie cepias?
                Zazdrościs mi, ze u sewca pracowałem?
                Jakbyś i ty u sewca pracował, to nie musiałbyś kopać w internecie, co to jest balista, tylko od razu byś wiedział. Z głowy.
                Rozumies?
        • Gość: małomądry Re: Bełt to wino IP: *.com.pl 19.07.11, 16:21
          po winie to się dopiero bełta!
    • Gość: KRK Kraków: Balon widokowy ostrzelany z kuszy IP: 80.48.213.* 19.07.11, 14:17
      No normalna Kambodża w tym naszym krakowie. Co będzie dalej?
      • Gość: leming Re: Kraków: Balon widokowy ostrzelany z kuszy IP: *.tktelekom.pl 19.07.11, 14:26
        tak w ogóle to mnie się ten balon nie podoba w tym miejscu :-)

brawa dla wilhelma Tella !!!!
        • Gość: zzz Re: Kraków: Balon widokowy ostrzelany z kuszy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.11, 14:49
          A gdyby tak Twoja matka leciała tym balonem?
          • Gość: Miś Ale Matka siedzi z tyłu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.11, 15:09
            :)
    • ponury_swiniarz Kraków: Balon widokowy ostrzelany z kuszy 19.07.11, 14:26
      Wilhelm Tell?
    • Gość: tk Kraków: Balon widokowy ostrzelany z kuszy IP: *.com.pl 19.07.11, 14:28
      a czy nikogo nie dziwi, że balon stał się jedną z najwięszych powierzchni reklamowych i reklamuje obecnie kleje do glazury Atlas? Moim zdaniem to nie w porządku.
    • Gość: wiem_to_napewno To na pewno ten amerykaniec co protestował!!! IP: 193.22.28.* 19.07.11, 14:33
      To na pewno on ! W zeszłym roku protestował a w tym wykonal akcję zborjna . To typowe dla amerykanów - dra ryja o sprawach o których nie maja pojecia a potem się wpieprzają z interwncją! tak bylo w iraku. tak było w afganistanie. tak jest w krakowie.
    • Gość: tewje_mleczarz Kraków: Balon widokowy ostrzelany z kuszy IP: 89.174.214.* 19.07.11, 14:38
      Sytuacja jest ciekawa .Urzad Nadzoru Lotniczego nie pozwoli na eksploatacje byle jak latanego balonu .Z drugiej strony jest pre predens.Teraz dowolny swir moze kupic np naboje eksplodujace do wiatrowki i potrenowac strzelanioe do celu powietrznego.To juz chyba po balonie.
    • Gość: ZeSrak Najwyższy czas IP: 78.133.192.* 19.07.11, 14:44
      Najwyższy czas zestrzelić ten szpetny balon.
      • Gość: ziunio Re: Najwyższy czas IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.11, 15:07
        Dokładnie! To samo miałem napisać, ale mnie ubiegłeś. ;)
    • Gość: zbylu Zawistni Krakusi dopieli swego! Obcy precz z Krk! IP: 31.221.1.* 19.07.11, 14:52
      Jak w ogole ktos smial postawic cokolwiek w tym pieknym zabytkowym miescie! o miasto jest tak piekne, ze nikt obcy nie ma prawa tu przyjezdzac na dluzej niz 1 dzien! A jak przyjedzie nich niczego nie dotyka i sp... jak najszybciej, bo po co chamom tlumaczyc ze Krakow jest piekny! Krakow jest piekny i tyle! Zero dyskusji! Wystarczajaoco duzo turystow, co zakloca to piekno!

... to moja ironia oczywiscie, ale ludzie tak mysla na serio! taka glupota doprowadzi, ze Krakow bedzie zapadla dziura jak w na poczatku XIXw. Dobrze ze sa jacys rozgarnieci w Krakowie, co potrafia sie otworzyc na swiat, bo to wlasnie otwartosc na swiat w XV-XVI w. doprowadzila do tego ze Krakow tych waskomyslacych drobnomieszczan jest taki piekny. I nie tylko dla nich a dla wszystkich. To nie tacy ograniczeni ludzie jak oni zbudowali taki Kraków. Niestety najmniejsze psy najglosniej szczekaja.
    • Gość: sdfsd Pewnie klejowa konkurencja! IP: *.77.classcom.pl 19.07.11, 15:00
      Komus sie nie spodobała reklama na balonie
    • gazeta_mi_placi Kraków: Balon widokowy ostrzelany z kuszy 19.07.11, 15:04
      Może jakiś esteta chciał w końcu z tym zrobić porządek?
    • saxo.grammaticus Kraków: Balon widokowy ostrzelany z kuszy 19.07.11, 15:20
      Powinni to ku...two ustrzelić z bazooki a dla lepszego efektu instalację naziemną potraktować napalmem. Zasrane paskudztwo, które szpeci nadwiślańskie bulwary a (sądząc z niewielkiej ilości zainteresowanych, kiedy tamtędy przechodzę) nie generuje chyba wielkiego dochodu.
      • Gość: smok wawelski Re: Kraków: Balon widokowy ostrzelany z kuszy IP: 62.233.215.* 19.07.11, 15:56
        sam się odstrzel z bazooki, balon jest super fajny, nie to co ty
      • Gość: ad Re: Kraków: Balon widokowy ostrzelany z kuszy IP: *.salwator.net 19.07.11, 16:18
        To gościu chyba jesteś w mniejszości, bo balon jako statek powietrzny (podlega takim samym obowiązkom jak np. samolot pasażerski) w zeszłym roku był... drugą bodajże co do liczby "przewiezionych" pasażerów "linią lotniczą" w Polsce:-)
        • Gość: ludzik Re: Kraków: Balon widokowy ostrzelany z kuszy IP: *.dynamic.chello.pl 19.07.11, 22:35
          Szczególnie że cały zeszły rok spędził zwinięty pewnie w jakimś garażu
      • Gość: raj Skąd ta nienawiść do balonu? IP: *.ghnet.pl 19.07.11, 23:08
        Czemu co poniektórzy tutaj tak toczą pianę z pyska na ten balon, jakby im on co najmniej rodzinę wymordował? ;)
        Odbiło wam już chyba ludzie całkiem.
        O ile do poprzedniej lokalizacji balonu - obok Skałki - mozna było mieć jakieś zastrzeżenia, to w tym miejscu akurat jest mu bardzo fajnie i nikomu nie przeszkadza. Już nie przesadzajcie, że teren koło Ronda Grunwaldzkiego jest tak cudownie piękny, żeby umieszczenie tam balonu (który zresztą jakiś szczególnie brzydki nie jest) miało go tak strasznie szpecić i w ogóle było taka tragedią.
        Weźcie wyluzujcie. Balon jest bardzo fajnym pomysłem i zupełnie nie rozumiem za co niektórzy go tak nienawidzą.
    • Gość: leon Kraków: Balon widokowy ostrzelany z kuszy IP: *.telgam.pl 19.07.11, 15:46
      Ech jaka znów kusza. Przecież wyraźnie widać iż to są zwykłe strzały do łuku. Bełty są znacznie krótsze i grubsze. A łuk można u nas legalnie kupić, w przeciwieństwie do kuszy. Zezwolenia na kuszę dostają tylko bractwa historyczne.
      Znów sie dziennikarz nie popisał
      • Gość: gf Re: Kraków: Balon widokowy ostrzelany z kuszy IP: *.adsl.inetia.pl 19.07.11, 22:26
        w Czechach kupisz kuszę bez problemu
        • Gość: leon Re: Kraków: Balon widokowy ostrzelany z kuszy IP: *.telgam.pl 19.07.11, 22:40
          tylko w polsce za kusze zamkna, a za łuk juz nie
      • Gość: raj Re: Kraków: Balon widokowy ostrzelany z kuszy IP: *.ghnet.pl 19.07.11, 23:10
        > A łuk można u nas legalnie kupić, w przeciwieństwie do kuszy.

Kuszę można zrobić, wcale nie trzeba jej kupować. Masz nawet w cholerę filmików instruktażowych na Youtube.
    • Gość: imd to może być cersit jakiś IP: 77.236.24.* 19.07.11, 16:18
      ja tam obstawiam Ceresit, może na ich reklame brakło miejsca - to by należało sprawdzić. No i fakt, że bazuką byłoby skuteczniej, tak to dalej będzie się kisić na brzegu i szpecić miasto. błe.
    • Gość: krakus Kraków:nalezy jeszcze zbombardowac plaze Krakow ! IP: 77.236.26.* 19.07.11, 16:20
      najlepiej nalot dywanowy + bron chemiczna

Krakus
    • Gość: gustaw ale żeby nie trafić IP: *.com.pl 19.07.11, 16:22
      w taki duży balon?!
    • Gość: M Brawo IP: *.dynamic.chello.pl 19.07.11, 16:45
      Brawo! szkoda że tam mało skutecznie, ale i tak szacun dla strzelca. mam nadzieję że policja go nie namierzy.
      • Gość: Krakers Re: Brawo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.11, 21:01
        Jasne - BRAWO. Puknij się w łeb matole. Oczywiście, najlepiej wszystko zniszczyć, rozwalić.
        • Gość: M Re: Brawo IP: *.dynamic.chello.pl 19.07.11, 22:38
          Matołami to są takie buraki ja ty, którym podoba się balon w tym miejscu.
      • Gość: raj Re: Brawo IP: *.ghnet.pl 19.07.11, 23:11
        A może następnym razem strzeli w Twoją głowę? Sądząc z Twojego entuzjazmu do strzelania do balonu, strzał w Twoją głowę jeszcze bardziej Ci się spodoba...
        • Gość: M Re: Brawo IP: *.dynamic.chello.pl 19.07.11, 23:17
          a niby dlaczego miałby to robić? Moja głowa nie psuje krajobrazu zabytkowego Krakowa.
    • Gość: ruth Kraków: Balon widokowy ostrzelany z kuszy IP: *.adsl.inetia.pl 19.07.11, 16:46
      Balon z atlasem to fujoza, może czysty bym jeszcze przebolała. I te betonowe bloki u podstawy, i ta pseudoplaża opodal, Jezusie Nazareński, za co ten Bulwar Wołyński tak cierpi?
      • Gość: imd cierpi IP: 77.236.24.* 19.07.11, 16:54
        za grzech pazerności "przedsiębiorców" i sprzedajność decydętów". Obciach roku - reklama firmy budowlanej jako główna dominanta widokowa z Wawelu!
      • Gość: raj faktycznie, cierpi jak cholera... IP: *.ghnet.pl 19.07.11, 23:13
        Za to jakby tam nadal była ta sama cherlawa, paskudna i obsikana przez pijaków trawa, która była przez minione 10 lat, i nic więcej, to zapewne Twoim zdaniem by nie cierpiał...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka